Reklama

Reklama

Pád

(seriál)
Trailer 3
Drama / Thriller / Psychologický
Velká Británie, (2013–2016), 17 h 26 min (Minutáž: 58–90 min)

Tvůrci:

Allan Cubitt

Scénář:

Allan Cubitt

Hrají:

Gillian Anderson, Jamie Dornan, John Lynch, Aisling Franciosi, Bronagh Waugh, Niamh McGrady, Sarah Beattie, Stuart Graham, Bronágh Taggart, Valene Kane (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(17)

V dramatickém seriálu ze Severního Irska se představí Gillian Andersonová v hlavní roli policejní komisařky Stelly Gibsonové, jež byla převelena z londýnské policie do Belfastu, aby zde pomohla dopadnout ďábelsky chytrého sériového vraha. Zatímco Gibsonová absolvuje cestu z Londýna, představí se nám samotný vrah Paul Spector (Jamie Dornan). Drama se soustředí kolem policejního vyšetřování, které odkrývá příběhy rodin na straně obětí i vraha, jejichž životy zůstanou navždy poznamenány.
Kritikou opěvovaný seriál The Fall se vrací se svou druhou řadou. V pokračování této strhující napínavé hry se vrací Gillian Andersonová v hlavní roli policejní komisařky Stelly Gibsonové, která je na stopě sériovému vrahovi Paulu Spectorovi v podání Jamieho Dornana. Druhá sezóna se odehrává v Belfastu v Severním Irsku a navazuje přesně tam, kde skončila první řada. V šesti hodinových epizodách uvidíme, jak se stíhání Spectora stává tím zoufalejší, čím více se kolem něho utahuje smyčka. Vrah je totiž po psychologické stránce nebezpečnější než kdy dřív. (Cinemax)

(více)

Recenze (353)

Illy 

všechny recenze uživatele

Precizní zpracování omletého námětu. Výteční herci, atmosféra jak má být. Ani mi nevadilo že znám od počátku vraha, naopak jeho sledování právě patřilo k tomu nejzajímavějšímu. Super. ()

Daweflip 

všechny recenze uživatele

Celkově rozporuplná pocit. První série byla výborná, ovšem druhá poměrně nevyrovnaná. Zvrat v tempu působí v první polovině druhé série unavujícím dojmem a celou dobu se pořádně nic neděje. Zachraňují to až poslední díly, které znovu získávají dusivou a hutnou atmosféru. ()

Yokolobuna 

všechny recenze uživatele

The Fall určitě má divákům co nabídnout, Gillian Anderson už méně. Sculylová je hlavní postavou a největším problémem seriálu v jednom. Scenáristé se snaží bývalou soudružku UFOložku vykreslit jako neodolatelnou pumu, ona ale jen věčně čumí do blba, poroučí ostatním (jedna policistka jí dělá vlastně otroka=> přines, podej, utři...) a nosí stále jednu šerednou halenku, ve které chodí i do hajan. Tenhle lov hlavního prcalíka padesáti odstínů je vlastně velmi slušnou podívanou, jen tu Scallyovou by chtělo krapítek přiškrtit. Za první sérii velice rozpačité 4 Hv. EDIT. V druhé sérii už jde do hoven prakticky všechno... nudné, táhlé jak chrchel, překombinované. Postavy mnohdy naprosto vylízané a nesympatické. Zklamání. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

The Fall, excelentní krimi s bezkonkurenčním pachatelem a skvělou vyšetřovatelkou. Ona to možná ani není tak docela kriminálka, spíš psychologické drama z vyšetřovacích místností . Je tam totiž poměrně málo zločinu a celkem nepatrně akce. Většina zásadních věcí se odehrává ve vyšetřovacích vazbách, domácnostech zúčastněných a zejména v jejich myslích. Přesto to funguje. Jen mi The Fall dělal trochu potíže při sledování svou rozvláčností v ději a dlooooooooooouhých předlouhých významných pohledech a nekonečných výsleších. Sledováno s 1.25 -1.5 zrychlení ve VLC a přesto jsem netrpělivě poposedávala, lakovala si nehty a zastřihovala konečky vlasů. Sama se vlastně divím těm 4 hvězdám, které dávám. Nejspíš za úsporné, ale o to víc autentické Gillianino herectví, za to, jaká je to pořád sakra kost. Že Specter byl záporák každým coulem a naprosto dokonale mě přesvědčil, že je to vrahoun jak se patří. Za nádherný britský akcent a za poslední díl. Ach kéž by ty předchozí byly takové jako ten poslední, pak by to byl plnokrevný plný počet. ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Jediná kompetentní vyšetřovatelka mezi bandou brečících chlastajících stropem propadajících idiotů neustále plave, píše si sexuální deníček nebo si převléká čím dál epesnější blůzky z Marks and Spencer a přitom jakoby mimoděk a tak nějak už opravdu na poslední chvíli dopadne sériového vraha, který ji magneticky přitahuje svou zvrhlostí. No dobře. První dvě série jsou takové nadupanější, třetí až nezvykle realisticky zkoumá byrokracii správného postupu vyšetřování. Seriál je zajímavý v tom, že věnuje pozornost i těm přeživším, kterým Spector zkazil život. ()

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Herecký výkon Gillian je tady naprosto neuvěřitelný a dechberoucí. Její výkon má největší podíl na tom, jak velikou emoční sílu seriál má. Nutno podotknout, že  Jamie Dornan je taky naprosto prvotřídní ve své roli (a nebo doopravdy psychopat). Ačkoli má člověk pocit, že seriál je pomalý a čas od času "se nic neděje", není to pravda. Ta atmosféra, to napětí, to vypětí a vykreslení každé jednotlivé postavy je uchvacující. Všechny tři série jsou silné, každá trochu jinak, ale rozhodně vás nenechají v klidu odejít po konci seriálu. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Prekvapeni jara 2013 z produkce BBC. Skvely mix dramatu, thrilleru, detektivky plus vyborna psychologicka sonda do postav. Hodnotim po 5. dile. Zatim scenar velmi dobre slape. P.S Ceka nas pristi rok 2.serie. ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Celá první série působí jako úvod do problematiky. Na konci se neuzavře vůbec nic, dějová linka se zavražděným policistů je pouze naznačena, vrah je v podstatě sympaťák - nechová se uvěřitelně a nepůsobí nijak hrozivě, jeho psychologie je snůška blábolů. Jediné co se mi líbilo, bylo jak Anderson hrála. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po II. sérii: Doporučuji prokousat se velkorysými dávkami nudy až k druhé polovině druhé série, kdy se tento podivuhodný epos konečně trochu zrytmizuje, snad aby si alespoň trochu zasloužil své místo ve škatulce „drama“. Předtím stopáž příliš rozptyluje napětí, aniž by ho nahradila jinou strhující emocí. Některé zdánlivě rafinované detaily jsou až komické. Charakter hlavní postavy coby jistého typu „femme fatale“ a jinak tradičně výborné Gillian Anderson nejdou dobře dohromady. Pro časté zabředávání v nadbytečných konverzačních i grafických deskriptivních formách jsem měla dlouhou dobu za to, že se jedná o americký seriál. Přispěly k tomu i některé reálie, například hypertrofovaná sociální péče o matky nedonošených dětí ad. Ve druhé polovině druhé série děj konečně získá spád, s nímž celkem úspěšně doputuje až ku konci série. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Pomalé, ťaživé, depresívne vyšetrovanie životného pádu jedného sériového vraha. Zručne natočené, skvelé obsadené a zahrané. Viac takýchto realistických počinov. ()

jupisova 

všechny recenze uživatele

Bomba..pro mě absolutně na jedničku...něco podle mého gusta ...jsem nadšena a lituji ,že už to skončilo....Skvělí herci , jak kladní tak záporní , čekám na další série, i když nevím , jestli budou....A nejsem na ženské ...ale moc se mi líbila Stella.... ()

matini 

všechny recenze uživatele

Gillian Anderson opět skvělá, myslím, že s každou další rolí je lepší a lepší. Zajímavá záplatka, kdy sledujeme příběh jak z pohledu vyšetřovatelů, tak samotného vraha. Výborná minisérie... už aby byla druhá série. ()

Angelitos 

všechny recenze uživatele

Parádní seriál. První díl mi připadal, jak kdyby trval deset minut a tak to šlo až do pětky, paráda. Dobrá postava vraha, který chodí domů za dětmi a manželkou, jako kdyby se nic nedělo. Těším se na další řadu :) ()

Wyder 

všechny recenze uživatele

První dva díly nic moc, ale pak se to slušně rozjelo. Komu nevadí, že zná vraha, ten si přidá další hvězdu. ()

bacon 

všechny recenze uživatele

Konvenčná zápletka v krimi dráme v nekonvenčnom podaní tvorcov famózneho seriálu. Gillian Anderson, pre mňa stále ako oddaná červenovlasá agentka Diana Scully sa geniálne zhostila role vyšetrovateľky. Gillian to vekom len a len svedčí, blond farba dodala na vážnosti a čo sa musí nehať, jej herecké umenie dozrieva k vyššim métam. Poznávanie, hĺbkové poznávanie vyšetrovateľky, obetí a samozrejme aj samotného páchateľa dodáva seriálu iný rozmer. Poznávaním bližšieho a širšieho okolia, rodiny či priateľov donúti človeka k citovejšim väzbám na postavy a reálnejšie sa vžíva do ich osudov a činov. Seriál štandartne ukončili "otvoreným koncom", takže verím a dúfam, že bude ďalšie pokračovanie. Bodaj by bolo viac takýchto netuctových konvenčných seriálov. ()

Reklama

Reklama