Reklama

Reklama

Bratři

(studentský film)
Krátkometrážní
Česko, 2012, 13 min

Obsahy(1)

Netradiční fantasy drama nejen o vztazích. Dva Bratři vyráží do hlubokých hvozdů, aby zbavili vesnici zlého ducha, který je trápí před příchodem dlouhé zimy. Démon má však mnoho a vztah bratrů se začíná vyhrocovat. Nakonec jejich cesta skončí zcela jinak, než by oba chtěli. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hodně mile mě to překvapilo, hlavně herci působili přesvědčivě. A kostýmy neevokovaly televizní inscenaci... Když se podívám na podobně stylizované české normální produkce, teda především pohádky, tak vypadá tohle o stupeň lépe. Škoda jen, že pointa tak úplně nevynikla. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ve výborné kostýmy oděný studentský film v hávu fantasy. A Povedlo se to, atmosféra raného středověku plného vícebožství, zlých duchů a temných lesů se tu podařilo krásně prokreslit, byť přítomný les zas tak tajemný není, navíc herci opravdu vypadají jako někdo, kdo by možná dokázal bez úhony přečkat pár hodin v jarním lese bez internetového signálu. Technicky mě nenapadá, co by se dalo vytknout, děj funguje také a fakt, že není dořčen do poslední slabiky je jednoznačně k dobrému, obzvlášť když se povedlo aby dialogy, jež mají znít dobově nepůsobili trapně a navrch je to dílo teprve z druhého ročníku. "Je třeba Rasku zabít!" .[Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně ; cvičení druhého ročníku na téma konflikt] ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál, utopený v nezkušenosti režiséra, přesto velké překvapení.Musim pochválit hlavně kameru, kostýmy a výpravu, to sem skoro až nevěřil, film vypadá výborně, věrohodně a co se týče české historické tvorby je to vždycky problém, jelikož takové projekty vypadají vždy hrozně lacině, i přes docela velký rozpočet ( Bathory, Ať Žijí Rytíři ) ale tenhle studentský film je po této stránce naprosto famózně strčil do kapsy, jenže problém je scénář.To je zase rozehraná docela zajímavá hra, která ale vyjde úplně do ztracena a režisér si neví, neví rady a diváka nezaujme po stránce příběhu, je to sice věta kterou nesnáším, ale má se ještě co učit.Herecký výkon mladšího bratra byl také dosti mizerný.Při sledování mě to bavilo, ale je opravdu na pováženou zabít tak dobře rozehraný materiál a utopit ten potenciál tak zoufalým vyústěním.50%. (Viděno v rámci čekování konkurence na festivalu Tell It Quick) ()

boul 

všechny recenze uživatele

Super kamera a dobrej pokus o netradiční fantasy o vztazích dvou bratrů, což pro mě nebylo moc stravitelný.. chlapci se mi moc nelíbily a jejich projev už vůbec ne, za to Sarah si vedla mnohem lépe, ale za to ve snímku byla jen chvilku, škoda. I přes to pěkný snímek v podání Zlínské produkce! video zde... ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Jako klady bych zmínil výbornou výpravu, kostýmy a kameru (zejména na rozhraní lesa), herci byli příjemně civilní a námět opravdu povedený. Prostě z širšího hlediska bylo vše ok. Bohužel tu je několik záporů, které jsou navíc dosti zásadní. S hloubkou dialogů, na nich navazujících emocí a s propracováním dobře navržených scén si nikdo moc velkou hlavu nelámal a tím je zabit celý koncept. Herci pak v podstatě nemají co hrát a pomyslné prázdno vyplňují svým herectvím (čti přehráváním). V součtu pak vypadá jejích vystupování jako někde na divadelních prknech (což je možná špatně, když se jedná o film). Ale zároveň to není ani 100% divadlo. Někdo hold zapomněl určit, co se vlastně točí, na to se soustředit a nevědomky nepéct dort od pejska a kočičky, který nakonec vyzní jako ochotnický film. Ruku na srdce - kdyby tu nebyla povedená kamera a kostýmy, tak vše vyzní zcela amatérsky. Nevím, do jaké míry je to i chyba herců a do jaké režiséra. Podobnost s Vesnicí je nápadná, ale proč ne (obsah je příběh o něčem jiném). Kdyby byl film jen o zpracování, dal bych klidně 4 hvězdičky. Jenže film je o něčem víc, než jen o krásných exteriérech, parádní kameře, nabušených efektech a skvělých kostýmech. Takže dávám po zprůměrování 2 (na půlky a čtvrtky se nehraje, tak zaokrouhluji dolů). Škoda přeškoda, klidně to mohlo být na 5. ()

michalfibek 

všechny recenze uživatele

V rámci studentských filmů velmi příjemné překvapení, tedy hlavně co se technické stránky týče. O to větší je škoda slabšího scénáře, který se snaží hrát na struny lehkého fantasy příběhu, ale netáhne to úplně do konce a nechá tak za sebou mírně rozpačitý výsledek. ()

Reklama

Reklama