Reklama

Reklama

Zvláštní agentka FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) a bostonská policajtka Shannon Mullins (Melissa McCarthy) už nemůžou být odlišnější. Upjatá Sarah pracuje v New Yorku a doufá v další povýšení. Je ambiciózní, talentovaná, inteligentní a má detektivní schopnosti jako Sherlock Holmes. Je vždy a za všech okolností tou nejchytřejší ze všech a nebojí se to dát najevo. Kvůli tomu taky nemá ani rodinu ani přátele. Jen kolegy, kteří ji nesnáší. Oproti tomu svérázná Shannon vyrostla na ulicích Bostonu a umí střílet rovnou od boku. Pistolí i svou nevymáchanou pusou. A protože před nedávnem mimo jiné zatkla i svého bratra, tak ji pro změnu nesnáší její rodina. Tyto dvě představitelky zákona se prostě musí nevyhnutelně potkat – Sarah je totiž převelena do Bostonu, aby pomohla tamní policii vyřešit sérii brutálních vražd. A tak nastane nevyhnutelný střet nejen s bostonským podsvětím, ale i mezi představitelkami zákona, protože dostaly rozkaz, že spolu musí na případu spolupracovat. Potíž je v tom, že ani jedna z nich o takovou spolupráci nestojí. Sarah chce všem dokázat, že sama vyřeší velký případ, a Shannon zase nechce, aby pracoval někdo cizí a ještě takto nesnesitelný na „jejím území". Ale protože rozkaz je rozkaz, nakonec musí vytvořit detektivní dvojici a stát se parťačkami. Zatímco Sarah zjišťuje, že se jí hodí Shanonina pouliční chytrost, Shanon se naopak učí sebeovládání, aby se, dříve než někoho seřve nebo praští, aspoň nadechla. Když nakonec spojí své síly a postaví se brutálnímu drogovému magnátovi, postihne je překvapivá věc: přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (433)

tyrs26 

všechny recenze uživatele

Film plný paradoxních situací a nesmyslných dějových linií. Nicméně tam tvůrci dokázali dostat hodně dobrých fórů a u filmu se dá zasmát. Nicméně bych do kina na ten to film nešel. Sprostá slova uslyšíte velmi často a také velmi ale opravdu velmi zvláštní scény. Nicméně film nebyl nejhorší a díky vtipu a "debilitě" filmu jsem byl zaujat, tak 4* ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Aha, vidim, ze zase raz tunajsia "inteligencia" totalne zhodila film, ktory je pritom stokrat vtipnejsi nez kopec bullshitov, ktore sa ako tzv. "komedie" akurat tak tvaria. Pri sledovani som sa bavil skutocne kralovsky, kombinacia agentky FBI v podobe stale skvelej Sandry Bullock a netradicnej bostonskej policajtky bol rozhodne dobry napad. Som rad, ze z toho sedeho priemeru tzv. "komedii", ktore prudia z Hollywoodu (vacsina sa zmoze akura tak na rozne kraviny typu ozerieme sa a bude to uzasna zabava), sa konecne zase raz objavil film, na ktory sa da pozerat a zaroven sa naramne zabavat. Co sa mna tyka, ide tento rok asi o jednu z najlepsich USA komedii, ake sa objavili. 80%. ()

Hookins86 

všechny recenze uživatele

Jakmile je pod názvem filmu, že to je Komedie / Akční / Krimi a made in USA, tak už se dá čekat, že to nebude žádná pecka. Ano i u tohodle filmu to platí... ()

kverula 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení jem čekala děsnej trapas, kterej jsem se i přesto rozhodla zkouknout, především kvůli SB (kterou však docela zastínila MM). No asi takhle, má to pár trapných až skoro děsně trapných momentů, který se ovšem docela dobře vyváží několika skvělými, až děsně skvělými hláškami a dialogy. (sem tam uvidíte i pár nechutných momentů). Takže zas až takový propadák to není, děcka, rozhodně stojí za vidění. Směle do toho. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Velký návrat Sandry Bullock? Nudná klasická americká komedie, která opisuje z řady předchozích filmů. Nic nového neuvidíte, herecké výkony jsou na tento typ filmu zcela standartní, střih pomalý, kamera rutinní. Jedinečná ukázka sterilní zábavy, ze které po dvou hodinách v hlavě nic nezůstane. ()

misiaq 

všechny recenze uživatele

Miss Congeniality a jej side kick to roztocili a-la frost a pegg v hot fuzz ale nestaci to ani na 3 hviezdy. Cele je to take nudne, suche, hlasky su mozno vtipne pre zenske publikum (nemozem posudit), ale na mna to nefungovalo. ()

Mimon 

všechny recenze uživatele

Tak nebyla to žádná pecka, ale na průměr amerických komedií to mělo. Pár dobrej vtipů a přiblblej happy end se závěrečným kocourovským vtipem. Tak na DVD koukatelný, ale za návštěvu kina tohle opravdu nestálo. ()

black8 

všechny recenze uživatele

Nečakala som veľa, snáď len ako vždy výbornú Sandru Bullock, ktorá sa mi v komediálnych úlohách páči a možno práve preto som spokojná. Určite patrím medzi tie, ktoré sa na jednotlivých scénach (aj tých absolútne nekorektných a vulgárnych) smiali. Nenáročná, ľahká zábava, to, čo od komédií tohto druhu očakávam. ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

Nasi prekladatelia filmovych nazvoslovi sa zase raz vyznamenali ked oproti originalu dali tomuto dielku nazov (vraj) Drsňačky a potom divak hladi ako baca do Tuzexu ked miesto vypaseneho barana tam vidi krehke jahna. Ale je tu aj daco ine. Divacky v USA pomerne uspesna komedia sa zrejme netrafila do vkusu ceslo - slovenskeho divaka pozerajuc sucasne hodnotenie. Nevadi. Tento film mi odhalil herecku Melissu McCarthy ktora sa z vedlajsich uloh prepracovala k titulnym a zasluzene. Ak ju chcete vidiet v plnej parade, aj ked len v dvoch kratuckych scenkach, vzhliadnite si ju vo filme http://www.csfd.cz/film/290385-ctyricitka-na-krku/. ()

Sofia_Straw 

všechny recenze uživatele

Slušná, nekomplikovaná zábava, kde nie je nad čím filozofovať. Sandra Bullock v úlohe agentky síce ako obohrané rádio, no zároveň garancia jednoduchej kulisovej zábavy. Zasmiala som sa, no hlboké dojmy tento film vo mne nezanechal a ani to nebolo jeho účelom. Tieto komédie majú hlavne pobaviť, odviesť pozornosť od každodenných starostí, pracovnej záťaže a prílišného premýšľania. Film, po ktorom sa zaručene dobre vyspíte a ktorý je zárukou dobrej nálady pre nenáročného diváka. ()

tchempi 

všechny recenze uživatele

Příjemná buddy-movie jednohubka. Zápletka je sice infantilní a chování některých postav taky, ale to u tohoto typu filmu nikdo neřeší. Na škodu je pouze to, že režisér neměl koule říct včas stop, když se holky (hlavně McCarthy) v rámci improvizace rozkecaly víc, než to bylo vtipné. ()

kockodan odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem přesně 29 minut. Neměl by mi někdo dát za tento výkon nějakou cenu? Pokud tohle někdo vydržel do konce musí mít nezvratný brain damage s několikastupňovým snížením IQ. Tohle snad musí být urážející i pro puberťáky! Prostě new low pro Sandru Bullock. McCarthy je tragická a nevtipná. Celá zápletka je uhozená. Nuda, trapnost, křečovitost. Blééééé! Fuj! ()

Tuty 

všechny recenze uživatele

Co se týče Melissy McCarthy, nemám výhrady, herečka je to i přes svoje prostorové zjevení velice charismatická a navíc mě potěšilo i to, že jí hlas propůjčila stejná dabérka jako v mých oblíbených Gilmorkách. Sandra Bullock je ve filmu slabší polovičkou ústřední dvojky, to jednoznačně, i když její úvodní scéna celkem jasně vykresluje její postavu (aby jí druhá polovina filmu degradovala na protivnou, hloupou kr*vu, viz dále). Věděl jsem, že scénář nenabídne nic originálního (schéma kontrastu dvou protipovah), přesto jsem se nemohl rozhodnout jakou stranu mince hraje právě postava Sandry, na zacátku je totiž vykreslená jako leč nafoukaná, tak dostatečně schopná policajtka, aby z ní scénář po příjezdu do Bostonu udělal postupně neschopnou, občas protivnou a místy vylouženě hloupou ženskou???! Melissa to občas trochu přehrává a místy film ztrácí vkusnost (kancelář policejního nadřízeného především). Naštěstí se z toho nestane nikdy vrchol humusu jako ve filmech se Schermannem Klumpem a jeko fekální rodinou, protože i tady máme podobnou rodinku vyvrhelů. Ale jak píšu, naštěstí to zde patří spíše k pozitivům filmu a občas narazíme i na opravdu vtipné momentky (Melissin pro Sandru nečekaný záznam v rejstříku, parádní pařba v baru, stěhování rodinného kolosu v dodávce, pověšení a následné puštění podezřelého z patra balkonu, evergreen o sýrovém sendviči atd.). Pokud chcete vypnout chvíli mozek s vědomím, že neuvidíte nic nového, ale misty se snad i slušně zasmějete, nezbývá mi, než film všem směle doporučit a Sandru Bullock tak nějak ve zdraví přežít, protože jak mi nevadila v Gravitaci, tak mě občas trochu "nebavila" tady. ()

rytir1 

všechny recenze uživatele

Kriste pane tak nevím jestli jsem víc v šoku, když jsem se podíval na film nebo když jsem se pak podíval na jeho hodnocení zde. Brilantní komedie, kde sice Sandra mírně ze začátku pokulhává za famózní Melissou, ale vcelku velmi kvalitní práce netradiční dvojice policajtek. Kašlete na nějaké blbce co ani netuší co je účelem komedie a bavte se, protože tady se sypou hlášky takovou rychlostí až se posadíte smíchy na prdel. A hlavně nezapomeňte zatáhnout ty okenní deky než zapnete tv. ))) ()

0kozel 

všechny recenze uživatele

Celou dobu mi připadalo, že už jsem to někde viděl a ono jo, jedná se o scény z klasických policejních filmů, akorát v tomto snímku byly místo policajtů policajtky. Proč ne, ale tady to nefunguje. Párkrát jsem se u filmu jen pousmál (nejspíš u scén, které byly zamýšleny jako vtipné), ale bylo to takové nedotažené, chyběla tomu prostě šťáva. Jako komedie je to slabota, možná by to fungovalo v jiném obsazení, těžko říct. ()

Související novinky

Akční (skoro)parodie pokračují

Akční (skoro)parodie pokračují

30.04.2015

Vážných akčních blockbusterů už se v Hollywoodu zase tolik netočí. Čím dál tím populárnější jsou ale odlehčené kousky, zejména ty, které si ze sebe dokáží chytře utahovat. Málokteré filmy na tuhle… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama