Reklama

Reklama

Zvláštní agentka FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) a bostonská policajtka Shannon Mullins (Melissa McCarthy) už nemůžou být odlišnější. Upjatá Sarah pracuje v New Yorku a doufá v další povýšení. Je ambiciózní, talentovaná, inteligentní a má detektivní schopnosti jako Sherlock Holmes. Je vždy a za všech okolností tou nejchytřejší ze všech a nebojí se to dát najevo. Kvůli tomu taky nemá ani rodinu ani přátele. Jen kolegy, kteří ji nesnáší. Oproti tomu svérázná Shannon vyrostla na ulicích Bostonu a umí střílet rovnou od boku. Pistolí i svou nevymáchanou pusou. A protože před nedávnem mimo jiné zatkla i svého bratra, tak ji pro změnu nesnáší její rodina. Tyto dvě představitelky zákona se prostě musí nevyhnutelně potkat – Sarah je totiž převelena do Bostonu, aby pomohla tamní policii vyřešit sérii brutálních vražd. A tak nastane nevyhnutelný střet nejen s bostonským podsvětím, ale i mezi představitelkami zákona, protože dostaly rozkaz, že spolu musí na případu spolupracovat. Potíž je v tom, že ani jedna z nich o takovou spolupráci nestojí. Sarah chce všem dokázat, že sama vyřeší velký případ, a Shannon zase nechce, aby pracoval někdo cizí a ještě takto nesnesitelný na „jejím území". Ale protože rozkaz je rozkaz, nakonec musí vytvořit detektivní dvojici a stát se parťačkami. Zatímco Sarah zjišťuje, že se jí hodí Shanonina pouliční chytrost, Shanon se naopak učí sebeovládání, aby se, dříve než někoho seřve nebo praští, aspoň nadechla. Když nakonec spojí své síly a postaví se brutálnímu drogovému magnátovi, postihne je překvapivá věc: přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (432)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zdálo by se, že stokrát obehraná zápletka, založená na protichůdných parťácích ve službách zákona už nemá co zahrát, ale ono olé, má. Originalitou se tady sice nehýří, zato humorovody tečou plným proudem i když ta tlustá matka pluku mě byla od počátku sympatická asi jako učet za elektřinu, tak se jí musí nechat, že v šampionátu hláškování by obsadila medialové pozice. Sandy považuju za jednu z nejtalentovanějších komediantek současnoti, takže jsem si jen ověřil, že pokud jde o humor, tak na Sandy je prostě spoleh. Navíc se mě líbí, že se jako ženská nebere až tak vážně a umí si udělat prdel i sama ze sebe. Pokud jde o vyvolávání hahaha zvuků, tak film působí jako velmi vytrválý a kvalitní vyvolávač a od komedie fakt nečekám, že mě naučí matematiku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nudné buddy klišé v podaní najotravnejších herečiek súčasného Hollywoodu. Bez chémie, bez tempa, bez gradácie. Dal som tomu šancu kvôli Feigovi, ale na jeden dobrý gag pripadá asi 10 minút hysterickej hlušiny. Fakt nie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesně tenhle film jsem potřeboval. Příjemnou komedii, která sice postrádá na originalitě, ale za to zase nabídne kupu prvotřídních scén, u kterých se div neposeru smíchy. Sandra a Melissa jsou naprosto boží dvojka. Jsem rád, že také konečně někoho napadlo udělat dvojku z dvou policajtek. Melissa sype jednu hlášku za druhou a Sandra se postupně přidává na její stranu. Celý film je tak jedna velká smíchová pecka, která zároveň neušetří ani milovníky akce. Přiznám se, že vážně nevím, co zdejší dvouhvězdičkoví borci od tohodle filmu čekali. Vážně se mám stydět za to, že jsem se u tohoto filmu smál nebo mám u takového filmu řešit, jak moc šablonovitý je? A vážně si nad tím vším mám lámat hlavu? Já si myslím, že účel této komedie je především vypnout a tak to také v mém případě zůstalo. Čtyři hvězdičky naprosto zasloužené. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $43miliónovTržby USA $159,581,587Tržby Celosvetovo $230,781,587Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,723,306 //počet predaných kusov 1,062,905Tržby za predaj DVD v USA $41,043,318 //počet predaných kusov 2,686,130║ tak toto je v USA hit?? fakt riadny podvkus tam musia mať, absolútne režisérsky amatérska suchopárna schématická banálnosť kde Sandra Bullock hrá fakt otrasne bez chuti, len sa tam premáva, občas nejaký ten frk výjde ale prevažne dosť ťažká otravnosť, ruky preč /videl v kine: 25%/ __moja recenzia ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Překvapivě plné opravdu vtipných a výborných gagů. Např. scéna kdy Sandra Bullock provádí naprosto zbytečnou tracheotomii je fakt vtipná a takových tam je více. Navíc je to hypernekorektní a nejpoužívanější slovo je píča. Jenže je to bohužel strašně dlouhé a tím pádem to chvílema drhne a neodsejpá. 120 minut je na takovouto prvoplánovou komedii fakt moc. Ale na to, jak strašlivou píčovinu jsem čekal, je to opravdu super film. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Melissa McCarthy mě už dost pobavila ve filmu Špión a po dnešním shlédnutí Drsňaček mě přesvědčuje o tom, že když se objeví v komedii, budu se bavit :) Žádný zázrak kinematografie, ale výborná zábava :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Keby ste našli kapitánove gule, dajte vedieť." Klasický policajný buddy movie, ale s tým rozdielom, že tentokrát nejde o chlapov, ale o ženy. Inak už ale scenár asi ani viac klišé byť nemohol (šéf na liekoch, zradca vo vlastných radoch, falošný podozrivý, vydieranie cez rodinu). Akcie je málo a nestojí za nič (agentka FBI prehlási, že je expertkou na šoférovanie a dokáže to tak, že troška prudkejšie vyberie nie príliš ostrú zákrutu). Našťastie to vylepšuje netradičné spojenie chladnej Sandry Bullock a uragánu menom McCarthy. Obom sa však dajú držať palce iba do momentov, keď sa začnú správať trápne nerealisticky (agentka FBI sa správa skôr ako hysterická učiteľka hudobnej výchovy na prvom stupni základnej školy) a morálne hnusne (scény, v ktorých si vyžadovali pozornosť od nemocničného personálu tým, že naň MIERILI SLUŽOBNÝMI STRELNÝMI ZBRAŇAMI). Po sľubnom rozjazde to začne upadať, nudiť a stagnovať a nezachráni to ani tanečná barová scéna s prizerajúcimi sa a následne tancujúcimi WTF opitými dôchodcami. Ani svojrázne vyhrážanie sa zhodením zo strechy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám vrozenou slabost pro komedie i pro ozbrojené holky v maskáčích a o to víc mne mrzí, že jsem byl přinucen k tak nízkému hodnocení. Těch několik skvělých fórů z celkem povedeného začátku mne totiž celkem navnadilo, ale v nekonečné stopáži nakonec převážila trapnost a řešení problémů s rodinou, životem, prací či kocourem. Kdyby se zkrátka jenom hledaly šéfovy koule, používaly metody biče a biče či pohodově zneužívaly pravomoci veřejných činitelek, tak bych s hvězdami rozhodně tolik nešeřil. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock znova dokazuje svoj nespochybniteľný komediálny talent a podľa všetkého ním mrhala už aj na výrazne horšie filmy. The Heat síce neponúka takmer nič originálne a vezie sa len na klasických buddy klišé, ale v zásade mi to nevadilo a to vrátane Melissy McCarthy. Len by to chcelo o niečo zaujímavejšiu zápletku. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Kdo při sraní zavírá dveře od záchodu?" - "Civilizovaní lidé." Holčičí buddy, kde jsou za dvě rozdílné a nedoborovolně spolupracující/sblížující se parťačky šprtka Bullock a drsnohovadská McCarthy a je to celkem fajn dvojka. Ty si zřejmě rozebraly i většinu 43 milionového rozpočtu, protože akce je stopové množství a film vypadá dost levně. Ale na Sandru (byť klasicky nevtipně přehrávající) se dobře kouká a Melissa celkem hlásí, takže obhájí průměrnou známku. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Oddychový snímek si neklade vyšší ambice a tak je třeba ho také brát. Má spoustu vtipných momentů, není to zdaleka debilní, jak by si možná mnozí mohli myslet, ale ani to neoplývá nějakým super chytrým humorem. Standardní americká komedie určená spíše ženskému publiku s drsně hláškující Melissou McCarthy a klasickou Sandrou Bullock, která vám přijde chtě nechtě fajn. Její přeměna ze suchopárné kancelářské krysy na sexy akční agentku vůbec nenudí a vy se prostě bavíte. Tak to má sakra být. Žádný moralizování, žádný pseudointelektuální kecy o nesmrtelnosti chroustova hledání ztraceného času. Čistá sranda, kde chlapi jsou pitomci, agenti i padouši, a dvě holky, které nejen lépe porozumí své tvrdé práci, ale hlavně samy sobě. To si takhle přijdu z rachoty domů, lopatu opřu o kuchařku, teda o manželku, poplácám děcka fankou po hlavě, zapadnu do důlku v gauči a právě u Drsňaček v klidu vyslopu svých pár lahváčů. O tom to je, chlapi, kurva že jo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bullock přesunula svou postavu z Miss Congeniality, vulgární tuková duchna zůstala vulgární tukovou duchnou. Možná to bylo tím, že na mě promlouvala hlasem Berty z Dva a půl chlapa, ale tentokrát jsem se ji rozhodl tolerovat. Feig přišel s female buddy filmem, který při zpětném ohlédnutí na tom není, co se týká frekvence gagů, zase tak špatně. A kdyby se pan režisér opět netočil na těch svých přemrštěných 120 minutách, mohlo to být ještě lepší.. Pozorný divák si jistě všimne přirozeně zestárlého Biffa z Back to the Future. Tehdy mu scházela inteligence, nyní respekt.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj nechápem stupiditu amerického publika, keď túto rádoby-komédiu dokázali nakŕmiť toľkými zelenými bankovkami. Až taký problém by to nebol, pokiaľ by bol príbeh akási paródia policajného prostredia. Bohužiaľ tento film však tvorcovia mysleli naozaj vážne a miestami som sa naozaj cítil trápne - hlavne za samotných hercov a v neposlednom rade aj sám za seba. Naozaj som sa snažil, rovné dve hodiny som sa snažil prísť na chuť tomuto humoru. Humor, ktorý je postavený na rozdielnych povahách policajtov je vďačným objektom scenárostov, toto je však dvojhodinová uvrešťaná smršť nevkusných narážok a nevtipných žartov. Táto dvojka mala totiž k sebe tak blízko ako američania k zdravému životnému štýlu, chémia tu absolútne nefungovala. Dokonca som im ich postavy neveril ani kým narazili vo filme jedna na druhú. Scenáristi by mohli pochopiť, že fuck-ovanie stále dookola už dávno nie je terno. Po tom všetkom do toho v závere bez hanby vopchajú nejaký pokus o dramatické vyvrcholenie, tak tu už končí všetka sranda. Dobrý výber hudby a tých pár scén, ktoré ma rozosmiali za to ale naozaj nestáli. Je množstvo filmov, ktoré si zaslúžia vašu pozornosť oveľa viac. 35%. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Stejně otravné jako Cop Out. Po Bridesmaids jsem od Feiga čekal něco víc, než jen rutinní komedii zbytečně nafouknutou do dvou hodin. Proč si Sandra Bullock od Slečny drsňák vybírá pořád dokola jednu a tu samou roli a jen výjimečně to prokládá něčím zajímavějším jako je Gravity? Jakoby se bála opustit svojí comfort zone! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Bída s nouzí. Párkrát jsem se zasmál, ale to je asi tak všechno. Navíc je to děsně dlouhý. Takový filmy by neměly přesáhnout 90ti minut...A ten výbuch byl po vizuální stránce vážně příšernej...30% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ano, jak Sandru Bullock, tak Melissu McCarthy považuju za jedny z nejotravnějších hereček současnosti, pár slušných komediálních záblesků to přesto mělo. Parní válec a inteligentní elegantní agentka – asi je jasné, jak to celé dopadne, podle mnohokrát omletých klišé spolu začnou spolupracovat, rozdíly se začnou stírat a dámy, co se nemusí, se najednou začnou potřebovat a mít rády. Scénář stojí a padá právě na totálním kontrastu těch dvou, podrobnosti nebudu rozepisovat, nicméně když zapomeneme na to, že tam není skoro nic původního nebo originálního, na ty tři dietní hvězdy se možná bavit budeme. Paul Feig měl s Ženami sobě a Špiónem tedy mnohem jistější ruku. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ashburnová je jednou s najlepších agentiek FBI na oddelení v New Yorku. Túži po povýšení no napriek jej pracovným úspechom, sťažnosti kolegov na jej povrchné, arogantné správanie sú pre jej nadriadeného brzdou. Dostane však šancu aby sa naposledy prejavila a presvedčila tak šéfa, že je tou správnou voľbou na uvoľnený post. Ashburnová je prevelená do Bostonu aby vypomohla tamojším kolegom pri vyšetrovaní niekoľkých vrážd. V meste zločinu sa stretáva so svojráznou Shannon, ktorá je jej úplným opakom. Inteligenciu nahrádza akciou. Spočiatku sa ich vzájomný vzťah na pracovisku rovná tretej svetovej vojne. Tieto dve sa však postupne, spoločne stávajú totálnym postrachom pre všetkých. Ako pre zločincov, tak pre kolegov. Film som vzhliadol na základe bratovho odporúčania. Predpoklad úspechu, že by sa mi mohol tento film páčiť bol dosť nízky. Úspešnosť jeho poradenstva je prinajmenšom mizerná. Tak 2 ku 10. Popravde v stávkových kanceláriách by sa to bud tipovať nedalo, alebo pre kurz 1,01 proste tipovať neoplatilo. Ale viete čo? Nebolo to až také špatné. Áno, pritiahnuté za vlasy, prehnané a neviem aké, ale je to komédia a ako odľahčenie pred spaním tento film nie je najhoršou voľbou. ()

Související novinky

Akční (skoro)parodie pokračují

Akční (skoro)parodie pokračují

30.04.2015

Vážných akčních blockbusterů už se v Hollywoodu zase tolik netočí. Čím dál tím populárnější jsou ale odlehčené kousky, zejména ty, které si ze sebe dokáží chytře utahovat. Málokteré filmy na tuhle… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama