Reklama

Reklama

Vše bude v pořádku

(festivalový název)
  • Německo Every Thing Will Be Fine (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Spisovatel Tomas bezcílně bloudí ulicemi na předměstí po menší rodinné roztržce. Nešťastnou náhodou srazí a zabije malé dítě. Bude schopný se přes tak tragickou událost přenést? (Mrs.Blue)

Recenze (12)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Aj vďaka tomuto filmu viem, že sa do kina niekedy oplatí ísť bez predošlého informovania sa o obsahu, prípadne o hodnotení snímku. Po projekcii som očakával, že Every Thing Will Be Fine bude dozaista v červených farbách, ale jeho súčasný status - 56% - ma pomerne šokoval. V prvom rade z môjho pohľadu veľmi oceňujem atmosféru, fungovala skutočne na jednotku, herecké obsadenie, na čele so sympatickým Jamesom Francom taktiež a i keď príbeh miestami pokulhával (obával som sa, že Franco skončí s Gainsbourgovou v posteli a celkovo mi prišli ich reakcie nepochopiteľné), v konečnom dôsledku som z projekcie odchádzal s veľmi dobrými pocitmi a s poučením, že ak budem bývať na prízemí, radšej si dôkladne pozatváram okná, aby mi niekto neomočil postel. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Wenders síce zabredol do melodramatických vôd, ale čo tam potom, keď som postavám ich emócie uveril. Film je relatívne nepredvídateľný a pokiaľ čakáte, že Franco s Gainsbourg skočia duševne rozorvaní po nehode do postele, ste na omyle. Film je o niečom inom. A nielen o jednej veci. Hlavne je ale najmä pre staršie ročníky, ktoré už majú niečo odžité. Rozhodne ho nedoporučujem mladým Francovým fanúšičkám, boli by sklamané. Wenders je moderný a zároveň svoj. Asi ako keď hudobná legenda vydá po 40 rokoch opäť kvalitný album. Rozruch to už nenarobí, ale to na kvalite diela nič neuberá. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který má co říct, ale bohužel to podává takovým způsobem, který vás dovede celkem rychle omrzet. Wim Wenders je schopný režisér a James Franco hraje skvěle, stejně jako moje oblíbená Charlotte, ale ani jejich výkony nestačily na to, aby mě tenhle tragický příběh s nadějí v pozadí bavil. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást tím, že je úvodní tragická nehoda skutečně výborně zrežírovaná. Zbytek je neskutečně vyčpělé a zcela nezajímavé drama, které zároveň obsahuje bezpochyby nejlaciněji vykonstruovanou manželskou hádku všech dob. Přitom s poselstvím filmu nemám v zásadě žádný problém, jen škoda, že se kolem něj motají tak mrtvolné a mizerně napsané postavy. A Jamesi, mám tě rád, ale aspoň na rok se na to vyser. S tímhle materiálem by sice nic neudělal ani D.D. Lewis, ale ta únava je tam fakt znát. 40% (Berlinale 2015) ()

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně sentimentální a patetický kousek podávající nepříjemnou výpověď o autorově senilitě a nesoudnosti. Zcela neživotný film na základě nafouknutého a extrémně popisného, povrchního scénáře, s herci z nichž dokázal Wenders vytvořit absolutní umělohmotné figury - Francovi nevěříte ani nos mezi očima a Gainsbourg je redukována na smuteční znak. Nedramatická melancholie nesoucí se v duchu uslintaného humánního poselství jež napovídá samotný název filmu. To vše korunuje nesmyslné rozhodnutí natočit "drama" v 3D, které stereoskopii využívá pouze k zvýraznění kýčovitých krajinek s poletujícími sněžnými vločkami v popředí. Wenders pravděpodobně již zcela podlehl své schizofrenní představě, že je andělem, který se vzdal nesmrtelnosti a sestoupil do lidského světa, aby vyprávěl příběhy na oslavu lidství. Jediné co mu jde je vytvoření předzvěsti tragédie z "ničeho"... Ovšem takové tragédie jež nemá žádný opravdový dopad na příběh natož pak na diváka. Wendersovi tak zbývá jen doufat, že samotný fakt tragédie. ukníkaná hudba a estetizované záběry, přesvědčí citlivého diváka, aby pocítil aspoň "něco". Nejhorší zážitek z Berlinale 2015. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

No, potvrdilo se mi, že poslední Wendersův povedený film je Palermo Shooting a všechno co natočil potom za moc nestojí. Vše bude v pořádku sice nemá špatný námět, jen je to prostě celé takové nevýrazné. Dost tomu podráží nohy i přehnaná délka. Sice je u Wenderse zvykem, že se u něj vše vyvíjí pomalu, ale tady mu to prostě nefunguje. Debie sice tvoří hezké záběry, zahrané to taky není zrovna špatně (ačkoli zde nikdo nemá moc co hrát), ale chybí tomu nějaký silnější moment, místy to docela nudí a ačkoli ani vedené to není zrovna špatně, i tak to mohlo vypadat mnohem líp. Na slabé tři hvězdy mi to ještě vystačí, ale na víc ani náhodou. Tohle prostě není ten Wenders, kterého mám rád a je tu dost vidět, že se už nejspíš úplně vyčerpal. I tak ale pořád skrytě doufám, že nějakou tu road movie snad ještě někdy natočí, protože tam by se přesně ukázalo jak moc na to má a jak moc ne... Slabé 3* ()

Dr.Manhattan 

všechny recenze uživatele

Obsahuje SPOILERY. Dlho po zhliadnutí som o tomto filme premýšľal. Na jednej strane sa mi veľmi páčil, no zároveň na druhej mi tam pár vecí nesadlo, ako keby to bolo nedotiahnuté dokonca, hlavne myšlienka. James Franco docela ušiel. Rola mu sadla, ale nerozumiem prečo ich postavy s Charlote Gainsbourg neskončili spolu. To bol hlavný dôvod prečo som tak nad tým dlho po zhliadnutí premýšľal. Ak to bolo cieľom tvorcu, má moje uznanie, no nemyslím si že mu o toto šlo. Potom čo spolu zažili to smerovalo k tomu od začiatku celého filmu, paradoxne a bolo tam úplne cítiť ich duchovné prepojenie. Boli ako stvorení pre seba. On introvert flegmatik, ktorému vzťahy a asi aj láska až tak moc nehovorili a ona bola podľa všetkého úplne rovnaká. A ešte spôsob akým hovorili, obaja, flegmaticky. Bol by to paradox, no tak to malo byť. Spojovala ich tragédia, ktorá ich emočne zblížila. Ozaj nerozumiem, ešte teraz po pár mesiacoch pri písaní tohto komentáru sa nad tým zamýšľam. Bolo to jasné hneď od začiatku, len scenárista si to asi neuvedomil, keď to písal heh. PS.: Charlotte na zožratie. ()

Flexaret odpad!

všechny recenze uživatele

James Franco vydrží odehrát celý film se skoro jedním (zhuleným) výrazem. Tohle drama by bylo vyčpělé snad už v 50. letech. Herci nemají co hrát, děj se neuvěřitelným způsobem táhne a výsledek je asi takový jako průměrný kandidát na Českého lva (koukám na tebe, Domácí Péče!). ()

Puppy 

všechny recenze uživatele

Bohužel velmi slabý film od tak dobrého režiséra. Pomalost je ten nejmenší problém, ostatně Wendersův nejlepší film V běhu času http://www.csfd.cz/film/32914-v-behu-casu/prehled/ je také "pomalý". Problém je plytký scénář, i když při diskusi po projekci na Febiofestu scénarista tvrdil, že byl v některých aspektech pozměněn, zvláště pak konečným střihem. Výsledek je i přes pěknou kameru (2D verze), exteriéry a hudbu průměrný a bohužel (nebo naštěstí) zapomenutelný. Postavy působí příliš synteticky a jejich osud, i přes nosnou tragedii celého příběhu, je vám spíše lhostejný. Zkrátka je to takový ten film, kde po prvních minutách vidíte, že to bude blbý. Škoda. ()

foils 

všechny recenze uživatele

Možná největší drama, jaké Wim Wenders natočil :) Není sporu o tom, že vykonstruovanost, stejně jako určitá literárnost, ze scénáře přímo čiší. Na druhou stranu jako akademicky chladná meditace nad některými paradoxy života film docela funguje. Oceňuju i to, že se žádná z přítomných hereckých hvězd nesnaží na sebe strhnout pozornost. ()

Reklama

Reklama