Reklama

Reklama

Bezpečný přístav

  • USA Safe Haven (více)
Trailer 1

VOD (1)

Do Southportu se přistěhuje plachá Katie, jejíž minulost halí opar tajemství. Ačkoliv se zprvu brání navázat jakýkoliv vztah, postupem času se seznamuje se sousedkou Jo a Alexem a jeho dětmi a v ospalém jižanském městečku začíná zapouštět kořeny. Musí se tedy rozhodnout – zvolí život na útěku, nebo novou rodinu? (oficiální text distributora)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (253)

Figu 

všechny recenze uživatele

Nenáročnej film dělanej přesně pro večer prožitej u bedny vedle manželky. Romantika solidní, obsazení průměr, ovšem ta koncovka a rozuzlení z mysteriózního pohledu u mě zafungovala na jedničku a příjemně to vše završila. Za mě nečekaný, i když moje žena to věděla ještě než se ve filmu vůbec něco řeklo... Holt neumím jako ona číst mezi řádky! 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström si posledních pár let plní po allenovsku jeden film ročně. Dávno pryč jsou však časy Gilberta Grapea nebo Homera s doktorem Larchem. I když mě třeba předloňský Lov lososů v Jemenu potěšil, pobavil i dojal, stárnoucí Švéd má svá nejlepší léta za sebou. To americký spisovatel Nicholas Sparks, otec pěti dětí, si asi rád sedá na nějaký heboučký polštář, nalije si červené víno, pustí tklivou hudbu, otevře notebook a začne psát další bestseller. Sorry, ale autor, který nedokáže vymyslet příběh s pevnějšími švy, nemůže platit za to, čím za oceánem je. Ale k filmu. Pojďme se zasnít. Blonďatá a toho času vystrašená Katie zřejmě někoho odkrouhla. S kapucí přes hlavu a téměř bez osobních věcí (vystylovaná je ale permanentně dokonale) nasedá na autobus, který ji má zavést za lepším příštím. Třeba do idylického městečka, kde sluníčko svítí jasněji než kdekoliv jinde, kde jsou všichni nesmírně milí a přátelští a kde se natřásá i hezoun, kterému umřela manželka na rakovinu, který vzorně vychovává dvě děti, a který vyčkává na tu pravou. Přijde? Světe, div se, bude to napínavé, ale přijde. Největším zádrhelem jejich vztahu nakonec nebude povrchní spor o kolo, propadnuvší se podlaha nebo synek, který se se ztrátou matky stále nevyrovnal, nýbrž jistý polda (a tak trochu psychopatický opilec), který Katie nenechá žít její pohádku. Darebák jeden!! Ale konec ironie. Hallström a Sparks nechtějí diváky moc trápit a nalajnovali všechno přesně tak, aby si to dokonale sedlo. Ostřílený režisér má naštěstí svojí rutinu naučenou tak učebnicově, že postupně začneme odpouštět. Může za to příjemná atmosféra (tu Hallström servíruje prakticky s železnou pravidelností), malebné prostředí, líbivý hudební podkres, Josh Duhammel, Julianne Hough a vlastně i všechna ta milá škobrtnutí, která k tomuhle žánru už tak nějak patří. Neříkám, že tak snadno zapomínám, ale za ten optimismus tu třetí hvězdu dám. PS: I když za to prachmizerné akční finále by někdo měl dostat pořádně přes prsty. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Další film z dílny Nicholase Sparkse, jeho předlohy prostě nezklamou. I když to patří možná k těm největším klišé, tak díky skvělýmu obsazení je z toho uvěřitelná romanťárna. Prostě tyhle nový tváře pro mě, hlavně teda blondýnka Julianne z toho udělaj něco tak osobitýho, že jim fandí každej. Přiznám se, že tady druhá linka z její minulosti byla spíš otravná, ale bez ní by to nebylo ono. A ten mysteriozní konec? Ten mě už jenom mile dorazil. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström má navíc. Možná měl. Takových filmů totiž každý filmový fanda viděl už mraky. Od samého začátku lehce můžete předvídat co bude dál. Nic vás nemůže překvapit. Něco jako Milý Johne, Talisman, ad. jen zápletka je jiná. Já jsem, ale romantická duše a stačí mi někdy opravdu málo. :) Kór, když je člověk po náročném pracovním dnu unaven tak něco takového vždy potěší. Největší průser je, když to má být thriller, to opravdu nefunguje, ale jako romantický filmeček fajn. Viděl bych to spíše na 3 hvězdy, ale ač to nebývá zvykem, díky tomu hodnocení tady budu měkkej. :) 7/10 ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Chybou by určitě bylo očekávat mysteriózní thriller, nebo si od toho slibovat strhující drama. Ani jedním totiž film není a nemá dle mého názoru ani ambice být. Jedná se čistě o romantický příběh se snahou o dramatický závěr a jedním "mysteriózním" prvkem. Postavy jsou typicky šablonovité a černobílé pro tento žánr - od zlého manžela, přes roztomilou Katie až po hodného a osamělého Alexe. Ocitáme se v malebném přímořském městečku, jsme svědky klasického seznamování, nechybí romantický den strávený na pláži, nebo výlet na loďce s nečekaným deštěm. Klišé a kýč na každém kroku. Ve filmu jen těžko něco překvapí. Přesto bych se o Bezpečném přístavu neodvážil tvrdit, že je ve svém žánru špatným filmem. Viděl jsem dost i horších limonád a tahle mě nijak neurazila, abych sáhnul jen pro jednu nebo dvě hvězdy. Herci sice nejsou první liga, ale na Julianne Hough se aspoň hezky kouká a hudební podkres byl taky docela přiléhavý. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Motiv plakátu, na kterém je muž, jenž drží ženu za obličej a chystá se k polibku, je shodný s plakáty k dalším filmům natočených podle knižní předlohy od Nikolase Sparkse. (Ganka)
  • Zatímco ve filmu má Katie (Julianne Hough) své přírodní vlasy hnědé a před útěkem si je obarví na blond, v knize to je přesně naopak – přírodní vlasy jsou blond a před útěkem si je obarví na hnědou. (Iveet)

Reklama

Reklama