Reklama

Reklama

Charismatický Jude Law jako Dom Hemingway – nenapravitelný, ale vždycky vtipný, většinou hříšný a často nebezpečný kasař a zloděj. Doma zrovna pustili po 12 letech z vězení a on se rozhodl přihlásit o odměnu za to, že držel celou dobu jazyk za zuby. Společně s parťákem Dickiem se proto vydává za šéfem Fontainem, kterého Dom svým mlčením uchránil od jistého trestu. Kromě jiného se Dom snaží navázat vztah se svou dcerou, starý dobře známý život ho ale brzy vtáhne zpátky mezi kriminálníky. Díky svému opilému a věčně sjetému egu Domovi nevyjde nic, i kdyby jeho úmysly byly čisté jak padlý sníh. (HBO Europe)

(více)

Recenze (232)

peiton 

všechny recenze uživatele

Lahkozrozumiteľná a odľahčená mafiánska tematika so štipkou čierneho humoru Vás pobaví a rozosmeje.Mám radosť! JUDE LAW rozšíril žánrové pole pôsobnosti v ľahkonegatívnej úlohe a čo je hlavné,špecifickej postavičky mafiána bol celý film a prakticky neschádzal z obrazu.Pre nás fanúšikov sa tým dostáva v priamom pomere nielen kvalita,ale i kvantita.Nikdy doposiaľ som ho v takejto polohe a v takomto zápale herectva nevidela.Kľudne by som ho označila za jeho životný herecký výkon. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, je mi to jasne. Smutny fuckt, ze miestni uzivatelia tomu vo velkom davaju 4 hviezdy je bez debaty sposobeny tym faktom, ze samotny Zid Zakon tu ukazal holu prdel. No, takto, panske zadky ja nepovazujem za pritazlive, ne, ne. Kecy uzivatela Genetique - to je des bes : 50 % ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Jude Law nikdy nebyl (tak) cool. V úvodu těžká jízda a kanonáda hlášek. Ne že by to pak nebylo kvalitní, ale ta srážka s realitou nebyla zdaleka tak zábavná jako když se Dom sebral a šel dělat bordel, to bych hrozně rád viděl v celovečerním měřítku, i když i závěr měl svá pozitiva. Mimo jiné Emilia Clarke, scéna s trezorem. Zklamán rozhodně nejsem, ale i tak bych byl daleko radši, kdyby úvodní půlhodinka trvala hodiny 2. A možná i trošku víc prostoru pro Domova parťáka, kterého mu dělal samotný Červený Bedrník. 7/10 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě je vidět,že je to britský.Už prvních dvacet minut mě byl Law nesympatickej ,skoro na pěst.Ale zahraný dobře.Pak se film uklidnil,ale zase to bylo úplně vo hovně.Naprosto průměrná ptákovina ,bez nějakýho zásadnějšího příběhu,a konec to potvrdil.Těžko by mu jako útěcha stačila náušnice.40%. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Zajímavý britský snímek. Spíše drama než komedie, ovšem na anglický způsob, takže ve výsledku velice černá komedie, kde černá převládá a komedie je velikosti písma ala zadní strana složení dětské paštiky. Jude Law si roli Doma, který trpí snad i maniodepresivní psychózou, velice užíval. Jeho herectví jsem mu žral od začátku do konce. Bohužel, ovšem scenáristicky mi přijde o spatlanec několika příběhů v jednom, kde jeden příběh nijak zásadně neovlivňuje druhý (nechci spoilerovat). A z tohoto důvodu u mě zase tolik snímek nezabodoval. Rozhodně rád jsem ho viděl, ale znovu už nemám potřebu se na něj podívat. 70% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celé to na mě působilo, jako by nějaká vedlejší postava z libovolného britcomu (nejlíp Super Hans z Peep Show, ten je Domovi asi nejblíž) dostala vlastní film. Takže výsledek není špatný a občas se pobavíte, ale po čase vám dojde, že když to celé stojí na specifických vtipech jedné dost specifické postavy, která je legendární hlavně tím že se občas objeví a udělá pak něco šíleného, tak se ten styl humoru časem už vyčerpá, pak už nebaví a někdy je spíš trapný. Na tom to celé stojí a padá. Tady bych klidně mohl skončit, jelikož to tak nějak vystihuje úplně všechno, ale ještě musím ocenit, že je to zručně a poutavě natočené a že drtivá většina herců (a Jude Law obzvlášť) tu je ve svých postavách tak moc charismatických, že jim nemáte problém cokoli věřit už od první chvíle co promluvím. To se vidí, mám pocit, snad jen u Britů, kteří mají herce a herečky opravdu dost výrazné, ať už hrají jakoukoli roli. Jo, a možná jsem i čekal výraznější konec, ale takhle to aspoň nebylo moc sentimentální a bez snahy napravit se razantně a za každou cenu, jelikož takový přístup by se k postavě Dona vůbec nehodil a působilo by to docela divně. Silné 3* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava je sice pěkně napsaná a celkově se to pohybuje v docela Tarantinovském duchu, ale tak nějak mě to moc nebavilo. Vtipy tam sice byly dobré, stopáž bezvadně přiměřená, ale očividně mi to nesedlo, protože jinak pro tři hvězdičky není odůvodnění. Na jednoduchou a jednorázovou zábavu to ale stačí dokonale. 70% ()

campix 

všechny recenze uživatele

[Febiofest 2014] Naprostá herecká exploze Juda Lawa. Konec je s něžnými a inteligentními muži, které většinou za svou hereckou kariéru ztvárnil. Dom Hemingway je postava, kterou buď budete naprosto zbožňovat nebo ze srdce nenávidět. Já díky bohu patřím k té první skupině a tento snímek jsem si užil již od prvního monologu, který rozhodně nenechal nikoho na pochybách, že Dom Hemingway se jen tak s nikým a ničím nebude párat. Neskutečná exploze slovních obratů, komických scének a bizarních momentů. Již dlouho jsem se takto nenasmál. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, určite nie taký, aký som čakal. Mal som pocit, že som celkom nevedel, čo sledujem, pretože film je vulgárny, násilný, zábavný a nepríjemný, niekedy aj naraz. Nakoniec sa mi film páčil. 6/10 ()

markyz. 

všechny recenze uživatele

Asi to přišlo moc rychle po Filth s McAvoyem, Jude je skvělej, ale vedlejší role o dost pokulhávají. První a závěrečná scéna se povedla, jinak samý prskání a chlastání. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Filmy tohoto typu potřebují jen jednu jedinou věc a to dobrého vůdce a tento film na to nejspíš zapoměl a tímpádem to dopadlo tak jak to dopadlo. ( 10.2.15/MAC ) ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Námět, zápletka, charaktery, obsazení, hudba, look - Dom Hemingway má vše aby se stal jedním z "těch" britských gangster/heist/krimi černokomediálních filmů. Dokonce i scénář na první pohled vypadá jako kdyby se Richard Shepard moudře inspiroval a opisoval od svých zkušenějších předchůdců. Na druhý pohled však vyjde najevo, že tam, kde to pro něj bylo nečitelné propustil uzdu své telenovelami vybičované fantazii (ne vážně, dostal Emmy za Ošklivku Betty) a všechen ten nesmírně nadějný potenciál svázal do ubohosti přesahující všechny meze. Tolik slibných ale zabitých nápadů, tolik scén, které mohly přepsat dějiny černých krimi-komedií jen kdyby je někdo dotáhl do konce. Na to jak Dom Hemingway nešetří vulgaritou, tak jde o překvapivě rezervovaný a konvenční projekt jedoucí jen půl dechu. Škoda. I nejlepší ingredience jsou k ničemu, když kuchař stojí za bačkoru. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Lahôdka. Jude Law fuckuje, šuká, chlastá, fetuje a dáva voľný priechod každej emócii a každému zvieraciemu pudu, ktorý sa v ňom po 12 rokoch v base pohne. Jeho správanie je btw celkom pochopiteľné. Má to štýl, nepredvídateľný dej, gule a Law je vyslovene vychutnávkový. Ten uhladený a ako obrázok pohľadný fešák je niekde v prdeli a na jeho mieste zostal odrbaný smrad a vošoust, ktorý sa s životom nejebe a je rovným dielom psychopat ako aj normálna ľudská bytosť. Law to skrátka rozbalil fakt vo VEĽKOM štýle, lepšieho som ho hádam ani nevidel a je načase aby zas vplával do veľkorozpočtových vôd. Dozrel nám totiž krásne. Kľudne si dám aj repete a sequel k tomu. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Zatím asi největší zklamání roku spolu s Noahem. Tohle měla bejt boží komedie s pořádným magorem v hlavní roli, kterýho si hned oblíbím, jenže se stal úplnej opak. Hlavní postava mě vůbec nebavila, Jude Law neumí hrát takový magory, což je taky hlavní chyba filmu. Jude Law tam nemá co dělat, sorry ale prostě ne. Je hromada herců, který by to zahráli líp, Jude Law se až moc snaží a přehrává, jde to vidět a celou postavu zkurvil. Po filmu jako je Sviňák je těžký natočit něco, co překoná sympatického hajzla v podání Jamese McAvoye. Jinak příběh je celkem zajímavý a hlavně nečekaný, což je plus, jenže to je všechno, slovní přestřelky ve filmu mě vůbec nebavili a všehovšudy jsem se zasmál asi 3 krát, což je celkem málo na takový film. Je to škoda, chtěl jsem dát slabší 4*, ale debilní konec rozhodl :) ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Film to asi až tak špatný není, ale mě se prostě nelíbil. Takhle vytříbenou mluvu vídám denně v běžném životě, stačí jet ráno do práce autobusem, kde sedí banda školáků. Nepotřebuji to pak slyšet i v TV doma. 35% ()

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama