Reklama

Reklama

VOD (1)

Jordan pracuje jako operátorka tísňové linky. Jednoho dne jí zavolá dívka jménem Leah, že se někdo snaží dostat do jejího domu. Jordan jí poradí, aby se schovala v patře. To se dívce povede, ale hovor se přeruší. Jordan zavolá zpět, což muž uslyší, a Leah najde. Jordan se ho snaží zastavit přes telefon, ale muž jí pouze řekne „už se stalo“. Druhý den se Jordan z televize dozví, že Leah byla zavražděna. Dává si to za vinu a s prací operátorky chce přestat. O šest měsíců později pracuje jako vyučující pro budoucí operátory. Mezitím je teenagerka Casey Welson unesena z nákupního střediska. Naštěstí má u sebe mobilní telefon, a tak zavolá na tísňovou linku. Hovor přijme nová operátorka, která neví, jak si poradit, a tak případ převezme právě Jordan. Protože Casey volá z telefonu na jedno použití, není ji Jordan schopná vypátrat pomocí GPS. Poradí jí tedy, aby vykopla zadní světlo auta a dírou vystrčila ruku. To se Casey opravdu povede. Uvidí to žena jedoucí za autem, a tak zavolá na tísňovou linku a sdělí, jakým směrem auto jede. Jordan Casey navede, aby vzala plechovku s barvou, která je shodou náhod v kufru, a pomalu ji lila z díry. To přiláká pozornost dalšího řidiče – Alana Denadoa. Když potom únosce zastaví na červené, Alan ho na barvu upozorní. Únosce mu poděkuje, ale Alanovi připadá podezřelý, a proto ho sleduje. Když únosce zastaví, Alan se jde znovu přeptat, zda je vše v pořádku. Únosci dojde, že ho Alan podezřívá, a ve chvíli, kdy chce zavolat na tísňovou linku, ho uhodí lopatou. Poté si vezme jeho auto a naloží ho do kufru ke Casey. Po chvíli se však Alan probere a začne panikařit. To donutí únosce zastavit a Alana zavraždí. Po nějaké chvíli potřebuje natankovat. Zastaví proto na odlehlé benzinové pumpě. Casey si všimne, že z kufru se dá sklopit prostřední sedačka, a snaží se vylézt. Toho si všimne obsluha pumpy. Únosce ale použije benzin, který zrovna tankuje, a pocáká jím obsluhu a hodí po něm zapalovač. Mezitím policie přijde na únoscovu totožnost. Je jím Michael Foster. Ten dorazí do svého cíle, a když vyndává Casey z kufru, zjistí, že má celou dobu u sebe telefon. Jordan ho informuje, že byl identifikován, a radí mu, aby se vzdal. Předtím, než Michael rozbije telefon, řekne Jordan „už se stalo“, a ta si uvědomí, že mluví se stejným mužem jako před šesti měsíci. Zatím vpadne policie do jeho domu, kde je jeho manželka a děti. Ve své kanceláři má Michael malý oltář a v něm fotky své zemřelé sestry. Ta je velmi podobná uneseným dívkám. Na jedné fotografii je v pozadí dům, který byl podle manželky domovem Michaela, ale který shořel. Za domem však stojí stodola, kterou Michael údajně renovuje. Policie chatu prohledá, ale nic nenajde, a tak místo opustí. Jordan je zoufalá, a tak si hovor s Michaelem přehrává pořád dokola... (TV Prima)

(více)

Recenze (814)

POMO 

všechny recenze uživatele

Film nás zavádza do neopozeraného prostredia psychicky náročnej práce operátorov linky 911 a vsádza na emocionálne herectvo oscarovej Halle Berry, pre ktorú sa "jej prípad" stane veľmi osobným. Thriller sa slušne rozbehne, je drsný a napínavý, jazda obete v kufri auta ponúka nové momenty. Ale vo finále, ktoré mu malo nasadiť korunu, stráca veškerú invenciu a servíruje iba klišé na klišé, s fádnym zakončením s nulovou katarziou. Výsledok je tak rutinnou jednohubkou, ktorá nemá čím vyniknúť medzi desiatkami podobných honičiek po vrahovi a záchranách unesenej obete. Mlačanie jahniat a Se7em sú nedostižné, o niekoľko svetelných rokov ďalej. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Halóó´, tady Bobule, mám sice kapku trauma, ale pokud vás zrovna unáší nějaký úchylný, sériový vrah, máte štěstí, že jste na mě narazili, a nějak to spolu splácáme...". "Pomoc, pomoc, pomoc, tady je kapku hysterická, nehezká bloncka, zrovna mě má jeden takový v kufru!!". "Zůstaň kůl, bude to v poho, jsi v Pontiacu Grand Am sedan, rok výroby 2003, pravé zadní světlo drží jen na čtyřech emdesítkách šroubech, lehce ho vykopni ven, ječ a mávej přes vzniklou díru, ten úchylák je beztak nahluchlý a neuslyší ani hovno.". "OK, díky moc, Halle, pak se stav, něco provedem s tím tvým traumatem a dáme mu to sežrat.". Až na pár přísně logických, technických detailů a několik "jak na sviňu" náhod je to jednoduché, svižné, napínavé, hezky to odsejpá a Bobule hraje tak, až ji z toho na konci zplihne afro. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Žánrově čistý thriller s rychlým spádem a nádherně přímočarým dějem, který jde až ve finále příliš do hloubky (vrahovy mysli). Informace o hrdince jsou omezené na ty, které potřebujeme znát kvůli pracovní linii vyprávění. Zbývající záchytné body k identifikaci s protagonistkou zajišťuje Halle Berry svým přesvědčivým ztvárněním ženy křehké, ale odhodlané. Linie osobní je pak do té pracovní šikovně implementována (díky čemu může být film zároveň ódou na práci telefonních operátorek i policistů) a zbytečně se nedere do popředí. Důvod, proč se film pohybuje jen těsně nad hranicí průměru, bych neviděl ve scénáři, který postavám předepisuje jakž takž rozumné jednání. Samozřejmě s ohledem na požadavky žánru, tzn. – aby nám mohl být nabídnut očekávaný typ divácké slasti, protagonistka se musí alespoň jednou zachovat poněkud hloupě. Z „pouze“ uspokojivé úrovně filmu bych vinil režiséra. Anderson sice dokáže vystavět napínavou scénu s vlastní gradací, ale potíže mu dělá kontinuální stupňování napětí napříč filmem, který ve výsledku funguje na způsob několika pospojovaných seriálových epizod. Má více dramatických vrcholů a několikrát začíná jakoby nanovo, což je při jeho střídmé stopáži a high concept premise rozhodně škoda. Souvisí to rovněž s nemožností emocionálního napojení na oběť, o které toho zvíme strašně málo. V libovolném slasheru by byla jen jedním z vrahových předkrmů před final girl (otázka, kdo je vlastně final girl, a jak film využívá slasherové schéma, je v souvislosti s Tísňovou linkou možná nejinspirativnější). S Jordan můžeme soucítit a pociťovat stejnou bezmoc jako ona, ale strach o její život po většinu filmu mít nemusíme, protože jí reálně nic nehrozí. Tím Tísňová linka připomíná Okno do dvora, jehož hrdina byl odkázaný na to, co viděl, stejně jako si Jordan musí vystačit s tím, co slyší. Nápaditá práce se zvukovou stopou (na způsob Rozhovoru nebo Výstřelu) se bohužel nekoná, ale to už bych od nízkorozpočtové žánrovky chtěl opravdu moc. 70% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Extrémně nenáročný thriller, který nenabízí nic, co už bychom v jiných filmech neviděli. Jeden šílený psychopat, unesená oběť a hrdinka, která se ji snaží najít. Přesto jsem si The Call užil - herci do svých rolí sednou a Brad Anderson umí v jednotlivých scénách vyvolat napětí, ačkoli divák stejně tuší, jak nakonec všechno dopadne. Film tedy rozhodně není ničím výjimečný, ale smilovat se jednou za čas nad obyčejnou napínavou thrillerovou jednohubkou a bez rýpavých výtek si ji užít ... proč ne. Fakt, že Anderson, který začínal s vynikajícím nezávislým hororem Session 9, nakonec skončil u takovéhle klasické hollywoodské komerce, je ale objektivně trochu smutný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí filmu jsem film vnímal spíš na čtyři hvězdičky. Až stačilo, aby mi uživatelka emma53 napsala jednu větu a já si uvědomil, že i když je tenhle thriller dobrý, závěr to dost solidně zazdí. Celé se to totiž tváří dost realisticky. Hot line na 991, kde hlavní telefonáty vyřizuje Halle Berry byly dost napjatý. Jenže závěr, kde Halle vystřídala pomoc za sluchátkem za pomoc u konkrétních lidí to začalo mít takový klasický filmový spád a s realističností už to moc společného nemělo. Ten závěr tomu pak dodal korunu. Každopádně v rámci dobrých thrillerů je tohle pořád jeden z těch kousků, co za shlédnutí určitě stojí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $51,872,378Tržby Celosvetovo $68,572,378Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,692,741 //počet predaných kusov 137,363Tržby za predaj DVD v USA $10,498,340 //počet predaných kusov 452,060║ v prvom rade ide o dobrý námet, za druhé je v celkom schopných rukách lebo Brad Anderson vie dostať na povrch slušnú dávku napätia, vie vyhecovať, len je škoda že občas to skĺzne do zbytočného klišé, hlavne ako je zvykom na tom najviac utrpí záver a tým pádom sa to zbytočne snaženie o budovanie príbehu skazí a zapadne do priemernosti, škoda /60%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

nenarocne, ale zaroven vyborne. ja som v kine skoro nedychala... az na ten idiotsky zaver, no ale co uz. nemozem mat vsetko :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,911. JAK MŮŽEME POMOCI? … OK, CASEY, UKLIDNI SE!.“...... /// Jednoduše a jasně předvedená funkce linky 911. Bojuje holka (před smrtí), bojuje holka u telefonu. A je to kurevsky dobrý drama! Ovšem neodpustím si poznámku (otázku?) – to je na světě fakt tolik idiotů? (ne hajzlů – ten je v pohodě. Takovej mazel, třeba jako v jehňátkách). Odpověď zní – ANO! Slabší nátury si stříknou do plátna, stejně jako ,,inženýři“, pitvající každou píčovinu. Ti ostatní se jen utvrděj, že když nejde vo život, tak jde vo hovno. P.S.: Ty 4* jsou až dost, když pomyslím na to, kolik je tam kreténů! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nesere mě, když se postavy (ve filmu) chovaj jako debilové (protože možná debilové fakt jsou). 2.) Hledám vzrušující zaměstnání. 3.) Potřebuju jedinej důvod, proč mít furt nabitej telefon. 4.) Thx za titule ,,xMaxine“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ **** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, skvělé herecké výkony, napětí a ukápla mi i slza.... Trošku mne mrzí ten konec, já bych se tam se skalpelem vyřádil :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: TriStar // Počet premietajúcich kín v USA: 2,507 // Otvárací Víkend v USA: $17,118,745 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

The Call se skládá ze všech technik kvalitního storybuildingu.. Postavy,zápletka, akce a napětí- všechny ingredience solidního thrilleru jsou zde smíchány dokonale. Halle Berry předvádí znamenitý herecký výkon,kterým dokazuje, že je bezpochyby kvalitní herečka. Tak dojemné, tak dechberoucí, tak stresující, tak napínavé a svěží! Real emotions are explored, real actions are taken, real words are spoken! 90% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Miestami úžasne blbý film. Vrah je evidentne kúzelník, pretože sa dokáže dostať do podzemného bunkra, zatvoriť za sebou poklop a zvnútra naň nahádzať hlinu, aby vchod splýval so zemou (alebo proste niekde bol druhý vchod? To sa nedozvieme.). Ale napokon možno i práve vďaka natvrdnutému scenáru Tiesňová linka dobre zabaví. Halle Berry s výnimkou Plesu príšer nemusím a Brad Anderson sa bohužiaľ vystrieľal v Session 9 a odvtedy už len znudene prešľapuje z nohy na nohu, ale toto ma bavilo a pravdupovediac som tomu miestami mal chuť fláknuť aj štvrtú hviezdu. Potom ma to prešlo. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Rozhodně napínavý snímek, kde jsem se ani chvilku nestačila nudit, odbíhat na kafe nebo šmátrat po rychloposuvu. Halle byla očekávaně skvělá, Abigail jsem vůbec nepoznala, to byl pro mě šok a psychopatický Michael v podání taktéž Michaela se jim rozhodně povedl. Zkrátka hlavní herecká trojka byla excelentní a kdybych si občas nervala vlasy nad některými momenty a hlavně nad závěrem (ale já se tomu ve výsledku musela smát), tak jdu s hodnocením určitě výš. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Operátorem na lince 911 se nestanu ani kdyby mne přepláceli emerickými tolary do bězvědomí. Mám totiž celkem rád chatrné zbytky svého duševního zdraví a jsem si jistý, že v operačním křesle bych o ně přišel během pěti minut. Nicméně scény práce operátorů jsou tím nejlepším v tomto snímku. Samotný únos je už o kousíček méně zábavný a od chvíle, kdy statečná operátorka odhodlaně odloží sluchátko, začíná snímek neomylně směřovat do kopru. Za ty úžasně vyhrocené chvíle v "úle" však nemohu jít s hodnocením níž. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Vzato kolem a kolem, Tísňová linka je jednoduchý a přímočarý thriller, ve kterém není na místě hledat žádnou sofistikovanost, ovšem to mu nijak neubírá na kvalitě, neboť i v té své jednoduchosti funguje skvěle. Atmosféra houstne, oběť zvyšuje tóninu křiku, operátorovi raší kapky potu na čele a sériovému vrahu dochází trpělivost i slitování. Hon má své grády, informace se odhalují pomalu, ale jistě a mě se hlavně líbilo vykreslení náročnosti práce bezpečnostních složek. 8/10 ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Minimálně do tří čtvrtin chytrý a zábavný žánrový kus, který se v závěru převrací v něco tak nechtěně trapného, až mi bylo za tvůrce stydno. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ve svých komentech se pokud možno snažím vyhýbat termínu filmová klišé. Bohužel tenhle kousek na ně sází do té míry, že s nimi i padá. Na Tísňovou linku se můžete dívat jako na rutinně natočený thriller, který při vypnutém mozku může i napínat nervy, jenže já jsem kverulant a nevypínám. Takže tam, kde můj oblíbený Gilmour93 píše o hloubce scénáristických děr, já bohužel vidím krátery, do kterých by se pohodlně vešla i kosmická loď Federace. Jestli ne hned celá flotila. Tam, kde jiní vidí nebezpečného sexuálního maniaka a psychopata, tam já sleduju jeho karikaturu. Chápu, že ne každý scénář může mít kvality hodné pro oscarové klání, ale tomuhle filmu i v rámci žánru chybí věrohodnost a ten šílený závěr ho pak úplně pohřbí. Mám rád filmy, kde si režisér a scénárista s divákem hrají, informace dávkují a vodí ho za nos, ale tady se tím závěrem stala z thrilleru nechtěná parodie. Celkový dojem tentokrát nezachraňují ani slušné herecké výkony, takže zůstávám na velmi skromných 25 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Komorní thriller pro dvě herečky, který se nevyhne plochým postavám (oběť), klišé (hrdinčino trauma) a velkým náhodám (hrdinka kápne podruhé na stejného vraha). Úvodní třetina se opírá o zajímavost rutiny tísňové centrály, prostředek s unesenou v autě servíruje slušnou porci zvratů, nápadů a napětí, což ale poněkud shodí hodně vychtěné finále. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ta práce s napětím, dusnem, divákovým strachem o postavy a souznění s nimi, dále dynamické tempo, uvěřitelnost (třebas i zdánlivá)…Tísňová linka je po dlouhou dobu opravdu velmi kvalitním thrillerem, který dokáže publikum naprosto pohltit. Bohužel během posledních zhruba 10 minut začíná jít film pomalu ale jistě do kytek (na druhou stranu napínavá scéna se skříní ještě docela dává zapomenout na „poněkud“ zvláštní chování hlavní hrdinky), ovšem pak přijdou poslední cca 3 minuty, kdy už jde vyloženě o výsměch. Což mě dost mrzí, protože dementní a samoúčelný konec to zbytku snímku velmi kazí. Kvůli němu hodnotím pouze slušnými 4*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Andersonův thriller lze připodobnit k situaci, kdy rozjetí z kopce vjedete na lyžích na nezamrzlé jezero - chvíli po něm ladně pojedete jako by voda byla sněhová pokrývka (první dvě adrenalinové třetiny, které svým tempem nenechávají čas přemýšlet nad hloubkami scénáristických děr), načež ztratíte rychlost a fyzikální zákony vás začnou stahovat pod hladinu (pitomý zbytek, kdy operátorka zapomněla na slova jako odpovědnost, bezpečnost, či profesionalita a autoři na příběhovou střízlivost, jenž by vyvrcholení slušela mnohem víc). Nutno napsat, že operátorka Jordan je u amerického ekvivalentu naší 112 úžasně flexibilní a kdybych snad někdy volal kvůli výsledkům kriketu a omylem se dovolal k ní, ona by mi je určitě řekla.. K afru její představitelky mám jen to, že kdyby přišla do kadeřnictví společně s Bobby Farrellem z Boney M, už žádný jiný zákazník by se tam nevlezl a sušáky na hlavu by musely mít průměr pivovarnického sudu.. ()

Reklama

Reklama