Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čas by v tomhle idylickém městečku kdesi na jihu Francie dál běžel svým líně pomalým tempem, nebýt všetečného Blaireaua. Kam přijde, tam se něco semele! Však je také místním radním už dlouho trnem v oku. Navíc má jednu zpropadenou vášeň: pytlačí v okolních lesích a zvěří zásobuje zdejší restaurace i leckteré domácnosti. Když je obecní četník při noční obchůzce revíru napaden neznámým útočníkem, v podezření je právě Blaireau, a skončí za mřížemi. I tady se však cítí jako doma, protože ředitel věznice je vášnivý nimrod, se kterým dokonce tajně v noci vyráží na lov. Život v městečku zatím prochází zvláštní proměnou: čas jako by se tu dočista zastavil a jídelní lístky restaurací zejí prázdnotou. Když se nakonec najde pravý viník nočního přepadení, všichni doufají, že po návratu Blaireaua z vězení město konečně ožije a vše bude jako dřív. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Louis de Funés opět není tak docela ve své kůži. Tentokrát hraje poťouchlého pytláka Blaireaua, černou ovci navenek idylické vesničky. Jeho drobné krádeže ryb, bažantů a dalších jedlých zvířat jsou poklesky, na něž se pohlíží jako na zločiny, protože postiženými (a ztrapněnými) osobami jsou většinou členové místní honorace. :) Ukáže se, že Blaireauovy dodávky zvěřiny jsou natolik ustálenou součástí koloritu, že zavřít ho do basy znamená nasypat písek do hladce běžícího soukolí zdejší ekonomiky a bezproblémových vztahů... Je to milá, umírněně satirická bajka na způsob Chevalierových Zvonokos. Útulná venkovská atmosféra, vyrovnaný poměr vizuálního a slovního humoru, pečlivější scénář i režie, než bylo v tehdejší pásové výrobě francouzských komedií zvykem. Po druhém vidění hodnocení o stupínek zvyšuju. Přesto - Louis mi v této podobě (zase ta předsunutá spodní čelist a kvákavý přízvuk) nepřipadá zdaleka tak legrační jako ve svých "velkoprůmyslových" rolích. :-) 70% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Taková obyčejná komedie z období, kdy Funés ještě nebyl žádná hvězda. Příběh o pytlákovi, kterej nakonec udělá z nejklidnějšího města nejšťastnější město, je dost banální a chvílema trochu nudnej. Kdyby v tom nehrál Funés, asi bych to ani nedokoukal. Ale jestli máte rádi Funése a jeho nezaměnitelnej hereckej projev, tak vás film asi nezklame. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Průměrná taškařice s Funésem, jehož standardní padesátkový škleb opět leze na nervy. Vesnický kolorit je utvářen skrze několik typických postaviček - pytlák, starosta, policista, zhýčkaná dcera místního boháče, její učitel klavíru, ředitel věznice. Interakce mezi těmito postavami má vytvářet vtipné situace a momenty, ale filmu se to daři jen částečně, příběh je totiž až příliš prostoduchý. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu a výkon Václava Faltuse, ovšem jak jednou poznamenal Jiří Krampol, jenž sám zkoušel Funese dabovat po nenahraditelném Františku Filipovském, bylo to napodobené, nikoliv zahrané. Nebudu se teď pouštět do spekulací, kdo zmíněnou dabérskou ikonu nahradil nejlépe, ale raději stručně vysvětlím své nízké hodnocení tohoto snímku. Louis de Funes předvádí skvělý výkon, to je pravda, jeho grimasy opět dokáží pobavit, avšak v uvedené roli mi příliš nepasoval (patrně jsem až příliš svázán jeho slavnějšími rolemi, ať už Četníky, Fantomasem či Pošetilostí mocných a Velkým flámem). Prakticky jen díky němu jsem se občas zasmál. Zbytek mi připadal průměrný, nezáživný, nezábavný. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Druhý film, kde si Funès zahrál hlavní roli, byl natočen za necelé dva měsíce od poloviny srpna 1957, uvedení do kin se dočkal až v dubnu následujícího roku. Régameyho Smolař (1957) se začal promítat 4 dny po zahájení natáčení Nevídáno, neslýcháno. Film výrazně inklinuje k Funèsovým oblíbeným groteskám, Funès předvádí spíše kabaretní komiku, ale v každém případě se již v tomto filmu propracoval k nepopiratelné osobitosti a mnoha zdařilým gagům. Tento film byl jasným zárodkem budoucí dodnes velmi ceněné Funèsovy komiky. A jako příjemné překvapení musím zmínit práci Václava Faltuse, přenesl se přes počáteční zakolísání, zbytečně přeháněl šeplání, ale celkově podal nadmíru zdařilý výkon. Že současný český dabing stojí za zlámanou grešli, není jeho vina, zřejmě již dvacet let stávkují ruchaři a především tvůrci dialogů. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je síce pravda, že ide o 60-ročný film a najstarší z filmov, v ktorých som videl Funésa hrať, ale aj tak mohol byť lepší ako ozvučená groteska. Ostatne Funésove filmy sú v súčasnosti pre mňa passé, takže dve hviezdičky tomuto nevydarenému filmu celkom slušia. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tvůrčí skupina Josefa Petráska pro North Video 2011 - v českém znění: Václav Faltus - Louis de Funès. Zapomenutá komedie, trošku bláznivá a dost jednoduchá podívaná. Odpustíme-li panu Faltusovi trochu nepovedený začátek role, jedná se jednoznačně o nejzdařilejší "pofilipovský" dabing. Jen tak dál. ()

anderson

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 30.5.1962, réžia slovenského znenia = IMRICH STRELKA (ČST Bratislava) - Jednalo sa údajne o naživo vysielaný dabing. (20.1.2011) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co se děje ??" - "Prý kvůli Blaireauovi !!" - "Ó, poslali na něj stíhačky ?!" ;) Vezmeme-li v úvahu, že teprve Fantomas Lousie de Funèse katapultoval mezi evropskou filmovou smetánku, pak zřejmě Nevídáno, neslýcháno patří k tomu nejsnesitelnějšímu, v čem se tento rtuťovitý chlapík v éře předfantomasovské objevil !! Nejde sice o žádnou velejízdu, při níž budete prskat smíchy, tenhle kousek by nejspíš bez jeho účasti upadl v zapomnění, nicméně já se opravdu velmi dobře bavil, silná čtyřhvězdičková podívaná to není ani náhodou, ale nějak jsem této satirické báchorce přišel na chuť, dialogy se celkem povedly, některé scénky mi v rámci žánru přišly málem geniální, minimálně rybářská soutěž, kdy Funésův pytlák Blaireau tahá jednu rybu za druhou, či snaha dostat se zpět do vězení s následným setkáním vězňů mezi ně patří, celé je to takové poťouchlé a přesto nesmírně roztomilé.. Uznávaného režiséra Yvese Roberta, k jehož typickým filmovým znakům patří i ta nadmíru povedená atmosféra venkova, omlouvá snad jen skutečnost, že stál teprve na prahu své kariéry, poněkud rozpačitý dojem totiž vyvolávají jeho občasné tendence zcela bez varování a naprosto nesmyslně přecházet z dialogu k němé grotesce, ačkoli uznávám, že málokdo by k tomuto mrtvému žánru mohl více inklinovat než právě Louis de Funès se svým neskutečně fyzickým herectvím, mně osobně právě tyto momenty dost vadily, stejně jako otravný hudební motiv Jeana Wienera, z něhož se mi ježily všechny chlupy po těle, navíc hudba často do zvolených pasáží vůbec neseděla.. [ Dabing 2/10 ] Typická populistická nechutnost North Videa s podpisem Tvůrčí skupiny Josefa Petráska. No, nicméně zde tragický amatér Václav Faltus předvedl to nejlepší, co v něm zřejmě na tu bídu bylo. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Ač ctitel de Funèse a francouzského filmu vůbec, necítím povinnost před tímhle křepčit radostí a jásat, že je to dobrý. Mě to moc nebavilo. Film Taxi, maringotka a korida ze stejného roku má celkovým pojetím náběh k šedesátým letům, tohle se ale místy vrací až k němé grotesce (podtrženo vhodnou hudbou Jeana Wienera). Má to ale příjemnou atmosféru venkova se spoustou zajímavých figurek, do které těžce nezapadá krásná Noëlle Adam na motorce a oblečená v kůži (známe ji později z Piti piti pa a i tady je z jejích pohybů zřetelné, že její hlavní profesí byl tanec). De Funèse mám přecejen raději v četnické uniformě nebo fracích ředitelů a podnikatelů, zatímco zde ho vidíme lézt po čtyřech na zabláceném dvoře a krmit prase. ()

vok 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů, kde L.d.Funes má jednu z hlavních rolí. Domnívám se , že je nejvýraznější postavou příběhu o nenapravitelném pytlákovi, kterého pronásleduje obecní četník a to vše pod přímým dohledem starosty. Pytlácké kreace / jedna dokonce za asistence velitele vězení/, závody v rybolovu a scénky neúspěšných snah dopadnout pytláka při činu, výrazně čerpají ze zlaté éry němých grotesek. Opět škoda, že filmy počátku prosazování se Funese do hlavních rolí z konce 50tých let jsou u nás opomíjeny... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tak musím uznat, že i přes to, že jsem obrovským milovníkem Luise, tak mě tento film vůbec nedostal. První půlku jsem si pouštěl v českým dabingu, kde Funese nadaboval Václav Faltus a to bylo něco tak hroznýho, že se to nedalo poslouchat. On totiž jenom šišlal, že mu vůbec nebylo rozumět a s panem Filipovským to mělo pramálo společného. Tak jsem si druhou půlku pustil v originálním znění a to bylo 100 a 1! I přes to mě film nepobavil, některé scény byly vyloženě trapné a nebýt Funesových xichtů a grimas, tak by snímek nestál za nic. Je mi líto, jsem zklamán. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, De Funes tocil tieto komedie jak na beziacom pase v 50. rokoch a stale dufal, ze prerazi vo filme. Len v roku 1958 natocil tri tieto priemerne komedie, roku 1956 ich mal tusim az 8. Vsetko to bolo k hovnu, stale neprerazil. Tuna pytliaci v lesoch a kradne, - vlastne nekradne, premiestnuje ryby, bazanty a kadejaku jedlu haved z lesov do restauracii a do domacnsoti. Film ani nemozno povazovat za prinos francuzskemu filmu, reziser Yves Robert natocil svoje najlepsie filmy az s istym Pierrom Richardom /Velky Blondyn s cernou botou, Zaletnik 1 a 2 a Navrat velkeho Blondyna/. Utulna vidiecka atmosfera ma cosi do seba, ale tempo je nudne, komickych situacii dost malo a niektore dialogy su az vatovo plane plky : 50 % ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně zábavná komedie s prvky němé grotesky o jednom poklidném městečku. Jediný vzruch přináší trochu potměšilý pytlák Blaireau (Louis de Funès), přivádějící představitele města k zuřivosti svými fórky a sebevědomou drzostí při své živnosti. Skončí sice na nějakou dobu ve vězení, ale je to spíše takové klidné sanatorium, kde je snad vše dovoleno. Trvalý klid a nezásobenost kuchyní zvěřinou pak propukají v bujaré oslavy na počest vtipálkova propuštění. Další zajímavé role: rozmazlená šlechtična Arabella de Chaville (Noëlle Adam), hledající vzrušení, starosta Dubenoit (Frédéric Duvallès), toužící po zavření místní černé ovce, bezhlavě zamilovaný učitel hudby Amédée Fléchard (Claude Rich), Léon de Chaville (Roland Armontel), mající neustálé trápení se svou tvrdohlavou dcerou Arabellou, distingovaný prokurátor (Pierre Stéphen), vydavatel novin Durenfort (Marc Blanchard), neustále soupeřící se starostou, mírumilovný ředitel věznice Bluette (Pierre Mondy), nemotorný strážník Parju (Moustache) se svou marnou snahu o dopadení pachatele při činu, a velmi chytrý pes Burka. Jednoduché, svěží, zábavné. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Malý lump a pytlák Blaireau je trnem v oku starostovi nejklidnější obce Francie a ten tak využije nejbližší příležitosti, jak ho zavřít do vězení  a tak začíná sled scének a vypointovaných gagů. Jeden z prvních filmů s Funesem, velmi povedená taškařice na úrovni grotesky a nejlepší postavou je ředitel věznice....viděno v originále s titulky. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Talent se prostě nezapřel ani v začátcích. Louis ve skvělé formě, mimicky a pohybově naprosto geniální, děj vzhledem k roku natočení odpovídající a pro českého diváky příjemně stravitelný. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější Funès. Louis jede tady jak kombajn. /Je to film který ho udělal slavným (známý herec to byl už i předtím), a postupně se zařadil do absolutní špičky s dalšími filmy, jako Četník ze Saint Tropez, Smolař, anebo Oscar (divadlo/1961). / 5/5 ()

sator 

všechny recenze uživatele

První český dabing film obdržel až v roce 2011, Louis de Funès (Blaireau) byl proto nadabován imitátorem Václavem Faltusem, a nikoliv Františkem Filipovským. ()

Reklama

Reklama