Reklama

Reklama

Zvláštní agentka FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) a bostonská policajtka Shannon Mullins (Melissa McCarthy) už nemůžou být odlišnější. Upjatá Sarah pracuje v New Yorku a doufá v další povýšení. Je ambiciózní, talentovaná, inteligentní a má detektivní schopnosti jako Sherlock Holmes. Je vždy a za všech okolností tou nejchytřejší ze všech a nebojí se to dát najevo. Kvůli tomu taky nemá ani rodinu ani přátele. Jen kolegy, kteří ji nesnáší. Oproti tomu svérázná Shannon vyrostla na ulicích Bostonu a umí střílet rovnou od boku. Pistolí i svou nevymáchanou pusou. A protože před nedávnem mimo jiné zatkla i svého bratra, tak ji pro změnu nesnáší její rodina. Tyto dvě představitelky zákona se prostě musí nevyhnutelně potkat – Sarah je totiž převelena do Bostonu, aby pomohla tamní policii vyřešit sérii brutálních vražd. A tak nastane nevyhnutelný střet nejen s bostonským podsvětím, ale i mezi představitelkami zákona, protože dostaly rozkaz, že spolu musí na případu spolupracovat. Potíž je v tom, že ani jedna z nich o takovou spolupráci nestojí. Sarah chce všem dokázat, že sama vyřeší velký případ, a Shannon zase nechce, aby pracoval někdo cizí a ještě takto nesnesitelný na „jejím území". Ale protože rozkaz je rozkaz, nakonec musí vytvořit detektivní dvojici a stát se parťačkami. Zatímco Sarah zjišťuje, že se jí hodí Shanonina pouliční chytrost, Shanon se naopak učí sebeovládání, aby se, dříve než někoho seřve nebo praští, aspoň nadechla. Když nakonec spojí své síly a postaví se brutálnímu drogovému magnátovi, postihne je překvapivá věc: přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (433)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Mneší problém ako som čakal. Keby tam nehrá McCarthy možno by som šiel aj na tri hviezdy. Bohužial len potvrdzuje, že je právom prvá v mojom rebríčku najotravnejších herečiek. Vzhľadom by pasovala skôr trpaslíckej družiny v hobbitovy. A má neuveriteľnú schopnosť degradovať aj svôjho hereckého partnera. Bateman, Bullock a ďalší sa pri nej stávajú trápny. Inak film by mohol fungovať. Lebo keď človek pozorne hľadá nájde aj vtipné momenty. A nie je ich málo. Akurát sú zavalené obrovským množstvom trápnosti a klišé. Obdivujem Sandru, že je celkom píchateľná aj na prahu 50 rokov. Koľko jej to ešte vydrží? Je to za 45%, bez tučnej by to bolo aj o 15% viac. 2*! PS: Film ma miestami tak nebavil, že som v polovici radšej išiel umyť riad. AND I FUCKING HATE WASHING DISHES!!!! ()

Maik22 

všechny recenze uživatele

Pár vtipných hlášek či scén v této drsňácké "komedii" a pohledná Sandra Bullock mě možná donutili se dokoukat až na úplný konec. Sám však tomu nemohu do teď uvěřit. Celkové shrnutí - jedná velká nuda a po shlédnutí kino-upoutávky velké zklamání. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(127/2013) / Vtipný film to rozhodne bol, hlavne však v prostrednej, nosnej časti filmu ho tažko označiť za "neskutočne" vtipný, keďže sa len kecalo a kecalo, čím zábava trošičku upadala. Nehovoriac o "povinnej" opilecko-tancovacej scéne. Po perfektnom úvode a slušnom závere sa v celkovom skóre jedná rozhodne o mierne nadpriemerný, zábavný cop movie. (6/10). ()

venison 

všechny recenze uživatele

Neuráželo mě to natolik, abych dala krásný střed na 3*.. Dvouhodinovka americké relaxační policejní zábavy v sukních ve stylu "Slečny Drsňák".. Nic světoborného - taková kriminálka pro ženy :-D ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní dvojice McCarthy a Bullock, která k sobě naprosto nezapadá - tudíž vybráno zcela vhodně jako zcela odlišná dvojice postav. Film je takový celkově dost zvláštní - nejsem si zcela jista, jak ho hodnotit. Měla jsem ho připravený několik měsíců, ale nějak jsem se na něj nechtěla podívat...Je to sice "komedie", ale s dost zvláštním humorem, ale přesto jsem se u plno scén zasmála - hlavně u hlášek, které pronášela McCarthy. Je to dost sprosté, je to svižné, akční, aktuální, rodina dost netradiční, kor při obědové scéně a stěhování, ale celkově to do sebe všechno zapadalo. Dost mi lezly na nervy vlasy Bullock, které si prostě nemohla dát do culíku a rozcuch McCarthy, která se zase naopak nemohla asi učesat :D :D Rozhodně nedoporučím, ale třeba za několik let shlédnu znovu a zhodnotím lépe :D Třeba :D ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Úroveň amerického nevkusu nemá obdoby. Aj keď som sa párkrát schuti zasmial, neponúka tento film nič nové, nič originálne a skôr pôsobí odpudivo a niekedy iracionálne. Pán režisér sa po Bridesmaids posunul o level nižšie, aj keď ani tie ma bohvieako neoslnili, ale určite lepšie ako tento paškvil. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Vyhublá Sandra Bullock hrající standardně blbku a vyžraná Melissa McCarthy předvádějící proč je nejlepší komediální herečkou současnosti. Legrační filmové překvapení roku a naprosté splnění žánru. Dílko pokořující většinu mnohem, mnohem dementnějších zápletek, scénářů a rádoby komediální tvorby dnešního pubertálního Hollywoodu. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Očakávaná porcia zábavy, ktorú som aj dostal. Veď od tak skvelej dvojice akou je Sandra a Melissa sa nič iné ani nedá očakávať. Avšak keďže ide o akčnú Krimi komédiu hrá to na dosť silný priemer. Akcie je tam pramálo a kriminálnej zápletky alebo dákeho nevyriešeného tajomstva sme sa iba sťažka dočkali. Réžia nám predstavila príliš málo postáv a tak hneď od začiatku ste si mohli uvedomiť kto za všetkým stojí. Inak dosť plytké dialógy ale naopak párty v bare stála za to, navyše Sandra odhalila kus tela, čo mnohý CSFD úchylovia hodnotia tiež veľmi kladne ale ja sa prikláňam skôr k priemeru a teda 59%. ()

L_Johnny 

všechny recenze uživatele

Tak za mě teda opravdu zklamání a nuda. Divím se, že jsem první polovinu filmu neusnul. Poté přišla asi první vtipná scéna, kdy jsem se zasmál a říkal si, že už je to lepší... mno, nebylo. Zasmál jsem se asi ještě 2x-3x? Nemám rád tento typ komedií, hlavně když na mne působí role dost nesympaticky. Jistě nějaký vtipný potenciál tam byl, ale chuť jsem si k němu nenašel. ()

jujec 

všechny recenze uživatele

I přes nízké hodnocení jsem si film chtěl pustit kvůli hlavním hrdinkám - a ono to bylo lepší, než jsem čekal. Vtipné scény, dialogy, vlastně vtipná komedie s krimi zápletkou. Skvělá zábava. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Melissa umí polechtat bránici, jenom ji musí režisér / parťák držet na uzdě, jinak je schopná se v přívalu bahna nadávek a urážek plácat dlouhé trapné minuty; Sandře zase nelze upřít snahu, ovšem hrubozrnné komedie se viditelně příčí jejímu naturelu. Dohromady se nicméně dámy docela doplňují, sedly si hlavně v žánrovém závěru, kdy už táhnou za jeden provaz a klasická (aka ohraná) buddy policajtská krimikomedie nabírá pozitivní energii skoro k průměru. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock prokládá skvělé filmy těmi blbými. Drsňačky patří do té druhé skupiny, ale jsem si jistá, že v sobotu večer na TV Nova budou mít vysokou sledovanost. 60% ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„A kto si dočerta ty? Zabijem ťa a ju zabijem tvojím nevládnym telom!" Na jednej strane treba objektívne priznať, že pri Drsňáčkach som sa dosť nasmial - či už pri rôznych situáciách alebo hláškach. Na druhej strane však treba povedať, že otravnejšiu buddy dvojku ako je Sandra Bullock s Melissou McCarthy som nevidel ani nepamätám. Je to tak medzi dvoma a troma hviezdičkami, pričom k dvom sa prikláňam kvôli tomu, že film mal pomerne veľa hluchých miest - 120 minút je predsalen na takú prostoduchú zápletku až-až. 45 % ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Absolute balast, který do jisté míry zachraňují sprosté hlášky a "buddy" nesourodost ústředního dua. Samozřejmě představa toho, že někdo tak morbidně obézní jako Melissa McCarthy pracuje v terénu, je jaksi k popukání v instantním módu. Nebo možná k pláči... 45% ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dostal jsem nakonec lepší film, než jsem očekával (Sandra Bullock je zřejmě přeci jenom zárukou kvality u podobných subžánrových věcí, naopak M. McCarthy výsledný dojem dost shazuje). Je to prostě klasicky jednoduchá komedie, ale i ty jsou občas potřeba. 55 % ()

Související novinky

Akční (skoro)parodie pokračují

Akční (skoro)parodie pokračují

30.04.2015

Vážných akčních blockbusterů už se v Hollywoodu zase tolik netočí. Čím dál tím populárnější jsou ale odlehčené kousky, zejména ty, které si ze sebe dokáží chytře utahovat. Málokteré filmy na tuhle… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama