Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (193)

kinej 

všechny recenze uživatele

Další z řady Funesových komediíí, která nijak nevyniká. Příběh o ničem je prošpikován gagy, kterým se občasně daří podráždit bránici, ale mnohem častěji je znát, že tento film je poznamenán časem a spusta humoru již vyčpěla. K dobru přikládám dobrý herecký výkon Michela Galabru a výborný česká dabing. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Louis de Funès a jedna z mnoha nestárnoucích komedií, která je svým charakterem a dějovou linkou podobná snímku ´Senzační prázdniny´, který natočil ve stejném roce. Tam se coby ředitel školy hnal za svým filmovým a vlastně i skutečným synem, zde pro změnu coby majitel loděnice za svým konstruktérem v rámci kšeftu. To jen tak bokem zase připomíná snímek ´Jeden hot a druhý čehý´, kde kvůli honosnému výdělku jako majitel firmy rozšíří dílny až do svého domu. Ale to vzniklo až o hodně později. Při své cestě zažije nemalá dobrodružství a etud, kdy se divák muže uválet smíchy. Na to, že snímek vznikl v roce 1967, nijak nestárne a svým humorem a skeči dokáže pobavit i dnes. Louis de Funès ve spojení s hlasem Františka Filipovského je pro pobavení trefou do černého. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich Funesovo filmu a jeden z mejch nejoblibenejsich. Sice chvilku trva, nez vlitne na scenu Funes, ale pak zacne vyborna smrst vice ci mene vtipnejch a zajimavejch scen. Navic pribeh neni nejak zvlast hloupej a Funes se tu sesel s dvema skvelejma komikama, Michelem Galabru a Robertem Dherym, ktery zaroven reziroval. Proste skvela zabava od zacatku do konce s genialnim Funesem. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Prototyp nové lodi slavných loděnic Plaváček právě získal cenu na závodu jachet a regat a hrnou se první velké nabídky. Majitel loděnic (De Funés) však konstruktéra právě vyhodil. Ve filmu plném gagů De Funése dabuje František Filipovský. DVD: Pětiminutový trailer a film o filmu (13 minut, převážně rozhovor s Michelem Galabru, proložený ukázkami z tohoto a jiných filmů stejného režiséra) mají CZ titulky, následují trailer na celou edici (6 a půl minuty, CZ dabing), fotogalerie, vybrané filmografie tří herců. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Slabší 4 hvězdy. Funés zklamat nemůže, ale příběh tohohle filmu je hodně řídky (továrník se vydává znovu najmout vynálezce lodi, kterého vyhodil) a gagy které z něj plynou mají rozdílnou kvalitu. Celá ta rodina zrzavých a hlavně vynálezce s obojživelným kajakem mi lezli brzo na nervy. Na druhou stranu, všechny ty vodní vozítka nemají chybu a kadibudka uhánějící za tklivé melodie na lodi vstříc neznámu je geniální. A nejlepší scénu má tentokrát někdo jiný - farář a jeho rozpadající se kazatelna. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Mnoho situací ve filmu je inspirováno gagy Funèsova a Dhéryho oblíbeného dua komiků Olivera Hardyho a Stana Laurela (napříkald Laurelův pláč, v který většinou propukal na konci grotesek). Robert Dhéry jej napodobil tak mistrně, že Louis de Funès musel svůj nezřízený smích zakrývat pod přikrývkou. (Komiks)
  • Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) ve filmu jezdí vozem Jaguar E-Type, který byl označován také jako nejkrásnější vůz století.Modrý vůz, kterým odvážejí zraněného Scipia (Michel Galabru), je italský Fiat Dino Spider z roku 1967. Jedná se o dvoumístný sportovní vůz s motorem vpředu a pohonem zadní nápravy. (Lucas87)
  • Ve scéně, kdy Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) stojí u polorozpadlé zdi a křičí: "Kastaně", spadne kus zdiva a jeden velký kámen, u něhož je možné si všimnout, že je popostrčen dřevěnou tyčí. (offlineman)

Reklama

Reklama