Reklama

Reklama

V americkém snímku je skupina gangsterů a zkorumpovaných policajtů vydírána ruskou mafií, aby provedla prakticky nemožnou loupež. Jediný způsob, jak to dokázat, je vyhlásit kód 999, který signalizuje ohrožení někoho z jejich vlastních řad. Důmyslný plán je ale převrácen naruby poté, co nic netušící policejní nováček, který byl vybrán na smrt, zmaří jejich útok. Následuje zběsilé a akcí nabité finále prošpikované podrazy, chamtivostí a pomstou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (249)

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Přímočará krimi z prohnilého policejního prostředí. Partička zkorumpovaných poldů jede vlastní ligu. Hillcoat vsází na špinavou atmosféru Atlanty a drsné metody gangů v jejich nelegálních činnostech. Kvalitní obsazení herců, krvavé akční scény, solidní tempo i zvraty v příběhu. Největší porci si ukousli zaslouženě pohodový Casey Affleck a Woody Harrelson. Kód 999, tak značí velmi kvalitní podívanou. 7/10 ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Od prvního traileru jsem se neskutečně těšil. Další nebyly tak povedené, ale naděje umírá poslední. No a naštěstí jsem dostal přesně to, co jsem chtěl. Parádní atmosférický policejní thriller se zajímavými herci a skvělým příběhem. Takové městské sicario. Jedním slovem lahůdka. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav, jak na mě zapůsobí film, který nemá moc vysoké hodnocení a zároveň několik velice slušných. Podle mě film nedoceněný nebo nepochopený nebo přijímaný na špatné vlně. Zpočátku se musíme hodně orientovat, kdo je kdo a za čím stojí. Ale kdyby vás hodili do amerického podsvětí doopravdy, budete nejen dezorientovaní, ale i v pr ... Až po uceleném pohledu na film jsem měl pocit, že nic nebylo zbytečné a mělo to tak být. Jestli měl mít scénář větší hloubku, na to kašlu. Byla to slušná kriminálka. Brutalita visela ve vzduchu po celou dobu jako hrozba, ale měla své meze. Ne jako v některých béčkách, které jsou na ní postavené. Toto vše, i s ne málem konverzačních scén, bylo zvláštně dobře zkomponováno do celku, který mě bavil. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Z traileru to vypadalo na pěknou akčí-krimi řežbu... Akce byla, sice pomálu, ale stála za to. aakorát mezi akcí se toho moc nedělo, nějaké rozplítání příběhu tu je, ale nic co by překvapilo nebo mi z toho spadla čelist, škoda.. Také je tu plno známých tváří, ale k čemu... A ty dvě hodiny byly sakra dlouhé..Nic nového tato devítka nepřinásí 5/10 ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Sem tam slušná akční scéna, ale jinak zbytečně krutý a ne moc zábavný snímek z nepříjemného prostředí amerického podsvětí. Herecké výkony jsou tak nějak průměrné, scénář nic moc a rozuzlení je prostě slabé. Jinak by to možná za 3 bylo... ()

Tipko 

všechny recenze uživatele

Dobrá kriminálka, najmä pre políciu a armádu, aby sa nespájali s mafiánmi, lebo skôr či neskôr na to doplatia. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Vytocim tri deviatky a nic. Ziaden sexi hlas nadrzanej patdesiattnicky. Cenzura tiez je ticho. Prisla australia a ta na to kasle. Britsky vyvrhel s extremne beznadejnym pohladom na svet. A jedina svetla nadej ludstva ma tvar vzdy zuvacku zuvajuceho na vsetko kasluceho ale vyrovnaneho Caseyho. Co robi triple 9 vynimocnym je suzvuk vyslovene a cielene pri zemi drziacich sa prvkov. Prvku policajnej stability, obcianskej vytrvalosti, gangsterskej zvratenosti a zidovskej duchapritomnosti. Hillcoat serviruje totalne odtazity, a pritom emocny pribeh akoby z Heatu, kde karty na zlych a dobrych sa chvilu stieraju, aby potom boli opat zakryte. A napriek tomu to ide krasne, pohodlne, bez zadrhelov do ciela ako z minulych rokov. Autenticky na konci s kopou polemik. Triple 9 mohol byt dlhsi a neuskodilo by to. Bolo este vela co rozpravat, pretoze tieto veci maju charakter chlapa, vynaliezavost zeny a chut zidovskeho koser jedla. Tri deviatky si opravnene zasluhuju tri jednotky. Za reziu a scenar, za hercov a za formu a atmosferu. Paradne ozivujuce kino. (Videne 31.5.2020, BDrip) ()

DjangoDoe 

všechny recenze uživatele

Dobré krimi filmy sú v dnešnej dobe žiadaným zbožím, preto sa ich točí veľa a veľa ich stojí zaprd. No nemyslím, že triple 9 patrí medzi práve tie zlé. Ako je jasné, že potenciálom sa nemôžme oháňať do nekonečna a autori by mali byť v tomto smere patlogickejší v detailoch, pretože z danej tématiky kódu 999 sa dalo vyťažiť rozhodne viac. Ale na keby sa nehrá a preto chápem, že pre niekoho môže byť film neosobitý a v podstate sa nemáte s kým ztotožniť a fandiť mu v jeho práci. V podstate každému kto sa snaźil vyrovnať Mannovmu Heatu či už vizuálom, dejom alebo kamerou skončil v rovnakom podpriemere. No zato sa triple 9 snažil dosť a moje chabé očakávania pozdvihnul na úroveň zábavy, ktorá mi vyhovuje na to, aby som ho hodnotil kladne ba aj nadpriemerne. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Z téhle akční kriminálky o policistech hrajících to na všechny strany, co na to nakonec tvrdě dojedou mám celkem smíšeny pocity.... Pointa filmu je bezpochyby zajímavá a ambiciózní, avšak tvůrci příběh rozvinuli zbytečně moc a některé situace i postavy působili v celku nadbytečným dojmem. Příběhové poklesky a nesmyslnosti tlumí dobré akční scény, syrové provedení a nekompromisní závěr........ ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Veliký překvápko. Mix vychcanejch poldů s veteránama z US marine corps si vezme do palice, že zbohatnou. Pro tento cíl dělají vše, a to takovým způsobem, že jsem skoro ani nedýchal. Filmem jsem proletěl jako blesk, konec mě sic trochu nasral, ale celkově se jedná o dost dobrej masakr !! ()

elimS 

všechny recenze uživatele

35% - komentář 20ti slovy: Snažil jsem se, 3x jsem to přetáčel, ale bohužel, do děje mě to nevtáhlo. Možná zbytečně překombinované? Vlastně ani nevím. ()

King.D 

všechny recenze uživatele

Promarněná šance. Motivace postav je někdy směšná, často absurdní a většinou neuvěřitelná. Někdo zručnější by dokázal s polovinou postav vybudovat dvakrát tak hutnější příběh. Po výborném traileru jsem čekal něco jako MĚSTO, ale přišla studená sprcha. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Dokážu si představit, že takhle nabouchaný cast by s touhle tématikou dokázal jiný režisér ukočírovat daleko intenzivněji a lépe. Postavy začínají v množném čísle a končí v jednotném, to jsem si dokázal představit už od uvedení zápletky, ale že ke konci dojde takovým mdlým, suchým stylem s tempem, kde samotné tempo nastavuje hudba na pozadí a nikoliv příběh, by mě ale vůbec nenapadlo. Hillcoat měl snový cast a celkem dobře zvládnutou akci, avšak příběh samotný (jenž se může zdát jako obyčejný, což dost možná asi i je), nedokázal odvyprávět záživněji a tak, aby nám na postavách záleželo, a ještě lépe, aby nám záleželo na finálovém rozuzlení. Gradovalo to k němu sice hezky, ale na konci zkrátka přišlo takové to ,,to je vážně konec?" Tolik známých a dobrých herců nějakou dobu v podobném filmu neuvidíme, takže je škoda, že 999 je taková malá promarněná příležitost. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Fajná klasická policajná skorumpárna. To prvé čo zaujme je tučné fajne vypečené obsadenie mužských aj ženských rolí. Ján Kopeckabát je už dnes skúsený rejža a teda vie na seba naviazať dobré ksichty. To druhé čo zaujme sú role stvárnené Kaťou Winsletovou a Galinou Gadotíkovou. Obzvlášť Kaťuša to dala na pána tým prízvukom ruskej bohatej mafiánskej cundry. Čím je staršia, tým je lepšou herečkou, to sa musí uznať. Nadpriemer hrali aj Affleck, Paul, či Ejiofor. Tretia vec čo ma zaujala bola samotná triple deviatka resp. jej význam. Dalo to už tak dobrému príbehu zaujímavý rozmer. Príde mi, že ľudia sú málinko presítení týmito policajnými príbehmi a preto je to v modrých, ale mne sa to páčilo. Režisér sa nebál ísť do násilia, surovších scén a zaujímavého sporu čistých policajtov vs špinavých vs ruská mafia vs židovská mafia vs hispánske gangy. Odvážne a slušne natočené. Mne osobne nevadilo, že žáner je častý cieľ tvorcov. Keď to má šťavu, tak kľudne aj tisíckrát. Len ten záver Jano, len ten záver. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Toto je beznádejný film. Mohol byť kvalitne spracovaný, ale skĺzlo to do neprehľadnej zmesky, kde vlastne ani o nič nejde. Nikto nevie prečo to vlastne celé začalo a tak to aj skončí. ()

Související novinky

Mladší z Afflecků na odstřel?

Mladší z Afflecků na odstřel?

17.12.2013

Ambiciózní a už beztak výtečně obsazený kriminální thriller Triple Nine (tři devítky jsou kód pro situaci, kdy se v ohrožení života ocitl příslušník policejního sboru) našel hlavního hrdinu.… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama