Reklama

Reklama

V americkém snímku je skupina gangsterů a zkorumpovaných policajtů vydírána ruskou mafií, aby provedla prakticky nemožnou loupež. Jediný způsob, jak to dokázat, je vyhlásit kód 999, který signalizuje ohrožení někoho z jejich vlastních řad. Důmyslný plán je ale převrácen naruby poté, co nic netušící policejní nováček, který byl vybrán na smrt, zmaří jejich útok. Následuje zběsilé a akcí nabité finále prošpikované podrazy, chamtivostí a pomstou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (249)

verbal 

všechny recenze uživatele

Triple 9 je skoro úplně to samé jako tripl jednička. Nejdříve si to naprudko užíváte s jistotou, že to nebude infekční, a tak si při sledování ani nenatáhnete přes hlavu šprcku, pak to najednou začne trochu pálit při močení a nakonec je z toho nevzhledný žlutohnědý výtok. Maglajz, při kterém se sice scénárista snažil ostopéro kopírovat Training Day a End of the watch seč mohl, poněvadž ale u toho patrně čichal nějakou príma syntetiku, vcelku ubohá nosná pointa se utopila v ředidle a smysl a návaznost některých scén je řekněme kapku diskutoluenobilní. Nehledě na to, že to místy připomíná jihokorejské romantické drama, tedy petardu, vhozenou do opičího výběhu, a to jsem si myslel, že se v Indoevropanech a Afrolidoopech už orientuji vcelku bez problémů. Záněttrojklannéhonervu Afflek totiž vypadá úplně stejně jako Slizképoleno Paul, a kdyby si k vám po Mäkým Toníkovi přišel pro banán Číjejetel Unprofor, nedáte mu ho v domnění, že už před chvíli jeden měl. Takže pro ucelený zážitek opět doporučuji centrofix a dělat si na obrazovku křížky, kdo je kdo. Na druhé straně je to však rozkošně syrové, roztomile brutální, spodina Atlanty je nádherně odporná a hraje v tom dokonale mrazivá a až neuvěřitelně SEKSY Winsletka, kterou moderní plastická chirurgie přešila na opravdu jedlou MILFKu a konečně jí i zvedla kozy nad zábradlí Titaniku. Takže se to k těm trojkám nakonec jakž takž doškrábe. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

John Hillcoat opět dokazuje, že tenze je pro něj neznámý pojem. I s tímhle snovým castem je zbytečně doslovný, o osudovosti nemá ani tušení a celou dobu diváka nechává zbytečně daleko před zadumanými postavami. Závěrečný rozstřel je svou výstavbou adekvátní nákupu v supermarketu, při kterém jen škrtáte položky ze seznamu. Nejzásadnější zjištění: Casey Affleck tu hraje Jaromíra Jágra. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Takmer plná paľba. Strašne mám rád tieto "ayerovské" filmy. Hlavne uprostred letnej sezóny, pomedzi všetci tie komiksové, disneyovské a fantasy veľkochujoviny veľmi dobre padne špinavý, krvou sa brodiaci a zafuckovaný policajný thriller. A keď je to aj solídne vymyslené, šikovne zrežírované a perfektne obsadené (Kate Winslet ako zmaľovaná šéfka rusko-židovskej mafie, to bol skvelý nápad), tak je to proste lahoda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když pominu skutečnost, že tento film nabízí poměrně solidní akční scény, tak nevím, o čem jiném bych v tomto případě měl mluvit. Triple 9 měl skvělé herce a nedokázal s nimi natolik pracovat, abych si na jednoho alespoň na chvíli zvyknul. Radši se orientuje na partu humusáckejch hispánců, kteří znepříjemňují život jak našim známým hercům, tak nám samotným. A takový svět nepotřebuji vidět... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $12,639,297Tržby Celosvetovo $23,119,442Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,009,022Tržby za predaj DVD v USA $2,071,586║ Také zvučné obsadenie a dejovo odnikiaľ nikam, do prázdna, zlyhanie od Hillcoata, úplne nezvládnuté. /40%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Syrových amerických detektivek bez balastu patosu a sentimentálních scén je jako šafránu, jelikož Američané to obecně mají rádi s pompou a vůbec nejlépe s vlajícími americkými vlajkami v každém druhém záběru, kdy se srdce diváka dme pýchou nad heroismem strážců zákona, jenže realita je jiná...špinavá...a tak vznikají právě kriminálky jako je Triple 9. Schopný a žánrově přesný režisér John Hillcoat už definitivně přesídlil z Austrálie do Hollywoodu, ale australský smysl pro syrové zobrazení reality si zachoval a tak vznikl skvěle obsazený film o špinavém světě ulice a jeho provázaností se světem policie. Hodně konverzační, zalidněný množstvím postav, napínavý a sugestivně nakombinovaný (v závěru možná až moc). Dvorního Hillcoatova scenáristu Nicka Cavea tentokrát nahradil debutující Matt Cook a výsledek je překvapivě životaschopný. Syrové podání americké reality v podstatě bez příkras, byť v rámci žánrových pravidel s jemnou uměleckou licencí (možná jen ten motiv ruské mafie byl až přespříliš klišovitý). S napětím a nedočkavostí vyhlížím další Hillcoatův ,,americký" film... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Současnými velikány špinavých drsných kriminálek o zkorumpovaných policistech jsou na filmovém/seriálovém/literárním poli Olivier Marchal, David Ayer, Shawn Ryan, James Ellroy či v neposlední řadě Don Winslow. A Matt Cook se tímto svým scenáristickým celovečerním debutem staví ve frontě sice za ně, ale ne zase až tak daleko od nich. Ano, až takový potenciál to má. Škoda jen, že se to bije s Hillcoatovým pojetím, kdy zvolil nevhodné (ne)tempo vyprávění. Na to kolik se toho děje a v kolika rovinách i plánech, tak to mnohdy působí trestuhodně utahaně. Nikoli nudně, to ne, ale tohle měla být vnitřní tenzí našponovaná adrenalinová jízda a ne pomalu plynoucí selanka "jako by se nic nedělo a o nic vlastně nešlo". I tak však žánrové zjevení a tuplem pak, když se přihlédne k tomu, že v poslední více jak dekádě se podobné kousky přesunuly takřka výhradně do seriálové sféry. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VYJEBALI S NÁMI! CHTĚJÍ ĎALŠÍ PRÁCI…“ /// Hodně postav. Fajnový obsazení bohužel předvádí jen svoji exhibici bez pořádnýho příběhu. A přitom – drogy, policejní zásah v nepřizpůsobivý čtvrti, prohnilí poldové (že by Philippe Noiret valil bulvy)… Nechápu, proč je to tak vobyčejný… Asi málo emocí. Názorná ukázka, jak se dá nezajímavě vyprávět o zajímavých věcech. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se starou (až přijde ze služebny) zahrát devětsetdevadesátdevítku. 2.) Připomenu si, že s vopicí není radno vyjebávat. 3.) Thx za titule „Besi & eXfaiLo“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Open Road Films // Počet premietajúcich kín v USA: 2,205 // Otvárací Víkend v USA: $6,109,085 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Divácky možná nevděčné, ale pro mě nejlepší Hillcoat. Triple 9 mi svou syrovostí místy připomínal Sicario a byť nedosahuje stejných kvalit, pořád se jednalo o velmi výživnou podívanou. Spousta hvězd, solidní akce, brutální záběry, zvraty, slušné tempo, korupce a poldové vs gangsteři. Víceméně vše, co mám rád je zde v hojné míře obsaženo. Konec možná příliš překombinovaný, na 4* mi to vychází. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Bolo to avizované ako drsný akčný triler, v ktorom banda krivých policajtov spácha lúpež a popritom zavraždí policajta, čím spustí kód 999, ktorý zmobilizuje všetky policajné zložky v meste a tie sa vrhnú po stopách vrahov kolegu a na ostatné zločiny „zabudnú“. Je to lož. Film trvá dve hodiny a k tomuto dôjde až po hodine a štvrť, pričom onen policajt nezomrie, nakoľko je hlavným hrdinom snímky a hrá ho Casey Affleck. S ústrednou postavou to ale vlastne nie je až také isté. Film má strašne veľa postáv, chvíľku sa sústredí na tú, potom na tamtú, raz je to buddy movie, potom heist movie, potom chvíľku príbeh vodcu nižšie postavenej zločineckej skupiny, ktorý to v skutočnosti celé robí kvôli synovi, potom je to o vzťahu Afflecka a jeho strýka (Woody Harrelson). Je toho hrozne veľa, až mám podozrenie, že pôvodne chcel Hillcoat 4-hodinovú mozaiku, ale producenti sa zľakli a strihača prinútili urobiť z toho radovú, bežnú a obyčajnú dvojhodinovú kriminálku. Výsledkom je zvláštne torzo, ktoré v sebe z posledných síl, ale predsa, nesie pečať zaujímavého projektu, no kvôli skratkovitosti (všetkého) neveríte postavám, nepoznáte ich, nedokážete sa vžiť do ich kože, do ich motivácií, príbeh vás len lízne, bez toho, aby vás naplno zasiahol. O čosi lepšie, ako iné trilery s mužmi zákona na šikmej streche (Sabotáž, Transport). Ale nie o veľa. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Aneb když si hrozně přejete, aby se vám nějaký film líbil, ale ono to prostě sakra nejde. Na papíře to asi vypadalo božsky, obsazení si Hillcoat už snad ani nemohl sehnat lepší, ale to provedení. Krucinál. Úvod filmu vynikající, policejní razie jak z Rainbow Six Vegas, drama a váhání postav alespoň na nějaké základní úrovni taky fungovalo, ale co je mi to platný, když jsem se o postavy za celé dvě hodiny nezačal ani v jeden moment zajímat. Ruská mafie ohraná, Gal Gadot zoufale nevyužitá, kdyby se scénář raději soustředil trochu víc na postavy, přitlačil co se strachu týče, namíchal do toho šedivější charaktery a režisér to pak celé prodal jako víc než jen pečlivě ustrojenou krimi, asi bych se do toho filmu klidně i zamiloval. Takhle tomu ale chyběla duše. Nový Town ani Heat se nekoná. Bohužel. 6/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tohle můžu. Drsný, krvavý, přímočarý, "na efekt", plný šmejdů, nechybí mexícká ani židovsko-ruská mafie, plejáda známých herců, Woody vystřihne asi nejhovadštějšího detektiva posledních let. Není to rozhodně film pro masy, ale svý spokojený publikum si najde (podobně jako spřízněné SABOTAGE) a já sedím v první řadě. ()

movie 

všechny recenze uživatele

TRIPLE 9 je pomalejší hardboiled kriminálka, která si najde svoje publikum hlavně mezi fanoušky žánru a za pár dekád se nad ní budeme rozplývat. Jednak díky už dnes zcela absolutnímu castingu (jako vždy zcela svobodný Harrelson, čím dál lepší Casey Affleck, odrostlá Kate Winslet, Ejiofor, Mackie, Paul, Reedus, motherfuckin Clifton Collins Jr, atd atd), druhak díky Hillcoatově až sedmdesátkové režii, která nebere zajatce. Pokud vás baví věci jako TRAINING DAY, ghettopřestřelka z TRUE DETECTIVE, HEAT anebo END OF WATCH, tak tenhle film musíte okamžitě vidět! Těším se na další věc co napíše Matt Cook. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Banku First City dnes přepadli lupiči. Byli ozbrojení a mluvili španělsky, což zužuje pátrání tak na čtvrtinu města." Tak tady máme lupiče, mafii, gangy, hodné poldy, zkorumpované poldy a mě. Já jsem ten jediný zmatený, který stojí opodál, ztrácí se v hromadě figur a přemýšlí, o čem to tak asi bylo. Nicméně příběh celkem odsýpá, carevna Irina mě baví a brutální řidič Jeff má všechny mé sympatie. Přitom oni dva nejsou těmi, kdo by měli tuhle zabijáckou káru především táhnout, ale ti "důležití" na to neměli koule, charisma a ani chipsy, kterými by mě uplatili. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jako by si David Ayer sbalil svých pár švestek a přesunul se z Kalifornie do jižanské Georgie. Drsně bez příkras, heroismu a sentimentu o policajtech morálně (relativně) zdravých, prohnilých, superprohnilých a těch už tlejících, jejich kamarádech z druhé strany těžko zakreslitelné hranice a loutky vodících bossech, v přítomnosti kterých ruka zákona vypadá poněkud zakrněle. K naprosté spokojenosti jsem postrádal neprůstřelnější scénář, asi tak dvacet minut stopáže navíc a důvtipnější vyvrcholení. Zatímco Harrelson byl se svým odporným přízvukem dokonalý, což je u něj v posledních letech už jaksi samozřejmostí, make-upem znetvořená K.Winslet spíše než nelítostnou šéfku „La Kosher Nostra“ připomínala vyžilou mámu, co u plotny vaří šoulet.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Kvalitně akčně natočené a příběhově nápaditě zamotané akční krimi. Neměl bych ani moc co vytknout, ale vyšetřování bylo v určitých pasážích celkem nezáživné a ten happy end na závěr, mi nepřipadal příliš pravděpodobný vzhledem k okolnostem. 70% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Parádní kriminálka, které by ale prospělo pár minut navíc pro jasnější orientaci v ději. V dnešní době je téměř zázrak vidět něco tak krvavého s tak promyšlenou dějovou linkou a tak prvotřídním obsazením. Hillcoat rozhodně nezklamal. Ejiofor konečně sympatický, Winslet dokonalá. 999 jako účel i pointa v precizně natočené, přemýšlivé sondě do světa dnešní policie. This little piggy... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Všetko v čom sa sklamal Sicario, vynahradil Tripple 9. Vzhľadom na hodnotenie som prekvapený. Milo. Výtka akurát k záveru, ktorý by si ešte zaslúžil trochu lásky. 85% ()

Související novinky

Mladší z Afflecků na odstřel?

Mladší z Afflecků na odstřel?

17.12.2013

Ambiciózní a už beztak výtečně obsazený kriminální thriller Triple Nine (tři devítky jsou kód pro situaci, kdy se v ohrožení života ocitl příslušník policejního sboru) našel hlavního hrdinu.… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama