Reklama

Reklama

Film vypráví pět propletených hororových příběhů, které se odehrávají ve 'městě andělů'. Masožravý klaun se zoufale snaží ochránit osobu, po které nejvíce touží; prohnaný policajt se utká se mstivým nekromancerem; krásná a záhadná žena a osamělý muž hledají lásku na všech špatných místech; příšerné, krví potřísněné povstání ilegálních Zombie z Mexika a Cajun, kouzelnický dědeček, jehož dar nekonečné lásky se zásadně vymkne z rukou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

V krátkom časovom rozpätí, som opäť natrafil na novodobý poviedkový horor (nedávno som skukol zaujímavý V/H/S) a môžem povedať, že opäť vydarený. Kratučká piata epizóda Lover Come Back síce bola skôr navyše a vlastne ju ani príliš neberiem do úvahy, inak ale Scary or Die obsahuje štyri kvalitatívne vyvážené príbehy, venujúce sa pomerne tradičným hororovým témam ako zombie, vampirizmus, čierna mágia či zlí klauni. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Známe to dobře z příběhů, v nichž se objevují hrabiví, krvežízniví loupežníci. Bezskrupulózní hrdlořez si slovy "Peníze, nebo život! drze žádá na bezbranném pocestném nepoctivé výslužky, aby poté, co se mu ji dostane, mohl zbaběle prchnout do lesů. Ptáte se, proč to zmiňuji v souvislosti s hororem, který je na účast loupežníků skoupý? Jednoduše proto, že jsem si s přečtením názvu, kterého si zvolili čeští distributoři (Bát se nebo zemřít), představil nepochybně oboustranně trapnou situaci, v které by "strašný lesů pán" svým nebohým obětem hrozil, že buď si okamžitě pustí strachy do kalhot, nebo je ne(pro)pustí! Od té doby přemýšlím, zda bych se byl schopen na rozkaz posr.. ehm, omlouvám se mravokárcům... od té doby přemýšlím, zda bych se byl schopen na rozkaz pokálet. Že by šlo o život? Kdyby na mě bylo mířeno zbraní? Možná bych toho schopen byl. Kdoví? Fakt těžko říct! S čistým svědomím můžu napsat jen tolik, že mít ten krvežíznivec smysl pro humor a nabídnout mi, že bychom mohli mrknout na horor, že to by mi to možná mohlo pomoci a že si zrovna včera stáhl z nejmenovaného úložiště (co by si taky loupežník dělal z autorského zákona, že?) Scary or Die, poslal bych ho bez uzardění do zádele. Dělal jsem totiž průzkum, kterýmžto jsem zjistil, že u ani jedné z celkového počtu pěti povídek by se nepodělalo (ano, dokonce i u té s nejděsivější stvůrou všech dob - klaunem - ne) batole, natožpak nejstatečnější krtek pod sluncem! ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pozerateľná, ale trochu nevýrazná hororová antológia zložená z 5 príbehov, ktoré majú na svedomí 3 tvorcovia. 1. príbeh "The Crossing" (3*) zo začiatku zaváňa lacnou, ale drsnou grindhouse jazdou, no nakoniec sa nečakane preklopí do zombie žánru a skončí skôr ako stihne nudiť. 2. príbeh "Taejung's Lament" (4*) vyniká pekným spracovaním, atmosférickým nočným nasnímaním a pod rúškom krimi hororu o náhodnom svedkovi únosu ukrýva nečakaný záver. 3. príbeh "Re-membered" (2*) o chlapíkovi, ktorý má počas nočnej cesty autom problém, s ktorým by som spoileroval bol o niečo slabší, až rutinný a zaujal ma len svojou mysterióznou atmosférou. 4. príbeh "Clowned" (3*) už názvom naznačuje, že tu pôjde o klauna, čo je síce hororovo vďačná tematika, no v tomto prípade skôr dramaticky spracovaná a celkovo to nejaké desivé nie je, len trochu nepríjemné. 5. príbeh "Lover Come Back" (2*) je kratučká vec, ktorá nestihne pomaly nič ponúknuť a už nabehnú záverečné titulky. Celkovo to teda bolo ok, ale bohužiaľ nič k čomu by som cítil potrebu sa v budúcnosti vrátiť. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

1. The Crossing [2/5] - Slušný amatérsky zombie masaker. Krve tu je celkom dosť, spokojnosť, lenže herecké obsadenie mi prišlo nesympatické hlavne kvôli dvom záporným postavám - vrahom. Zombie masaker krátky, škoda. Medzi lepšie stránky patrí aj dobrá príroda, hodí sa to k tomu. 2. Taejung's Lament [2/5] - Druhá poviedka je veľmi nudná a bez napätia. Za cenu stoja asi len celkom dobré azijské herecké výkony, dobrá atmosféra a hudba v pozadí. 3: Re-membered [0/5] - Bez napätia, bez atmosféry. Nudí to a k tomu aj otrasný "herecký výkon" hlavného hrdinu. Podľa mňa strašná sračka, zachraňuje to asi len krátka dĺžka filmu. 4. Clowned [3/5] Teoreticky to mohlo byť lepšie - maska, herci, hudba a tak podobne, avšak stále je to akési priemerné. 5. Lover Come Back [2/5] Najkratšia poviedka, podľa mňa úplne zbytočná a nudná. Nie je spracovaná zle, len nám nič neprinesie. Teda až na nudné, nezaujímavé veci a jednu úplne hlúpu lakačku. Scary or Die teda hodnotím podpriemerne, najviac som spokojný s kraťasom Clowned, ktorý má dobrý príbeh, dobré herecké obsadenie a výborné masky. Ako najhoršia poviedka je podľa mňa re-membered, ktorá je podľa mňa veľmi amatérska a stupidná. U mňa za 2 hviezdy, ale v budúcnosti možno zmením. edit (20.12.2018): Zmenené. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Povídkové filmy jsou většinou nevyvážené, u Scary or Die tomu není jinak. Pobavila mě zombie legrácka o imigrantech v úvodu, špatná nebyla ani následující upířina, které ovšem chyběl závěrečný gore masakr - divák jej pouze slyší. Jasným favoritem je klauní nemoc, ta by klidně vydala na celovečerní film. Skvělé masky a bezvýchodné drama hlavní oběti. Zbývající povídky jsou obyčejným průměrem z Creepshow... ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v americkém městě Los Angeles. (ČSFD)
  • Film obsahuje několik potitulkových scén. (ČSFD)

Reklama

Reklama