Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (193)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Trochu příliš crazy i na Funesovy poměry, občas zbytečně dlouho proklepávané humorné středobody (viz. scéna se zaharadním traktorem), ale pořád jedna z nejlepších věcí, které nám francouzský komik servíruje. I tady (a zejména tady) se ukazuje, jak moc celkový dojem posilňuje úžasný dabing Františka Filipovského. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dva největší kamarádi: Louis de Funés a Michel Galabru spolu sice začali u Četníků, ale později se v jednotlivých filmech už tak často nesetkávají a možná je to škoda jelikož, když jsou oba v jednom filmu dává mu to takové osobní kouzlo. Nejznámější samostatný film s těmito dvěma legendami je zřejmě zrovna tento, nezapomenutelný, vizuálními efekty nabitý film, kde se Louis de Funés zhostil role zbrklého, pohromu nosícího podnikatele. Záplava pohrom přitom na celém příběhu staví a nutno uznat, že je to zábava od začátku až do konce. --- Tohle je Plaváček, ne? - Jo to je prototyp právě jsem ho teďkon vylepšil ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,700,000║ Louis de Funès a jeho ďalšie riadne ujetá praštenosť na entú, toľko blbýn sa len tak nevidí, fakt to sypalo riadne bláznivú zábavnosť. /60%/ ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Sled gagů, z nichž řada je jako z grotesky, pospojovaný tím nejprostším dějem - o ten jde vlastně minimálně. Další Funèsův rtuťovitý, cholerický diktátor se dočasně musí snažit vlichotit bývalému zaměstnanci, jinak utrpí značnou podnikatelskou ztrátu. Jeho zbrklost spolu s napětím mezi jeho povahou a potřebou ji ovládnout jej ženou z maléru do maléru - on a jeho bývalý zaměstanec spouští řadu katastrof, z nichž některé vedou ke všeobecné destrukci (obydlí, okolí, zdraví, dopravních prostředků...). Inu, Funèsovina, jak jsme zvyklí. Snad až příliš dle zkušeností a snad s až příliš marginálně se vyvíjející zápletkou. Slabé ***. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich Funesovo filmu a jeden z mejch nejoblibenejsich. Sice chvilku trva, nez vlitne na scenu Funes, ale pak zacne vyborna smrst vice ci mene vtipnejch a zajimavejch scen. Navic pribeh neni nejak zvlast hloupej a Funes se tu sesel s dvema skvelejma komikama, Michelem Galabru a Robertem Dherym, ktery zaroven reziroval. Proste skvela zabava od zacatku do konce s genialnim Funesem. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, kam ta nezbedná Ústřední půjčovna filmů chodila na české názvy francouzských komedií, když i některé původní jsou dost bizarní (u nás neuvedeno např.: Nestrkejte dědečka do kaktusů, Ježíšek je neřád nebo Neplač s plnými ústy). No nic. Tonoucí je Louisovo poslední setkání s partou Roberta Dhéryho, z níž před lety vzešel. A je to už setkání dvou různých světů. Tehdy značně vyhraněná postava běsnícího podnikatele je příliš dominantní na to, aby se divácká pozornost dala dělit mezi víc komiků. Obligátní role krotkých trpitelů Funésovy nátury ale Dhéryovci hrát nemohli, takže mají přece jen víc prostoru, než bylo zvykem. A já si myslím, že to není to pravé ořechové. Ale za tu smršť gagů (scéna s výstupem na maják a rozšlapanými dorty mě vždycky sejme) 70% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Podnikatel loďař cholerický Fourchaume (Louis de Funès) versus jeho zaměstnanec a konstruktér zrzavý Castagnier. Lehká komedie plná zrzavých čupřin rodiny Castagnierových (konstruktér, manželka, farář a ještě další bratr) a výborných gagů, z nichž mezi nezapomenutelné patří scéna faráře na rozpadající se kazatelně, pronásledování Castagniera Fourchaumem s lopatou v ruce a nedělní výstup pokorného Fourchauma s manželkou na maják. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Další parádní "funésovka". Scénka s "rozkládacím" kajakem nemá chybu :-). Celý film je přímo napěchovaný skvělými gagy a parádními scénkami. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Plaváček je zmetek. Vyhozený peníze." Cholerický pan Fourchaume je klasicky skvělý, ale už ve filmech dostával lepší nahrávky než od zrzavého klanu Castagnierů. Mě tedy nejvíce bavilo cvičení se závorami, invalidní vozík s funkcí přemetů a geniální seskočení z traktoru do louže. Spousta gagů mi však připadala jak z němé grotesky a to mě zase tak moc nebavilo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neznám umělce, který by ve své roli více perspiroval, než Louis de Funès a ono to nejspíš bude tím totálním hereckým nasazením. Cholerický loďař Ludvíček tak opět jediným pevným středobodem, který kdyby se vytratil, může se vytratit i celý film. Taky bych chtěl honit své podřízené po firmě lopatou, ale co na to odbory..? ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Často sa čudujem, prečo ma doteraz Funèsove filmy toľko obchádzali. Možno preto, že okrem fantomasovskej a žandárovskej série v televíznom vysielaní toho veľa vidieť nie je. A tak som rád, že som sa práve týmto filmom obohatil o jeho tvorbu. Príjemný a vynaliezavý humor stavia, ako to už pri Louisových filmoch poznáme, na absurdných situáciách a vie z nich vyťažiť maximum. A naozaj, tu je to maximum pretlačené do výborna. Niekoľko minút filmu som sa síce trošičku nudil, ale inak je toto naozaj sranda film na pobavenie. 75%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nežli o ucelený děj se jedná o soubor jednak velice povedených (celá první polovina) a jednak slabších (traktor) gagů, z nichž je (naštěstí) více těch prve jmenovaných. 75%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Vynikající francouzská komedie, která patří k těm nejlepším Funésovkám. Film obsahuje tolik humorných scén, že by byl můj komentář příliš dlouhý, kdybych je měl všechny popsat, ale k mým nejoblíbenějším patří například ta s tubusy, destrukce Plaváčka lopatou, kázání v kostele, výstup na maják, či jízda nezastavitelným traktorem. Prostě skvělá letní zábava ve společnosti francouzského mistra. ()

Reklama

Reklama