Reklama

Reklama

Nepřítel

Trailer

Tertulianu Afonsovi změní život videokazeta s filmem, ve kterém hraje muž vypadající přesně jako on před pěti lety. Z obyčejného středoškolského učitele dějepisu se tak rázem stává muž posedlý touhou najít svého dvojníka. (Pria)

Diskuze

meti

meti (hodnocení, recenze)

Tak už jsem rozklicoval pavouka. Občas jej pacienti se schizofrenii malují, jakožto projev svých divokých představ a fobii.

Decentní promyšlený film, který naštěstí není pro každého. 

meti

meti (hodnocení, recenze)

Člověk asi nemusí být úplný genius, aby pochopil, že s hlavní postavou clouma schizofrenie. Budu raději za filmy podobného řazení, než trapné marvelovky. Jen bych rád věděl, jak se schizofrenii souvisí pavouci. 

VandaT

VandaT (hodnocení, recenze)

Nemohu posoudit, jestli při shlédnutí znovu pochopím, že všechno ve filmu má své místo a význam, jak říká režisér, protože znovu se na takovou nudu dívat rozhodně nebudu.

Habansz

Habansz (hodnocení, recenze)

kinghome

A jak jinak zjisti, ze se mu takovej film libi, nebo ze ho pochopi, dokud si ho nepusti? Imho napsat, ze kdyz to nechapou, at na to nekoukaj je uplne mimo misu. :)

Uživatel lupuscanis smazal svůj příspěvek.

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

SPOILER: Rozdvojený učitel, toho času v manželství a s potomkem na cestě, se snaží podvědomě vyrovnat se svojí komplikovanou povahou notorického nevěrníka. Celkem zajímavě natočené, ale oproti Lynchovi (jenž točí podobné mindfucky, takže srovnání se vybízí) docela slabota. Většinu filmu jsem se nudil.

vlcince

vlcince (hodnocení, recenze)

Nechápem ako niekto môže dať tomuto filmu odpad, ako napr. taký gaybal.

misar3

misar3 (hodnocení, recenze)

Chybí svižnější režie. Solidní mindfuck bez hlubšího smyslu, jakých tu bylo spousta. Autoři se stále nevytasili s pravdou, a tak nám po netu koluje desítky teorií o tom, co snímek měl doopravdy vzkázat.

Griffith

Griffith (hodnocení, recenze)

miramara

tak to, že je vlastně jen jeden, je snad ve všech teoriích a je to jedna z těch snáze pochopitelných věcí na tomto filmu podle mě. 

miramara

miramara (hodnocení, recenze)

No mám z toho docela bordel v hlavně. Strašně mě štve, když něco nemůžu pochopit. A tento film je přesně takový. Ač jsem četla několik možných variant jak to asi bylo, tak ani jedna nevysvětluje vše. Nejvíc mě zaujala ta že je vlastně jen jeden a toho druhého si vytvořil, ale zas mi nesedí kroužky od prstýnku a ta nehoda, že se vyboural i s tou druhou. No vyvětlení od tvůrců filmu už by mohlo přijít, když je to film 2 roky starý.

na příspěvěk reagoval Griffith, Martin741

kinghome

kinghome (hodnocení, recenze)

Radyss

Napadá mě dvojník, je to taky takovej mindfuck a jeho konec se probírá doteď, podle mě ani ten magor co to natočil neví, jak to vlastně skončilo :D a celej film je strašně divnej. Ale na Enemy to nemá, ale i tak to je pro milovníky takových mindfucků dost dobrej film :) 

Uživatel Griffith smazal svůj příspěvek.

kinghome

kinghome (hodnocení, recenze)

Martin741

Žeby další čůráček, kterej nepochopil film a teď brečí jak to bylo špatný? :o Že se vás rojí čím dál tím víc, buď zapněte mozek, nebo na takový filmy prostě nekoukejte, není na tom nic těžkýho. 

na příspěvěk reagoval Martin741, Habansz

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Najsympatickejsi clovek bola vyborna sexica Melanie Laurent, zvysok stal za hovno aj s precenovanym Gyllenhaalom

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

DannyBoy80

DannyBoy80 (hodnocení, recenze)

SPOILER: Dle me jsou pasaze kde je Jake jako herec nebo kde je jeho údajná těhotná žena pouze bludy a smyšlenky v hlavě Jaka jako učitele. Docela slušným vodítkem je pár vět jeho matky, která to o něm vše Věděla. Reálný život byl jen když byl učitel se svou milenkou (nebo co to bylo). Tento jejich vztah byl o ničem a učitel si toho byl vědom, proto si ve svých schizofrenických bludech vysnil to jak příjde k rodině a přítelkyni i své zlé já zabije. Bohužel jak nakonec vidíme, i jemu nakonec došlo, že to jaksi nevyšlo, když místo své vysněné těhotné ženy nalézá tarantuli. (coz už začíná být režisérova specialita, škoda že nepromluvila jako ryba dříve :) )

Mitin

Mitin (hodnocení, recenze)

chezush

tleskam, takhle bych k tomu sotva došel, a byl jsem z filmu dost zmatenej.. když čtu tuhle teorii zamlouvá se mi skoro vše! :)

CAR0DEJ

CAR0DEJ (hodnocení, recenze)

chezush

V každom prípade díky, ja osobne si myslím, že aj navzdory tomu, že vždy existuje viac variant / možností, kde jedna je s tým posunutým časom (tiež dosť pravdepodobná), najlepšia, resp. mne osobne najviac sedí tá, ktorú si prezentovala, pretože tam zapadá aj tá surrealistická verzia s tými pavúkmi, prinajmenšom oveľa lepšie ako vo verzii s posunutým časom. Ako čo sa mňa týka, na tvojej verzii je pre mňa jediné nevysvetlené to meno Adam Bell, ale hold, je možné, že nie všetko bolo nutné explicitne vysvetľovať. Ostatné sedí perfektne. Tak ešte raz díky, lebo by som na to nemohol prestať myslieť, pokým by som to dostatočne uspokojujúco nepochopil. Ušetrila si mi čas strávený neustálym trápením sa o tom, jak to bolo. Thanks.

chezush

chezush (hodnocení, recenze)

Jé, tak moc děkuji všem! :) Snad jsem to někomu trochu objasnila, i když... plno věcí nezapadá do sebe a jsou tam částečné mezery. Teď jsem na netu koukala na nějaký teorie a je jich tam plno, fakt si to každý může přebrat po svým.. 

Třeba jsem našla tuhle teorii - Anthonyho autonehoda se stala na začátku a z té nehody měl tu jizvu na břiše.. :) Anthony podváděl svoji ženu Helen s Mary, měli autonehodu, Helen to zjistila a vykopla Anthonyho, on se přestěhuje do toho nezařízeného bytu, který vidíme na začátku - kde se asi scházel s Mary a stává se z něj Adam, prostě si ho vytvoří.. snaží se Helen přesvědčit, aby ho vzala zpátky, ona souhlasí, odpustí mu a vezme ho zpět a dále už víme jak to skončí.. Ale taky je tam plno věcí, kterých nesedí.. 

CAR0DEJ - To jméno na netu mi taky nesedí, vůbec nevím jak si to vysvětlit.. myslela jsem si, že by to mohlo být naopak, že by to tedy celou dobu byl Adam, který si vytvořil Anthonyho, ale jeho žena mu říká Anthony,  tak nevím, těch možností je toooolik.. :D

na příspěvěk reagoval CAR0DEJ

FFilipCZ

FFilipCZ (hodnocení, recenze)

chezush

WOW filmu jsem sice dal nízké hodnocení, ale tobě dávám pomyslných 5* za luxusní vysvětlení, klobouk dolů!!

CAR0DEJ

CAR0DEJ (hodnocení, recenze)

chezush

Keď Anthony je jeho skutočné meno (podľa ženy napr.), tak čo to meno v registri, čo si vyhľadal aj on aj jeho žena na nete Adam Bell ??? Lebo Ak Anthony je tým učiteľom, čo to meno ? Akože nebola pri ňom fotka, ale aj tak, nemôže byť vymyslené, keďže niekde existuje, resp. existuje niekto menom Adam Bell a tiež je učiteľom na univerzite. Zobral ho niekomu ? Napr. tomu kolegovi, čo odporučil ten "slávny film" ? A ten byt, kde je Adamom Bellom a spí so svojou priateľkou je vymyslený, tak ako samotná priateľka ? Alebo si ho prenajal, keď žena otehotnela ? Asi skôr to prvé. Ale to meno...to meno mi ešte nehrá. Je reálne. Samotná žena si ho pozrela na nete, z toho teda usudzujem, že je reálne. Odkiaľ ho teda zobral ? To je už asi jediné, čo mi vŕta v hlave.

misterz

misterz (hodnocení, recenze)

chezush

Krasne, elegantne vysvetlenie, myslim, ze aj jedine spravne, suhlas takmer so vsetkym, skratka ide o vnutorny boj,ktory sa odohrava v Adamovej hlave.

Související novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Tom Hardy opouští Suicide Squad

Tom Hardy opouští Suicide Squad

16.01.2015

Že to znělo až příliš dobře na to, aby to byla pravda? No, byla to pravda, ale herci míní a Hollywood mění. Řeč je samozřejmě o comicsové týmovce Suicide Squad, jejíž snové obsazení ještě včera… (více)

Emily Blunt vystřílí drogový kartel?

Emily Blunt vystřílí drogový kartel?

02.06.2014

Denis Villeneuve se v poslední době blýskl dramatem Zmizení a mysteriózní hříčkou Nepřítel, jeho další film tedy nebudí zrovna malá očekávání. Na co se máme začít těšit? Kanadský režisér se rozhodl… (více)

Reklama

Reklama