Reklama

Reklama

Pouic Pouic

  • Francie Pouic-Pouic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Patricia (Mireille Darcová) je obliehaná boháčom Antoineom (Guy Tréjan), ktorého nedokáže odradiť ani jej jasné a opakované odmietnutie. Patricia chce jeho naliehaniu raz a prevždy urobiť rázny koniec, preto dá Simonovi Guilbaudovi (Philippe Nicaud) návrh ponúka mu desať jeho platov, stravu, nocľah, oblečenie a keď to vyjde, aj nové auto podmienkou je, aby Antoine konečne pochopil, že sa zaňho nikdy nevydá. Akonáhle sa s tým Antoine zmieri, dá mu Patricia voľnosť, ale do tej doby si musia všetci myslieť, že sú manželia. Ona ho totiž nemiluje, hnusí sa jej a nič na tom nezmenia ani milióny, ktoré zdedil po strýkovi. Simon sa teda nasťahuje do Patriciinej izby čo sa však absolútne nepáči najmä jej otcovi Leonardovi (Louis de Funes), ktorého naopak Antoinove peniaze nadmieru zaujímajú, pretože kvôli nevýhodným obchodom im hrozí krach. Podarí sa vyhrať vzdorovitej Patricii alebo jej otcovi, ktorý Simonovi zmenil rolu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Začátky jsou většinou hodně těžké a chvíli to trvá než se nalezne způsob kterým herec dokáže pobavit. Totéž platí u Funése. Příjemná nijak náročná komedie, kde Funés hraje otce rodiny vcelku zdařile, ale samotný film a jeho příběh by se dal srovnat s příběhy našich veseloher třicátých her. Pokud byste nevěděli co to Pouic-Pouic znamená, tak je to jejich kohoutek, kterýho si tam šlechtí na zahrádce a vodí za vodítko:) Mimo to mě pobavila role sluhy, kterého hraje Christian Marin, jeden z četníků a na hlase ještě přidal excelentní dabing Kamila "Rimmera" Halbicha. --- Víte co mi dala?...kus pralesa - Jo? A kam ho dáte? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem, ze se bude Funes teprve zahrivat, ale po krapet zdlouhavym zacatku to rozjel tak, jak je u neho zvykem. Pribeh opet pracuje uz s nekolikrat videnou zamenou osob, i kdyz tady to Louis vsechno diriguje. Ale tentokrat byla ta zamena misty dohnana fakt az do silenosti, takze jsem se proste skvele bavil. A je uplne jedno, ze mi zaver byl jasnej uz hodinu predem. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Krátkodechá historka o prodeji neprodejného pozemku kdesi v Tramtárii. Jean Girault byl prvním odvážlivcem a dal Louisovi DeFunés hlavní roli, ve které vesměs pobíhá po domě a přilehlých prostorách, vyšiluje a za pochodu vylepšuje rodinně-obchodní machinaci, podobně jako ve slavném Oskarovi. Ale tentokrát to ještě není taková sranda a příběh je zalidněný řadou dalších postav, přebytečných a bezvýrazně zahraných, jako by se Girault přece jen bál, že ten plešatý zloprcek diváky nenasytí. Kdo neviděl, o nic nepřišel. 30% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jean Girault vymyslel roli na tělo pro Funése, ten to zahrál tim svym nezaměnitelnym způsobem a mělo to úspěch. Dalších 20 let pak Funés hrál pořád dokola jednu a tu samou postavu a všichni se tomu smáli, smějeme se tomu i v dnešní době a nejspíš se tomu budeme smát ještě hodně dlouho. Film je docela jednoduchá konverzačka založená na záměnách osob. Samo o sobě by to asi nebylo nic moc, ale Funésovo živelný herectví způsobilo, že jsem se u toho bavil od začátku do konce. Z ostatních herců zdatně sekunduje svéráznej sluha v podání četníka Merlota (Christian Marin) a za zmínku stojí ještě mladá Mireille Darc. Jinak jsem to viděl s dabingem Krampola a bylo to celkem snesitelný. 75% ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Průměrná situační komedie, která by bez Funèsovy komiky brzy zapadla. Zpětně je možné Pouic Pouic chápat jako přelom ve Funèsově kariéře. Jednak se v jeho filmových postavách odráží značně rozšířený fond situační komiky, kterou už netvoří jeden až dva výrazy jako ve filmech z 50. a raných 60. let, jednak (a snad i díky první zmínce) se na další dvě desetiletí stane nejslavnějším francouzským filmovým komikem. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Film jsem chtěla po pár minutách vypnout. Krampolův dabing, snažící se napodobit FF, je prostě nesnesitelný. Já jsem ho ale s obrovským sebezapření snesla a to patrně jen kvůli charismatickému Filipovi. Nakonec to byla vcelku příjemná, ztřeštěná komedie, která mě dokázala pobavit. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nijak převratný, avšak přesto za vidění stojící dílek do skládačky jménem Louis de Funès. Zápletka je kostrbatá a postav je přespříliš, nicméně své momenty Pouic Pouic má. S podobnými, ale o mnoho lepšími divadlem vonícími kusy, které mistr L. natočil později (Oskar, Jo, Hibernatus), se samozřejmě příliš srovnávat nedá. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Není to žádná zásadní pecka, ale pro Louise tenhle film znamenal celkem zásadní obrat v kariéře ještě před Četníkem. Tady je pravda rozjezd trochu nuda a vedlejší postavy nezajímavé, ale o to víc vynikne Louis a jeho one man show už tady si krade všechny scény pro sebe a nekompromisně tvrdí muziku, takže lehce nadhodnotím. Párkrát jsem se od srdce zasmál a celkově se nijak nenudil, jenom ten Krampol ať si nechá Belmonda a na Funese se vysere, může se snažit sebevíc, ale není to prostě ono a nebude...70% ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Louis de Funés na piatokový obed do telky, môže byť.. Neskutočná mimika, gestá, humor.. Je to viacmenej trápne, ale nejako ma to vždy strhne do seba. 60% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Trochu přehnaně vypjaté (chaotické) situace, ale jako komedie s hlavním komikem LdF je to slušné. Zápletka je jednoduchá, a přesto několikrát hezky vyšperkovaná. Solidní dabing z Novy, v němž na začátku Krampol zdařile a na konci nezdařile imituje Františka Filipovského (zpočátku jen vydává zvuky, a pak i jednodušší věty, a perfektně se LdF trefuje do pusy, na konci už ale chroptí a nestíhá). Skvělý Kamil Halbich, ale to už psali kolegové. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Už vo svojom štvrtom filme režisér Jean Girault pochopil, čo pre francúzsku komédiu znamená večne nedocenený komik Louis de Funès a obsadil ho do hlavnej úlohy. Ten sa mu odvďačil typickým neurotickým prejavom, ktorý sa zafixoval do sŕdc divákov. Pouic Pouic je menej známy film aj v našich končinách a je to na škodu, lebo sa jedná o slušnú bláznivú komédiu plnú zvratov a prekvapení. Snímok som videl s dabingom Krampola a bol som príjemne prekvapený. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Můj synu! :) Konverzační, zamotaná komedie o prodeji jednoho pozemku. Vidím, že se zde filmu moc dobrého ohlasu nedostalo, ale já si pamatuji, že se mi po prvotním shlédnutí moc líbil. Jednak jsem měla radost, když začaly vycházet různé dvd s Louisem, že můžu objevit takové jeho u nás méně známé komedie a pak mě taky tato komedie skutečně příjemně pobavila. Je zajímavé vidět tehdy mladinkou Mireille Darc. Jejího partnera pak hraje P. Nicaud, který by ve Francii známý spíše jako zpěvák (myslím že i nějakých erotických písní :) ). Ve vedlejší roli také saint tropezský ''četník'' Christian Marin. pozn. Líbilo se mi, jak zde poznamenala Jeanne, že skutečně tady na začátku Louisovy kariéry hraje jeho ženu starší dáma, naopak později se jednalo o mladší šik dámy - například v Tonoucí se stébla chytá. :) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

To už tak bývá, že člověk se nejvíc pobaví, když nemá velké očekávání a nic velkého si neslibuje. Pouic Pouic je velmi svižná a zábavná komedie těsně před Funèsovým nástupem k velké slávě v podobě Četníků a Fantomasů. Malinko to připomíná Oskara a Jo (úspornou výpravou a permanentním zmatkem v osobách), má to švih, výborné dialogy a spoustu absurdních gagů (ty koupací čepice!) Úžasný je Christian Marin v roli sluhy Charlese, takhle nějak bych si představoval Saturnina. Ostatní nehrají nijak světoborně, ale Mireille Darc jsem ještě nikdy neviděl takhle krásnou a nezastíní ji ani bývalá ekvádorská Miss Maria-Rosa Rodriguez. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Jedná se o první film Jeana Giraulta s Louisem de Funèsem, tudíž se oba jen tak oťukávají a ještě to není úplně ono. Zápletka je z části podobná filmu Oskar, který přišel o čtyři roky později. I zde máme dům plný lidí, ve hře jsou peníze a také je tu záměna identity, která způsobí mnoho zmatků. Avšak Oskar byl mnohonásobně lepší, tento film chvílemi nudí a prakticky tu není žádná scéna nebo dialog, který by mi utkvěl v paměti. Tváře většiny herců mi byly povědomé z jiných funèsovek - sluha je budoucí četník Merlot, krasavice Palma (jak rád bych jí učil veslovat :) ) se objevila v Septimovi a herecký představitel Antoina si s Funèsem zase zahrál v Jo. Komedie je to slabší, ale nějak se začít musí. P.S. Viděno v původním znění. Krampola ne. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.........menej známy film L.de Funesa - slušná komédia,ktorá však nedosahuje kvality tých TOP filmov L.d.F..........môj film č.18 500,ktorý som ohodnotil. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Louis De Funes /cetnicka seria, Fantomas/ natocil len taku lahko nadpriemernu spolocensku konzervacku, ktora sa skor odohrava v jednom dome nez v exterieroch. DeFunes tocil filmy vo velkom a uz od tohto ocakaval, ze prerazi, nestalo sa. Giraultova rezia sa vsak uz zapriet neda . 74 % ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Šílené, nevtipné, uhlazené (asi točeno pro vyšší pokryteckou vrstvu). Příjemnou podívanou alespoň někdy zprostředkovala Mireille Darc. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený komik Louis de Funés odstartoval vskutku špatně. Oproti většině snímků s ním jsem se spíše nudil a téměř si nepamatuji, že bych se smál. Ale na druhou stranu tento film beru jako takové lehké oťukávání před tím, co přišlo poté v letech 1964-82. Mimochodem, po tomto a Lakomci musím souhlasit s názory, že František Filipovský dodával Louisovi tu pravou příchuť, s Jiřím Krampolem se to dost špatně snáší. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi půvabná, lehká a vtipná komedie z jednoho domu, kde jde o peníze, záměrné změny identity a spousty vtipných hlášek. Ústředním motivem je sbližování dcery bohatého podnikatele Patricie (půvabná Mireille Darc) a Simona Guilbauda (Philippe Nicaud), který je dívkou najmut jako její manžel, aby odradil vtíravého a bohatého nápadníka Antoina (Guy Tréjan). Nakonec je okolnostmi donucen hrát střídavě roli manžela a bratra. Dále je tu velmi bezstarostná matka Patricie (Jacqueline Maillan), která nejraději venčí kohoutka Pouic-Pouic na vodítku. Výborná je role nešťastného sluhy Charlese (Christian Marin). A pak samozřejmě otec Patricie Léonard Monestier(Louis de Funés), který vše řídí a diriguje a jen tak mimochodem se musí zbavit "bezcenné půdy", kterou dostal k narozeninám od manželky a za kterou utratila majlant. A kdo jiný by ji měl koupit než Antoine? A tak dochází k velmi vtipným situacím i rozhovorům. Velmi příjemné odreagování. To, že Léonarda nemůže jakýkoliv výsledek potěšit, protože se situace obrací jako mávnutím kouzelného proutku je jen ku prospěchu zábavy. ()

Reklama

Reklama