Reklama

Reklama

Cirque du Soleil: Vzdálené světy 3D

(divadelní záznam)
  • USA Cirque du Soleil: Worlds Away (více)
Trailer

Magické putování cirkusovým světem Cirque du Soleil po jejich fantastických show počínaje KATM, přes „OTM" až po THE BEATLESTM LOVETM a ještě dál! Filmoví vizionáři James Cameron (Avatar) a Andrew Adamson (Shrek) vás zvou na působivé filmové dobrodružství, jaké jste ještě neviděli! Skákejte, létejte, plavte a tancujte se členy legendárního cirkusu Cirque du Soleil a staňte se spolu s nimi průvodci mladé dvojice při jejím „kouzelném putování"* do vzdálených světů za hranice veškeré fantazie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (38)

Šakal 

všechny recenze uživatele

„Come and dream with me“ pronáší k divákům ve Scorseseho Hugovi B. Kingsley coby G. Méliés a přesně tato „kouzelná formulka“ pasuje i na toto snové fantaskní představení Cirque du Soleil. Přičemž pokud se vám toho podaří dosáhnout, máte (z poloviny) vyhráno. Je veřejným tajemstvím, že hranice mezi kýčem a uměním je tenká, ale když se i mně samotnému podařilo mé cynické JÁ (alespoň po dobu jednadevadesáti min) nechat za dveřmi a ponořit do světa fantazie a iluzí, neměli byste s tím mít větší problém i vy. Nic na tom nemění ani fakt (právě naopak), že samotný příběh je prostinký jako sám život, tj; o lidské touze, hledání, lásce... P.S. kvalitní nápadité 3D tomu dává další (netušený) rozměr. To doslova. Aby také ne, když za kamerou stál vizionář J. Cameron. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Jelikož je to moje první setkání s Cirque du Soleil a nemám s čím porovnávat, tak moje celkové dojmy z Worlds Away byly vesměs pozitivní. Všechno bylo tak nějak kouzelné a nové a barevné a veselé a smutně nostalgické a v mnoha případech až dechberoucí. Celou dobu mě ale strašně mrzelo, že se toho v určitých chvílích v záběru dělo neskutečně mnoho. Do té míry, že jsem nebyla schopná pořádně sledovat vlastně nic a měla jsem pocit, že mi toho spousta uniká a že bych se na to musela podívat tak desetkrát, abych byla spokojená a "v obraze". Tudíž si myslím, že méně by tu často bylo více a nerozumím tomu záměrnému přehlcení diváka. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* s náladou na něco příjemného, estetického a u čeho můžu vypnout mozek jsem si vybral v televizi záznam z představení Slunečního cirkusu. Toto slavné seskupení si udržuje po celou dobu vysokou úroveň, kde skloubí výborné akrobatické umělce do lehkého příběhu a zaobalí emotivní hudbou. V rámci svého žánru neznám na choreografii lepší a ani tohle mě nezklamalo - 3D mě nezajímalo a to si třeba užiju, až si někdy našetřím na jejich živé vystoupení ;-) [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: X /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 3 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Těžko můžu něco vytknout scéně, ta je nápaditá, skvěle využívá kostýmy, mechanismy i akrobacii, ale problém je tentokrát v hudbě. První poloviny, asi trochu delší polovina filmu, disponuje hudbou etnickou, až chorální, a pak najednou bum! The Beatles. Tohle bylo nečekané a trochu nemístné. Vůbec se to k tomu nehodilo. Miluji písně Beatles, ale tady jsou použity trochu zbytečně. Předpokládám, že se jedná o odkaz na show "Beatles LOVE", kterou má Cirque také ve svém repertoáru, ale tady to s první polovinou prostě působí rušivě. Doufám však, že s "Beatles LOVE" se Cirque opět podívá i k nám, když už jsme tu měli Michaela Jacksona. Největší vinu na neúspěchu filmu však nadále dle mého nese režisér, který prostě nezvládl svou práci a nechal se opájet akrobatickými kousky, aniž by do nich přidal i něco svého, něco navíc. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Vyrazí si takhle dívčina trochu neplánovaně do cirkusu, kde se v cuku letu (doslova) zakouká do akrobata, jenže co se nestane, mladíka z jejího pohledu tak zamrazí, že se neudrží a po strmém pádu se propadne kdo ví kam, načež se dívka ve snaze o jeho záchranu propadne za ním. Ocitne se ve světě, v němž se naprosto všechno vyjadřuje akrobacií a při výpravě za skokanem svých snů nestačí zírat, v jakých podobách se na ní všechen ten pohyb vyvalí. Moje první zkušenost s Cirque de Soleil, musím říct, že samotný tanec mi sedí víc, než jeho akrobatická obdoba, takže mi zdejší čísla zas tak neučarovala (vyjímky se každopádně našly). Udělat je v divadelnější formě alá Pina Bausch, asi budu okouzlenější. Vzdálené světy jsou ale rozhodně audiovizuální bomba, kde je vidět, že se lpělo na každém detailu, aby obraz při jakémkoli zmáčknutí pauzy vypadal jako umělecké dílo. Do toho parádní hudba, do níž se z druhé poloviny přimíchají Beatles, a hodně. Nejlepší je na celém filmu ale právě to v názvu zmíněné 3D: ***** které je tentokrát fakt slušně promakané a já minimálně první půl hodinu měla obavy, že až film skončí, budu muset vytřít všechnu tu vodu, co mi ti zmetci vycákali z televize. Prostor je cítit celou stopáž, vymakanější 3D zachycující neustálý pohyb mělo snad jen Let's Dance 3D. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Na 3D natáčení se podílel James Cameron s firmou CAMERON | PACE Group. Cameron zároveň byl i výkonným producentem. (Neffy)
  • Natáčelo se 37 dnů během tří období, a to od října do listopadu v roce 2010 v Las Vegas, v prosinci 2011 na Novém Zélandu a v únoru 2011 opět v Las Vegas. (Neffy)
  • V některých chvílích se film natáčel i ve výšce 15 až 30 metrů. (Neffy)

Reklama

Reklama