Reklama

Reklama

Charismatický Jude Law jako Dom Hemingway – nenapravitelný, ale vždycky vtipný, většinou hříšný a často nebezpečný kasař a zloděj. Doma zrovna pustili po 12 letech z vězení a on se rozhodl přihlásit o odměnu za to, že držel celou dobu jazyk za zuby. Společně s parťákem Dickiem se proto vydává za šéfem Fontainem, kterého Dom svým mlčením uchránil od jistého trestu. Kromě jiného se Dom snaží navázat vztah se svou dcerou, starý dobře známý život ho ale brzy vtáhne zpátky mezi kriminálníky. Díky svému opilému a věčně sjetému egu Domovi nevyjde nic, i kdyby jeho úmysly byly čisté jak padlý sníh. (HBO Europe)

(více)

Recenze (232)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Dirty bastard in dirty movie. Téma filmu je pro ostrovní kinematografii celkem typické (kriminálníčci a gangsteři, návrat z vězení), ale hlavní postava snímek táhne - Jude Law si očividně tuhle roli užíval a exceluje. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dom Hemingway je slizké sprosté egoistické hovado s tak nádherně a dokonale tvarovaným ptákem, že by se o něm daly psát básně. Ne, vážně: Jude Law je borec a roli zmetka zvládl naprosto dokonale. Film stojící především na silném herectví a drsném humoru. Troše moralizování v závěru se film sice nevyhne, ale na pilu se nijak zvlášť netlačí, což je fajn. A Emilii Clarke to bez blond paruky zatraceně sluší. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla slušná jízda plná ostrých řečí,otrlého chování a v čele s vynikajícím Judem Lawem,který vás pobaví,ale zároveň vás plně vtáhne do osoby Doma Hemingwaye a jeho boji s vlastním já a nalezení cesty k odpuštění vlastních chyb.Skvěle jsem se bavil a film měl i dobré tempo.Za mě celkově 80 % a čtyři hvězdy. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,SĽÚBILI, ŽE PRÍDU DO PIATICH MINÚT." ,,A JA SOM SĽÚBIL, ŽE SA NEUROBÍM DO TVOJEJ SESTRY." __ ,,Doma Hemingwaya" som spoznal úplnou náhodou počas prepínania televíznych kanálov keď som akurát natrafil na štýlovo spracovanú scénu autohavárie. Tá ma zaujala natoľko, že bez mrknutia oka som potom dopozeral ďalší zvyšok filmu. Už spomínaná havária a scéna otvárania trezoru sú tými najpamätnejšími momentmi tejto cynickej krimi komédie okorenenej živelnosťou afektovaného Juda Lawa a jeho jednorukého umierneného sekundanta Richarda E. Granta. Očarovaný vulgárnym humorom (,,Som pokojný ako k*nda povrazolezkyne."), striedmou a predsa výživnou stopážou som si film pre jeho pomerne časté objavovanie sa na televíznych obrazovkách vychutnal ešte dvakrát, avšak aby sa mi neomrzel a neubral som mu kvôli tomu hviezdičku, postačí mi ho znovu vidieť až za pár rokov. ,,Dom Hemingway" mi trocha pripomína ,,Kšeft za všetky prachy" s Colinom Farrellom, avšak s podstatne šťastnejším a pozitívnejším koncom. (3151. hodnotenie, 222. komentár k filmu) ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie-wannabe movie. Pre mňa osobne neuveriteľne nesympatický film, už len preto, že správanie podobných týpkov akým je Dom Hemingway ma neskutočne irituje. To by som síce vedel stráviť ako pri mnohých iných podobných vtipných britských gangsterkách, avšak to by Dom nemohol byť tak prvoplánový. Dej tu v podstate neexistuje, je to len sled jednotlivých epizodických vystúpení (väznica, trezor, reštaurácia ...), v ktorom ide o jednoduchý „vývoj“ hlavnej postavy z drsňáka na milujúceho otecka so záverečným morálnym ponaučením. Na čiernu komédiu to je málo drsné a aj vtipné, na drámu tu nie je s kým sympatizovať. Jude Law síce vyslovene exceluje, ale inak by tu niekto chcel silou mocou natočiť odľahčenú gangsterku po vzore Guy Ritchieho, no vôbec sa nedarí. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Inu, taková svá komedie. Trochu volgární a zbytečně brutální, ale jistě si v něm pár diváku najde kultovní dílko. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Jude Law se v tomto britském pokusu o Sviňáka snaží přiblížit ryzí skotské dekadenci, co to jen jde. Jenže už samotný scénář se o to snaží tak křečovitě, že se oproti Welshově přesvědčivé fiktivní cestografii do hlavy ultimátního hovada dá i přes skvěle zahranou hlavní postavu jen minimu uvěřit. Na to je totiž samotný Dom ve své jednoduchosti až příliš básnicky ukecaný a jeho příběh po propuštění z dvanáctileté vazby až příliš přímočaře a didakticky míří k očekávanému napravení. To samozřejmě neznamená, že nedokáže několikrát skvěle pobavit, ba naopak, v těch nejčernějších chvílích si zadá s máločím, avšak u tak zjevně se podobajících filmů se dá jen těžko ubránit srovnávání a z něj vychází Dom Hemingway poražený. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jude Law ukazuje, jak moc zajímavým hercem ve skutečnosti je a prezentuje se skutečně odpornou postavou, která ale pro mě byla snesitelnější než postava Jamese McAvoye ve snímku "Sviňák". Hlavně první polovina mě dostala, protože Jude zde byl opravdu hnusně neodolatelný. Příběh samotný už mi dál zase tak výjimečný nepřišel a nakonec mi i bylo jedno, jak to dopadlo. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Hmm... dobré no. Jude Law a Richard Grant za 1* a jinak to celé stojí za ***** aka snímek se dá popsat vlastními slovy Doma: "fuck fuck fuckin' fuck". Ne nekecám, každé druhé, někdy i tři slova po sobě byla tato. Opravdu po určité době už se stávají ona slovíčka otravnými, nehledě na to, že nikdy nezačala být vtipná. Jediné chvíle, kdy se vykouzlil malý úsměv na mé tváři, byly asi čtyři slovní přestřelky, kdy se slovíčkařilo... the end. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Výborná gangsterská komedie, která mě bavila celou dobu vtipnými hláškami a zejména hereckým představením Juda Lawa. Kvůli četným vulgaritám a až živočišnému pojetí asi film sklidí nějakou tu kritiku navíc (zejména od něžnějšího pohlaví), ale mě se právě tohle pojetí zamlouvalo. Slušných a mravně „bezúhonných“ filmů je na výběr dost a dost, snímků jako Dom Hemingway nebo Sviňák je poskrovnu, proto je potřena ty dobré z nich ocenit. Nevadila mi ani nečekaně zvýšená sentimentalita v druhé půlce filmu. ()

evanka 

všechny recenze uživatele

Film, na který jsem se hodně těšila a čekala jsem od něj něco podobného jako od Sviňáka. Úvodní scéna je naprosto famózní a vyvolá ve vás dojem, že by se film mohl nést v podobném duchu pořád. Ale moje očekávání se bohužel úplně nevyplnila. Příběh pak sklouzne do polohy jakéhosi dramatu, příběh ukazuje Doma nejen jako sprostýho hajzla, ale i jako citlivého člověka, který touží po odpuštění a lásce své dcery a to prostě dohromady nějak nejde a nesedí to. Jude Law ale i tak září a evidentně si to hodně užil. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Jude Law je totální zvíře! Co předvedl v téhle klasické britské gangsterce, kde v herecké smršti střílí jednu hlášku za druhou, vtipné situace ani nepočítaje, nemá obdoby. Brilantní, vulgární, citlivý sviňák s obřím egem vás nenechá chvíli odpočinout. I když ostatní herci na plátně září, Jude zde přímo exceluje. Tohle je černá komedie par excelence, rozhodně ale nesedne každému. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Spíš taková karikatura gangstera, která se nebere moc vážně. One man show. Nic s přidanou hodnotou. Pár rýmovaček ale stojí za to. ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Musim říct, že se jedná o Judeovo solovku jako prase!! Nahláškovaný super, příběh taky OK, jen sem stále doufal, že Don půjde vybrat trezor v LaFointainově vile. Přišlo mi to už poprvý u scény kdy se u toho trezoru otočil a bylo slyšet otevírání, pak taky když v klubu sledoval projekci dvou holek, který hrály ping pong a on se soustředil na pinkání. ŠKODA jinak bych se nebál dát 5* a mohlo být 90. Takhle je to zkurveně zasranejch 75% :) ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Jude Law trochu v nezvyklé roli zazářil velkým způsobem! Skvěle nadsazená komedie se skvělým britským humorem. Bavil jsem se od začátku až do konce. I když příběh o tatíkovi, který chce získat zpátky svou dceru příliš nebral, přeci jen si asi nikdo nechtěl vylévat srdíčko s tímto filmem. Lehce gangsterka, lehce drama, hodně komedie, tato kombinace se mi velmi zamlouvala. 80%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

podobně jako James McAvoy,i Jude Law si střihnul pro něj ne zrovna typickou roli a výsledek je bohužel o fous horší než u konkurenčníhho Sviňáka a to i přes to,že oba film jsou si více podobné,než by se na první pohled mohlo zdát.U Doma je veliká škoda,že zatímco v prvních minutách aspiruje na další kultovní zářez,postupně mu dochází dech a i když některé hlášky opravdu stojí za to,finální výsledek je rozpačitý.Typická ostrovní podívaná,bohužel tentokrát jen na jedno podívání...60% ()

Necron 

všechny recenze uživatele

- Není můj pták nádhernej? - Protože já si myslím, že je zatraceně nádhernej. - Myslím, že je to parádní umělecký dílo. - Jako Renoir. - Nebo Picasso. - Obraz mýho ptáka by měl viset v Louvru. - Studovali by mý péro v uměleckejch školách. - Celý hodiny by studovali úžasný tvary týhle nádhery. - Nemyslíte? - Taky by měli mýho ptáka studovat vědecky. - Protože se vymyká přírodě. - Můj pták je tvrdej. - Je to kov, je to ocel, je to titan. Nepoleví. Neochabne. - Můj pták může stát celej den. - Jako dobrej voják, kterej chce udělat dojem na nadřízený. - Kdyby můj pták mohl dostat medaili, má ji. - Kdyby po něm mohli pojmenovat školu, udělají to. - Kdyby mohl zachránit somálský děti před hladem, udělal by to. - A dostal by za to kurva Nobelovu cenu míru. - První cenu udělenou ptákovi. - Můj laureát Nobelovy ceny je jako gepard! - Elegantní, nebezpečnej a vražednej. - Měly by se psát sonety o tom, jakej nebezpečnej gepard můj pták je. - Básně, hry. Měly by se kvůli němu vést války, hroutit říše. - Můj pták je blesk. Je to oheň. - Je to vulkán s vařícím posvátným semenem, lávou. - Cukr a koření a všechny věci... - Krása. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Svojim štýlom mi to veľmi pripomínalo film Fitlh, avšak toto sa mi zdalo o kus lepšie. Teda určite svojou atmosférou, dejom a aj hereckým obsadením. No a tie perfektné hlášky plné sarkazmu a irónie, tak tie boli minimálne o triedu lepšie ako vo Filthovi. Ale aj tak celkovo mi to prišlo napokon dosť priemerné a očakával som nejaký lepší príbeh s viacerými neočakávanými zlomami. Ale ako krimi-komédia to nebolo vôbec na zahodenie. Tie dialógy, ktoré viedol Dom, ma fakt bavili a často aj rozosmiali. Aj keď príbeh to bol vlastne dosť smutný. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Klasická Anglická komedie.. Tedy klasická úplně ne. Ale povedená ano. Nebýt Jude Lawa tak by to byl nejspíš v mých očích propadák, ale on ukázal, že hrát umí opravdu dobře i takové osobnosti jako je Dom Hemingway. Jen bych se obešel bez té procházky po vinici :) .... HODNOCENÍ: 74% (4*) ()

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Film o životním obratu jednoho gangstera pracuje s docela předvídatelnou strukturou - gangster se mstí, gangster dělá kraviny, gangster dělá ještě větší kraviny, gangster klesá na dno, dochází k malému prozření, najednou ale nic nevypadá tak, jak se zdálo, tak gangster dělá další kraviny, ale už to nefunguje, naopak ho cesty vedou k většímu prozření a téměř velkolepému happyendu. Ve výsledku se vlastně nic zase tak moc nezměnilo, jenom se v jednom gangsterovi probudil otcovský cit, ale přesto nadále zůstává v srdci gangsterem. Jude Law se obratně pere se svou pověstí herce povrchních kvalit, nechutně nagelovanou lysinou a fotříkovským vzezřením dokazuje, že zvládá i role jiného charakteru, než doposud. Vzpomněla jsem si přitom na přerod Jamese McAvoye pro loňský Filth (tam je to ale trošku jiná kapitola). Na scéně si užijete mimo to Londýna a jeho přirozených kvalit a samozřejmě slušné dávky okouzlujícího britského akcentu. PS: Nenechte se odradit úvodní scénou, která je podle mě velmi zábavná, pokud film nepustíte v rámci zábavného večera rodině. Trochu podivný zážitek. ()

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama