Reklama

Reklama

VOD (1)

Jordan pracuje jako operátorka tísňové linky. Jednoho dne jí zavolá dívka jménem Leah, že se někdo snaží dostat do jejího domu. Jordan jí poradí, aby se schovala v patře. To se dívce povede, ale hovor se přeruší. Jordan zavolá zpět, což muž uslyší, a Leah najde. Jordan se ho snaží zastavit přes telefon, ale muž jí pouze řekne „už se stalo“. Druhý den se Jordan z televize dozví, že Leah byla zavražděna. Dává si to za vinu a s prací operátorky chce přestat. O šest měsíců později pracuje jako vyučující pro budoucí operátory. Mezitím je teenagerka Casey Welson unesena z nákupního střediska. Naštěstí má u sebe mobilní telefon, a tak zavolá na tísňovou linku. Hovor přijme nová operátorka, která neví, jak si poradit, a tak případ převezme právě Jordan. Protože Casey volá z telefonu na jedno použití, není ji Jordan schopná vypátrat pomocí GPS. Poradí jí tedy, aby vykopla zadní světlo auta a dírou vystrčila ruku. To se Casey opravdu povede. Uvidí to žena jedoucí za autem, a tak zavolá na tísňovou linku a sdělí, jakým směrem auto jede. Jordan Casey navede, aby vzala plechovku s barvou, která je shodou náhod v kufru, a pomalu ji lila z díry. To přiláká pozornost dalšího řidiče – Alana Denadoa. Když potom únosce zastaví na červené, Alan ho na barvu upozorní. Únosce mu poděkuje, ale Alanovi připadá podezřelý, a proto ho sleduje. Když únosce zastaví, Alan se jde znovu přeptat, zda je vše v pořádku. Únosci dojde, že ho Alan podezřívá, a ve chvíli, kdy chce zavolat na tísňovou linku, ho uhodí lopatou. Poté si vezme jeho auto a naloží ho do kufru ke Casey. Po chvíli se však Alan probere a začne panikařit. To donutí únosce zastavit a Alana zavraždí. Po nějaké chvíli potřebuje natankovat. Zastaví proto na odlehlé benzinové pumpě. Casey si všimne, že z kufru se dá sklopit prostřední sedačka, a snaží se vylézt. Toho si všimne obsluha pumpy. Únosce ale použije benzin, který zrovna tankuje, a pocáká jím obsluhu a hodí po něm zapalovač. Mezitím policie přijde na únoscovu totožnost. Je jím Michael Foster. Ten dorazí do svého cíle, a když vyndává Casey z kufru, zjistí, že má celou dobu u sebe telefon. Jordan ho informuje, že byl identifikován, a radí mu, aby se vzdal. Předtím, než Michael rozbije telefon, řekne Jordan „už se stalo“, a ta si uvědomí, že mluví se stejným mužem jako před šesti měsíci. Zatím vpadne policie do jeho domu, kde je jeho manželka a děti. Ve své kanceláři má Michael malý oltář a v něm fotky své zemřelé sestry. Ta je velmi podobná uneseným dívkám. Na jedné fotografii je v pozadí dům, který byl podle manželky domovem Michaela, ale který shořel. Za domem však stojí stodola, kterou Michael údajně renovuje. Policie chatu prohledá, ale nic nenajde, a tak místo opustí. Jordan je zoufalá, a tak si hovor s Michaelem přehrává pořád dokola... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Japam

Japam (hodnocení, recenze)

Tak pro tohle "mistrovský veledílo" mám jenom dvě slova: TOTÁLNÍ HOVADINA. Kdo neví, jak totálně zprasit půldruhý hodiny svýho života, tak ať na ten shit koukne.

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

v logických nepatřičnostech nemá cenu se šťourat,ale stejně by mě zajímalo, jak dostal tu trochu zeminy na na zamaskování dveří od úkrytu, když už jednou vlezl dovnitř ....ale jinak za 4*

fimler

fimler (hodnocení, recenze)

Jestli za tento výkon byla Halle Berry nominovaná na Zlatou malinu jenom kvůli konci tak to bych oběsil všichni co tam zvedají ty ruce za Zlatou malinu.Ještě bych dodal, že Sandra Bullock se zachovala správně v roce 2010.Prostě nějaké filmy jsou na pobavení (Slečna zamilovaná,Norbit,Pidihajzlík) a nějaký zase na to aby si někdo mohl nahrabat oskary (Birdman-mimochodem u mě debilita roku 2014).

na příspěvěk reagoval willy1

Uživatel fimler smazal svůj příspěvek.

Matt_Farrell

Matt_Farrell (hodnocení, recenze)

Tento film ma nesklamal. Pekné ženy, napätie, drastické zábery, proste všetko, čo potrebuje mladý dospievajúci chlapec. Halle Berry to zvládla veľmi dobre. Štandardný postup nepomohol, tak to skúsila po svojom.

Dalfor

Dalfor (hodnocení, recenze)

btw. také by mě zajímal alternate ending, ale nepodařilo se mě to najít...

Dalfor

Dalfor (hodnocení, recenze)

Ten konec, kdy pátrala na vlastní pěst to spadlo o úroveň níž. Ještě předtím jsem si myslel, že bych tomu mohl dát snad 90%, ale nakonec jsem klesnul na 70% ****. Jinak se mi film velice líbil!!

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

RizekCRF

Moc nad tím přemýšlíš. Pak to přesně dopadá takhle. Myslíš, že se dají všechny mobily zaměřit? Nevěř tomu .. 

RizekCRF

RizekCRF (hodnocení, recenze)

Do nebe volající pitomost, že by policie s operátory nebyla sto zaměřit vysílající mobil s přesností na jeden kilometr, takže celý film je jedna veliká hloupost.

na příspěvěk reagoval Pilda17

Extrakritik

Extrakritik (hodnocení, recenze)

Kotuc

Přesně tak. Ono těch chujovin tam bylo celkem dost, ale tahle vede. Aneb, jak mě vytočit v posledních 10ti minutách. Musel jsem dát hodnocení za 3 hvězdy.

Tom.J

Tom.J (hodnocení, recenze)

někteří tady píšou že ten konec filmu to cele zkazil,mě ten konec teda překvapil v dobrém,nejlepší Krimi,Thriler za rok 2013 dokonále to nebylo ale nenudilo to.Kdo neviděl dejte tomu šanci!!

secho

secho (hodnocení, recenze)

Možný spoiler. Černý humor.

Jordan: "Casey, jaký je tvůj nejoblíbenější film"

Casey: "Co?"

Jordan: "Tvůj nejoblíbenější film, jen mi to řekni, tak jaký"

Casey" "Pohřben zaživa"

Jordan: "Děláš si srandu, ten film miluju. Viděla jsem ho nejméně stokrát"

...

na příspěvěk reagoval Pilda17

Uživatel secho smazal svůj příspěvek.

Dlee

Dlee (hodnocení, recenze)

DanieI

Konec mě taky dost sklamal!

Podle mě kdyby se to celé jen odehrávalo z prostředí lonky tak by to bylo o dost lepší!Berry se do toho dal neměla srát!

DanieI

DanieI (hodnocení, recenze)

SPOILER

Neuvěřitelný, jak posledních 30 minut filmu dokáže zkazit zážitek z parádního thrilleru. Kam zmizelo logický chování postav (vyražené světlo, barva, mávání z auta, peněženka mrtvýho chlápka- tam jsem myslel že umřu, než je to konečně napadlo), co se stalo s operátorkou, která byla komplet sesypaná a pak vyrazila najít oběť sama. Jakto, že policisté nezůstali v chajdě, když to bylo místo, kam by se mohl vrah vrátit. Čím to, že Berry byla schopná najít tajnou skrýš, ale zásahová jednotka nikoliv? Proč nevylezla nahoru a nezavolala z mobilu? A proč se sakra z každýho na konci stal drsňák, kterého nic nerozhodí, když celou dobu byli všichni podělaný?

na příspěvěk reagoval Dlee

Kotuc

Kotuc (hodnocení, recenze)

Na BR ma byt alternate ending, neni uz niekde na nete?

Spoiler:

Inac co ked policiu potom zavolali? Lebo ako zacnu titulky, tak je pocut 911 what's your emergency, bolo by to dost blbost nechat ho tam, mohol utiect a podobne, nechala by policiu dalej ho hladat, neobjasnene vrazdy tych ostatnych dievcat... absolutne sa to tam nehodilo. Radsej mala zavolat, a potom sa ist hrat na hrdinku. 

FanKalEl

FanKalEl (hodnocení, recenze)

Lepší thriller ako tento som zatiaľ vážne nevidel a to som ich videl pomerne dosť :)

Taký adrenalín ako som mal pri tomto filme som pri žiadnom až taký nemal !!

Uživatel FanKalEl smazal svůj příspěvek.

Kotuc

Kotuc (hodnocení, recenze)

Dobry film, ale SPOILER:

Co ma najviac nasr*lo, ked jej tam padol mobil, to bolo take tazke ho zobrat vyliest hore a zavolat policiu. 

na příspěvěk reagoval Pilda17, Extrakritik

djmichal01

djmichal01 (hodnocení, recenze)

Byla v tom lepší ve filmu ? To je těžká práce byt operátorem. Hovořit mezí lidmi na pomocí lince 911. který pátraní po nebezpeční vrazí. 

na příspěvěk reagoval Gtados

Reklama

Reklama