Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zmrazený dědeček otravuje rozhodně méně než dědeček živý... Francouzsko-dánská polární expedice objeví na nejsevernějším břehu Grónska tělo muže dokonale konzervovaného v ledovci. Je to nepochybně člen posádky francouzské lodi, která zde ztroskotala roku 1905. Zmrzlé tělo bylo dopraveno do Francie, kde se podařilo neznámého muže oživit. Pro bohatou rodinu Huberta de Tartas (Louis de Funes) je tato událost jen senzací a dalším úspěchem vědy. Ovšem pouze do té chvíle, kdy se zjistí, že zmrzlý Hibernatus je vlastním dědečkem manželky Huberta de Tartas. Hubert chce příbuzného ponechat vědě, ale jeho žena Edmée chce naopak dědečka vrátit rodině. Ale komu vlastně nyní patří rodinná továrna? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Tohle byla slabší ztřeštěnost. V dnešní době se těžko přivyká tomu, jak se tenkrát filmy dělaly. Nějaký gagy a vtipný scénky tam byly, ale zas tolik jich Fuňés neměl, abych přehlíd nesmyslnost děje. Ale jeho škemrání o manželskou noc, když si musí hrát na nápadníka, to je jedno z nejlepších, co jsem od něj viděl. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch slabších Funesových komedií. Jde o to, že jeho komika se brzy okouká a stává se čitelnou. Jsou to různá zběsilá gesta, úleky s vyvalenými bulvami a vzteklé výkřiky, pořád dokola. A divák po pár filmech zjistí, že je to pořád o tom samém, a že zápletka je postavena tak, aby v ní mohlo být takovýchto scének co nejvíce. Když je film zábavný, nevadí to, ale když se jedná o slabší kousek, tak to porstě nefunguje. ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Klasická Funésova situačná komédia, keď vďaka dedkovi svojej manželky, ktorý zamrzol na začiatku minulého storočia, musí hrať nápadníka svojej ženy, ktorá hrá úlohu svojej babičky. Kvôli týmto posunom postáv vznikajú komické situácie a Luis de Funés sa môže riadne rozparádiť. Žiaľ nie je to veľmi často. Paul Préboist ako obyčajne sluha a Claude Gensac starostlivá manželka sú klasická herecká zostava, ktorá drží fazónu a nekazí hru. Olivier de Funés hra znovu syna svojmu otcovi. 70% ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Nechápem to nízke hodnotenie. Myslím, že Hibernatus sa radí k najlepším počinom toho malého herca menom Louis De Funés. El magnifico tu predvádza fenomenálny herecký výkon, nezabúdam však ani na krásnu Claude Gensac. Prosto, tento film milujem od detstva. A Funés je pre mňa megaidol. Takže: "Nešahat!" :-) ps: edmé, edmé, edmé, edmé... ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Mohla by to být výborná komedie, nebýt toho posmutnělého etického poselství v závěru ve smyslu, že mrtvé je lépe nechat spát a s přírodními zákony neradno si zahrávat. Standardní Funès, jako vždy okouzlující Claude Gensac, solidní a neokoukaný Bernard Alane s připitomělým výrazem, vtipný Michael Lonsdale ("Máte velkou hlavu a vrtěl jste s ní.") plus řada dalších výborných vedlejších rolí. Určitě jsou lepší Funèsovy filmy, pro jeho fandy ale slušná podívaná. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (17)

  • Bernard Alane (Paul Fournier) si velmi pochvaloval spolupráci s Louisem de Funèsem (Hubert de Tartas). Byl prý po celou dobu velmi milý a přátelský s velkou invencí a perfekcionismem a vůbec nebyl arogantní či přímo konfliktní, ani nějak jinak negativistický člověk a spolupracovník. Oba si po lidské stránce dobře rozuměli a po celou dobu natáčení měli výborný přátelský vztah. (Lynette)
  • Moderní kostel, k němuž přijede Hubert de Tartas (Louis de Funès) s ambulancí, se nachází na 20 Rue de la Maison Verte ve městě Saint-Germain-en-Laye. Tento katolický kostel je zasvěcen svatému Légerovi. Po naprostém zničení starého kostela během francouzské revoluce byl znovu postaven v průběhu roku 1960. (Komiks)

Reklama

Reklama