Reklama

Reklama

Lucien (Michel Serrault) a Maurice (Claude Brasseur) jedou se svými manželkami (Pascale Roberts a Collete Castel) na dovolenou k moři. Ale najednou začnou problémy, pronajatá vila je zcela zničená, jejich zavazadla se ztratila během cesty vlakem. Na moři potkávají Ludovica (Louis de Funés) a o neustálé hádky a třenice je postaráno. (Snorlax)

(více)

Recenze (11)

Flego 

všechny recenze uživatele

Svieža letná komédia o dvoch rodinách na nepodarenej dovolenke pri mori. Stretlo sa tu veľa hereckých hviezd Serrault, Brasseur, Galabru, Carmet a v neposlednom rade Louis de Funès. Je až neuveriteľné, že tohto komika objavil francúzsky film v hlavnej úlohe až po mnohých rokoch a pritom ho mal pred nosom. Aj v tomto prípade strháva na seba pozornosť svojským humorom a jeho scény patria k tomu lepšiemu. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Francie šedesátých let prostě musela bejt báječný místo k žití. Komedie svižná a zábavná, i ten Louis de Funes je mi tady sympatičtější než v několika jiných filmech z té doby, kde mě zklamal. Zvláště v koupacím úboru je k sežrání. A taky jsem tady pochopil, proč se se Sachou Distelem svýho času spustila i BB. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Louis de Funés a Michel Serrault hrají otce dvou rodin, kteří se potkají na dovolené a už od prvního okamžiku mezi nimi propukne vzájemný hašteřivý vztah plný naschválů. Ke komickým situacím dochází i při setkáních se Serraultovým přítelem Claudem Brasseurem a Serraultovým šéfem Michelem Galabrum. Celý film rámuje příjemná prázdninová atmosféra evokovaná záběry na pláže u Deauville. Je škoda, že tyhle Louisovy komedie z počátku 60.let, z jeho těsně předhvězdného období, se u nás (až na opravdu málo vyjímek) nikdy nedávaly. Přitom je to škoda, už z toho důvodu, že v několika hrál s Michelem Serraultem, dalším skvělým komikem a z jejich společných filmů se u nás v disribuci objevily jen Karamboly a Popask v kabaretu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nijak to nevybocuje z ramca "lacna francuzska ludova nizkorozpoctova komedia, v ktorej udajne exceluje DE Funes". Taketo planoby priemerne by de Funes tocil do konca zivota, este dobre ze prisla cetnicka seria : 60 % ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Tento film nemá snad ani scénář. Nic tu není co bych měl vidět vícekrát, dokonce Funès se objeví jen občas. Měli něco natočit tak ho natočili. Jenomže je tu ta správná chemie. Příjemná oddechovka. ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

O: Nous irons à Deauville, F 1962; R: Francis Rigaud H: Michel Serrault (Lucien Moreau); Louis de Funès (Ludovic Lamberjacques); Claude Brasseur (Maurice Dubois); Pascale Roberts (Monique Moreau); Colette Castel (Jacqueline Dubois); Berthe Granval (Sophie, Lucienova neteř); Jean Carmet (Le porteur) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Všichni píší, jak je to dobrý film plný legrace. No, já připouštím, že jsem se sem tam zasmál, ale rozhodně tu bylo více hluchoty nežli dobrého filmu. Já se skutečně chvílemi nudil. Pan Funés tu byl skvělý, hlavně na tom písku, kde dělal tu bábovičku s kyblíčkem, ale bohužel, objevoval se spíše sporadicky. Já osobně dávám celkem dvacet, deset několika dobrým scénám, hlavně na začátku snímku a další celou desítku panu Funésovi. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Dobrá francouzská komedie ze šedesátek s výborným obsazením. Těší se celý rok na krásné letní dny na dovolené v přímořském Deauville v pronajaté vile. Jaké zklamání - a spousta práce. Kromě hlavních postav dvou přátel (Serrault a C. Brasseur) vynikne i Louis de Funés, který si kromě své šarže vzteklého mužíka v roli dovolenkáře vyzkouší i kostým použitý o dva roky později v prvním "Četníkovi"; plátěné kalhoty, svetr na holém těle a baret. Závěrečná scéna na jachtě, kam se snaží oba přátelé s manželkami ukrýt před zmatky ve vile, a objeví se Lambersac (de Funés) vylézající z podpalubí, je báječná. ()

Reklama

Reklama