Reklama

Reklama

Pád

(seriál)
Trailer 1
Drama / Thriller / Psychologický
Velká Británie, (2013–2016), 17 h 26 min (Minutáž: 58–90 min)

Tvůrci:

Allan Cubitt

Scénář:

Allan Cubitt

Hrají:

Gillian Anderson, Jamie Dornan, John Lynch, Aisling Franciosi, Bronagh Waugh, Niamh McGrady, Sarah Beattie, Stuart Graham, Bronágh Taggart, Valene Kane (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(17)

V dramatickém seriálu ze Severního Irska se představí Gillian Andersonová v hlavní roli policejní komisařky Stelly Gibsonové, jež byla převelena z londýnské policie do Belfastu, aby zde pomohla dopadnout ďábelsky chytrého sériového vraha. Zatímco Gibsonová absolvuje cestu z Londýna, představí se nám samotný vrah Paul Spector (Jamie Dornan). Drama se soustředí kolem policejního vyšetřování, které odkrývá příběhy rodin na straně obětí i vraha, jejichž životy zůstanou navždy poznamenány.
Kritikou opěvovaný seriál The Fall se vrací se svou druhou řadou. V pokračování této strhující napínavé hry se vrací Gillian Andersonová v hlavní roli policejní komisařky Stelly Gibsonové, která je na stopě sériovému vrahovi Paulu Spectorovi v podání Jamieho Dornana. Druhá sezóna se odehrává v Belfastu v Severním Irsku a navazuje přesně tam, kde skončila první řada. V šesti hodinových epizodách uvidíme, jak se stíhání Spectora stává tím zoufalejší, čím více se kolem něho utahuje smyčka. Vrah je totiž po psychologické stránce nebezpečnější než kdy dřív. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (352)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Možná bych si to dokázal představit kapánek temnější, ale i tak vládne spokojenost veliká. Jako většina asi budu nejvíce vzpomínat na Gillian Anderson, která si tu podle mě střihla asi nejlepší roli svojí kariéry. Místy na mě působila jako Branaghův Wallander - bez úsměvu a neustále na hraně deprese. Ale její postava byla ještě o něco složitější. Výborně byly napsané i další party s vrahounem v čele. Toho prozměnu výborně ztvárnil Jamie Dornan, který dokázal nejednou rozčílit a v závěrečném díle byl doslova na zabití. Sice jsem si zprvu říkal, že do jeho role by se hodil někdo charizmatičtější , ale nakonec jsem to musel vzít zpět. Bavily i ostatní linky, které (ne)přímo souvisely s hlavní linií a dodaly seriálu na košatosti. Ostrovy zase válej. 85% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Fajn kriminálka s výtečně realistickou a syrovou atmosférou a s prvotřídně budovanou psychologií postav. Místy je to ovšem až moc utahané, jednotlivým dílům by tak jistě slušela kratší stopáž a některé linie a motivy zde bohužel vyšumí do ztracena. Také mě dosti naštvalo natáhnutí hlavní dějové linky do další série, protože téhle honbě na sériového vraha by pět dílů bohatě stačilo, takhle hrozí na můj vkus až příliš velké natahování a nastavování. Gillian Anderson a Jamie Dorman jsou však bezkonkurenční, i když na Scullyové už nějaký ten rok navíc bohužel vidět je.80% ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá minisérie o úchylném vrahovi, jehož známe od počátku, a superintendantce, která je tvrdá jako křemen, s pronikavou inteligencí. Tak. Skvělá atmosféra v typicky ošklivém prostředí, podkreslena dobrou hudbou a Gilian Anderson, která, ač se své role zhostila velmi dobře, vizuálně mi pohublá a v blond barvě s minimem líčení přijde nevýrazná až běda. Ta šmrncovní zrzka je bohužel pryč. Ovšem Jamie Dorman, tam to bylo skvěle podané, stačil pohled do jeho očí, vidět ho při běhu, v denních situacích, tam všude jeho postava žila svým momentálním rozpoložením. Takže spokojenost, ale maximum to nebude. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První série má tuším jen tři díly což jsem nevěděl a když to skončilo a nic dalšího už v programu nebylo, byl jsme vytočenej jak kdybych přišel vo ocas, tak moc mě The Fall za tak krátkou dobu sejmul. Byla to poměrně nekompromisní atmosférická kriminálka ve který proti sobě stojí perfektně připravenej vrah a profesionálně působící policajtka. během několika minut mě způsob vyprávění dostal do naprostýho tranzu. Když jsem se si přečet, že strejda Cinemax zařadil do vysílání druhou serií, předběh bych v běhu před obrazovku snad i geparda. Druhá série mě přišla trošku jinačí. Tvůrci upustili na atmosféře a přitáhli na psychologii. Ani Paul ani Stella už nepůsobí tak suvéreně. Dostávám však možnost obě hlavní postavy pořádně poznat což má svůj efekt do samotnýho finále, když při vyslýchové části jsem nehybně hltal každý záběr, každý slovo a velebil dokonalou filmařinu s jakou tahle část byla natočená, ani jedno filmové políčko nepřišlo nazmar a já zapoměl vnímat realitu. Jamie a Gillian tady předvádí hereckou dokonalost a rozehrávají psychologickou hru, která v seriálech nemá obdoby. Neskutečný, dokonalý, napínavý, originální, prostě pokud sníš o dokonalým seriálu, sníš o The Fall. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvěle prokreslené a zahrané charaktery. Vyšetřovatelka, pachatel, i ta malá mrška Katie, té by člověk nejraději dal po držce, jak věrohodně jeji postavu otravné a sebevědomé puberťačky Aisling Franciosi zpodobnila. Stejně tak jsem věřila i Spectorově ženě Sally její nevědomost a naivitu. Přesto, že každý díl této kriminální podívané plyne v pomalých, až natahovaných záběrech, v těch dlouhých pasážích beze slov panovalo stejné napětí, jako v rozhovorech hlavních postav. To vše mi nedovolovalo odtrhnout oči od obrazovky a netrpělivě jsem očekávala díly další. ()

Galerie (245)

Zajímavosti (12)

  • Postavy seriálu jsou pojmenované podle značek elektrických kytar, které má scenárista Allan Cubitt v oblibě. Například Stella Gibson (Gillian Anderson) se jmenuje podle první Cubittovy kytary značky Gibson, Paul Spector (Jamie Dornan) podle značky Spector Guitars. (Beagle)
  • Jamie Dornan se původně hlásil o roli detektiva, než si ho tvůrci vybrali a rozhodli se, že bude výborný jako hlavní záporná postava - Paul Spector. (barazara)
  • Všechny epizody jsou pojmenovány podle veršů z básně Johna Miltona "Ztracený ráj". (Kaktusak12)

Reklama

Reklama