Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (více)
Trailer 4
USA / Německo, 2015, 137 min

V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou. Jednotka z 13. kraje se vydává na misi, jejímž cílem je zničit prezidenta a skoncovat s jeho tyranií. Na Katniss však tentokrát čeká mnohem nebezpečnější nepřítel, než ten s jakým se dosud setkala v aréně Hladových her. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (736)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Konečne koniec, povie si nejeden. Všetkým 4 dielom som dal 3 hviezdy, ale najlepší bol začiatok prvej časti a potom koniec tejto. Na toľko hereckých hviezd na jednom mieste je to ale málo. Podľa komentárov ma ale prekvapuje, koľko ľudí takýto žáner číta a potom si ešte pozrie filmové spracovanie. Podľa mňa je ale toho už priveľa, v poslednom čase sa pomaly každý mesiac vynorí nejaký sci- fi výmysel pre mládež. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Achjo, takhle to nemělo dopadnout. Hunger games mě jako jeden z mála současných fenoménů fakt bavil, ale je pravda, že díl od dílu to bylo slabší a tato závěrečná část to úplně zabila. Scénář otřesný, děj ještě otřesnější, střih a vůbec vlastně všechno mě na tom rozčilovalo. Kdyby se ten závěrečný díl nedělil, asi by to dopadlo mnohem lépe, protože ta nesnesitelná kaše okolo by neexistovala. Takže bohužel hořká pilulka na závěr...achjo (PS: jedna hvězda je za scénu v kanalizaci, když nehrála hudba, to jsem se docela bál a druhá hvězda je za to poselství, které se prolíná celou sérií) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hunger Games se stalo další obětí v poslední době stále oblíbenější produkční strategie, kdy byla finální část rozdělena do dvou dílů, což výsledné podobě jednotlivých filmů citelně uškodilo. Samostatně působí filmy hodně nekompaktně, což je pochopitelné. Poslední část knižní série nebyla rozhodně tak hutná, aby mohly vzniknout dva plnohodnotné celovečerní snímky, což je vidět na až příliš velkém množství hluchých míst a zbytečně natahovaných scénách (hlavně v závěru filmu). Druhá část ve filmové podobě je v podstatě jen vražedná procházka mezi pastmi v Kapitolu a neustálé pnutí mezi Katniss, Peetou a Galem, které ale rychle omrzí a na konci už celkem nudí. Zkrátka v rámci možností důstojné a velice průměrné rozloučení s HG-sérií, která měla být raději ukončena jedním delším filmem, ale co naplat - peníze jsou peníze. ()

virus10 

všechny recenze uživatele

U posledního dílu Hunger Games jsem se trošku obával, aby amíci nevyměkli a a nerozhodli se, že nechají některé postavy oproti předloze přece jen naživu. SPOILER!!! Vždyť tam umírají děti!! KONEC SPOILERU. Nějaké ty klepy o tom se ke mně dostaly, ale spíš to bylo přání některých fanynek. Tím pádem se mé obavy naštěstí nepotvrdily a jsem rád, že se celá filmová tetralogie drží knih ve všech důležitých aspektech. Se zakončením série jsem spokojen, ale určitě by se z toho dalo vytřískat ještě o něco více. Závěrečný epilog se mi moc nezdál už v knize, takže to nakonec nebylo tak zlý. Už jsem byl asi vnitřně připraven :D ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tak zakončení Huger Games se nepovedlo. Bylo to daleko horší jak 1. část, tohle je jednoznačně nejhorší díl série. Je to poprvé u této série, co jsem se fakt nudil a vůbec mě nebavilo na to koukat. To co se pomalinku začalo projevovat v předchozím filmu, tak se tady projevilo naplno - ta Katnissina labilnost a potřeba všechny chránit (i nepřátele), to už se fakt nedalo vydržet. Jinak zde bylo více akce než v předchozím dílu, ale moc to nepomohlo. Je zajímavé, jak se tato série vyvíjela, první dva filmy super, třetí pořád ještě dobrý, ale čtvrtým to podělali. Je to asi tím, že to kouzlo vyčerpali už v prvních dvou filmech, šlo tam hlavně o tu arénu a boj v ní. Pak už se to vytratilo a přestalo to být zajímavé. Ono i ty vztahy, jestli Katniss chce Hurikána nebo Peetu, už to také nudilo. Myslím, že kdyby nerozdělovali tu poslední část na dva filmy, že by to dopadlo daleko lépe. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Do vyvražďovačky se tentokrát zapojí všichni – rebelové i státní složky. Jen už se tomu neříká hladová hra, ale občanská válka. A je to naprostá tuctovka. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Spolu s prvními Hunger Games je pro mě tohle nejlepší díl série. Perfektní zakončení, u kterého musím velmi pochválit scénář, který se nedrží knihy naprosto přesně, ale dějově předkládá lepší děj pro film. Bojové scény v Capitolu, hlavně ta v podzemí s mutanty jsou neuvěřitelně povedené a nemusel by se za ně stydět ani nějaký ten obyčejný horor (hlavně jumpscare na Jacksonovou), co mě lehce mrzelo bylo, že smrti postav byli příliš rychlé na to, aby je člověk stihl postřehnout, ale to je drobnost. Herecké obsazení na úrovni předvádí výborné výkony a vše šlape jak má, vizuálně nádherná podívaná. Žádná nuda, žádné prázdno. 3D mi vůbec nevadilo, docela se hodí k častému zaostřování kamery na jiné objekty. Velmi pěkně tu dodávalo perspektivu záběrům a při akčních scénách bylo dobré, 3D není podstatné, ale je poměrně pěkné pro lepší požitek z filmu. SPOILER: Naprosto se mi nelíbila smrt Prim, v knížce se to taky odehrálo dost rychlo, ale ta scéna působila moc odfláknutě a mnohem větší "sílu" tam má zabití capitolských dětí, ne Katnissiny sestry. KONEC SPOILERU Více výtek nemám, z filmu jsem byl neuvěřitelně napjatý a nenudil se ani vteřinu, přesně to, co od filmu čekám. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou je ve zvyku že se poslední díl rozděli na dvě části no a buď se to povede nebo né tady bych viděl tu lepši možnost a hlavně spokojenost. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

I finále knižní trilogie a filmové tetralogie se neslo v duchu předchozího dílu, takže jsem opět dostal notnou dávku velkohubých prohlášení, nebyl jsem ušetřen nevyhnutelných klišoidů, došlo i na očekávaný patos, nemohl chybět kocour, ale zaskočil mě samotný závěr. Očekával jsem postapohádkový konec a přišlo završení příběhu, které bylo přímo biblické. Muž a žena..... Dva puboši si lehnou do postele, řeknou si, že se mají rádi, a druhého dne se probudí jako rodiče dvou dětí, z nichž jedno bylo očividně čínského původu. Kam se hrabe Mařka se svým neposkvrněným početím. Ale zpět ke snímku jako takovému. Tvůrci i tentokrát použili osvědčené postupy, aby vytvořili nabubřelou CGI podívanou doplněnou o příběh s tak chatrnou logikou, až v jejích mezerách mizely celé městské bloky. Zároveň nebyli schopni přijít s atmosférou, která by mě jakkoli oslovila, proto mi celá tato záležitost přišla podivně neživotná až nudná, bylo mi absolutně jedno, co se stane s tou kterou postavou, a když některou z figur dostihl osud (či spíše scénář), nevyvolalo to u mě vlastně žádné pocity. Ten film byl pro mě prostě prázdný a neohromil mě, nenadchl, nezklamal... Prostě nic. Dvě hodiny ničeho. A Donald Sutherland se tak snažil... / Poučení: Bojuješ za velké ideály? Připrav se na zklamání. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejtemnější, nejvážnější a nejpohlednější díl celé série, který mě poté, co jsem sepsul a zatratil díl předchozí, nečekaně překvapil. Jasně, vystajlovaní teenageři si hrají na drsné vojáčky a tváří se u toho děsně vážně a mají fůry patetických proslovů, nezbavil jsem se vrchního opruze Pýty a neustálého vztahování, ale dostala mě nadmíru povedená vizuální stránka a příjemně temná a neradostná atmoška. Houby s octem mi záleželo na nějaké Reprodrozdě, nebo na komkoliv jiném, ale hodně mě bavilo kochat se obrazem. Příklad - člověk nemusí být profi vojcl, aby z taktiky "hvězdného oddílu" při postupu městem dostával záchvaty dávivého smíchu, ale následné uzavření kruhového náměstí s výronem jakéhosi černého sajrajtu bylo fakt působivé. Nebo mutové v kanálech. Nebo Snowova poprava... Skoro mám ted chuť dát si celou tuhle filmovou tetralogii znovu a najednou. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Dost slabý zakončení, celkem slušné série. Proč to bylo pojmutý tak fádně a chvílema strašně nudně, netuším, když předchozí díly, byly celkem fajn. A to podobný filmy nemusím :-) ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tak nám Katniss (Jennifer Lawrence) došla do finále. Došla do Kapitolu, aby zpečetila svojí pomstu. Chápu, že to je pro mnohé fenomén. Já jsem kromě třetího dílu v celé sérii toho kouzla moc nenašel. Finální díl na mě po všech stránkách působí jako uzavření všech kapitol pro fanoušky. Výprava do města, pasti v ulicích, úkol zabít Snowa (Donald Sutherland) a vrátit lidem svobodu. Přesto na mě ale samotný závěr působí neuvěřitelně neucelený. Na to, že každý z filmů má dvě hodiny, dvě hodiny a půl. A vše je rozebíráno dopodrobna. Tak posledních patnáct minut je vše shrnuto a má úcta. Ale možná si fanouškové našli to svoje epické zakončení. Já to v tom konci nějak moc nevidím. Cesta Kaniss skrz město je velmi podobná jako v předchozích filmech. Akce, odpočinek, zrada, shledání, akce, akce a akce. Nic co by mně nějak více překvapilo. První část mě bavila víc. Přesto ale stále lepší než jednička a dvojka. (55 %) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrné finále, na němž je vidět každý utracený dolar. Jen škoda, že místo toho, aby se režisér Francis Lawrence pouštěl do nějakých odvážnějších akčních sekvencí či atraktivních příběhových zákrut, kráčí pomalu a jistě vpřed po výrazně nalajnované cestičce. Ve finále tedy dostaneme bezzubé rozuzlení příběhu, u něhož jsem scénáristické přešlapy přestal počítat zhruba někde v půlce. Je to škoda, jelikož potenciál na nějaké pamětihodnější zakončení zde vážně byl. (Netflix) „We all have one enemy, and that's Snow! He corrupts everyone and everything! He turns the best of us against each other. Stop killing for him! Tonight, turn your weapons to the Capitol! Turn your weapons to Snow!“ ()

Handle 

všechny recenze uživatele

V podstatě dobré, ačkoli na závěrečný díl bohužel trochu zklamání. Možná jsem čekal jiný závěr, možná jsem čekal až moc, káždopádně žádné "strhující finále" se u mě bohužel nekoná. Nemyslím si ovšem, že je to chyba filmu, spíše předlohy. Přesto tam však byly momenty, kdy jsem nedýchal. No, můj oblíbený díl to sice nebude, přesto díky za Hunger Games, všechny čtyři díly si více méně udržely podobnou, slušnou úroveň (ačkoli dvojka a trojka u mě vede), což je na teen sci-fi ságu opravdu poměrně nevídané. Moje hodnocení dílů: Hunger Games (75 %), Hunger Games: Vražedná pomsta (90 %), Hunger Games: Síla vzdoru (1. část) (90 %), Hunger Games: Síla vzdoru (2. část) (70 %) ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Aby som zhrnula celu seriu: Cool oblecky a sialene mostiky v pomalom deji. A tu, vo finale, ani tie oblecky neboli cool. ()

Johny_fork odpad!

všechny recenze uživatele

Totální sračka, bez hlavy a paty, která zabíjí vše nadějné a originální z prvního dílu. Jako chápu, že někdo dotáčí nějakou sérii jenom kvůli penězům, ale to neznamená, že scénář musí být nutně napsán tužkou čouhající ze scénáristovi prdele. Snažit se pochopit konání jednotlivých postav a hledat v ději nějaký hlubší smysl, by mohlo být nebezpečné, hlavně pro vaše náctileté děti. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Nie Donald Trump, ale Jennifer Lawrence vyzvala ľudí, aby sa ozbrojili a zaútočili na Kapitol... Ale dosť sarkazmu. Tieto novodobé filmy pre teenagerov idú úplne mimo mňa a nielen preto, že je to už pár dekád odvtedy čo som bol teenager. Asi je to tým, že všetky tieto filmy sa spoliehajú len na to, že stačí dať divákom pár postáv, ktoré im budú sympatické, ktoré budú odvážne, proste hrdinovia a scenár sa odsunie na vedľajšiu koľaj. Väčšina času je to nuda, sledujeme partičku statočných, ktorí idú za svojim cieľom, pričom im čas od času skríži plány nejaká vynaliezavá pasca. Nakoniec zistíme, že celé to ich putovanie a straty životov vlastne boli zbytočné, celé sa to mohlo vystrihnúť. Pri tom ich behu som úplne stratil prehľad, kto z tej partičky vypadol, len som počítal koľko ich po nejakej akcii zostalo. Tie vedľajšie postavy boli fakt vedľajšie a okrem Mahershalu nezapamätania hodné. Tak ako celá séria, aj záverečná časť podpriemerná zábava. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na filmu se odráží především v této fázi již hodně nejistá předloha, ale jinak je to svižný young adult blockbuster se vším všudy včetně sluníčkového konce ala Harry Potter po 15 letech, kterej byl už debilní v Potterovi a stejně tak je debilní v Hunger Games, kde navíc působí s ohledem na předchozí směr vývoje a pointování postavy Katniss poněkud nepatřičně. Nu což, i tak dostáváme solidní akčňák, jehož jedinou nevýhodou je je nízký rating a tudíž minimum gore scén, které si o krev v závěrečné bitvě o Kapitol přímo říkaly. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Skutečná síla vzdoru? Síla vzdorovat přepálené stopáži neskutečně nudného zakončení této ságy. Tupé výrazy a šedé oblečení, kam se podíváš. Dialogy na prdlačku, a prázdný pohled milé Katniss (kam se na ní hrabe Bella???). Jo, tak tohle už znova nedám. ()

Související novinky

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama