Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(5)

Recenze (21)

plechulka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu vyjímečné ve vší té záplavě kriminálek, co se na nás z obrazovky hrne a nejen Gillian Anderson je úžasná (její krátký monolog na rozdíl vyznění "muž ošukal ženu" kontra"žena ošukala muže" ...). V posledním díle jsem čekala rozuzlení a byla maličko zklamaná, ale teď jsem ráda, že jsem se tu dozvěděla, že se můžu těšit ještě na dvě serie! ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

V zásade sa mi nepáčia filmy či seriály, v ktorých je záporák odhalený hned v úvode či úvodnej epizode. Avšak tu je výborne vystavaná psychologia, takže to absolútne nevadí. Navyše záporák, ktorého hrá Jamie Dornan mi už pekne pije krv! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato řada byla pro mě prvním setkáním se severoirskou seriálovou tvorbou. Zpočátku jsem si myslel, že půjde o ztrátu času a místy jsem se nudil, pak nabral děj nebývalé obrátky, prostoupila ho výborná, temná atmosféra, postavy se dočkaly potřebné hloubky a až do konce první série už jsem se nemohl od příběhu odtrhnout. Celá řada je výborně napsaná, jednotlivé postavy jsou výborně zahrané, takže jsem byl až na pomalý rozjezd spokojen. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho odkládaný rest ze seriálové doby, kdy kvalitní krimiseriály o pár dílech byly ještě v plenkách a soupeřily o pozornost s nekonečnými braky o 22 dílech v rámci jedné z třeba i 8 sezón. Tvůrci Pádu se naštěstí v první řadě rozhodli pro pouhých 5 hodin vyprávěcího materiálu a díky tomu tempo šlapalo až neuvěřitelně rychle, třebaže ne tak, aby divák nestíhal vnímat, co že se tu vlastně děje. Naopak. Rychle jsme se zaháčkovali a čekali na další dění. [viděno na Netflixu] ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

vskutku zajímavý seriál, kde klíčovou vlastností (což nepochopilo x uživatelů a dalších x otrávilo) je jeho rozvleklost. Právě díky této zdánlivě utahané výpravě máme možnost sledovat pečlivé vyprofilování jednak hlavní vyšetřovatelky (btw ledová královna největší, alias svině z jeskyně) agentky Scullyové a jednak dvorního úchyla, pana Padesátiodstínového. Ten, vyzbrojen unylým pohledem, který neříká absolutně nic, přes den tvoří součást fungující rodiny, aby se pak na noční vydal krádlovat úspěšné mladé ženy. Tvůrcům se podařilo vybudovat odpovídající atmosféru, kdy ke konci každého z dílů bedlivě vyhlížíte část další a čekáte nějaký zásadní průlom. Který ale nepřichází a na první "grande finale" si musíme počkat až opravdu do dílu pátého, který nádherně uvozuje druhou sérii - takže pomodlit, vyčurat a vzhůru do série druhé, vstříc světlým zítřkům a pokusit se lapit toho despotu v rouše beránčím..................moje hodnocení = 9 z 10. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mám za sebou úspěšně 1.sérii. No, je to stejně trošku divný, když ta první sérka vlastně téměř neskončí a musí pokračovat. Ale budiš, odpouštěno. Na tenhle seroš mě přivedl Kéla, že prej je to fakt mrazivej záporák. A má pravdu ten hoch. Je hrzoně skvělý (narozdíl od většiny filmů nebo serošů s rafinovanejma vrahama), že tady od začátku víme kdo je vrah a jak si to dopředu představuje, plánuje a nakonec i realizuje. Z jeho vražd jde skutečně mráz po zádech. No a "Skaliová", tak to je kočka ještě větší než v Aktách X. Vzhledem k tomu, že to má už jen 11 dílů, sem ochoten tomu 11 hodin svýho života věnovat :o). Dííky Kélo ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vydarena kriminalno-psychologicka zalezitost. Ulahodil mi rozsah, spracovanie a aj predvadzajuca sa a zaroven odosobnena Gillian v charaktere prizvanej detektivky. Ano, je tu podobnost so scenarmi inych kuskov, ale predsa len, uz je to nejaky rocik, co toto vyslo a mam "napozerane". Zaporak mi napriklad obcas az prilis pripominal napriklad "Killgrave-a". Kto videl, vie, o com pisem. Sledujuc to vsak az teraz, 8 rokov od natocenia, som milo prekvapeny. Odporucam. 78% ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek mě nechytl, 2* od půlky série se to trochu rozjelo, konečně jsme poznali povahu vraha a Gibsonová už není taková chladná čuba jako na začátku. Takže druhá půlka zvedá sérii na 3*, ale poslední díl, ten byl parádní. Teď mě fakt zajímá, jak to dopadne, takže ze 2 jsou rázem 4* ()

lookin328 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série dokoukána. Když si spojím všech pět dílů dohromady, tak bych to nazval vlastně takovým dlouhým pilotem. Ale zatraceně dobrým pilotem. Figurky se postavili na své startovní pozice a teď, jak doufám, začne ta pravá, ještě lepší a napínavější hra. Jdu s chutí do další série. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jsem asi trochu mimo, protože první řada podle mě na 4 frčky není. Děj je poměrně obsáhlý, je tam spousta postav a celé je to takové ospalé, nikde žádné emoce, policajti jsou v klidu, až to skoro nudí. Ale vizuálně slušná práce. ()

iN 

všechny recenze uživatele

Po několika seriálech, kde vraha člověk v průběhu epizod tipoval, tady je to jasné - a to je osvěžující. Jamie je jako záporák uvěřitelný (někdy až moc), a Scullyová někdy až moc perfektně deduktivní, ale na lepší nadstandart to dají. Nicméně závěr série není žádný závěr, prostě nechápu, proč je seriál rozdělený do 3 sezón, když by to mohla být jedna o 17 dílech. ()

Nereida18 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodovala jsem se mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami. Nakonec jsem dala pět. A nelituji toho. Sice mě seriál místy nudil, ale přesto jsem ke konci pocítila příjemnou katarzi. Navíc jsem seriál sledovala asi v intervalu dvou dnů. První den jsem jako neposkvrněná koukala zmateně na obrazovku a říkala si: "Tak zas takový děs to není. Ale až taková hitparáda taky ne." Ale druhý den na přednáškách jsem se přistihla, že přemýšlím: "Sakra! Tak chytí ho? Nebo ne? A kdy? Sakra kolik ještě minut? Ještě půl hodiny, a pak půl hodiny busem. Ježíši holka, vydrž! Jenom hodinu a pak se dokoukáš na ten zbytek!" Co si tak vybavuji, málo filmů a seriálů mě takto chytlo. I přesto, že seriál může vypadat nezáživně a nudně, je velice propracovaný, hlavně po psychologické stránce. Hudba a prostředí Belfastu tomuto pocitu jenom přispívají. Co se týče herecké stránky. Ze začátku se zdá příběh velice chaotický a divák se v postavách ztrácí. Gillian Anderson zde hraje tak nesympatickou postavu, až to není možné. Je to však protagonistka. Paradoxně hlavní antagonista snad musí zaujmout všechny. Vůbec bych zde neřekla, že je to Jamie Dornan. Po absolvování 50 Shades of Grey (či perfektního Anthropoidu), jsem jen zůstala nad obrazovkou zírat. Nechápu jak je možné, že zde hraje Jamie Dornan perfektně tajemnou postavu, které se pod kůži prostě nedostanete. Nicméně ve 50 Shades, kde má hrát de facto to samé, už to nedokáže. Asi je to prostředím, ostatními herci, příběhem. Nevím. Nicméně zde jsem byla z hereckých výkonů opravdu, ale opravdu nadšená. Doufám, že druhá série má stejně našlápnuto... ()

Reklama

Reklama