Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tato povídka je vystavěna na půdorysu skutečných historických událostí a zavede nás do Polska roku 1981, kdy se socialistická vláda pokusila zastavit vzrůstající protirežimní hnutí Solidarita. V noci na 13. prosince, kdy bylo vyhlášeno stanné právo, se v jednom domě právě chystá rodit mladá žena. Její manžel chce zavolat doktora, jenže telefony kvůli vojenskému puči nefungují. A tak vyběhne ven do ulice hledat doktora, vstříc tankům a vojákům... (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z těch lepších povídek ze seriálu Velmi uvěřitelné příběhy. SPOILER: Manžel rachle shání doktora pro svoji ženu u které nastal porod. O jedno dítě už rodina přišla a tak se manžel rozhodne riskovat a jít ven i když je vyjímečný stav. Venku jej před domem zadrží vojenská hlídka pučistů. Muž u sebe pochopitelně nemá doklady, ale vehementně tvrdí, že zde bydlí, že jen shání doktora, protože jeho žena rodí.... Vojáci na něj míří samopaly a jeden z nich pro ověření slov zadrženého zabouchá na nejbližší dveře v domě a ptá se zda zadrženého muže zná a zda tu bydlí... Vyděšený soused (chtě podržet souseda), řekne, že jej nezná.... Pak se ozve dávka ze samopalu.... Konkrétně u tohoto dílu jsem u TV zůstal sedět s pusou dokořán. Na rok 1991 byl tento seriál jistě zajímavým počinem už jen vzhledem k minimální délce jednotlivých epizodek ! Za tenhle díl . * * * * ()

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povídka televizního cyklu Velmi uvěřitelné příběhy. Povídka o tom, jak se dobré sousedské vztahy někdy nemusí vyplatit. Nižší hodnocení dávám za horší herecké výkony (i když takové byly možná úmyslně) a špatné vyslovování polských jmen - režisér si mohl aspoň zjistit výslovnost, když už se této zemi věnoval. ()

Nugat

všechny recenze uživatele

Herecky nevím, ale příběh silný. Už jsem tentýž četla z českého městečka během 2. světové. Tam se ale neptali a rovnou stříleli. ()

Reklama

Reklama