Reklama

Reklama

Charismatický Jude Law jako Dom Hemingway – nenapravitelný, ale vždycky vtipný, většinou hříšný a často nebezpečný kasař a zloděj. Doma zrovna pustili po 12 letech z vězení a on se rozhodl přihlásit o odměnu za to, že držel celou dobu jazyk za zuby. Společně s parťákem Dickiem se proto vydává za šéfem Fontainem, kterého Dom svým mlčením uchránil od jistého trestu. Kromě jiného se Dom snaží navázat vztah se svou dcerou, starý dobře známý život ho ale brzy vtáhne zpátky mezi kriminálníky. Díky svému opilému a věčně sjetému egu Domovi nevyjde nic, i kdyby jeho úmysly byly čisté jak padlý sníh. (HBO Europe)

(více)

Recenze (232)

barteca 

všechny recenze uživatele

Jude Law tu hraje jak o život, dal své roli všechno, mělo to být v nominacích. Živočišné, živé, živelné. Prostě strhující. ()

JohnnyB. 

všechny recenze uživatele

Doma Hemingwaye jsem viděl den po filmu Tajný život Waltera Mittyho. Srovnám hodnocení na CSFD 66% vs. 79% ve prospěch bezduché nelogické kýčovité sračky W.Mittyho. No comment a ***** zde. ()

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele

Jude Law umí klít a příležitostně pláče nad možnou ztrátou svého "nádobíčka" či dcery (důležitost v očích postavy se během filmu mění), no a co? Nedochází mí smysl vzniku. Některé hlody byly trefné a vtipné, což o to, ale neměly šanci unést snímek vystavěný pouze ze zpackaného života jednoho ztroskotance." ()

heihatchi 

všechny recenze uživatele

Povedená gangsterka, která je tak trochu jiná od ostatní produkce. Výborný,úplně jiný, Žid a skvělý hlášky, určitě stojí za shlédnutí! ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka, pokud se tomu dá říct zápletka, ale ta jízda Jude Lawa je mazec. Je to prostě jeho film a pěkně si to užívá a s nikým se nesere:-) A přítomnost Emilia Clarke samozřejmě potěšila. 67% ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Bylo to sprosté, ale líbilo se mi to. Trošku mi to připomínalo nedávno vyšlý film Sviňák, ale tohle bylo lepší! Méně trapné. Doma jsem dokázala pochopit. Bylo mi ho vlastně dost líto. Měl fakt smůlu. Nejspíš ale, kdyby v tom nehrál můj milovaný Jude Law, asi bych kritizovala mnohem víc, ale když na něj se tak pěkně koukalo! :) Snímek je v podstatě bez děje, žádná extra zápletka, chlapec vyleze z vězení, jede za člověkem, kterého 12 let kryl a požaduje za to odměnu i s úroky, dostane ji, ale pak o peníze kvůli krásné mrše přijde. Jeho dcera s ním nechce nic mít, on se ji snaží získat. A to je celé. Ale nenudila jsem se, bylo to příjemně strávených 93 minut ;) Určitě doporučuji ;) ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Neskutečná slátanina, kterou se postupně prolne několik žánrů, aby na vás v polovině příběhu vybafly závěrečné titulky - a to vám asi jako mělo vyrazit dech. Z hlediska výběru role jeden z největších failů Juda Lawa, na druhou stranu se té role alespoň poctivě zhostil ... 40% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Ja by som tento film odporúčal hlavne fanúšikom herca Jude Law. Dôvod? Preto, lebo taký drsný, zlý a odporný charakter ešte nezahral. Film nového neprináša (skôr sú nedostatky – napr. skutočný dôvod pobytu za mrežami sa ani nedozvieme), ale herecká hra J. Lawha asi áno. Mňa presvedčil, že nemá problém zahrať si akúkoľvek postavu. PS: Úvodná scéna (monológ D. Hemingwaya o jeho najmilšej končatiny) je tvrdá! Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

KHkomiks 

všechny recenze uživatele

Juda Lawa tady skvěle doplňuje Richard E. Grant. Je to krimi komedie o bývalým kriminálníkovi, kterej chce jediný...svoje odškodný,prachy,co si sakra zaslouží. Ale od chvíle, co ho okrade bezcitná luxusní štětka, jde to s ním zase do hajzlu, chvílemi rodinné hořké drámo, jak papá chce být aspoň dobrým dědou a jindy znovu dobrým zločincem. Dóm Hemingway je hajzl s dobrým srdcem,až na to, že v minulosti zabil kočku,kterej se chce jak polepšil, tak se dostat znovu do biznisu. ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Musim říct, že se na týhle roli Žídek velkolepě vyřádil a skoro tak sepsal Zákon "Jak být správným pusykandem". Narozdíl od něj, jenž je takovej zmrd, že vám klidně ukousne nos a vykuchá vás tupou kudlu, já jsem pouze zmrd, co se vám vybleje do komentáře a zaviruje harddick, teda disk. Asi tak po půl hodině jsem měl jména Doma Hemingwaye plný zuby, jelikož to tam mele pořád a i na mě toho ve finále bylo šest půlek (nebo taky tři prdele). Zároveň mě ale nakrkla stopáž, která je zrovna tady moc krátká na to, aby vybudovala větší příběh a člověk si toho vyfetovanýho plebejce, co se nechává ve vězení kouřit od Irů s dlouhejma pačesama, aspoň trochu oblíbil a vybudoval si k jeho postavě aspoň nějakej vztah. Takhle jsem si akorát řikal, že na tom hrobě sice pláče pěkně, ale nevěřim mu ani ty do koulí zařízlý galoše. Celkově se totiž dá říct, že to je jeden velkej bordel, kdy hlavní štětka dostane jednou za 15 minut záchvat schizofrenie, vyvleče svý vytahaný části těla na stůl, zarecituje Šejkspíra ve vrcholný formě a zas upadne do paralýzy. Stejně tak Dom občas pronese spíč jak blázen a pak zas jen pobíhá a fokuje a pussykanduje. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nedrží pohromadě. Sviňák dokázal změnit tón filmu prakticky z minuty na minutu a pak v něm jel na plný plyn. Dom Hemingway tón střídá v průběhu filmu mnohokrát ale ani jeden z nich není plně funkční. Vtipné pasáže se občas povedou (trezor) a zafunguje i jedna vážnější scéna (nehoda) ale když se hraje na city nefunguje to nikdy. Ale Judd Law výborný, hlavně když pronáší svoje monology. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Něco podobného točil Guy Ritchie, když ještě dělal dobré filmy. Jen bez toho sociálního kontextu. Dom Hemingway se totiž hrozně tváří jako drsná Gangsterka, ale chyba lávky, vlastně je to takové rodinné existenciální drama o chlapíkovi, který si myslí, že by obraz jeho penisu měl být vystaven v Louvru. A co si budeme povídat, to už je pořádný námět na film! Už dlouho jsem se tak parádně nebavil, takže mi tam cuká ta pátá, ale zůstanu tentokrát při zemi... ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Černá anglická psychotina která se člověku opravdu rozleží v hlavě. Náboj a spád přímo na jedničku. Film nelze líp popsat než přímo fajnovým úryvkem ze scénáře: ,,POSLOUCHEJTE SOVY A MEDVĚDI! VY HULIBRCI! PLEBEJCI A MORÁLNÍ ZBABĚLCI! LIŠKY, LVI A PEDOFILOVÉ! TRANĎÁCI A PRZNIČI MALEJCH HOLEK! JÁ JSEM DOM HEMINGWAY!“ ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání! Je to prakticky o ničem a vše doprovází neuvěřitelné tlachy, kecy, plky a nevím jak ještě to nazvat. Měl mě varovat už úvodní Domův monolog o svém penisu, ale nedbal jsem a pak jsem litoval. Všechno to "mlácení prázdné slámy" snad mělo být vtipné, ale nebylo. Spíše to byl všechno trapas. Je to jeden z těch filmů, do kterých jsem vkládal velké naděje, ale výsledekem byla jen jedna velká trapná nuda! Jedna hvězda za pěknou scénu při havárii auta a druhá za Emilii "Daenerys" Clarke, která však příliš prostoru nedostala. ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Dom Hemingway - oplzlý hulvát, ktorý má šarm. Legenda, ktorá vás baví a s týmto zámerom bola misia filmu dokonale splnená. Nie som fanúšik podobných lacných žánrov a pokusov o vytvorenie nesmrteľných postáv, ale humor v tomto filme na mňa sadol ešte lepšie ako vie Dom Hemingway otvárať bezpečnostné sejfy. ()

Eduardo 

všechny recenze uživatele

Prilepiť k tej psycho unadávanej postave nejaký poriadnejší príbeh a mohla z toho kľudne byť ďalšia klasika v štýle Big Lebowski, ale bohužiaľ, príbehovo je tu fakt len jedno veľké prázdno. No aj tak sa to oplatí pozrieť už len kvôli tomu perfektnému Lawovmu výkonu a kope vtipných scénok. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Chci svý zasraný prachy!" A já bych chtěl zase víc kvalitního britského černého humoru a nadsázky a míň zbytečných vulgarit... ()

Terezadv 

všechny recenze uživatele

Jude Law tentokrát není žádný lamač srdcí či pan intelektuál, ale neurvalý avšak citlivý sprosťák. A zase je tak dobrej! Tohle je zkrátka super film! A je mi také sympatická jeho délka v dnešním uspěchaném světě. "A man with no options suddenly has all the options in the world!" ()

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama