Reklama

Reklama

V americkém snímku je skupina gangsterů a zkorumpovaných policajtů vydírána ruskou mafií, aby provedla prakticky nemožnou loupež. Jediný způsob, jak to dokázat, je vyhlásit kód 999, který signalizuje ohrožení někoho z jejich vlastních řad. Důmyslný plán je ale převrácen naruby poté, co nic netušící policejní nováček, který byl vybrán na smrt, zmaří jejich útok. Následuje zběsilé a akcí nabité finále prošpikované podrazy, chamtivostí a pomstou. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (249)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Učebnicový případ do ztracena vyšumělého thrilleru plného černobílých a trestuhodně nerozvinutých postav, který musel na papíře vypadat strašně svěže, nápaditě a dohromady prostě ukrutně zajímavě. No, a teď to ještě nějak adekvátně zrežírovat, žejo. Hillcoat si vybírá svou slabší chvilku, dokonalé akční scény holt ještě strhující policejní gangsterku nedělají. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Několik herců, kteří se do svých rolí zatraceně hodí (Casey Affleck, Chiwetel Ejiofor, Woody Harrelson) a téma, které už tu bylo mnohokrát, ale tentokrát mnohé své předobrazy ani zdaleka nedostihlo. To, že se ve snímku objevuje skoro tucet známých jmen, neznamená, že to bude fungovat. Protože mnohdy ani nemají co hrát. Přitom režisér John Hillcoat pokaždé (Cesta, Země bez zákona) příjemně navnadil, ale do úspěšného finiše svá dítka nedotáhl. Dobře se na to dívá, ale žádný přesah nebo ambice to prostě nemá. Když už tvrdá podívaná, tak jen v jednotlivých scénách, než v celkem čitelném, nevzrušivém a neobjevném celkovém vyznění. Škoda. Těšil jsem se dost. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale pre mňa je "Triple 9" ukážka toho, ako vyzerá absolútna salva nudy, pričom trailer sľuboval niečo úplne iné. Prial by som si vo filme viac akcie, viac napätia, viac thrilleru a menej všetkého toho obkecávania a vysvetľovania a smerovania k pointe filmu, ktorá je vlastne až záverečná tretina. Výsledkom sa človek dopracuje k tomuto. A pre mňa to skutočne nefunguje. Pretože filmu chýba akákoľvek dynamika. Je to monotónne, nudné, plytké a veľmi nezaujímavé sledovať. Myslím si však, že prvých 20 minút je výborných a rovnako aj v závere je pár solídnejších momentov. Ale po prvých dvadsiatich minútach je tu minimálne hodina obrovskej nudy. Plus ma rovnako na filme štve, že Norman Reedus tu má žalostne malú rolu. A všetky postavy, ktoré by mohli byť zaujímavé sú na tom podobne. Nemôžem film odporúčať, lebo podľa mňa jeho dobré momenty nie sú dostatočne silné na to, aby stál celý film za to. Úprimne, radšej ho preskočte. Hodnotenie: C- ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Out here, there is no good and there is no bad. To survive out here, you've got to out monster the monster. Can you do that?" Tohle je přesně můj šálek kávy. Ostatně jsem od Johna Hollcoata po Lawless (2012) nic slabšího nečekal. Hillcoat ukazuje špínu všedního života jak gangsterů, tak policie. Začínáme velkou bankovní loupeží a skupina herců se představuje. Jistěže každý na to kouká, aby viděl Daryla (Norman Reedus) v další velké roli. Já možná k těm nadšencům nepatřím, ale přesto je milé ho vidět v jiné roli než z Walking dead (2010). Postavy jsou v Triple 9 značně poutavé a skláním se k pokloně, protože postav je hodně. Anthony Mackie je lepší herec než na pouhé komiksovky a Woody Harrelson dostává další dobrou roli. Tím, že jsou charaktery zajímavé, tak i divákovi na nich záleží. A proto je film svojí atmosférou napínavý až do konce. Nechybí pořádný policejní zátah a eliminování hlavních postav. Scénář je promyšlený a skvěle napsaný. Z akčního thrilleru je pak cítit intenzita a napětí. Tím, že Hillcoat točí drsnějším pojetím, tak nechybí i nějaké to násilí a těžké rozhodování postav. Nejvíce asi oceňuji mnoho odstínů šedé. A to tak, že nic není ve filmu černobílé. K scénám policejní razie a bankovního přepadení řeknu to, že dlouho jsem neviděl takhle dobře natočenou akční scénu. Skvělý střih i nasnímání. Herecky je film obsazený výborně. Kromě už vyjmenovaných herců se mihne i Gal Gadot a Teresa Palmer. První je nejvíce sexy herečka roku a u druhé jmenované jsem nedávno psal, že jsem se do téhle australanky zamiloval. Obě jsou tedy příjemným hereckým zpestřením. Nakonec vše uzavírá hlavní postava Chrise Allena. Jeho představitel Casey Affleck si tak střihl svojí zdaleka nejlepší roli. Chris je sympatickou postavou a do filmu mi zapadl. Takže sečteno a podtrženo. Trojitá devítka je velmi potěšila. Těšil jsem se na drsný akční thriller a přesně to jsem dostal. Jako u předchozího režisérova filmu, když jsem psal, že vše šlape jak má. Tak i Triple Nine je natočena z nejlepších kousků poctivé filmařiny. (95 %) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro mě hodně atraktivní téma z prostředí špinavých poldů. Ne všichni hrdinové se dožijí závěrečných titulků. Není třeba z herecké sestavy někoho zvláště vypichovat. Filmy Johna Hillcoata rozhodně můžu a velmi si u něj cením že se příště vrhne zase třeba do něčeho jiného. Zdejší nízké hodnocení je pro mě poměrně veliké překvapení. Možná by si film u mnohých zasloužil případně druhou šanci. 75% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (10)

  • Tzv. red band trailer (takto klasifikovaný trailer je obdobou filmu s prístupnosťou R) bol dlhý 2 minúty a 19 sekúnd. 19.2 bol totiž dátum plánovanej kino premiéry filmu. Tá bola nakoniec posunutá o týždeň, na 26.2.2016. (beso74)
  • Když Termit (Carlos Alcaine) vystřelí na Chrise (Casey Affleck) a Marcus (Anthony Mackie) zjišťuje, jestli je jeho parťák v pořádku, odhodí svou pistoli na zem a vzápětí stíhá Termita bez ní. Když se však ve snaze proklouznout za ním zachytí o díru v plotě, je vidět, že zbraň stále drží. (kesinaa)
  • Manželka ruského bossa, ktorú vo filme stvárnila Kate Winslet, sa volala Irina Vlasov. Jej priezvisko by sa však vzhľadom na jej pôvod malo správne končiť na -ova, čiže Vlasova. Táto chyba sa však vyskytuje veľmi často vo filmoch a seriáloch z americkej produkcie. (MikaelSVK)

Související novinky

Mladší z Afflecků na odstřel?

Mladší z Afflecků na odstřel?

17.12.2013

Ambiciózní a už beztak výtečně obsazený kriminální thriller Triple Nine (tři devítky jsou kód pro situaci, kdy se v ohrožení života ocitl příslušník policejního sboru) našel hlavního hrdinu.… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama