Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (více)
Trailer 3
USA / Německo, 2015, 137 min

V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou. Jednotka z 13. kraje se vydává na misi, jejímž cílem je zničit prezidenta a skoncovat s jeho tyranií. Na Katniss však tentokrát čeká mnohem nebezpečnější nepřítel, než ten s jakým se dosud setkala v aréně Hladových her. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (737)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Trochu zajímavý konec a asi dvě docela napínavé scény. To je vše za celé ty dvě hodiny. Většinou se ve filmu kecá a příšerně debilně. Nebýt jedné z posledních scén Donalda Sutherlanda, tak bych litoval promarněného času. Ale bohužel i postavy Snowa se dotkl dementní scénář, kdy v jedné scéně Snow předvádí svou chytrost a o hodinu později v celkem na vlas stejné situaci se zachová jak úplně jinak. Hlavní postavu radši nekomentovat, protože to je děs běs už od začátku série. Stejně tak Pí*a, její obrovská láska. Tuhle serii beru jako obraz této doby a je jedno, že už končí, protože hloupá část mládeže má pořád jiné dost podobné série ještě horší kvality. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co za exkrementy jsem k této sérii celou dobu psal, ale po (asi) druhém zhlédnutí jsem si k ní nakonec našel cestu. Akční finále, kde se vrací vražedné hry ve formě celoměstské události, jako lusknutím prstů umírají důležité postavy a dochází k nepřekvapivě překvapivému rozuzlení konspirace, která stála za celým konfliktem, je prostě skvělé a funguje tak, jak by mělo. Včetně závěrečné pointy, která ukazuje, že sebevíc lepší záměr neznamená slávu a doslovné vítězství, když už lidé uvěřili jedné jediné pravdě. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se opravdu hodně. Vlastně jsem si poslední díly oblíbil čiře jen kvůli Samu Claflinovi, s tím jsme se ale již příliš neviděli. Zásluhou toho, že jsem druhou Sílu vzdoru viděl v kině, jí nemohu hodnotit jinak než stále takto kladně. Ale konec série je jeden velký provar. Oproti knize, které se mi mimochodem líbily všechny, skutečný propad dolů. ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Dávám 1* za poměrně inteligentní myšlenku, co se týče koloběhu lidský hlouposti. Lidi dělají furt ty samý chyby dokola. Ale jinak... Tak odporně únavný, hloupý, do nebe volající, debilní, zkurveně dlouhý, zbytečný dialogy, který tvoří 90% stopáže toho filmu.. eh. Jako... já zkousnu ledacos.. ale upřímně? To i 50 odstínů šedi mě v dialogovejch částejch bavilo víc. A když už teda přijde akce, tak vám připadá nucená, jen aby tam teda byla. Totálně zazděný okamžik se sestrou Katniss. A nelíbí se mi ten film možná i proto, že tam vidím ten potenciál. Jak by to vypadalo kdyby to nebylo teen, ale r-ko a točil to někdo jako Cameron, nebo Nolan. Takže mě to vlastně strašně sere. :D Jako upřímně některý scény připomínali Half-Life... a i kvůli tomu jsem nasranej... takhle vyházený peníze na teen hovadinu. Furt jsem si říkal: proč? proč to děláte? proooč? Jako by vzali super film a pak ho 3x znásilnili. Všechno špatně. Teda.. skoro. ()

Minimie 

všechny recenze uživatele

Hunger Games jsem naprosto hltala, když se odehrávaly v aréně. Bohužel Mockingjay je pro mě nejnudnější knihou z celé trilogie a jeho rozdělení na dvě části nemohlo dopadnout dobře. Do kina jsem šla bez jakéhokoliv očekávání, a přesto mě film dokázal zklamat. Závěr byl strašně rozvláčný a nezajímavý, chyběla mu ta správná "epičnost". Poslední scéna na louce je naprosto zbytečná a měla jít pryč - nemůžu pochopit, proč titulky nepřišly hned po Katnissině odpovědi na "real or not real". Kdybych navíc nečetla celou trilogii, možná by mi děj místy přišel trochu chaotický, nemluvě o tom, že celý milostný trojúhelník mezi Katniss, Peetou a Galem působí na plátně hrozně nesmyslně až směšně. Nechtěla bych být nezasvěceným divákem. ()

Wraight1 

všechny recenze uživatele

Nejlepší herecký výkon podala kočka a mimino na konci. Nudná bezemoční maska Katniss. Malý prostor pro další postavy. Scény, které mohly oslnit, byly zkrácené, zrychlené a roztřesené. A o napětí, které zde jiní zmiňují, se nedá mluvit. Předlohu jsem nečetl, přesto jsem nebyl překvapen jediným zvratem. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení ságy, u kterého by divák čekal nějaké větší emoce a nadšení. Jenže u mě se obojí nějakým způsobem mihlo. Ve chvílích, kdy bych čekala, že budu mít husí kůži, nebo plakat, se nestalo téměř nic. Ráda bych, aby finální scéna, ve které Katniss mluví, pro mě měla nějaký hlubší zakončovací význam, ale také smůla. Přitom všechny předešlé díly se mi opravdu líbily. Nevím čím to je, snad asi tím, že tenhle díl jsem jako jediný viděla po přečtení knih. Jenže u HG si hrozně vážím toho, že se jich opravdu snaží držet. Bohužel u Síly vzdoru se chvílemi odklonila, ale to nemám nikomu za zlé, je to rozdílné řemeslo. Pro mě bohužel zklamání a asi nejhorší díl série. ()

ywo666 odpad!

všechny recenze uživatele

Oslavujem. Najhoršia vysokorozpočtová séria konečne skončila. Čo sme to teda videli. Ľúbostný trojuholník je jeden z najhorších na svete. Lawrance je škaredá. Jej postava je otravná a nedôverihodná. Dej je hlúpy. Katniss urobí aj vojnu gay. Liam je gay. Koniec stojí za hovno a takmer som odpadol nudou. Stred filmu strieda akcia za akciou ale moc ma nebavila a stávali sa tam veci, kde som si ťukal na čelo. Samostatne by som asi dal 2*. Ale za to utrpenie a otravnosť, čo celá séria priniesla musím ísť na odpad. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Trilogie, akční, depresivní, natahované. Začátek pomalejší, hlavně než jsme se v ději zorientovaly (se sestrou). Prostředek dobrý, akční a chytlavý. Konec zase natahovaný až to bolelo. Děkuju za to, že ta nejhorší scéna, kterou jsme očekávaly, skoro jakoby ani neproběhla. Autoři filmu nemuseli poslední díl rozdělovat do dvou, stejně mi přišlo, i v knížce, že nedělali nic jiného než že běhali po městě a snažili se dostat k prezidentovi. Takový nutný poslední díl. ..dneska asi nic.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastáncem happyendů...to znamená, že pro mě ten závěr byl tedy absolutně přes čáru..nicméně..myslím si, že tu ságu završily poměrně pompézně :) Nicméně - vidět znovu to nepotřebuji :) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Předplatili jsme si HBO a rozhodli se manželovi doplnit filmové vzdělání. Nuda začíná nabírat na obrátkách. Díly by se dle mého z marketingového hlediska neměly dělit.. Vznikne nezajímavé "cosi" plné balastu. Závěrečný díl by měl být důstojnou tečkou za trilogií a měl by v divácích aspoň částečně rezonovat. To se bohužel u čtvrtého dílu trilogie (ano nepletu se) nestalo. Často mi vynechával mozek a myšlenky putovaly bůhví kam. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hunger Games jsem zpočátku rád neměl. První díl mě přišel zajímavě natočený, ale byl na mě vyměklý a trošku směšný. Druhý díl je úplně jiná káva. Vše co v jedničce nefungovalo tady funguje, postavy jsou zajímavější, akce je lepší, zápletka, triky a hlavně dialogy. Trojka mě neskutečně zklamala, jelikož to byl díl, ve kterém se prakticky nic nestalo a všem důležitém se jen mluvilo. Těšil jsem se na čtvrtý díl a jsem rád, že mohu prohlásit, že je druhým nejlepším ze všech čtyř filmů. Hlavní důvodem je to, že se konečně něco děje a taky to, že se režisér Francis Lawrence nemusí držet zbytečně při zemi. Opravdu jsem se těšil na každou scénu, kdy se Lawrence nemusí držet dialogů a může předvést nějakou akci, honičku nebo vizuálně zajímavou scénu. Hunger Games mu můžou jen a jen děkovat, jelikož v jeho podání se dají zkousnout i ty nejhorší dialogy. A je pravdou, že ty dialogy jsou místy velké WTF. Jennifer Lawrence je hodně fajn a dokáže svojí postavu prodat a místy jsem jí věřil to co dělá a že ty její emoce jsou skutečné. Josh Hutcherson je pro mě nezáživný a fakt se mě jeho výkon nelíbí. Liam Hemsworth je celkem fajn pokud nemluví, protože mu scénář připisuje jednu perlu za druhou. A právě o to více mě mrzí, že zkušený herci mají minimum prostoru a to ať už jde o Harrelsona, Banks, Moore, Hoffmana, Wrighta nebo Sutherlanda, jelikož jsou v každé scéně perfektní. Dalším smutným faktem je to, že mě vedlejší postavy zajímaly více, než ty hlavní. Sam Claflin si pro sebe krade dost scén, Natalie Dormer je velmi dobrá, Jena Malone je v každé scéně super a samozřejmě Mahershala Ali, který ústřední troji přehrává s malíčkem v nose. Příběh sice není nějak komplikovaný, ale šlape dobře. Lokace se mění, postavy přicházejí a dané zvraty(krom konečného) jsou dost dobře vystavěny a docela dávají smysl. Pak Lawrence ukáže svojí silnou stránku ve scénách podzemí, kde si nelze nevzpomenout na jeho film Já, legenda. Ty scény jsou perfektně natočené a jsou napínavé a zábavné. Prakticky totéž platí pro každou akční scénu(na náměstí, v ulicích atd.) Kde naopak selhává je milostný trojúhelník a jejich hrozné dialogy o tom, kdo s kým zůstane, jak vyzněl daný polibek a další perly, který si radši nechci pamatovat. Síla vzdoru 2. část není špatný film, je povedený a má dobré tempo a akční scény, jen ty dialogy jsou dost špatné. ()

Michi88 

všechny recenze uživatele

4,5* I když jsem četl knihu, tak jsem čekal přeci jen o něco víc epičtější finále. Nečekal jsem žádnou bitvu v podobě Harryho Pottera nebo Pána prstenů, ale mohlo se to udělat líp, ale to by se nejdřív musela přepsat kniha. První čtvrthodina nic moc, nebýt Johanny a Peete, tak bych u toho asi usnul, ale když jsme se přesunuli konečně do Kapitolu, tak jsem ožil. Nejlepší scéna byla ta s muty, která si dost líbila, ale neskončila vůbec dobře. Nejvíc mě potěšilo, že to skončilo skoro téměř podle mých představ. Mrzí mě, že spousta postav se na plátně jenom mihla a moc prostoru tam neměla. Nejvíc to odnesla asi Gwendoline Christie, která tam byla tak na dvě minuty. Rozhodně ale Hunger Games sága patří mezi mé nejoblíbenější. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

80-85% ... Neviem, čakal som viac. Samozrejme to není špatné hodnotenie na film takéhoto subžánru. Za vrchol celej série stále považujem dvojku. Pútavé to bolo, akčné scény celkom strhujúce, hlavne tá mutantová v podzemí. No nejakú vypätejšiu atmosféru som čakal. Bolo to dokonca menej emocionálne ako predchádzajúci diel. A finálny dovetok bol katastrofálny, mohli si to odpustiť. Suma sumárum, celá séria skrz-naskrz veľmi kvalitná. ()

romajz15 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je třetí knížka hrozná a tvoří vlastně jen nucené uzavření trilogie a tvůrci si jí ještě dovolili rozdělit ji na dvě části, to dopadlo celkem dobře. Je zde celkem dost akčních scén a závěr zde působí spíše dojemně než trapně jako v knize. ()

Související novinky

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama