Reklama

Reklama

VOD (1)

Jordan pracuje jako operátorka tísňové linky. Jednoho dne jí zavolá dívka jménem Leah, že se někdo snaží dostat do jejího domu. Jordan jí poradí, aby se schovala v patře. To se dívce povede, ale hovor se přeruší. Jordan zavolá zpět, což muž uslyší, a Leah najde. Jordan se ho snaží zastavit přes telefon, ale muž jí pouze řekne „už se stalo“. Druhý den se Jordan z televize dozví, že Leah byla zavražděna. Dává si to za vinu a s prací operátorky chce přestat. O šest měsíců později pracuje jako vyučující pro budoucí operátory. Mezitím je teenagerka Casey Welson unesena z nákupního střediska. Naštěstí má u sebe mobilní telefon, a tak zavolá na tísňovou linku. Hovor přijme nová operátorka, která neví, jak si poradit, a tak případ převezme právě Jordan. Protože Casey volá z telefonu na jedno použití, není ji Jordan schopná vypátrat pomocí GPS. Poradí jí tedy, aby vykopla zadní světlo auta a dírou vystrčila ruku. To se Casey opravdu povede. Uvidí to žena jedoucí za autem, a tak zavolá na tísňovou linku a sdělí, jakým směrem auto jede. Jordan Casey navede, aby vzala plechovku s barvou, která je shodou náhod v kufru, a pomalu ji lila z díry. To přiláká pozornost dalšího řidiče – Alana Denadoa. Když potom únosce zastaví na červené, Alan ho na barvu upozorní. Únosce mu poděkuje, ale Alanovi připadá podezřelý, a proto ho sleduje. Když únosce zastaví, Alan se jde znovu přeptat, zda je vše v pořádku. Únosci dojde, že ho Alan podezřívá, a ve chvíli, kdy chce zavolat na tísňovou linku, ho uhodí lopatou. Poté si vezme jeho auto a naloží ho do kufru ke Casey. Po chvíli se však Alan probere a začne panikařit. To donutí únosce zastavit a Alana zavraždí. Po nějaké chvíli potřebuje natankovat. Zastaví proto na odlehlé benzinové pumpě. Casey si všimne, že z kufru se dá sklopit prostřední sedačka, a snaží se vylézt. Toho si všimne obsluha pumpy. Únosce ale použije benzin, který zrovna tankuje, a pocáká jím obsluhu a hodí po něm zapalovač. Mezitím policie přijde na únoscovu totožnost. Je jím Michael Foster. Ten dorazí do svého cíle, a když vyndává Casey z kufru, zjistí, že má celou dobu u sebe telefon. Jordan ho informuje, že byl identifikován, a radí mu, aby se vzdal. Předtím, než Michael rozbije telefon, řekne Jordan „už se stalo“, a ta si uvědomí, že mluví se stejným mužem jako před šesti měsíci. Zatím vpadne policie do jeho domu, kde je jeho manželka a děti. Ve své kanceláři má Michael malý oltář a v něm fotky své zemřelé sestry. Ta je velmi podobná uneseným dívkám. Na jedné fotografii je v pozadí dům, který byl podle manželky domovem Michaela, ale který shořel. Za domem však stojí stodola, kterou Michael údajně renovuje. Policie chatu prohledá, ale nic nenajde, a tak místo opustí. Jordan je zoufalá, a tak si hovor s Michaelem přehrává pořád dokola... (TV Prima)

(více)

Recenze (814)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Kdo by řekl, že novější Viník bude nakonec lepší! Úvodní část, kdy vidíme, jak Jordan (Halle Berry) pracuje, a že přílišné ponoření se do práce se vůbec nevyplácí, je rozhodně fajn. A z prvu se nám hlavní hrdinka vykresluje jako empatická a s tím vztahem k dětem, přesně tak by to mělo být, aby si k ní divák vytvořil kladný vztah. Navíc se nám ukáže, že chybuje, což je opravdu už ukázkové přilidštění postavy. Zlom nastává, když se nám do toho všeho zamotá Leah (Abigail Breslin), kterou unesl nějaký tatínek, který si jednoho krásného dne řekl, že bude dělat jakoby nic, ráno se rozloučil s rodinkou a namířil si to do práce. Když se rozhodne si den ozvláštnit a z nostalgie unese jednu dospívající dívku. V době kdy má telefon už zkrátka každý malý capart, našeho záporáka vůbec nenapadne okolnost brát v potaz. A tak výsledkem je, že "holčička" se v kufru probere a okamžitě zavolá 911, kde už si to přebírá velezkušená operátorka Jordan. A naše operátorka si vede velmi zdařile, okamžitě vyburcuje celý policejní a zpravodajský sbor, který rázem po dívce pátrá. V téhle části je snímek na svém vrcholu, napětí eskaluje a divák v očekáváním sleduje celou situaci "z první řady". Jenže únosce je sice magor, ale ne úplně blbej, a tak každý pokus unesené včas zhatí. Když pak jde celá situace až na hranu a ZSS už cítí malinko zmar, do popředí se opět dostává hlavní hrdinka se sluchátkem, která okamžitě zjišťuje klíčové informace. A tady nastává pro mě největší problém, když velezkušená Jordan nezavolá všechno policii (kde navíc pracuje její přítel, takže by ji určitě vyslyšlel), nýbrž se rozhodne naší unesené pomoc sama. Už jen z principu kdyby unesenou našla, jaká je šance, že přemůže poněkud všeschopného chlapa?! Samozřejmě Jordan jde správně (navíc ten zloun je podle ní tutově stejnej křivák, který způsobil situaci, kterou hrdinka na začátku filmu špatně řešila - jaká náhoda!) a vrcholí to vše tak, že Jordan zachrání unesenou dívku. Konec sluníčkový a všechno dobré? Ne, jelikož snímek skončí, že Jordan a už zachráněná Leah se rozhodnou na záporákovi asi pomstít! Poctivě budované drama i celkem zajímavý příběh se ve finálním aktu rozpadne do šílené béčkové voloviny! 55% ()

FantoMaSk 

všechny recenze uživatele

Wow, tak to jsem necekal. Prvni 3/4 filmu skoro na 6* a velka skoda, ze posledni ctvrtinka v tempu mirne ztraci. I tak ale velmi mile prekvapeni a vedle Premium Rush jeden s nejsvizneji odsypajicich filmu posledni doby. Navzdory mym puvodnim pochybam navic film v kine film funguje velice dobre - zejmena diky dynamickemu strihu a zvukove slozce . ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem toho příliš nečekal, šel jsem na něho jako doprovod. Byl jsem ale víc než příjemně překvapený. Film je opravdu napínavý a v některých pasážích až strašidelný. Herecké výkony jsou ucházející, Berry neurazí, potěší především Michael Eklund, který si po Divide střihl další roli úchyla. ()

Eddemi 

všechny recenze uživatele

Skoda poslednej polhodiny a hlavne zaveru, ktory vyznel uz vazne uplne nonsens a gycovito... Inak prva hodka fajn, napatie nechybalo ani nic... :-) ()

Rodriguess 

všechny recenze uživatele

100% cistokrvny thriller, ktory nas od zaciatku do konca drzi v napatí, koniec by mohol byt riesení inak ale bola to zabava. Ako celok velmi dobre. ()

paradoxman 

všechny recenze uživatele

No ty vole. To byla soda. Pár momentů mě pěkně vyděsilo, nekteré znechutily. Nečekaný závěr překvapil a celkový dojem z filmu dvakrát podtrhnul. Jen mě mrzí, že si tvůrci nemohli odpustit agitační antigun repliku: "I got burglars breaking into a house next to mine. I got a shotgun, you want me to stop them? -- Nope, don't do that. I'm sending officers right now, sir." ()

atms 

všechny recenze uživatele

První hodina filmu takřka dokonalá. Emotivní a napínavé, uvažoval jsem o 5*. Posledních 30 minut béčkový thriller. Zkazilo mi to dojem z celého filmu. ()

tomco3131 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci thriller, ktorý drží poctivo v napätí počas celej jeho dĺžky. Halle Berry znovu dokazuje že je vynikajúca herečka. Časť keď sa obeť nachádza v kufri je úplne fantastická. Som veľký fanúšik thrillerov a toto považujem jednoznačne za jeden s lepších, ktorý diváka veľmi osloví. Škoda že sa koniec nevyvíja logickejším chovaním z pohľadu hlavnej predstaviteľky, aj napriek tomu to však má aj v závere skvelé napätie. Takto nejako si predstavujem thriller. ()

FOndra 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuju průměrný Thriller... Slušně natočené, zahrané. Nápad to má. Ve výsledku je to nakonec o hodně zajímavější, než většina současných snímků tohoto ražení. 70% ()

Pepe1783 

všechny recenze uživatele

Tak něco tak špatného jsem opravdu nečekal. Film je plný nelogičností, všechny herečky hodně přehrávají...no a ten konec...bez komentáře... ()

MrFarmer 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát 4*, ale závěrečných 10 min který nebudu spoilerovat celkový dojem pěkně pokazily :-/ Jinak parádní dramáč se super hereckými výkony ! ()

kikin01 

všechny recenze uživatele

Až na ten podělaný závěr, super. Prodloužil bych stopáž na nějaký dvě hodinky, a pak bych neřekl ani půl slova. ()

Venceslao90 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že námět není zrovna nic moc originálního, ale na druhou stranu je to vážně napínavé od začátku do konce. Kvalitní thriller by měl být právě takový. Váhal jsem mezi 3 a 4 hvězdami, ale nakonec se přikláním k tomu vyššímu hodnocení. ()

Honzad007 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo z traileru tak idiotsky zřejmé, jakým směrem se bude každý část příběhu ubírat, možná bych si jinak solidně natočený thriller s relativně civilně hrající Halle užil. Takhle mi ale bylo až příliš jasné, co se bude odehrávat, a výraznějšího překvapení jsem se dočkal až v samotném závěru. Tam mě ale tak vytočilo, že jsem byl nakonec rád, že už je konec. Velká škoda, potenciál i netradiční zážitek z "kufrových" scén mohl být využit mnohem lépe. O tuctovém záporákovi ani nemluvě. 55% ()

wick 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně rozjetý thriller zastavuje několik tupých scén, které vidíme v každém podobném americkém filmu (svědek v autě, gauner dostane do hlavy ránu, spadne z několika metrů a nikde ani škrábanec), konec je už úplné clichés a nechybí americká vlajka, tentokrát na stožáru. ()

N0X. 

všechny recenze uživatele

"It's already done!" Krásne napínavá jednohubka sa síce pomaly rozbieha ale potom krásne beží skoro celý film. Berry emocionálne fenomenálna, no Eklund sa tiež nenechal zahambiť. Jeho psychopat sa takmer dostal na úroveň toho Hobkinsonovho. Ale záver to trochu pokazil. Škoda. 4/5 filmu boli na 5*. Verdikt: 87% ()

bmolko 

všechny recenze uživatele

Nekomplikovaný a dynamický thriller, který byl v Americe překvapivým kasovním hitem, si na nic nehraje a jde mu hlavně o akci. Až na zpomalené záběry na rozzuřeného psychopata mu vlastně nejde ani nic vytknout. Baví hodně dobře. ()

Idoviren 

všechny recenze uživatele

To její páčo. Docela se mi zamlouvala postava toho zabijáka. To její páčo. A to unesené děvče bylo sympatické a dalo se mu fandit. To její páčo. The Call má vcelku slušnou atmosféru. To její páčo. No a Halle Berry... Já nevím, ale něco mi na ní nesedělo. Asi to její páčo... ()

Reklama

Reklama