Reklama

Reklama

Angliština Engliština

(festivalový název)
  • Indie English Vinglish (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Shashi (Sridevi) je vzorná manželka a matka dvoch detí, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaoberá výrobou typických indických sladkostí - laddu. Pre svoju rodinu sa však denne stáva terčom vtipov a kritiky kvôli tomu, že nevie po anglicky. Shashi bola totiž vychovávaná v tradičnom konzervatívnom duchu a tento nový jazyk, ktorý sa v Indii používa čoraz častejšie, nikdy príliš nepotrebovala. Avšak časy sa menia aj v tradičnej krajine ako je India a Shashi tento nedostatok na sebe začína pociťovať. Jej problémy vyvrcholia cestou do New Yorku, kde sa má konať svadba jej netere. (lilina133)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (50)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sridevi hraje svoji upozaděnou vzornou manželku úžasně. Je ostýchavá a zároveň pevná i zábavná. Její postava film nejenom drží, ale i pozdvihuje, a to přestože i příběh sám je kvalitní. Recept na manželskou krizi v indickém podání je originální a smířlivý. Hlavní hrdinka nemohla jednat jinak, než jednala, protože pak už by nebyla sama sebou. Snímek je sice indický, ale hodně se blíží i evropské kinematografii. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Místy celkem fajn, místy jsem se ale dost nudil. Takhle komedie mě asi nenavnadila natolik, co bych vzhledem k místnímu hodnocení čekal. Ale nezoufám a můj postoj je víc, než optimistický. Je totiž teprve začátek roku a já pevně věřím, že najdu nějakou podobnou, třeba i na mé, ne zcela moc oblíbené, Bollywoodské téma. Času je ještě víc, než dost. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

English Vinglish je přesně tím filmem, který ve všech ohledech vystihuje ono magické "proč milovat Bollywood". Slzy jako hrách, nefalšovaná a přesně odměřená směs dojetí, něhy, lásky, humoru, štěstí, zadostiučinění, lidské důstojnosti i odpovědi na smysl života. A pokud existují na světě jen jediné oči jako kapky kávy na mléčném nebi, které by mohly tento příběh vyprávět, pak to byly oči Srideviny. 100 let indického filmu, 70 let Amithaba Bachchana. #festivalbollywoodskehofilmu ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Sladká boollywoodská pohádka se vším, co k tomu patří - se zpěvy a tanci, s romantikou, se slzami a s jednoduchým poselstvím. Škoda jen, že mě hlavní hrdinka, přes všechnu svou krásu a roztomilost, čím dál tím víc iritovala svým okázalým trpitelstvím a svou nepoučitelností (ty sladké kuličky s ní mohla klidně "šúlat" celá její nezvedená rodina). Na druhou stranu se mi velice líbily scény z kurzu a také to, že Shashi přece jen odolala svodům toho šarmantního Francouze. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší indický film, jaký jsem kdy viděl. :-) Emocionálně mě to sice nesundalo jako Statečné srdce získá nevěstu (kousek z 1001), ale je tu tolik pravdy, extrémně sympatických postav (jazykový kroužek) a Shashi's first time in Njů Jork, že si to člověka nemůže nezískat. Titulní skladba It's all about 'English Vinglish' válcuje. http://www.youtube.com/watch?v=oVEUALJ5_Yg ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v New Yorku a v indickom meste Pune, ktoré sa nachádza neďaleko známeho veľkomesta Bombaj. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama