Reklama

Reklama

Prince Avalanche

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdiny nezávislé komedie, která získala Stříbrného medvěda na letošním Berlinale, jsou dva mladí silničáři, kteří pracují na opravě silnice uprostřed texaských lesů, poničených nedávným požárem. Dva povahově odlišní muži se zaplétají do osidel nevraživosti a teprve postupně se mezi nimi rodí porozumění... Hlavních rolí se ujali Paul Rudd a Emile Hirsch. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (106)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Americký nezávislý remake islandského minimalistického filmu. Na mě ovšem tahle kombinace nefungovala a i když chápu, že film o rozdílu mezi samotou a osaměním má hlubší sdělení, meditativní atmosféra mne místy trochu nudila... O dost zajímavější mi přišla originální zombie variace nezávislého filmu s podobným prostředím (Texas je vyměněn za Novou Anglii), hrdiny a atmosférou The Battery... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi atmosférický, zvláštní film. Namísto očekávané vtipné komedie se mi dostalo spíše jakési pomalé přírodní terapie. Les, krásný, nevšední soundtrack a dvě sympatické postavy, které do lesa přijdou s problémy ... a odejdou s přátelstvím. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mně to, protože z toho koukal člověk, hlavně při dialozích to bylo děsně příjemný poslouchání. Film má své pomalejší tempo, nemá nějak dramatickou zápletku, ani komediální prvky to se svým výsktem ve filmu nepřeháněly. Výběr hudby při krásných záběrech na přírodu se mě nezdál uplně šťastný u kamery bych taky v některých záběrech volil spíše klidnou kompozici než dokumentární styl, ale jak říkám, v tomhle filmu bydlí normální lidi s normálníma problémama, radostma a starostma a tím mně byl sympatickej. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už od začátku mě překvapilo, jak film klade důraz na atmosféru. Také se mi líbil Paul Rudd a Emile Hirsch. Hráli totiž párek dvou naprosto normálních chlapů. Jeden starší, zkušenější, opatrnější a druhej mladší, plnej elánu a chuti skočit do všeho po hlavě. Tohle totiž nejde dohromady ani v kdejaké dílně, natož pak uprostřed lesů, kde je potřeba označit řadu opravených silnic zničených po požáru. Celou tu dobu jsem se snažil dost vnímat tu atmosféru, ale i zajímavý způsob natáčení a vyprávění, že jsem místy až zapomněl na všechno ostatní. Hudba mi tu chvíli seděla, ale i neseděla. Jak kdy. Ke konci jsem ale usoudil, že to všechno mělo vliv k samotnému filmu, který byl svojí obyčejností svým způsobem dost zajímavý a originální. A tím si mě stihl získat a teď šup na ten originál z Islandu... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Příroda uklidňuje. Princ Avalanche je film plný klidu a míru. Skvěle zahrané od Hirsche i Rudda, takhle skoro až hmatatelně budované přátelství mezi postavami se jen tak nevidí. A ta přírodní poetika mě dostala (kombinace kamery a hypnotického soundtracku). ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Skoro jsem Paula nepoznala, co dokáže takový knír je někdy k nevíře. Každý z těch dvou aktérů měli nějaké své trable, ale že by se dali do kupy a nějak to chtěli spolu probrat, tak to ani náhodou. A tak mezi nimi zela komunikační propast, která rozhodně nepřispěla k dobré atmosféře, navíc při tak zdrcujícím zaměstnání jako je práce na silnici. Mně se líbilo, jak se ta propast postupně a pomalu zmenšovala a Emile s Paulem na sebe najednou dokázali dobře vidět a tudíž si na sobě začali všímat i detailů, které předtím neviděli a já na konci zjistila, že se usmívám i když jsem k tomu předtím mnoho důvodů neměla. Opět jeden z filmů, který si svého diváka musí najít a možná na něj musí být i ta správná nálada. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Meditativní a ve svém minimalismu vůbec nenudící komediální mikrofreska ze života dvou silničárů. Paul Rudd asi v nejlepší formě co jsem zažil. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Hlavním hrdinou není ani jeden z ústředního dua Rudd/Hirsch. Je jím samotná příroda a souznění s ní, čemuž odpovídá i vizuální styl a až lyrické vyznění sekvencí. Výborný soundtrack. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ehm... KDO že to točil? Fakt koukám. Velmi klidný, bohužel až uspávající snímek o jedné životní etapě silničáře Rudda, kterému perfektně sekunduje obtloustlý Hirsch. Fesťákovina jak vyšitá! ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film o ničem a zároveň o všem od Alvina Straighta a Station Agenta. Jednou za čas takovýhle typ filmu rozhodně bodne. 8/10 P.S Garantuju vám, že se naučíte několik německých frází. I když nebudete chtít ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Zvláštně vtipné drama o lásce, bromance a divném Texasu. Paul Rudd i Emile Hirsch sice hrají pro sebe netypické role (hlavně po Into the Wild), ale i to je vlastně docela fajn. Navíc naprosto výborná hudba (Explosions in the sky) a kamera! (KVIFF2013) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi tedy sedlo. A není to tím, že jsem také od silnic.... I když.. Ještě nikdy jsem po šichtě nemusel stavět stan a jít si ulovit něco k večeři a pak si vyprat ponožky v potoce :-) a to den za dnem. Úplně jsem cítil tu vůni znovu se rodícího lesa po požáru kdesi uprostřed texaských dálav. Do toho dva úplně obyčejní chlápci se svojí denní dřinou, která nebere konce a se svými problémy tam mimo les v civilizaci. Ten starší doufá, že si daleko od lidí utříbí myšlenky a něco i vydělá. Má přítelkyni s dítětem a jen co našetří dost, vypadne od silničářského jeepu a života trapera zpět do civilizace i s novou rodinou. Ten mladší s jehož sestrou má ten starší onen vážný vztah, je zase v téhle práci proto, protože ten starší doufá, že se z mladého sukničkáře stane v drsné přírodě chlap. Má ho pod svým křídlem a zaručil se za něj u silničářské společnosti a svého šéfa. A tak ti dva každý den nalajnují nějakou tu míli nového vodorovného značení a zatlučou desítky patníků při kraji silnice kde i několik dní za sebou neprojede jediné auto kromě řidiče náklaďáku a tajemné dámy původem z Německa, která hledá v ruinách svého vyhořelého domu důležitý průkaz.... k tomu všemu je nutno připočíst krásnou a zajímavou kameru libující si v detailech, atmosféře a velmi příjemný soundtrack. Já osobně dávám za 5 výukových kazet a na závěr si půjčím jednu část poslední věty kamaráda Malarkeye - ,,..a teď šup na ten originál z Islandu...''. * * * * * ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí příběh, ve kterém se toho moc nestane. Vlastně téměř skoro nic. Film, asi o čtyřech hercích, z toho dvou hlavních. Paul Rudd a Emile Hirch, (oba výborní), jako dva naprosto rozdílní lidé, kteří si k sobě (možná) najdou cestu, v téhle tragikomedii, zasazené do přenádherné přírody. Velká škoda, že se takových filmů dnes netočí více, možná bych se na ty americké začal dívat úplně jinak. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, nakolik je tento remake podobný islandskému originálu. Přitom přesazení děje z Islandu do Texasu nevypadá nijak násilně. Změn v ději je minimum, a nejsou zrovna k lepšímu. Pokud výsledný film něčím lepší je, je to dáno jen a pouze jeho vyšším rozpočtem (který stále je na americké poměry zanedbatelný). Hodnotím tedy stejně vysoko jako originál. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Krásné barvy, na které bych zíral třeba dvakrát tak dlouhou stopáž. Takový ten správný druh film, kterému odpustíte vše, protože má hlavu a je milým stylem jinačí. Pokud se líbil trailer - stojí Prince Avalanche za zapnutí. Hirsch se vrátil do divočiny. S jiným postojem, ale je tam. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2013 - Jediné minus tohoto filmu spatřuji jen v tom, že jsem před 366 dny viděl zde v Karlových Varech něco zcela úžasného, a toto byla bohužel jen toho skvělá kopie... - 30. 6. 2013 - 85% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemný nezávislák s výbornou ústřední dvojicí a chytrým scénářem. Jen se zde nevyskytuje nic, čím by film nutil k dalšímu shlédnutí. ()

Reklama

Reklama