Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Třetí řada napínavého psychologického thrilleru Allana Cubitta THE FALL navazuje přesně tam, kde skončilo infarktové finále druhé série. Gillian Andersonová a Jamie Dornan se vracejí ve svých kultovních rolích policejní komisařky Gibsonové a sériového vraha Paula Spectora, jejichž souboj se blíží k děsivému závěru. Dohnat vraha k zodpovědnosti bude vyžadovat mnohem víc, než ho jednoduše chytit. V emocionálně vypjaté situaci poznamenané dozvukem přestřelky musí Gibsonová zahájit nejen svou osobní cestu za dosažením spravedlnosti pro rodiny obětí, ale také krvavý boj o Spectorovo přežití. Jak se seriál nezadržitelně blíží ke svému konci, je jasné, že se pravidla této vražedné hry na kočku a myš pravděpodobně znovu změní. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál dostál ve třetí sezóně svému názvu a dostavil se pád tempa a s tím spojené atraktivity pro kdejakého kdysi zapáleného diváka, protože tohle doznění jednoho velkého honu na ještě většího vraha už šlo velmi těžko dokoukat s takovým zapálením, co nastavil počátek seriálu. Postavy přestaly být prokreslovány a člověk jako by ztratil veškerý zájem o zjištění, jak to s nimi všemi nakonec skončí. Škoda, náběh tu byl velmi slušný. [viděno na Netflixu] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím ocenit přístup tvůrců, kteří ve třetí řadě přistoupili k dořešení případu a dali tak každé sérii vlastní téma. V první řadě se policie snaží odhalit vrahovu identitu, ve druhé jde o dopadení vraha a nalezení Rose Stagg a třetí série se věnuje vrahovu usvědčení. Smůlou třetí řady je to, že papírování, právničina a psychologické posudky nemohou být tak strhující jako předchozí děj, takže se sem tam objevilo nějaké to hluché místo. I tak hodnotím tuto sérii jako velmi kvalitní, zajímavou a hlavně logickou, takže se seriál dočkal důstojného a naštěstí i lehce depresivního závěru. Spokojenost. ()

Reklama

pavcas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každá serie The Fall byla jiná a něčím vyjímečná, ale všechny měly společného jmenovatele..brilantní herectví hlavních postav, skvostnou režii, plíživě gradované napětí a výborný scénář. V třetí serii se tvůrci soustředili na postupné odkrývání Spectorovy minulosti a pohnutého dětsví, přičemž na nás vyskočilo ještě několik kostlivců ze skříně a tato řada nemá ani nouzi o další napínavé scény nejen mezi Stellou a Paulem a z některých mi zase spadla brada pod stůl. Už je to sice jiný úhel pohledu na celý příběh, ale o nic nudnější. Nedalo se to natahovat donekonečna a to je mi na Fall asi nejsympatičtější. Nesnaží se z nabyté popularity vytřískat co nejvíc, Allan Cubitt měl v hlavě od začátku jasnou vizi jak postava Spectora dopadne a podle mně se mu podařilo vytvořit jednoho z nejtemnějších a zároveň strašidelně nejsympatičtějších seriových vrahů současného " televizního plátna". Protože u čeho jiného než u The Fall si budete přát, aby postava s tak temnou a pokroucenou duší unikla spravedlnosti......A hlavní zásluhu na tom má samozřejmě Jamie Dornan, který možná ani sám nevěděl, co v něm je a jak výborně to umí dostat ven. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Třetí série je v podstatě klasické netflixovské plýtvání časem diváka. Zpomalí, nadhodí pár postav a motivů, které nakonec nevyužije nebo zahodí a kromě řady často nedostatečně zajímavých dlouhých rozhovorů s nezajímavými postavami, které by si na papíře zasloužily stejný osud jako život Spectorova třetího dítěte, se soustředí se dál na polidšťování Andersonové, v první sérii prezentované jako chladná praktická vyšetřovatelka pokoutně bojující v šovinistickém Belfastu za ženskou emancipaci, zde jako dojatá empatická policajtka, která nese na zádech bedra celého světa. Zredukovat to tak na dva tři díly (což platilo i na druhou sérii), bylo by to v pohodě. Přestože především závěrečný díl prezentuje správný styl krimi seriálu, cítím se při myšlenkách na strávený čas u ne tak výživného seriálu podobně nadšeně, jako osoba v posledních minutách šesté epizody. ()

lookin328 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série, oproti sériím předešlým, ztratila dech. Ztratila tempo, ztratila napětí, ztratila podle mě i dost logiky a reality. (Spoiler) Přece není možný, aby osobu podezřelou ze série vražd odvezli zpátky mezi psychopaty, a nechali jí znovu napadat a vraždit. (Konec spoileru) Přesto mi to na ty 4 z 5 vychází. Krom 2. Dílu série, který byl za mě nejhorší z celého seriálu, jsem se u žádného dílu nenudil a chtěl jsem vědět co bude dál a jak to sakra dopadne. Nedopadlo to úplně podle mého očekávání, a to byl určitě účel. Poslední dva díly gradace děje, ale asi jsem od toho očekával přeci jen víc. 4 díly děj pozvolný, až pomalý, poslední dva díly zase zbytečně urychlené…Ale opakuji, stále velmi kvalitní počin. ()

Galerie (69)

Reklama

Reklama