Reklama

Reklama

Zvláštní agentka FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) a bostonská policajtka Shannon Mullins (Melissa McCarthy) už nemůžou být odlišnější. Upjatá Sarah pracuje v New Yorku a doufá v další povýšení. Je ambiciózní, talentovaná, inteligentní a má detektivní schopnosti jako Sherlock Holmes. Je vždy a za všech okolností tou nejchytřejší ze všech a nebojí se to dát najevo. Kvůli tomu taky nemá ani rodinu ani přátele. Jen kolegy, kteří ji nesnáší. Oproti tomu svérázná Shannon vyrostla na ulicích Bostonu a umí střílet rovnou od boku. Pistolí i svou nevymáchanou pusou. A protože před nedávnem mimo jiné zatkla i svého bratra, tak ji pro změnu nesnáší její rodina. Tyto dvě představitelky zákona se prostě musí nevyhnutelně potkat – Sarah je totiž převelena do Bostonu, aby pomohla tamní policii vyřešit sérii brutálních vražd. A tak nastane nevyhnutelný střet nejen s bostonským podsvětím, ale i mezi představitelkami zákona, protože dostaly rozkaz, že spolu musí na případu spolupracovat. Potíž je v tom, že ani jedna z nich o takovou spolupráci nestojí. Sarah chce všem dokázat, že sama vyřeší velký případ, a Shannon zase nechce, aby pracoval někdo cizí a ještě takto nesnesitelný na „jejím území". Ale protože rozkaz je rozkaz, nakonec musí vytvořit detektivní dvojici a stát se parťačkami. Zatímco Sarah zjišťuje, že se jí hodí Shanonina pouliční chytrost, Shanon se naopak učí sebeovládání, aby se, dříve než někoho seřve nebo praští, aspoň nadechla. Když nakonec spojí své síly a postaví se brutálnímu drogovému magnátovi, postihne je překvapivá věc: přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (433)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dlouhé, nevtipné, mizerně zahrané. Ne že bych od Melissy McCarthy čekal něco jiného, protože tahle ženská nemá nic, co by se alespoň blížilo hereckému talentu a obsazovaná je snad je díky své váze, protože pokud by nevyhrála konkurz, byli by režisér s producentem nařčeni z diskriminace tlouštíků a vláčeni americkými médii. Sandra Bullock sice už mnohokrát prokázala, že hrát umí, ale tady dává najevo, že kromě hraní umí lézt i pekelně na nervy. Dejte si to dohromady se špatným scénářem a hloupými gagy, které jsou prokládány nudou a vznikne tak maximálně 10% paskvil. A to jen za scénu, kdy McCarthy hledá kapitánovy koule. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nie, vôbec to nebolo špatné...Dievčatá sa šli od snahy pretrhnúť a verila som im každé slovo, ani ten afro-americký kocúrik, čo sa snažil uhnať Sandru Bullock, nebol na zahodenie:) Nejeden problém tu však predsa len bije do očí a to dosť slabý scenár a málo vtipných dialógov, takže som sa chvíľami trochu nudila. Veľká škoda, lebo vynikajúce výkony hlavných postáv, nedokážu tieto nedostatky dostatočne prekryť a celé to chvíľami pôsobí tak nejako rozpačito a na mňa to robí dojem bohapustého plytvania potenciálom, ktorý tento film na začiatku určite nepostrádal. Ako to zhrnúť? Niekde sa asi stala chyba! Napriek všetkému tam však boli momenty, keď som sa šla od smiechu potrhať a tak musím hodnotiť, ako lepší priemer. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ale celkom znesiteľné. Čakal som väčší prúser a kupodivu to fungovalo. Bullock a McCarthy sa skvele dopĺňajú a minimálne ich debaty stoja za to. To ostatné je samozrejme veľmi blbučké a príliš priamočiare aby to malo nejaký prekvapivý zvrat, alebo efekt, ale aj napriek tomu som sa nenudil. Čo je pri takomto filme a pri takej minutáži celkom pokrok. Potešila úloha Bill Burra a Thomasa " BTTF" Wilsona. Feig vie rozhodne spraviť dynamickú komédiu stojacu na dialógoch. Síce tomu chýba určitá úroveň, ale zase na druhú stranu vôbec sa to nesnaží byť niečim prevratným. Svoj účel to splní a aj keď sa už nenájde dôvod, prečo by sa malo k príbehu vracať, myslím si, že na zabitie času v nedeľu večer je to viac ako dostačujúce. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

nechutně vyžraná Melissa (nic proti prostorově výraznějším lidem, ale já vypadat takhle, tak si nestoupnu ani před zrcadlo, natož před kameru) a Sandra, na kterou se naopak pořád moc dobře dívá, vrší jednu trapnost na druhou a já se celou dobu jen nervózně vrtěl v sedačce kina při odpočítávání času do konce a kroucení hlavou nad tím, čemu se proboha celý sál směje.. jestli měly reakce diváků na testovací projekci CinemArtu v kině Atlas zhruba odpovídat vkusu českého publika, tak pak vlastně konečně začínám pořádně chápat fenomén Babovřesky.. jo, všehovšudy jsem se asi třikrát (možná dokonce pětkrát) lehce zasmál a pár scén nebylo vyloženě tristních, ale jako celek mi tahle rádoby akční komedie o dvou policajtkách příšerně lezla krkem.. ať už kvůli debilnímu vztahu mezi dvěma hlavními hrdinkami a jeho ještě debilnějšímu vývoji anebo kvůli celkové profláklosti děje a nulovému tempu celého filmu.. P.S.: chvíli jsem zvažoval 2*, ale nakonec volím přísnější variantu.. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Není to špatná buddy movie detektivka. Ukecané drsné kecy nejsou špatné, v podstatě by to mohlo být i vtipné, jen mi to z nějakého neznámého důvodu paradoxně moc úsměvů na tváři nevykouzlilo, abych řekl, že jsem se zasmál a pobavil... Jen 2 hvězdy. (viděl jsem: 2x cz) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Chápu, že není vdaná.......... Tupé a ukřičené dialogy, příšerná hudba a hlavně hrozný scénář. To je otřes. To nejde, za jedna. CITÁT - Není to profesionální.......... ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Melissu McCarthy mam rad. Nebo spis mel jsem rad. Posledni dobou nejak nemuze najit film, kde by se mohla predvest. Tady jsem se sice parkrat zasmal, ale to je malo. I pri tom dvanactihodinovem letu me to nudilo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na neoriginálnosť a klišé sa v tomto prípade nedá nadávať, pretože je to podané ako totálne zábavná jazda, z každého políčka kričí Made in USA, čo nemyslím ako kritiku a všetci si to s veľkou chuťou užívajú. A ja som si to užil tiež. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zábavná akční hovadina, která má sice stokrát obehraný příběh, ale díky zajímavým a vtipným postavám nenudí a baví celou dobu. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Rotten Tomatoes: 65% / IMDB: 6,8/10 / CSFD 58% (7.10.2013) ?! No ja neviem, ale tunajším divákom je asi lepšie servírovať Babovresky a Kameňáky. Síce nevravím, že Heat je zo série intelektuálnych komédii aké točí vynikajúci Woody Allen. To nie, Heat je sprostý, vulgárny, nemiestny film, ale ten námet seriózna-každý-predpis-dodržujúca-sexi-detektívka VERSUS nízka-drzá-obézna-detektívka-s-podrezaným-jazykom je využitý na maximum. Štandardne utlmená Sandra Bullock a trefná Melissa McCarthy (a to sa priznám, že až doteraz mi bola proti srsti) tvoria efektnú duo, ktoré si uťahuje zo všetkých policajných buddy filmov. Áno, vývoj postáv je jedno klišé; príbeh je tam len preto aby vôbec nejaký bol a nijako na ňom nezáleží; nemá to takmer žiadnu akciu, ale všetko zmienené nie je pre daný typ film vôbec podstatné. Chémia medzi ústrednými postavami totiž funguje na výbornú, trápne gagy sú obmedzené na minimum (prevažne scény počas alkoholického záťahu v bare), hlášky sú trefné, bolo to svižné, drzé a vtip sa nemíňal účinku. Čo iné od takého film chcieť? CELKOVO: 3,5* (ale zaokrúhlim smerom nahor, keď vidím to nízke hodnotenie na CSFD) ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Fakt je, že jsem čekala vyloženě průser, ne-li rovnou komediální průjem, ale dá se to přežít bez psychické či fyzické újmy a ani ta Melissa není tak otravná, jak se zprvu zdá. I tak si nemyslím, že by měla nějaký (komediální) talent, který by mě přiměl, abych ji měla ráda. Sandra Bullock se tu akorát tak ztrapňuje a zbytek obsazení je tu spíš jako nutné křoví. Co se týče vtipů, tak fungovaly možná dva z padesáti, takže taky nic moc, zvlášť na komedii. Největší pochvalu si zaslouží stylové úvodní titulky, které ve vás vzbudí falešnou naději, že půjde o super film. 4/10 ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný film. Asi po 40 minutách jsem usnula, ale hádám že Bullock a tlusťoška se staly nejlepšími kamarádkami, odhalily pašeráka drog a Bullock dostala své vysněné místo. Fakt špatný, špatný. Víc bych uvěřila Samanthě (Sex and The City) že je panna, než Bullock že je agentka! :D ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem si tak nějak zvykla na to, že herečka Sandra Bullock hraje ve filmech podobného ražení ráda FBI agentku, nemohu se zbavit toho prkenného dojmu. Je mi bohužel líto, že spousta herců ani na svůj věk nevypadají ( viz.právě Bullock, která v cca 50 vypadá stále na 30 - kromě stařeckého krku) a tudíž ani jejich tvář nevyjadřuje tolik emocí, jako to zvládne člověk, který žádnou plastickou operaci nemá. Kdybych se měla dostat k filmu samotnému, tak ho vyhodnotím obsahově jako naprostý nesmysl. Ale nemohla jsem jako sketa dát horší než průměrné hodnocení, protože mi průměr tak nějak zvyšovala Melissa McCarthy a spousta nadupaných vtipů, které tu nebudu spoilovat. Kdybych se někdy nějakou náhodou znovu dostala k tomuto filmu, tak bych jej pravděpodobně nechala běžet a znovu si užívala souhru buranství a přehnaného intelektu na americké půdě. Co dodat...takový styl mě baví, ale jsem upřímně zvědavá jak se vyvrbí pokračování... ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Přemrštěná stopáž plná nudných a slabých vtipů. Sandra Bullock odvedla co mohla a vysloužila si hvězdičku navíc, nicméně Melissa McCarthy hrála (nebo dokonce sama je) naprosto otravnou čůzu, kvůli které jsem to málem nedokázal dokoukat. Ne, opravdu. Nikde ji zrovna nemusím, ale tady mi totálně pila krev. Mít to 80 minut, možná by šlo o slušnou oddechovku. Nechápu úspěch, ale asi mohou tvůrci poděkovat skvělé propagaci, protože co se filmu samotného týká, vidět znova ho vážně nepotřebuju. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Místy je to docela sranda, ale proč to proboha muselo být tak dlouhé? Melissa je na začátku naprosto nesnesitelná, Sandra jen někdy během filmu, ale asi je přece jen z obou dvou příjemnější. Od začátku je jasné, jak to skončí. Jedinou výhodou je, že časem na tu hru stejně asi nejspíš skočíte, i když ty příšerně dlouhé "vtipné" scény vás budou pořád ubíjet. Ale zasmál jsem se, to zase ne že ne. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejdříve mi Shannonin slovník vadil. Byl pro mě už trošku za hranou, ale pak mi přišel normální. K její postavě sedl přesně tak akorát. Co slovo, to perla, jedna hláška za druhou.Chvilkami mi z toho až poklesla čelist. Bavila jsem se, protože jsem tenhle film potřebovala jako sůl. Propláchnutí mozkových závitů se povedlo. Takže účel byl splněn. ()

Související novinky

Akční (skoro)parodie pokračují

Akční (skoro)parodie pokračují

30.04.2015

Vážných akčních blockbusterů už se v Hollywoodu zase tolik netočí. Čím dál tím populárnější jsou ale odlehčené kousky, zejména ty, které si ze sebe dokáží chytře utahovat. Málokteré filmy na tuhle… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama