Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na jaře 1941 dojde v centru Moskvy k napínavému střetnutí dvou rozvědek. Cílem tajné Hitlerovy operace je dezinformovat Stalina o plánech útoku Německa na Sovětský svaz. Proti géniovi německé rozvědky se postaví major a poručík se svým týmem. (larsvontrier)

Recenze (24)

Adrai 

všechny recenze uživatele

Vše podstatné napsal Všežrout - pěkně natočenej ale celkem nereálnej příběh z Ruských dějin. Dovedete si představit jak v roce 1941 Hitler doslova "skajpuje" s admirálem Canarisem kamsi do pevnosti vysoko v horách? Ne? Tak tohle tu opravdu uvidíte. Prakticky dávám o hvězdu navíc, ale ona přes tento sci-fi prvek (obdobou je taky live přenos ze sledování trolejbusu) nějak není vidět ;-) ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jak moc vážně se tvůrci brali, ale místy to bylo opravdu příliš. Boxerský zápas natočený ve stylu moderních soubojů, sovětský agent přemůže deset protivníků najednou holýma rukama a Hitler komunikuje s Cannarisem přes televizní obrazovku? To je fakt moc a nepřišlo mi,že by Andrianov točil s nadsázkou. Krom toho to byla hrozná slátanina. ()

Reklama

Jehova 

všechny recenze uživatele

Poměrně potrhlá, ale zajímavá záležitost z alternativní historie předehry k Velké vlastenecké válce. Protože se jedná o alternativní historii, tak zde pomíjím videokonferenci mezi Hitlerem a Canarisem, i další špionské vychytávky, které agenti využívali. Za obrovské plus považuji to, že je ve filmu zobrazena Moskva, jak by zřejmě vypadala, kdyby se podařilo uskutečnit Generální plán přestavby města z roku 1935 (dostavěný Palác sovětů, rekonstrukce čtvrti Chamovniki, atd.), byť doplněný o stávající mrakodrapy, se kterými původně tento plán nepočítal (stejně, jako vyobrazené pavilony na Všesvazové zemědělské výstavě, i ony byly postaveny až po válce). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku rozjeli Adolf s Canarisem videokonferenci a v tu chvíli jsem to přestal brát vážně. A další špionská hejblata, byť částečně poplatná době, mě v tomhle přístupu utvrdila. Ale jinak to byla docela sranda, i když jsem se v tom občas trochu ztrácel. Znalost předlohy by v tomto případě nejspíš pomohla. Nicméně jinak to mělo celkem švih, herci mi seděli do jednoho (zejména Bondarčuk byl boží) a líbila se mi i výprava, ačkoliv si nejsem jist, že Moskva té doby byla takovým nádherně běloskvoucím městem, kde se ve vypulírovaných klubech tančilo tango. Jinak by mě docela zajímalo, kdy se Rusové konečně naučí pracovat s tiutlky. Ten jednolitý dabing trhá uši. Tak trochu guilty pleasures. 65% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Som z toho filmu tak povediac trochu zmetený. Nejak som sa stratil v deji. Takú prekonbinovanosť, skypovanie Hitlera s Cannarisom, doslova live sledovanie trolejbusu kamerami na film a podobné vychytávky som skutočne nečakal. Herci v pohode, kamera skvelá, výprava taktiež pekná. Aj keď sa to neskutočne tvári ako že je to všetko na reálnom základe, nejak tomu nemôžem uveriť. Určité prvy tam boli ale .... Inak pohodový, svieži film s dobrým obsadením. 3 z 5 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu se objevují záběry Moskvy, jak by vypadala v případě realizace Generálního plánu přestavby města z roku 1935 a dpolněná o soudobé mrakodrapy, se kterými tento plán původně nepočítal. (Jehova)
  • Záběry na budovu NKVD na bývalém náměstí Dzeržinského (Lubjanka) odpovídají polovině 80. let 20. století, kdy byla nokončena rekonstrukce levého křídla a stavba tak získala dnešní symetrickou podobu. (Jehova)
  • Scéna, kde hlavní hrdina odešle depeši do Německa s nejvhodnějším datem zahájení útoku, byla natočena v bunkru u stanice metra Taganská z poloviny 50. let, kde původně sídlil náhradní štáb dálkového letectva. V buknru je dnes otevřeno Muzeum Studené války. (Jehova)

Reklama

Reklama