Reklama

Reklama

VOD (1)

Jordan pracuje jako operátorka tísňové linky. Jednoho dne jí zavolá dívka jménem Leah, že se někdo snaží dostat do jejího domu. Jordan jí poradí, aby se schovala v patře. To se dívce povede, ale hovor se přeruší. Jordan zavolá zpět, což muž uslyší, a Leah najde. Jordan se ho snaží zastavit přes telefon, ale muž jí pouze řekne „už se stalo“. Druhý den se Jordan z televize dozví, že Leah byla zavražděna. Dává si to za vinu a s prací operátorky chce přestat. O šest měsíců později pracuje jako vyučující pro budoucí operátory. Mezitím je teenagerka Casey Welson unesena z nákupního střediska. Naštěstí má u sebe mobilní telefon, a tak zavolá na tísňovou linku. Hovor přijme nová operátorka, která neví, jak si poradit, a tak případ převezme právě Jordan. Protože Casey volá z telefonu na jedno použití, není ji Jordan schopná vypátrat pomocí GPS. Poradí jí tedy, aby vykopla zadní světlo auta a dírou vystrčila ruku. To se Casey opravdu povede. Uvidí to žena jedoucí za autem, a tak zavolá na tísňovou linku a sdělí, jakým směrem auto jede. Jordan Casey navede, aby vzala plechovku s barvou, která je shodou náhod v kufru, a pomalu ji lila z díry. To přiláká pozornost dalšího řidiče – Alana Denadoa. Když potom únosce zastaví na červené, Alan ho na barvu upozorní. Únosce mu poděkuje, ale Alanovi připadá podezřelý, a proto ho sleduje. Když únosce zastaví, Alan se jde znovu přeptat, zda je vše v pořádku. Únosci dojde, že ho Alan podezřívá, a ve chvíli, kdy chce zavolat na tísňovou linku, ho uhodí lopatou. Poté si vezme jeho auto a naloží ho do kufru ke Casey. Po chvíli se však Alan probere a začne panikařit. To donutí únosce zastavit a Alana zavraždí. Po nějaké chvíli potřebuje natankovat. Zastaví proto na odlehlé benzinové pumpě. Casey si všimne, že z kufru se dá sklopit prostřední sedačka, a snaží se vylézt. Toho si všimne obsluha pumpy. Únosce ale použije benzin, který zrovna tankuje, a pocáká jím obsluhu a hodí po něm zapalovač. Mezitím policie přijde na únoscovu totožnost. Je jím Michael Foster. Ten dorazí do svého cíle, a když vyndává Casey z kufru, zjistí, že má celou dobu u sebe telefon. Jordan ho informuje, že byl identifikován, a radí mu, aby se vzdal. Předtím, než Michael rozbije telefon, řekne Jordan „už se stalo“, a ta si uvědomí, že mluví se stejným mužem jako před šesti měsíci. Zatím vpadne policie do jeho domu, kde je jeho manželka a děti. Ve své kanceláři má Michael malý oltář a v něm fotky své zemřelé sestry. Ta je velmi podobná uneseným dívkám. Na jedné fotografii je v pozadí dům, který byl podle manželky domovem Michaela, ale který shořel. Za domem však stojí stodola, kterou Michael údajně renovuje. Policie chatu prohledá, ale nic nenajde, a tak místo opustí. Jordan je zoufalá, a tak si hovor s Michaelem přehrává pořád dokola... (TV Prima)

(více)

Recenze (814)

cerbygerby 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený a napínavý thriller, kde hned v začátku rozhodne jedna chyba o životu mladé dívky..po té tomu možná náhoda chce aby byla chyba napravena.. docela dobrý námět a děj, ale mě fakt vadily ty chyby hlavní hrdinky, to co udělala a pak co řekla a radila, vím že to byl záměr, ale já se do toho vžil jako by doopravdy a ty její řešení situací mi fakt vadily.. je pravda že ve stresu a této situaci jsem nikdy nebyl a snad ani nikdy nebudu, ale u tohoto filmu to pro mě bylo to co sebralo tu jednu hvězdu v hodnocení.. takže za mě jen 4* a 75% ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený thriller s rychlým spádem a hodně velkým napětím. Sice je to ke konci lehce předvídatelné ale film mě natolik strhnul, že mě to nějak zvláště nevadilo. Bohužel to na plný počet není kvůli slabšímu závěru který nakonec dopadl se štěstím slušně… ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Miluji thrillery jako Telefonní budka, Disturbia ... atd Tísňová linka je něco v podobném stylu jako ty dva předchozí filmy, které jsem zmiňoval. A pro tyto filmy mám slabost. Výborné herecké výkony Halle Berry ! Extrémně napínavá atmosféra už od prvních minut nás provází po celý film a to je velké plus! Režie je vidět, že je tak též velmi kvalitní. Takže když to shrnu: tak jsem s tímto filmem nadmíru spokojen a místo konce absolutně nemám co vytknout. Konec byl udělal trochu jiný ... Ale nevadil mi. Už když jsem viděl na jaře trailer tak jsem si říkal, že toto bude za plný počet. A tak si i stalo :-) 90% ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Práce operátorky 911 je někdy opravdu náročná, a na konci se mohly holky vyřádit víc:) Napětí tam bylo, logika sice místy trošku pokulhávala - ale hoďka a půl utekla jako voda. 4* ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Halle Berry jsem neuvěřila ani nos mezi očima a přišlo mi, že děsně přehrává. Příběh byl zajímavý (pokud se to tak dá říct) ale u konce jsem jen protáčela panenky a říkala si něco o hospodářském zvířeti. SPOILER ještěže jen zavřely dveře, protože jinak by to byla už teprve komedie! // ()

Joppo88 

všechny recenze uživatele

Za málo peňazí veľa muziky... Nákladovo nenáročný film, s jednoduchou zápletkou - avšak - strhujúce napätie od prvého zavolania na číslo 911. Sem - tam nejaké to klišé + neodmysliteľná póza americkej zástavy, bez ktorej by sme určite nevedeli, že ide o americké drama... Napriek tomu som sa nenudil a hodnotím viac ako pozitívne... ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Tuctovy thriller, s prehravajucou Halle Berry a po case otravnou Abigail Breslin. Radsej uvadzam, ze nic proti tymto hereckam nemam, tu mi vsak liezli na nervy. Trosku zaujimavejsia cast s unesenou Casey v aute je totalne pochovana zaverom, ktory snad uz viac klise a umeleho hrdinstva mat nemohol. Nie, toto mi nesadlo - The Call sa neda porovnat s Andersonovou atmosferickou peckou spred desiatich rokov - Mechanikom. 5/10 ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Setsakramentsky dobrej nářez, který se rozjede tak, že zatlačí do sedačky a než jeden přijde pořádně hluboký nádech, po tom zalknutí, je konec. Což je dost dobrý. Berryna oba palce vzhůru a zbylý palce vzhůru za KONEČNĚ NAPÍNAVÝ DRAMA z JŮ ES end EJ!!! Scénář je teda jak cedník, ale kéž si z toho vezmou poučení i ostatní – když je díravej scénář, zalepíme ho napětím, aby si divák neukroutil hlavu ještě v kinosále... ()

J.M.Novak 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání! Film, který se do poloviny, možná snad i do části, kdy sama operátorka pátrá na vlastní pěst, těšil mému určitě 4* ohodnocení se v závěrečných momentech shodil ke 2*. Iracionální chování aktérů filmu mě úplně vytáčelo, i já bych na základě znalosti milionu kriminálních filmů a detektivek třeba pořádně prohledal místo, které bylo správně považováno za úkryt únosce, stejně tak bych nelezl do díry v zemi, o kterém vím, že se tam skrývá vrah, a když už jsem debil a spadne mi tam telefon, alespoň hned po tom, co ho vytáhnu, volám své lásce policistovi, který nemá v průběhu vyšetřování problém podávat mi podrobné info o případu. To by se asi vše dalo prominout, ostatně takové napětí má thriller splňovat, nejvíc mě ale naštval konec, kdy si hlavní postava spojila podle ostatních skalpů dívek v lednici tohoto vraha s jinými případy, přesto ho zaživa pohřbí v oné hrobce, aniž by se někdy svět dozvěděl i ostatních obětech - takové chování mi vůbec nesedělo k charakteru postavy operátorky. Velký potenciál, skutek ale bohužel utek... ()

vladinho 

všechny recenze uživatele

Napinavy thriller s tuctovou zapletkou ale obohatenou o originalne prostredie tiesnovej linky 911. Dostavame sa trosku za oponu ako to na takej tiesnovej linke funguje. Filmu to pridava na pritazlivosti. Pozeralo sa mi to vyborne od zaciatku az do konca,musim ale skritizovat uplny zaver,ktory mi prisiel velmi velmi hlupy a nezmyselny. Ale to sa tykalo iba poslednych 2-3 minut,tych predoslych 90 stoji za pozretie. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Hezky natočený a opravdu pekelně napínavý thriller, opírající se o výborné herecké výkony hlavních představitelů a hudbu Johna Debneyho, jež neodpustitelně zazdí hloupý konec, který perlí jedním žánrovým klišé za druhým. No, ne že bych mu to nepřál, ale... I přes ten slabší konec to ale stojí za to. ()

Katcat 

všechny recenze uživatele

Tohle se maximálně povedlo, to musim USA přiznat. Vážně napínavé, dramatické, nepředvídatelné. Trochu celé přemrštěné až nereálné, ale svým výborným zpracováním vám to během sledování filmu vůbec nepřijde... ()

ludva10 

všechny recenze uživatele

Slušně natočený thriller s pěknou dávkou napětí. Občas sice byl děj trochu předvídatelný, ale i tak podle mne film patří k tomu lepšímu. Takze horší 4*. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

I napriek televízne pôsobiacemu námetu nečakane napínavý únosový thriller, dokonca s celkom logicky sa chovajúcimi postavami. Záver mal určite viac pritlačiť na pílu a nie skĺznuť do klišé, ale aj tak veľmi slušný nekomplikovaný priamočiary napínák. 7+/10 ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, poměrně syrový thriller. Závěr je napínavý, až strhující, včetně ne vždy použitého rozuzlení. Celkově jsem byl pozitivně překvapen. ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Veskrze prumernej thriller s pekne debilnim zakoncenim. Nelze mu ale uprit napinavou atmosferu. V nekterych scenach je vylozene citit Andersonovo rukopis a jeho nadani pro horrory je znat u dost mrazivy sceny pri prohlizeni fotek. ()

ozeki 

všechny recenze uživatele

Podle komentářů to nevypadá, že bych byl jediný, kdo je nespokojený se závěrem. Přitom to 85 minut neskutečně odsýpá, po celou dobu pětihvězdičkové šimrání a pocit, že sleduju něco hodně dobrýho, co už jsem v tomto žánru dlouho neviděl. Pak ale scénárista musel upadnout ve sprše a řádně se uhodit do hlavy, protože takhle zpaskvilovatět závěr, to se jen tak nevidí. Takhle to bohužel spadá pouze do lepšího průměru. ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Za ty rádoby policejní postupy a způsoby uvažování bych scénáristu fakt zabil. Když tohle ale překousnete, tak je to slušnej thriller s vynikajícím závěrem 😎 ()

ViktorS 

všechny recenze uživatele

Aj keď začiatok filmu bol trocha nudnejší, ako náhle unesie Michael Casey a zavrie ju do kufra auta, dej začne byť napínavý až do samotného konca. Keď sa blíži záverečný "Boss fight" tak to miestami vyzerá dokonca aj ako horor. ()

Reklama

Reklama