Reklama

Reklama

Charismatický Jude Law jako Dom Hemingway – nenapravitelný, ale vždycky vtipný, většinou hříšný a často nebezpečný kasař a zloděj. Doma zrovna pustili po 12 letech z vězení a on se rozhodl přihlásit o odměnu za to, že držel celou dobu jazyk za zuby. Společně s parťákem Dickiem se proto vydává za šéfem Fontainem, kterého Dom svým mlčením uchránil od jistého trestu. Kromě jiného se Dom snaží navázat vztah se svou dcerou, starý dobře známý život ho ale brzy vtáhne zpátky mezi kriminálníky. Díky svému opilému a věčně sjetému egu Domovi nevyjde nic, i kdyby jeho úmysly byly čisté jak padlý sníh. (HBO Europe)

(více)

Recenze (232)

Bertramm 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Jedna hvězda za ruku schovanou pod autem. Druhá za pokus o vynahrazení si dvanácti let jednou nocí. Třetí za následky a lamentování po oné noci. Čtvrtá za Ivanu Analtolie a jeho třísku v zádech. A pátá za všechno ostatní plus Pixies na konci. Jak říkám krásný film. ()

zetpi 

všechny recenze uživatele

Neurotický kriminálnik bez akýchkoľvek hodnôt s neustále vycerenými zubami cez ktoré dokáže zreteľne hovoriť ala Begbie z Trainspottingu. Od obdivu k svojmu penisu sa pomaly prepracujeme k potrebe vlastniť peniaze a šnupať koks až k tomu, že i cez to všetko miluje svoju dcéru a vnuka. A to by nebolo rozprávky, keby skutočné hodnoty nenašiel aj niekto taký ako Dom Hemingway. Inak dobrá magorina, keď sa dokážem s otvorenými ústami pozerať na Doma ako hovorí svojmu bossovi tie najhrubšie urážky aké si môžete len predstaviť, ale Dom má srdce a ospravedlní sa. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva,spíše podprůměrná černá komedie řízlá s gangsterkou,spousta vulgárních nadávek a koksu v podání J.Lawa jako propuštěného kriminálníka který si jde pro svou odměnu za mlčení o kterou nakonec přijde,protože se topí v drogách a chlastu.Pár dobrých hlášek jinak nic moc už to vidět nemusím. ()

ErzebethB 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina mě svou ukecaností rozčiloval už od ptákosekvence na startu filmu. Nechápu jak tento film může mít takové procento. Za mě nuda a šeď a ani Jude Law to nezachránil. ()

jess20 

všechny recenze uživatele

To bylo hrozný je to spíš pro chlapy který maj rádi kdyz je v jedný vete 100x použito slovo fuck. Jude je v pohodě hrát umí. No celej film sem nedala fakt me to přišlo ubohý.Navíc furt dokola tyhle gangsterky už je to ohraný. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Skvělé 2/3 filmu. Tam to opravdu stříká plným proudem, monology, dialogy plné vynikajících hlášek. Law to do vás pere plnou parou. U mne se bohužel minula s účinkem dějová linie s dcerou. Tak nějak jsem to tomu úchylnýmu týpkovi nemohl uvěřit. " Když jsem ho naposled viděl měl nárazník v břiše". Co takhle Dom Hemingway II? ()

mato331 

všechny recenze uživatele

-Citát z filmu- "Fuck, fuck, fucking fuck!"... celkom dobre vystihuje celý film. Každý, kto tento film videl už pozná všetky slová, ktoré sa chystám použiť a teda prípadných čitateľov tohto príspevku nijak mravne neskazím. Tak a poďme na to. Celý film je jeden veľký, priam až epický odjeb, ktorému chýba takmer akýkoľvek zmysluplný dej. Už úvodný dvojminútový opis vtáka hlavnej postavy dáva jasne najavo že celý film je jedna neskutočná oberpičovina a každá ďalšia minúta to len potvrdzuje. De facto je celý film len hodina a pol neustálych vulgarizmov a opilecko-feťáckych rečí hlavnej postavy. Úprimne sa čudujem, že sa Jude Law na toto nechal nahovoriť. Samozrejme jeho herecký výkon je skvelý, ostatne ako vždy, no keď je raz film na hovno, tak na hovno zostane aj keby sa všetci herci posrali a podali najlepší výkon v dejinách kinematografie. A snaha dodať filmu nejakú vážnosť skrz Domovu snahu o nápravu posratých vzťahov s dcérou film úplne doráža a totálne zlyháva. Skrátka, je to pičovina a dúfam, že už ju nikdy nebudem musieť pozerať. ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem ujetý film nemusí být automaticky k zavržení, ale fakt nechápu, co tady lidi na něm oslavují. Asi hodně svérázný způsob anglického humoru, který mi zde neseděl. Již úvodní scéna o popisu vlastního ptáka ... Tohle asi svým starším rodičům nepustím, aby se podívali... ()

pornohavo 

všechny recenze uživatele

Dal by som hviezdy tri, ale nejak ma to zvláštne vtiahlo do deja. Keď teraz o tom rozmýšľam tak sa mi to dosť páčilo. Dom bol silný gangster, skvelý smoliar, ale mal na to ;) ()

Drslw 

všechny recenze uživatele

No neviem, ale mne to najviac pripomínalo Jeana Maraisa, J.P. Belmonda a iných Tulipánov v post-guy-ritchieovskej dobe... ;) ()

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama