Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tommymu (Joe Cole) zmlátia dievča, ktoré je v piatom mesiaci tehotenstva. V nemocnici potratí, a tak obaja prídu o všetko. Zrúti sa im celý svet. Tommy sa snaží získať informácie o tom, v ktorom nápravnom zariadení sú útočníci zadržiavaní. Po tom, čo úmyselne napadne zopár policajtov a je dopravený do toho istého väzenia ako dotyční útočníci, môže sa jeho príbeh pomsty začať... (sochoking)

(více)

Recenze (30)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý film o lidské spodině, ať už černé nebo bílé... Na jednu stranu syrový, snaživě brutální a snad i trochu realistický, na stranu druhou ovšem hodně vyumělkovaný, šablonovitý, přeplněný spoustou nejrůznějších klišé, nízkým pathosem a cajdákovitou hudbou. Hlavní hrdina, lehce retardovaně se šklebící muší váha, byl v nechtěné komičnosti jen malá ryba, v porovnání s hlavním záporákem - srandovně se nafukujícím a očima koulejícím žabákem. Co mi ale vadilo nejvíc, je to opětovné prezentování salónně - humanistického názoru, že většina těch vypatlaných mladistvých delikventů jsou vlastně ublížené oběti špatného a nespravedlivého společenského systému a že v těch pasťácích a kriminálech jsou vlastně nespravedlivě a omylem. Všichni takoví pseudohumanisté a pseudodemokraté si těmito vehementně šířenými a prosazovanými "pravdami" koledují o to, aby jim jednou jimi hájené a ochraňované nepřizpůsobivé menšiny zakroutily krky. Ale je tu ještě naděje, jak nám film ukázal - jmenuje se islám... Uh... A to jsem chtěl dát jednu chvíli tři... Nelze. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hutný britský thriller, na který se nebude každému dobře dívat. Ač se tváří nesmírně vážně, je prošpikovaný hned několika úsměvnými momenty, které v jedenadvacátém století prostě už, troufám si tvrdit, nemají co dělat. Samozřejmě netuším, jak to vypadá v nápravných zařízeních na britských ostrovech, ale obávám se, že zrovna v tak civilizované zemi určitě nefunguje vězeňský systém, který nikdo neřeší. A co třeba Tommyho přítelkyni/aprobační úřednici – tu policie nevyslýchala? Myšlenka a hlavní motiv jsou tak známé hned od začátku, do toho se nahází pár pěstních soubojů, brblání o těžkém údělu, hudebních vsuvek, zpomalovaček i solidních kamerových nápadů. Špatné to není, lepší to být mohlo – a mělo!! ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Hodně syrový pohled do nitra britskýho lágru. Co na tom, že prvotní zápletka i vlastní závěr je směskou klišé, co na tom, že hlavní záporáci choděj jak namrdaný kačeři a English Frank si zaslouží Zlatou Malinu. Co mě na filmu samotným naprosto oddělalo, je ta syrová a surová atmosféra podpořená řadou skvělých kamerových nápadů. ()

Sao Saoi 

všechny recenze uživatele

Skôr by som tento film zaradil medzi štýlové, než akčné drama... Chlapcom, čo tak páli v jednej situácii, vôbec nedôjde v inej, že sú v ohrození. Pár chýb mal aj scenár, ale ako celok tomuto filmu niet toho veľa, čo vytknúť. A kto si chce vypočuť f*cking english s londýnskym akcentom, nech sa páči. Prekvapivo skóre: 71% ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Film je trochu prehnaný, neverím alebo aspoň neviem o tom, že to v britských väzniciach funguje takto brutálne a že tam je takýto systém. No zápletka je zaujímavá, podobných je veľa (napr. prvý čo ma napadne je Zlí hoši so S. Peanom) no tento je natočený veľmi výborne a aj keď je v niečom prehnaný, pôsobi celkom realisticky. Bol by to (nad)priemerný väzeňský film nebyť veľmi dobrého hereckého obsadenia. Na päť hviezd to asi nie je, ale jednu tam tak nenápadne pridám. edit (16.12.2018): Mením hodnotenie... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama