Reklama

Reklama

Rudé noci

(festivalový název)
  • Francie Les Nuits rouges du bourreau de jade (více)
Trailer

Obsahy(1)

Catherina je francúzska obchodníčka s historickými predmetmi. Jedného dňa prichádza do Hong Kongu, aby predala vzácny drahokam. Obchod s tamojším záujemcom neprebehne podľa očakávania. O drahokame sa dozvedela psychopatická vrahyňa Carrie, ktorá na mieste predania nastražila pascu. Catherina v jednej chvíli prichádza o vzácny kameň i peniaze. Je zranená a nevie, ako ďalej. Podarí sa jej dostať späť, čo jej patrí? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

JFL 

všechny recenze uživatele

Vedle toho, že řada zahraničních filmařů navazuje na tradici gialla a vytváří plnohodnotné příspěvky tomuto subžánru, můžeme také identifikovat filmy, jejichž tvůrci se pouze inspirovali v určitém aspektu italských krváků – nejčastěji v jejich výrazném stylu. Na rozdíl od nadšeneckých kopií a variací si neberou za cíl odkazovat ke konkrétní estetické tradici, nýbrž jen eklekticky rozšiřují vlastní slovník formálních postupů. Takovéto stylové nádechy gialla můžeme identifikovat například již v namachrovaně tvrďáckém akčním thrilleru Cobra (1986) se Sylvesterem Stallonem, ale také ve strhujícím oscarovém psycho-dramatu Černá labuť (Black Swan, 2010) Darrena Aronofského. Julien Carbon a Laurent Courtiaud přímo přiznávají, že svůj společný režijní debut koncipovali jako stylový mix italských giallo filmů a hongkongských wu-xia snímků. Na první pohled podivné spojení vychází z reálné praxe francouzských brakových kin, která v 70. letech promítala dvojprogramy tvořené právě takovýmito transnacionálními kombinacemi. Carbon a Courtiaud se poznali v 90. letech v Paříži coby filmoví publicisté se sdílenou zálibou v asijských filmech. Následně začali společně psát scénáře, které nabízeli asijským tvůrcům, a tak se dostali do tvůrčího týmu Tsuiho Harka. V Hongkongu se etablovali jako scenáristé a konzultanti. Jejich scénář pro film Kdo s koho (Running out of Time / Am zin, 1998) pro Johnnieho Toa jim vynesl Hongkongskou filmovou cenu za nejlepší scénář. Rudé noci jsou prvním projektem jejich hongkongské produkční společnosti Red East Pictures. Oba zdůrazňují, že jejich cílem nebylo vytvořit nostalgickou poctu či kolekci odkazů na konkrétní filmy, ale naopak si kladli za cíl natočit moderní thriller, který bude podobně transgresivní a vyšinutý jako klasické exploatační filmy, ale současně bude oslovovat diváky svým neotřelým scénářem a vytříbeným stylem. [psáno pro LFŠ 2019] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vizuál nemá chybičku, gore, když na něj přijde, nutí diváka se otřást a ta Kruegerova hongkongská neteř má také něco do sebe. Stejně jako Frédérique Bel v hlavní roli. Jenže dohromady to na mě zase takový dojem neudělalo, protože nejsem zrovna velký fanoušek filmů, ve kterých forma vítězí nad obsahem. Určitě se jedná o nadprůměr, ale zase to není nic, co by mě vyloženě usadilo. 65% ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Film si ma získal a to teda dosť silne. Nonšalatne a na vysokej filmárskej úrovni podaný snímok skvelej spolupráce odlišných kultúr a výsledok funguje, ako dobre namazaný stroj. Fatal females fight o dózičku po čínskom cisárovi s obsahom, ktorý prináša " sudden nerves death " .Jedna mačka ju má a druhá s qualitnou manikúrou, ju xce. Nič originálne ale spracovanie ( vrátane hudby ) so mnou urobilo zázraky. Mrsknúť do toho nefunkčného mafíka, bolo zbytočné, ale scenáristicky asi potrebné. Film by som nemalovala na žlto ( možno sa mýlim ), keďže sa zatiaľ neozval " giallospert " tak si počkám. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně povedlo.Velmi zvláštní a těžko zařaditelný snímek.Filmem nás provází tři krásné herečky z nichž jedna z nich má pekelně ostrý drápky.Vizuální orgie,perfektní hra barev a skvělý hudební doprovod a perfektní herecké výkony všech tří aktérek.To jsou hlavní klady tohoto snímku.Samozdřejmě je toho víc,ale to už vše parádně vystihl Flipnic.Nemám co vytknout.Za mě naprostá spokojenost. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Moderní giallo z tří atraktivních destinací, dopadlo více než skvěle. Film má úžasný vizuál, skvělou kameru, perfektní barvy, interiéry to vše bere dech, do toho všeho zde hrají sexy kočky, vede Hongkongská feministka s velmi originální vražednou zbraňí a film také velmi jistě znázorňuje velmi přehledné,detailní a chutné gore scény, které musí potěšit každého hororového fandu. Celý film je velmi sexy a stylový, tudiž má krevní skupina. 80% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama