Reklama

Reklama

Zvláštní agentka FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) a bostonská policajtka Shannon Mullins (Melissa McCarthy) už nemůžou být odlišnější. Upjatá Sarah pracuje v New Yorku a doufá v další povýšení. Je ambiciózní, talentovaná, inteligentní a má detektivní schopnosti jako Sherlock Holmes. Je vždy a za všech okolností tou nejchytřejší ze všech a nebojí se to dát najevo. Kvůli tomu taky nemá ani rodinu ani přátele. Jen kolegy, kteří ji nesnáší. Oproti tomu svérázná Shannon vyrostla na ulicích Bostonu a umí střílet rovnou od boku. Pistolí i svou nevymáchanou pusou. A protože před nedávnem mimo jiné zatkla i svého bratra, tak ji pro změnu nesnáší její rodina. Tyto dvě představitelky zákona se prostě musí nevyhnutelně potkat – Sarah je totiž převelena do Bostonu, aby pomohla tamní policii vyřešit sérii brutálních vražd. A tak nastane nevyhnutelný střet nejen s bostonským podsvětím, ale i mezi představitelkami zákona, protože dostaly rozkaz, že spolu musí na případu spolupracovat. Potíž je v tom, že ani jedna z nich o takovou spolupráci nestojí. Sarah chce všem dokázat, že sama vyřeší velký případ, a Shannon zase nechce, aby pracoval někdo cizí a ještě takto nesnesitelný na „jejím území". Ale protože rozkaz je rozkaz, nakonec musí vytvořit detektivní dvojici a stát se parťačkami. Zatímco Sarah zjišťuje, že se jí hodí Shanonina pouliční chytrost, Shanon se naopak učí sebeovládání, aby se, dříve než někoho seřve nebo praští, aspoň nadechla. Když nakonec spojí své síly a postaví se brutálnímu drogovému magnátovi, postihne je překvapivá věc: přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (433)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nie je to žiaden zázrak, ale na oddychový zábavný žáner môže byť. Má to spád, vtip, dialógy sa dajú počúvať, nechýbajú absurdné situácie a vždy so zábavným vyústením. Dve ženy, jedna je za ženskú postavu, druhá ako mužská so všetkými typickými neduhmi mužských detektívov, to je celkom zaujímavý nápad. ()

Dagoussek 

všechny recenze uživatele

To teda byly mega drsňačky. A už dle obsazení a jejich předešlých filmů ( Slečna drsňák, Špión) jsem věděla, že se nudit nebudu. A opravdu ty dvě spolu skvěle fungovaly a těch hlášek!!! ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Slabota...málo vtipu, málo pořádné akce...má to těžit s typické rozdílnosti dvou parťáků ale děje se tak naprosto krotce a nenápaditě. Vizuál aspoň Sandra ujde, jinak to nestačí ani na slušný průměr. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Mírně podprůměrný pokus o americkou komedii. Jako obvykle místy neskutečně ukecané. Často zbytečně, trapně a neúčelně vulgární až buranské. Sledování tohoto filmu vyvolá občas možná úsměv, ale rozhodně ani jednou smích. Film stojí na starém dobrém základu, a sice 2 zcela odlišných hereckých typech, stejně jako třeba kdysi Laurel a Hardy a mnoho dalších. Melissa McCarthy je mi sympatická asi jako kdysi dávno nechvalně proslulý senátor stejného příjmení. Představa, jak tahle herdekbaba sekýruje celý policejní sbor, je sakramentsky velká nadsázka. Když už je Sandra „Buldok“ nejlépe placenou HV herečkou, mohla by si napřed přečíst scénář a uvědomit si, do čeho se pouští. Pro mne zajímavé pouze taneční psychedelickou vsuvkou snad na motivy 25 let starého a jediného hitu pop skupiny Deee-Lite – Groove Is In The Heart. ()

greath 

všechny recenze uživatele

A ja som sa chcel tomu filmu vyhnúť. Bavil som sa už od samého začiatku, ale keď sa objavila Melissa McCarthy tak som sa nemohol prestať smiať. Veľa originálnych gagov. Presne niečo také som potreboval. Sandra ♥ ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Název "Slečna slušňák" mi dal vzpomenout na film "Slečna drsňák", který byl obstojný a na zkrácení času se hodil. V "drsňákovi" fungovala velmi dobře dvojice Clain+Bullock. Bohužel zde Bullock moc neoslnila a Melissa McCarthy to je kapitola sama o sobě. Její herecký um fakticky neexistuje své role staví na své tloušťce a tak 1 výrazu nic víc, tudíž i zde dělala to co v seriálu "Mike a Molly". Scénář samotný byl již mnohokrát přehraný, ale kdyby zde byly lepší herecké výkony, ubralo se na trapnosti (albín, raketomet, trhání kalhot atd..) tak by to i na ty 3* bylo. Korunu všemu nasazuje rodina Shannon. Opravdu slabé, ale ty 2z5 ještě dám. ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

No to byla teda ale obhroublá a trapná zhovadilost.. bych se styděla, na to jít do kina!!! Ok, přiznávám že jsem se fakt bavila. Perfektně jsem u toho filmu zrelaxovala. Bohužel se mi to líbilo :D. To je za poslední měsíc druhej film se Sandrou Bullock co se mi líbil.. this is end of the world! :)) ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

,,co chceš dělat s tou pálkou? Jen ať přijdou hajzlové..ale oni po tobě nebudou házet míčky,,....další skvělá galashow M.McCarthy, tahle ženská je prostě komediální živel , vážně jsem se bavil.............moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

To mám být jako v tranzu z toho, že v klasické krimi buddy komedii jsou místo dvou kontrastních chlápků dvě ženský? Tak to by museli tvůrci tedy ale ještě kurevsky přidat něco navíc, neboť právě krom této pohlavní náhrady to je jinak neuvěřitelně neoriginální podívaná, kde je od prvních záběrů všechno tak předvídatelné, tuctové a už tolikrát omleté, že to jednoduše nemůže bavit ani náhodou. Zápletka je navíc ještě úplně naivní, hloupá, nezábavná a táááákhle dlouhá. Nic moc se tam v podstatě ani neděje, holky se jen pořád dokola nudně škádlí, občas se docela nekompromisně vyfakujou, aby se z nich ve finále staly dvě top kámošky a nakopali prdel top otravnejm a až parodicky „nebezpečnejm“ zločincům. Humor pak funguje jen v místech, kde se právě ústřední duo posílá do nejrůznějších konečníků a nadávají si do vagín, což je právě u dámského obsazení ale spíš smutné, než veselé. Akce se tu také párkrát dostane ke slovu, bohužel, a to pro představu, jak je zpracována, asi bohatě stačí. Co se samotných děvčat týče, tam je to také v pěkné pí*e, jedna tlustá, nesympatická, otravná a uvřískaná pinda, druhá zas již očividně bez jiskry hrající, stále to samé opakující, princezna, jiskření a chemie mezi nimi žádné, takže páreček evidentně ne zcela fungující. Já každopádně uznávám, že cílové publikum se při této podívané může bavit a že to na něj může působit jako bezva jízda, já nicméně i přes všechnu tolerantnost ale uspokojen tedy vážně nejsem, na mě to totiž celé působilo především trapně, nevýrazně a hlavně úplně bez koulí 8D. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Slušné buddy movie vydařenější než třeba Benga v záloze ale zaostávající za Starsky a Hutch. Největším zážitkem pro mě bylo, že jsme na to byli v prázdném kině se ženou sami dva. Doby, kdy bylo třeba alespoň pět diváků, aby byl film promítnut, jsou konečně pryč! ()

cachina 

všechny recenze uživatele

Drsnačky jsou typickým buddy movie s netypickým obsazením dvou ženských hrdinek v hlavní roli. Tím ale výčet zajímavostí končí. Film je pouze rutinní záležitostí se scémářem podle milionkrát okoukané šablony. Dvě policistky (každá zosobňuje kontrastní vlastnosti té druhé) se nenávidí, ale pod tíhou okolností se stanou nerozlučnými parťáky. Snímek tedy staví na výkonou obou hereček (pro mě neoblíbené Sandry Bullock a v poslední době častěji obsazované kuchařky z Gilmorových děvčat). Film je předvídatelný a plný klišé. Sice se jedná o komedii ale humoru tu najdeme velmi poskrovnu. Nezachraňuje to ani akce, která se dostaví až v poslední části časově přemrštěného a nudného snímku. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda se divák cítí více trapně, že se občas pousmál nebo proto, že přebírá hanbu za otravnou a hnusnou (feministky prominou, estéti pochopí) Melissu... ()

Pyth 

všechny recenze uživatele

Ja se u tech prvoplanovych forku bavil supr. Normalne bych tomu dal asi 3, ale zato ze me to dokazalo parkart rozesmat v moji grumpy nalade davam 4 :)) ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Kdyby mé oči nepřetržitě nesledovaly Sandřinu bezmimickou tvář,asi bych si tuhle komedii užila mnohem více. Dvě hrdinky ve středním věku nezní věru lákavě,ale první polovina jede jako po másle a já se směju a bavím,tak jak si u komedie představuju. Což neznamená,že má představa bude vyhovovat každému. Začátek druhé půlky se poměrně vleče a zamotáva se v soukromém životě obou drsňaček. Nicméně závěrem se zase bavím,protože i když je ten konec klišoidní,tak si to u mě vyžrhlili trpným tanečkem perdélaté Melissy. ()

hefoo 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film na oddych. Nehľadajte v tom žiadny prepracovaný scenár ani logiku, ani nič, proste si to zapnite a užívajte si ústrednú dvojicu Sandra Bullock + Melissa McCarthy. Ich dialógy (hlavne zo strany Melissy McCarthy - táto ženská v poslednej dobe proste valí) sú k "nezaplacení"! Ešte k tomu pridajme najčastejšie používané slovo "píča" a brainless komédia je na svete. Ja som si to užil a nasmial som sa ako už dlho nie. Nato, že Paul Feig pracoval väčšinu času na seriáloch tak si myslím, že vyslovene nesklamal ;) Hodnotenie: 80%. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Stupídna a nefunkčná akčná komédia, ktorá nemá jednu zapamätateľnú scénu. McCarthy ako drsná poliška z ghetta je jediná vec, ktorá je tu na smiech...alebo na plač. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Sedem smrteľných hriechov pozná každý a ten ôsmy zhmotnili v tomto filme. Smrteľný humor trhal bránicu ako texaský masaker a podkutý hriešne dobrým scenárom strieľaný Melissou McCarthy na všetky strany nekompromisnosťou kobercového náletu. Počul som už všelijaké hlášky, ale The Heat ich naporcoval toľko, že must see second part smrdí povinnosťou. Kašlite na hodnotenia a podobné nezmysly, kto sa chce zabaviť smelo do toho! 4 a 1/2* ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Parádní pohodovej film co si na nic nehraje a po ŽENY SOBĚ je to od režiséra další vtipnej film o ženskejch. Sádra nám stárne stylem Benjamina Buttona a Melissa McCarthy táhne prakticky celej film a hází hlášky pokaždý když promluví. Ty kecy o tom jak je tlustá hnusná atd vždyt o to tady ale vůbec nejde vy dementi. Dobrej film, nečekal jsem to. ()

Související novinky

Akční (skoro)parodie pokračují

Akční (skoro)parodie pokračují

30.04.2015

Vážných akčních blockbusterů už se v Hollywoodu zase tolik netočí. Čím dál tím populárnější jsou ale odlehčené kousky, zejména ty, které si ze sebe dokáží chytře utahovat. Málokteré filmy na tuhle… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama