Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paní Hůlová je stará paní a na světě je již sama. Jediným společníkem jí na Štědrý večer bude televizní obrazovka. Nalézáme se v Čechách, někdy v konci temných sedmdesátých let. (oficiální text distributora)

Recenze (41)

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejdepresivnější a nejzávažnější povídka z televizního cyklu Velmi uvěřitelné příběhy. Miniatura o příliš tiché samotě a jediném skutečném příteli starého opuštěného člověka...televizi. Vlezlost a familiárnost televizních hlasatelů je strašná a recitativ Jiřiny Švorcové vskutku návodový... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

V televizi uvedeno v cyklu Velmi uvěřitelné příběhy. Depresivní snímek, při kterém musí mít každý nejen starý, nemocný a osamělý člověk velice tísnivé a skličující pocity osamělosti a jisté beznaděje . V tomto případě mi je té staré paní skutečně líto zvlášťe když si uvědomím že jejím jediným pravým společníkem až do té kratoučké návštěvy příbuzných byla jen televizní obrazovka a to také jen do chvíle než na obrazovku vstoupila Jiřina Švorcová s deprimující básní od Josefa Rybáka "Jen leťte holubi" .......! ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Pro moji psychiku je hlavní hrdinka a její projev na samé hranici snesitelnosti. Nebýt krátkého trvání a náhlého konce, asi bych se zbláznila. Velmi sugestivní, velmi drásavé, velmi. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Toho pitomečka Gorečka právě nemusím (z osobních důvodů), ale jedna z mála věcí, které se mu kdy povedly, je právě tohle. Vždycky si vzpomenu na recept na řízky z gothaje, který dala k lepšímu jedna z kreatur Přemka Podlahy. Obalíte gothaj nebo Junior, na co právě máte prachy, a dovnitř napícháte pár párátek, místo kostiček, a máte parádního kapříka pro socky:-)) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašné! Stáří je neskutečně kruté. Osamění stařenky u estrádního pořadu v normalizační TV, kde se baviči předhání ve vtipech bylo skutečně v drsném kontrastu. Tohle bylo ještě o hvězdu lepší než povídka Podržel souseda. * * * * * ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady je to přesně naopak než v Dlaždici: Rádoby vtipná společenskokritická pointa stojí za sarou bačkoru, ale ono se to bez ní zcela obejde. O kvalitu se postarala socialistická televize a paní Hůlová (které kameraman neměl to srdce říct, ať si ho nevšímá). Ute a Jan, umělci z Endéer, zpívají hladovějícím a opuštěným. I když ta pointa... možná jsem jen málo dada. ()

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povídka televizního cyklu Velmi uvěřitelné příběhy. Depresivní Štědrý večer paní Hůlové (výborná Anna Kreutzmannová) - neskutečně mě mrazilo, i z toho, jaký musela mít z natáčení pocit samotná herečka. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkný příběh o paní, které dělá o ŠD společnost studená televizní obrazovka se sladkými moderátory. Paní se v den štědrosti rozhodne klasickou cestou opustit pozemský život. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zestárnout není umění. Umění je to snést. Chaunova fascinace ošklivostí a hrůzou dosahuje právě ve Štědrém večeru paní Hůlové svého vrcholu. A není to je závěrečná sekvence, kdy se – snad záměrně – po recitaci básně Jen leťte, holubi v podání Jiřiny Švorcové stará paní oběsí, ale především obrázek z tehdejšího televizního vysílání, plného falešných úsměvů a prázdných frází. Příšerná doba. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Film opravdu pravdivě depresivní. V devatenácti minutách řečeno vše a ještě mnohem více mimo stopáž zbyde k přemýšlení, což se o (většině) současných českých filmů s celovečerní stopáží říci nedá. Jenom doufám, že takhle někdy nedopadnu. ()

BASE 

všechny recenze uživatele

Při představě, že děj tohoto mikrosnímku je velmi reálný a blíží se; při představě, že až budu starý a sám už na mě nebude "mile" hovořit nějaká reálná tvář, je slovo "mrazivé" velice hřejivé... doporučuji se nechat obejmout Kybernetickou babičkou a vyjít vůkol lidem../škoda, že se tenhle film skoro nevidí... ()

ravenir 

všechny recenze uživatele

Parádní povídka, jsem se na to díval v hospodě a měl jsem husí kůži, pak jsem nad tím dlouho přemýšlel, zůstalo mi to v hlavě dodnes... Úžasné... ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen pár minut ze života jedné staré paní...a máte před sebou ten nejhroznější horor...protože takových příběhů je kolem nás hodně...protože možná i my takhle jednou skončíme...děsivé,protože tak skutečné... ()

Reklama

Reklama