Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (více)
Trailer 4
USA / Německo, 2015, 137 min

V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou. Jednotka z 13. kraje se vydává na misi, jejímž cílem je zničit prezidenta a skoncovat s jeho tyranií. Na Katniss však tentokrát čeká mnohem nebezpečnější nepřítel, než ten s jakým se dosud setkala v aréně Hladových her. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (737)

Olík 

všechny recenze uživatele

"tramtadadá tramtadadá, má to za sebou". Ne já vím, že na nás zajisté časem ještě nějaký penízky chtivý hladový hráč vybafne zpoza rohu, ale počáteční martyrium máme zaplaťreprodrozd za sebou. Napsal jsem to třikrát a napíšu to ještě jednou: "globální popularita této nedospělé ságy jde mino mé chápání". Všemi čtyřmi pokračováními jsem se protrápil (povzbuzován svou 14letou neteří, která, jak jinak, Hunger Games propadla) a to ne kvůli nějaké hrané zaujatosti, ale protože to celé byla jedna velká na tyčku namotaná cukrová vata....navíc ještě bez chuti. A monstrózní finále?....ale jděte strejdo. Nemám sebemenší problém pochopit základní školou povinné dospívající dívky (ještě navíc, když k vánocům dostali knižní předlohu), ale já starý fotr od děti....sorry, vážně NE! ()

Voj.ta 

všechny recenze uživatele

WTF?!! Tohle jako byl konec celý série? ...Pozor SPOILERY (ikdyž ono je možná lepší vědět, co vás čeká, ať pak nelitujete ztracenejch 2 hodin vašeho života): Jennifer se může přerazit, aby se dostala ke Snowovi, po cestě kvůli ní umře plno lidí, už je skoro tam, čekam nějaký pořádný vyvrcholení a .... "Jennifer, je konec, běž domu, ono to nějak dopadlo i bez tebe, všechno jsi dělala zbytečně." Pak jsem koukal 30 minut na něco úplně zbytečnýho a doufal jsem, že se to slečně "rádakecamlidemdoduše" jenom zdá a probudí se před kapitolem a prozabíjí se skrz něj ke Snowovi, kterýho taky oddělá. No, neprobudila... Po prvních dvou dílech šla tahle série celkem do kytek, takže jsem od tohohle filmu moc nečekal, ale stejně jsem doufal v nějakou epickou závěrečnou scénu, kvůli který jsem byl ochotnej ty dvě hodiny přetrpět. Bohužel jsem je přetrpěl úplně zbytečně. ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem teda něco víc i když nevím vlastně co, jen mi přišlo že příběh reprodrozda tak nějak vyšuměl do ztracena. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

To prevedenie na plátno pôsobí v celej sérii niekedy trochu smiešne. Ale jednoducho povedané: záverečná časť ma bavila najviac. Keby som nemala čerstvo prečítanú knihu, možno by som šla s hodnotením predchádzajúcich filmov vyššie, ale ťažko povedať. Je zvláštne, ako sa snaží byť autorka drsná a zároveň akoby mala na pamäti, že píše pre "decká". Tak nejak to funguje aj vo filmovom spracovaní. Postupom času si však divák vybuduje k hrdinom sympatie a takpovediac im fandí, takže hej.. celkom sa to podarilo. ;) ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Závěr nezklamal. Jistě, není už to tak originální jako první a možná druhý díl, ale myslím si, že to je důstojné zakončení celé série. Navíc se moc neodchyluje od knižní předlohy, což je u mně vždycky plus. Takže ano, spokojenost. ()

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

První i druhou část Mockingjay hodnotím jako celek. A co k tomu říct... Pár věcí člověka donutí zamyslet se. Hlavně narážky na dnešní dobu a interneto-televizní propagandu.. Ale jinak dojem veškerej žádnej. Celá série je na můj vkus příšerně kýčovitá a umělá. Řekl bych že krom jedničky a možná, možná dvojky si tyhle filmy znova pouštět nebudu... ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Myslim,ze slusne zakoncenie tejto serie,asi priblizne na rovnakej urovni ako druhy film,bolo to dostatocne akcne,napinave,atmosfera bola tiez ok a samotny zaver by som si sice predstavil trosku inak,ale spokojnost...:-) ()

CyriC odpad!

všechny recenze uživatele

Ultimátní závěrečný sranec postrádající jakoukoliv logiku s dementním "vývojem" postav a naprosto nesmyslným a zbytečným dějem. Ed Wood byl oproti tomuhle génius. Sakra Uwe Boll umí lepší filmy než tenhle průjem z prdele náctiletého komunisty. Katniss a její sebelítost totálně vrcholí, z Peety je otravný slizký ubožák. Konec se šťastnou rodinou totálně nedává smysl vzhledem ke stavu obou aktérů po válce. Jediná sympatická postava - Gale - je totálně odstrčený na vedlejší kolej. Jedna z nejhorších věcí, co jsem za poslední roky viděl. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Do recenze tohohle dílu už se mi moc nechce. Nic moc to nebylo. Nebude se mi chtít do recenze ani 2. části (ano to zrovna letěl trend poslední díly za každou cenu rozdělit na dva). Tak to zkopíruju i do posledního a konečného dílu. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Najskôr treba napísať, že 3D verzia je obrovská chyba. Farby sú príliš tmavé a žiadna scéna vo filme 3D spracovanie nepotrebuje. No, po prvej časti Drozdajky, ktorá navnadila na záver trilógie som bol v miernom očakávaní. To sa však nevyplnilo. Z dvoch 2 hodinových filmov by šikovný režisér mohol pokojne spraviť jeden nadpriemerný film. Takto ako celok pôsobí príbeh príliš nudne. Rozťahané scény ktoré iba naháňajú čas, predlžujú prázdne scény a chystajú diváka na megafinále, ktoré sa ale nakoniec nedostaví. Akcie je príliš málo, dej predvídateľný a zdĺhavý. Nevravím, že tento diel je najslabší, ale kvôli tomu, že sa pre mňa jedná o najväčšie sklamanie, hodnotenie na viac ako 2 hviezdičky to pre tento raz nevidím. Videl na predpremiére. ()

Narayan 

všechny recenze uživatele

Obtížně se slovy vyjadřuje, jak velká žumpa je tenhle film. Od finále téhle průměrné série jsem určitě nečekal mnoho, ale že to bude nejhorší díl ze všech, to by mě přeci jen nenapadlo. Jasně, předchozí díl byl na sledování možná ještě o trochu bolestnější, ale tam byl člověk alespoň smířen s tím, že ten film je jen vata, stvořená za účelem vyvaření většího množství peněz. Velké finále "epické" série prostě vzbuzovalo větší očekávání, a o to větší je to průser. Tenhle film je flusnutím do ksichtu všem epickým finále všech sérií co kdy byly stvořeny. Kritiky mám tolik, že by to vydalo na menší knihu, proto se do toho nebudu ani pouštět, nevěděl bych ani kde začít. Obrovský fail, jehož jediné pozitivum je fakt, že je to (doufám) definitvně poslední díl. ()

Alpachino 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší film série o které nevím co si mám myslet. Podle mě by to bylo mnohem lepší jako seriál, aby se všechno vysvětlilo a aby jsem viděl tu válku i z jiné perspektivy. Každopádně děj byl napínavější než u ostatních dílů a ani jsem se nenudil. Zakončeni k mému údivu bylo více než brilantní. 80% ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

První část závěrečné série velice trpěla rozdělením. To se o pokračování už nedá tak jednoznačně říct, přesto je z filmu cítit, že v podstatě nemá začátek a navazuje se přesně tam, kde se minule skončilo. Celá úvodní scéna tak trošku působí jako vytržená z kontextu a pokud divák viděl předchozí film naposledy minulý rok v kině, zřejmě bude v hlavě pátrat, co se vlastně minule stalo. Situace se po úvodní scéně velice zlepší a následně už nemám co vytknout. Nechybí akce, skvělá hudba, dobře napsané dialogy a ani počtvrté mi nevadí proslovy Katniss. Celý film skvěle graduje, jak se Katniss blíží ke Snowovi, film má stále temnější a pochmurnější atmosféru. Až pak… v posledních pár minutách ztrácí dech. Nečetl jsem knížku, ale nikdy tvůrcům neodpustím, že nám neukázali obsazení paláce Rebely. To, že něco bouchne a pak se daná postava probudí někde v nemocnici, jsme už viděli na konci druhého dílu a nepřišlo mi vhodné tady opakovat podobný děj z předchozích dílů. Poslední zvrat ze závěrečných scén mě sice překvapil, ale film v posledních pár minutách nakonec na mě působil až moc sladce. Asi kvůli tomu a za neukázání dobývání paláce strhávám jednu hvězdu. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Sračka , ultra sračka, ale skončilo to trochu jinak než sem myslel, plus to pojici téma média - fucku, vynesli dva humry za to že to skončilo už! A taky oproti jinejm teen post/sci fi/ lo fi/ miniporn pony/ divergence skvostum to de alespoň koukat ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Stejně jako dokument o rybaření je jenom pro ty s udicí, tak tohle nekompromisně cílí na puberťáky a kdo je mimo terč, tak má smůlu. Krutopřísně vážně se beroucí podobenství napěchované hrdinským patosem jaký byl v kinematografii naposledy k vidění v 50. letech ve Stalinově Rusku. Ti, co už nemutují na to mohou koukat pouze jako na děsivou sociologickou sondu. Na tajných snech o revoluci bezmocných si někdo zase mastí kapsu. Chudáci za naději vždycky rádi zaplatli a zaplatí. Takhle si americký impérium vychovává svoje věřící. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Tak sme sa dočkali záverečného dielu. Nanešťastie rovnako aj Philip Seymour Hoffman, pre ktorého to bol posledný film kariéry. Skvelej, treba dodať. On, tak ako zakaždým, vytŕčal, aj keď v tejto sérii nemal až tak veľa priestoru. Obrovitánska škoda, že nás tak skoro opustil - čo rola, to zážitok. Hunger Games k záveru dospeli a síce je to stále PG13, myslím, že išli na hranu toho, čo je možné v danom ratingu natočiť. Vojna je vykreslená naturalisticky so slušnou dávkou obetí (záver ma svojím cynizmom až prekvapil), má to spád, akciu, no hlavne je konečne naplno cítiť sociálnu satiru. Donald Sutherland parádny. No i Jennifer Lawrence ukázala svoje prednosti...tie herecké. Prekvapivé nie, no vrámci celej série najúdernejšie a s pointou. Nakoniec sa mi to páčilo, čo by som po prvom dieli naozaj nečakal. Inu, svet nie je nikdy čiernobiely, to nám chcela a aj zvestovala Radodaj...pardon Drozdajka. Videné v IMAX 3D. ()

moviechecker 

všechny recenze uživatele

Po strašne slabej trojke dôstojná rozlúčka, tentokrát som v kine nezaspal :-D. Ale už tých vzbúreneckých hlavných ženských postáv bolo celkom dosť, tak hádam začnú točiť aj niečo iné. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Bol to proste parádny koniec príbehu. Bolo to dobré a o nič viac. Pri scéne popravy Snowa mi tak bylo srdce ako už dlho nie. Ten koniec ma dostal, no na konci som mal zmiešané pocity ohľadne Peetu a Katniss. Bolo mi Hurikána ľúto. ()

Allcinna 

všechny recenze uživatele

Jediným pozitivem tohoto filmu je, že už nebude následovat další. A zvláštní, v projevu prezidenta Snowa mimojiné zaznělo, že Mockingjay je obyčejná dívka vybraná z davu... s tím se nedá než souhlasit. Ještě jsem snad nezažila takový kolotoč kolem herečky, která je totálně nudná, bez výrazu, bez charisma a ani tu střelbu z luku jí snad nikdo nevěří. ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Takže predsa nakoniec bola chyba rozdeliť tretiu knihu na dva filmy. Pokračovanie reprodrozda už tak neprekvapilo ako predošlé a bolo to len z ľahka nadpriemerné i keď mi príde, že i to povedať, je trúfalosť. Proti predlohe som nemal tuším žiadne výtky, ale čo sa týka tohto filmu, najvačšia režisérova chyba bola taká, že sa až príliš striktne držal predlohy a nevyužil jej skvelý potenciál vyťažiť dobré časti a viac vygradovať. Miestami sú tu hluché miesta, čo som si v predošlých filmoch nevšimol, ale stále je tu veľa dobrých miest a napr. posledná polhodina bola ok a kľúčové scény v poriadku natočené. Sklamaný až tak nie som, mohlo to dopadnúť horšie ako napr. tento rok (2015) dopadlo finále sci-fi seriálu Falling Skies. Už je to nejaká doba čo už nezdieľam hype s HG. Čo sa týka sci-fi filmu s rebelmi, návrat hviezdnych vojen má znamenite viac nadchol. Prečítať si za vyše mesiaca trojdielnu predlohu = už iný zážitok :) Objektívne percentá za part 2: (74%) ()

Související novinky

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama