Reklama

Reklama

VOD (1)

Jordan pracuje jako operátorka tísňové linky. Jednoho dne jí zavolá dívka jménem Leah, že se někdo snaží dostat do jejího domu. Jordan jí poradí, aby se schovala v patře. To se dívce povede, ale hovor se přeruší. Jordan zavolá zpět, což muž uslyší, a Leah najde. Jordan se ho snaží zastavit přes telefon, ale muž jí pouze řekne „už se stalo“. Druhý den se Jordan z televize dozví, že Leah byla zavražděna. Dává si to za vinu a s prací operátorky chce přestat. O šest měsíců později pracuje jako vyučující pro budoucí operátory. Mezitím je teenagerka Casey Welson unesena z nákupního střediska. Naštěstí má u sebe mobilní telefon, a tak zavolá na tísňovou linku. Hovor přijme nová operátorka, která neví, jak si poradit, a tak případ převezme právě Jordan. Protože Casey volá z telefonu na jedno použití, není ji Jordan schopná vypátrat pomocí GPS. Poradí jí tedy, aby vykopla zadní světlo auta a dírou vystrčila ruku. To se Casey opravdu povede. Uvidí to žena jedoucí za autem, a tak zavolá na tísňovou linku a sdělí, jakým směrem auto jede. Jordan Casey navede, aby vzala plechovku s barvou, která je shodou náhod v kufru, a pomalu ji lila z díry. To přiláká pozornost dalšího řidiče – Alana Denadoa. Když potom únosce zastaví na červené, Alan ho na barvu upozorní. Únosce mu poděkuje, ale Alanovi připadá podezřelý, a proto ho sleduje. Když únosce zastaví, Alan se jde znovu přeptat, zda je vše v pořádku. Únosci dojde, že ho Alan podezřívá, a ve chvíli, kdy chce zavolat na tísňovou linku, ho uhodí lopatou. Poté si vezme jeho auto a naloží ho do kufru ke Casey. Po chvíli se však Alan probere a začne panikařit. To donutí únosce zastavit a Alana zavraždí. Po nějaké chvíli potřebuje natankovat. Zastaví proto na odlehlé benzinové pumpě. Casey si všimne, že z kufru se dá sklopit prostřední sedačka, a snaží se vylézt. Toho si všimne obsluha pumpy. Únosce ale použije benzin, který zrovna tankuje, a pocáká jím obsluhu a hodí po něm zapalovač. Mezitím policie přijde na únoscovu totožnost. Je jím Michael Foster. Ten dorazí do svého cíle, a když vyndává Casey z kufru, zjistí, že má celou dobu u sebe telefon. Jordan ho informuje, že byl identifikován, a radí mu, aby se vzdal. Předtím, než Michael rozbije telefon, řekne Jordan „už se stalo“, a ta si uvědomí, že mluví se stejným mužem jako před šesti měsíci. Zatím vpadne policie do jeho domu, kde je jeho manželka a děti. Ve své kanceláři má Michael malý oltář a v něm fotky své zemřelé sestry. Ta je velmi podobná uneseným dívkám. Na jedné fotografii je v pozadí dům, který byl podle manželky domovem Michaela, ale který shořel. Za domem však stojí stodola, kterou Michael údajně renovuje. Policie chatu prohledá, ale nic nenajde, a tak místo opustí. Jordan je zoufalá, a tak si hovor s Michaelem přehrává pořád dokola... (TV Prima)

(více)

Recenze (814)

alchac 

všechny recenze uživatele

Motto tohoto filmu = iniciativní blbec je horší než třídní nepřítel. Platí na většinu v tomto snímku se vyskytujících „hodných“ a na hlavní hrdinku dokonce hned několikanásobně. Ale přestože kravka na telefonu nakonec navzdory všem přírodním zákonům přežila, vyrovnání s kompulzivním kadeřníkem celkem potěšilo, takže tři ať nežeru. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Slušně natočený thriller. Takový mix mezi Dexterem a Mlčením jehňátek. První 3/4 filmu jsem uvažoval o hodnocení ****. Ovšem závěr, který vypadá jak to nejklišovitější co můžete v podobných filmech vidět (hlavní hrdinka se chová strašně hloupě) hodnocení sráží. A neuvěřitelně pitomý závěr nasazuje všemu korunu. První polovina je ovšem i tak velmi dobrá a napínavá. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

"911 - What's your emergency?" Haló, proč tento thriller není určený pro televize? Na menších obrazovkách by vynikal, ba přímo vládl. Na velkém plátně působí místy příliš křečovitě (především po technické stránce - střih?!) a předvídatelně. Naštěstí Linka na nic nehraje a plní to v čem je jako žánrovka dobrá - soustředí se postavy a vynikající prací s napětím. Obrovská škoda, že se to v půlce zlomí a z realisticky vykresleného charakteru Hally Berry se stane afroamerická Jessica Fletcherová táhnoucí závěr úplně jiným směrem, než se dalo předpokládat. Škoda. Mohly to být silné tři hvězdy, takhle jsou to akorát rozkolísané dvě. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Když pominu neutuchající krásu Halle, tak to byl vcelku dobrý, mírně amerikazovaný, s dobrou a moderní napínavou hudbou, napínavý film. Líbilo se mi jak Michael Eklund hraje toho násilníka. Byli jsme na to v kině, celkem 4 lidi, a musím říct, že ta HUDBA byla opravdu skvělá. I když se mi zdálo že do filmu zbytečně zapletli zbytečné kecy, zvlášť, když se jedna o únos, jedna se při tom o rychlost komunikace, přičemž černoch policajt komunikuje(až flirtuje) ze svou milou přes telefon(Berry). ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Výborná napínavá atmosféra doprovázela tento velice povedený snímek! Až teda na ten debilní závěr,škoda! Michael Eklund se do role vyšilujícího psychopata snad narodil, sedlo mu to jak prdel na hrnec! 80% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Jste již znaveni z lednových výprodejů v gigantech typu New South China Mall, jež má prodejní plochu 892 000 m2? Tak si dejte voraz a prožijte část dne v kufru Lincolnu s výhledem na atraktivní noc v podzemním bunkru kdes v Tennessee, kde každý vesničan má minimálně jeden tmavě zelený traktor! A jestli vás tato představa odrazuje, tak si raději pusťte filosofický trhák La Grande Belleza! Arrivederci, mia donna di gatto! 88% Celosvětový výdělek k 14. 1. 2014: $68,572,378, což je 5,27 násobek budgetu ()

Aargh 

všechny recenze uživatele

Ultra-dementnímu scénáři afektované herectví Halí Belí zrovna nepomáhá. Ale i přesto jsem se docela bavil. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

A já se tak těšil. Vážně jsem myslel, že půjde o kulervoucí thriller, s excelentním závěrem. Bohužel jsem dostal průměrnou podívanou na vystrašenou Halle Berry a na psycho Eklunda. Oba hrají své role skvěle, ale chtělo to prostě něco víc. Víc napětí a hlavně lepší soundtrack. Hudba je přehnaná a vždy to udělá takový hluk, že to spíš pobaví než aby to vystrašilo nebo prohloubilo napětí. No a pak přišel konec.. Z thrilleru se rázem stala komedie u které se všichni v kině smáli. To co předvedli je naprostý výsměch celému filmu. Ale právě kvůli tomu konci bych vám ten film doporučil. Protože víc zkurve*ej konec u filmu jsem už dlouho neviděl. Když už z Eklunda udělali Terminátora, tak to mohli nějak dokončit a né to ukončit tak dementně. Velké zklamání, slabší 3* ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

V perfektně svižném tempu zvedá Halle sluchátko, aby vyslechla lítostivou prosbu o pomoc a hodila řeč s nejedním ouchylákem. Dělá to navíc věrohodně, se smysluplným scénářem a v postupně gradující atmosféře, která vrcholí důmyslným zakončením. Tohle bylo velice stylové překvápko!! ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Film dokáže vyvolat v divákovi pocity napětí a svou atmosférou se místy lehce blíží Mlčení jehňátek... Hlavní devízou filmu je náš hlavní úchyl a záporná postava... zhrzený bratr smrtí své sestry, hledající dokonalou paruku... Filmu vládne střih a poměrně svižně natočené scény, ale jeho největší slabinou jsou dvě hlavní přestavitelky... Kdy hlavně z Abigail se stala odporná karikatura "týnejdžra"... Pokud si kdy budu muset vybavit tu nejasexuálnější věc na světě, bude to právě Breslin s rozmláceným ksichtem a v podprsence... fuj... ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší film za tento rok co jsem viděl. Pěkné, svížné, napínavé. Největší překvapení je pro mě Abigail Breslin, která svou roli opravdu zvládla - i v modré podprsence. A pokud odmyslím až moc fádní konec...jastě budeme věřit, že zkušená "call 911" nezavolá tísňovou linku - proč by to také dělala, když ví co tam pracuje za paka že ?, tak by to nemělo chybu. Víc takových... ()

pnboss 

všechny recenze uživatele

Otřesné herecké výkony třech hlavních postav a konec ukradený ze studentského projektu, který však byl vyhodnocen jako nejhorší ročníková práce...... Přesto jsem se po celou dobu výborně bavil! ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Najväčším plusom snímku je fakt, že tiesnivá a skľučujúca atmosféra sa vďaka presvedčivým hereckým výkonom dokáže preniesť aj na samotného diváka. Len škoda toho záveru, ktorý skĺzava do klasického klišé. ***/**** ()

Blacks 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré až do doby, kdy si Halle Berry, alias Jordan začne (jak typické) hrát na hrdinu, místo aby nejdřív zavolala svýho kámoše policajta a až pak vlezla do pekelné díry. but... It's already done. ()

pytlák 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale náramně vyvedená žánrovka. Nebýt závěrečného aktu, který začne vršit klišé na klišé bylo by to za plnou palbu. Škoda té poslední třetiny, ale i tak to díky střídmé stopáži skvěle odsýpá a těch 90 minut s Halle Berry uteče jako voda. 7+/10 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nejvěrnější role nejen jinak průměrné Halle Berry, ale i neviditelného Morrise Chestnuta či někdejší dětské hvězdy Abigail Breslin. Thriller s intenzivní zápletkou i dějovým rozuzlením, které se na poměry tohoto žánru podařilo dobře ukočírovat. Jeden z mála menších krimifilmů, se kterými si dokážu spojit pojem napětí. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

"Koukni, co jsem kvůli tobě udělal! Je mrtvej kvůli tobě!" Chudák ho prostě musel zabít - u téhle scény jsem se bohužel rozesmála... Nevim, možná to bylo hlavně tim příšernym dabingem, že to bylo tak nechtěně vtipný, ale řekla bych, že na tom má podíl i scénář. Druhý záchvat smíchu jsem měla, když záporák zapnul kazeťák, a ozvalo se Karma Chameleon, přičemž záporák zrovna začal mýt unesené oběti vlasy, to jsem tedy fakt nečekala. Chce snad vrahoun z té dívky udělat Boye George? A potom klasická thrillerová klišé - napsala bych pozor na spoilery, ale myslím, že to ani není nutné - Berry ho omráčí, ale nemůže si s tim dát trochu víc práce, ujistit se, že on jen tak nevstane, popř.ho klidně zabít, to ne, takže se roztáčí zas typický kolo: útočník se probudí a objeví se za hrdinkou ve chvíli, když se sklání nad obětí a utěšuje ji, chvíli se mlátěj, už to vypadá, že ji zabije, ale ne, druhá přispěchá na pomoc, pak mu skoro utečou, ale v poslední chvíli ji on chytí za nohu/ruku/hlavu, to je jedno.... Jedna hvězdička za tu srandu + několik málo napínavých chvilek. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(66/2013, DVDRip) / Nie je to zlý film, bohužial ničím zásadným nemôže prekvapiť. Štandardné napredovanie deja, ničím výnimočná akcia, ničím výnimočný scenár, herecké výkony celkom v pozadí (nie zlé, skorej na si na nich film veľmi nezakladá). Napriek všetkému je The Call docela zábavný "malý" filmík, ktorý je spracovaný remeselne na úrovni. (6/10) ()

Reklama

Reklama