Reklama

Reklama

Helter Skelter

  • Japonsko ヘルタースケルター (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lilico je mladá, krásna modelka, ktorá je pre svoj úspech ochotná urobiť čokoľvek. Cestu na vrchol slávy módneho, ale i filmového priemyslu si vydobyla nielen vďaka tvrdej práci, ale aj intrigám či poskytovaniu sexuálnych služieb rôznym dôležitým ľudom v "showbiznise". Spolu s jej krásou ju však predchádza povesť arogantnej, bezcitnej osoby, ktorá nepozná medze slušného správania. Jedného dňa sa jej z ničoho nič začnú objavovať modriny na tvári. Aby toho nebolo málo, agentka agentúry prijíma ďalšiu krásku, 18-ročnú študentku Kozue Yoshikawa. Dokáže sa Lilico zmieriť s faktom úbytku vlastnej krásy či poklesu popularity kvôli novej konkurencii? (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (18)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Multižánrový mix dramatu a silně exploitačního směru hraničící s hororem. Těžko tento film nějak žánrově spěcifikovat. To je na něm super. Určitě se bude jednat o film roku, protože něco tak dobrého jsem od Japonců dlouho neviděl, pominu-li tvorbu génia Sion Sona. Film mi hodně připomínal Sonovu tvorbu, zejména svým stylem vyprávění. Čím se ale hodně lišil, byla vizuální forma. U té se musím jednoznačně zastavit, protože něco tak nádherného a vizuálně, barevně, kamerově a maskérsky dokonalého jsem neviděl ani nepamatuju!!!! Ve filmu převládá rudá barva a všechny možné její odstíny, každý kamerový záběr je naprosto jedinečný a absolutně dokonalý. A to mi právě pak navodilo myšlenky a pocity, které se přiblížily opravdovému hororu ... Hlavní postava super-modelka Lilly je také "dokonalá", nádherná a všichni ji milují. Davodé šílenství po její kráse, milém úsměvu a dokonalosti hraničí až s davovou psychózou a téměř "náboženským" uctíváním. Od začátku je ale jasné, že Lilly je jeden velký "FAKE", je to podvod z 80% vytvořemný chirurgicky, psychofarmakologicky a finančně. Lilly je zboží, ale Lilly je také ďábel sám v kůži beránčí ... Ve filmu snad neexistuje kladná postava. Vykořisťování, využívání a zneužívání jedné postavy další je zvrhlé a odporné, navíc hnus, jakým se postavy chovají a jednají vychází z filmu ještě více intenzivněji, protože se děje na právě té úžasně nádherné vizuální stránce a podkresu. Jedná se o excelentní vydařené dílo, které do poloviny šlape divákovi hodně po krku, ale bohužel ke konci jaksi ztrácí dech ... Proto jsem nakonec dal filmu 4,5/5, za plný počet to není. Každopádně vidět film na kvalitním bluray disku by mne možná přimělo ohodnotit plným počtem, protože ta vizuální forma je opravdu zážitek ... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Sebecká modelka, uvedomujúca si svojich kvalít a vysokej príťažlivosti si dláždi cestu k sláve za pomoci svojej šikovnosti, vypočítavosti a intríg, no sama to vo svojom živote nemá až také ľahké a za jej vzhľadom a úspechom stojí nielen intenzívna snaha, ale aj niektoré nekonvenčné rozhodnutia. Krásne natočená, bizarná dráma s dospeláckym fantasy nádychom, silným erotickým podtónom a občasným, osviežujúcim body-horror smerovaním. Zvláštny film, ktorý je zaujímavý, chytľavý, znepokojivý, vizuálne atraktívny a určite by som ho hodnotil vyššie, keby bol menej zmätený, neurčitý a trochu kratší. To však možno napraví ďalšia projekcia, pri ktorej z toho človek poberie zase iné veci. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerná čiastočne hororovo ladená dráma. Má dosť dobrý príbeh o slávnej modelke, ktorá si nadovšetko užíva vrchol svojej popularity a je hrdá na svoj dokonalý vzhľad, aj keď má na ňom hlavný podiel plastická chirurgia, o čom samozrejme verejnosť netuší. No všetko pekné sa raz skončí, operácie si začnú vyberať svoju daň, kvôli čomu má stále väčší problém udržať si svoj dokonalý vzhľad, jej miesto postupne preberá nová modelka, s čím sa nedokáže zmieriť a navyše ani so spoločnosťou, ktorá ju operovala nie je všetko v poriadku. Spracovanie je ale iba úplne priemerné, jedine ešte spočiatku to pôsobí viac než dobrým dojmom, keďže tvorcovia to pojali takým výrazne odlišným štýlom, cítiť v tom potenciál a bol som skutočne zvedavý, čo z toho bude. Ale už niekedy po polhodine mi bolo jasné, že z tohto pravdepodobne nič výnimočné nebude, dej síce obsahuje viacero zaujímavých prvkov, hlavne to postupné nahradzovanie druhou modelkou, sebecké správanie hlavnej hrdinky voči svojmu okoliu, ale aj tá kriminálna línia mohla byť dobrá, ale celé je to také povrchné a prázdne, často som mal pocit, že sa tu toho ani moc nedeje, takže mi to prišlo aj zbytočne naťahované a síce viacero zaujímavých scén tomu uprieť nemôžem, celkovo sa to výraznejšie nad priemer nedostane. Rovnako aj žánrovo to mohlo byť podané trochu lepšie, čakal som viac thrilleru, hlavne psychologického, krimi a možno aj hororu a nakoniec je to vlastne skôr len taká osobitá dráma, pri ktorej cítiť, že predlohou bola manga. Herecké obsadenie je celkom slušné, hlavná hrdinka to zvládla úplne ideálne, sadla mi aj postava druhej modelky, alebo pomocníčka hlavnej hrdinky, jedine niektoré vedľajšie postavy z prostredia modelingu mohli byť zvolené aj lepšie, ale nemajú až tak moc priestoru. Réžia a technická stránka sú výborné, vizuálna stránka je väčšinu času prvotriedna, či už kamera a kompozícia záberov, ale aj farby, interiéry alebo kostýmy, na to všetko je skutočne radosť pozerať a tiež to má takú zaujímavú atmosféru. Toto mohol byť výborný film, ale to by tvorcovia museli radikálne popracovať na scenári, ktorý je veľkou slabinou. Takto síce určite neľutujem, že som si to pozrel, kvôli tej vizuálne stránke sa to raz pozrieť oplatí, ale malo to podstatne naviac. 56% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Lilico je mladá, krásna modelka, ktorá je pre svoj úspech, ochotná urobiť čokoľvek. Cestu na vrchol slávy módneho, ale i filmového priemyslu si vydobyla nie len vďaka tvrdej práci, ale i intrigám či poskytovaním sexuálnych služieb rôznym dôležitým ľudom v "showbiznise". Spolu s jej krásou ju však predchádza povesť arogantnej, bezcitnej osoby, ktorá nepozná medze slušného správania. Jedného dňa sa jej z ničoho nič začnú objavovať modriny po tvári. Aby toho nebolo málo, agentka agentúry prijíma ďalšiu krásku, 18 ročnú študentku Kozue Yoshikawa. Dokáže sa Lilico zmieriť s faktom úbytku krásy, či vďaka konkurencii, poklesu popularity? Pokiaľ si chce niekto prečítať "dokonalý" postreh k filmu, tak odporúčam komentár užívateľa "George Stubbart". Ani ja sám by som to zrejme lepšie nevystihol. Čo sa týka mňa. Horor ani omylom, fantasy som nepostrehol, dráma síce fajn, ale bez emocionálneho zásahu. Mrzí ma to, ale Ja som sa veľmi nudil - 45%. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Helter Skelter pôsobí mimoriadne cynicky, posmešne a degradačne čo sa ľudskej dôstojnosti týka, v navodzovaní podobných nálad a pocitov sú však japonskí filmári odjakživa machri. Miestami jemne balancuje na hranici soft porna, to však v rámci ázijskej kinematografie tiež nie je nijako výnimočný jav. Mínusom je stopáž, ktorá je zbytočne prepálená vďaka niekoľkým zbytočným scénam, víziám a výlevom, bez ktorých by sa tento film kľudne zaobišiel. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Horor vůbec ani omylem, herečky moc nezahrály, sexualní scény hrozný příběh o ničem a hudba katastrofa což tohle prošlo těsně kolem odpadu! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinové, vcelku banální zamyšlení nad pomíjivostí krásy, mládí a úspěchu. Vizuálně vytříbené, ale jinak poměrně nezáživné... Pokud chtěl film sdělit něco chytřejšího, tak se mu to nepovedlo podat (nebo spíš vymyslet). Tohle vyčpělé téma tu bylo omleto už nesčetněkrát a mnohdy rafinovaněji (víc psychologie, víc drama, víc odvahy, víc sci-fi, atd...), tak proč bych měl zrovna toto hodnotit nadprůměrem? ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Helter Skelter možno hlbší význam má, no ja som ho tam bohužiaľ nenašiel. Technická stránka je samozrejme dobrá, soundtrack a herci fajn, no celé to pôsobí tak nijako. Vo filme sa neudeje nič prevratné, dej sa nikam výrazne neposúva, scenár je predvídateľný a človek, ktorý k tomu pripísal značku "horor" sa musel hlboko zmýliť. Keď som videl tunajšie hodnotenia, myslel som, že omyl je na mojej strane a náhodou som sa pozeral na iný film, ale nie - je to presne tá nudná drama s minimom napätia, kde to ešte niekde v klasickej telenovele nájdeme takmer totožnú zápletku. Film pochopiteľne má aj dobré a zaujímavejšie momenty, no to nijak nenahradí zbytočne prepálenú dĺžku a nudnú zápletku. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tenhle nezařaditelný snímek z Japonska, byl v hodně směrech velmi dobře zpracovaný. I když to má s hororem společného jen něco, má to takovou tu zoufalou atmosféru, která se ovšem nevyvíjí nějak splašeně a film je hodně vyvážený, protože hrdinka začíná mít "problém" velmi brzo a sledujeme spíše psychické zhroucení než samotnou explicitu. Moc dobře se na to kouká hlavně díky vymazlenosti, barevnosti a velkoleposti. Japonci to prostě jedou celou dobu ve velkém a myslím, že tenhle film nemůže nikoho úplně urazit. Dívalo se na to dobře taky hlavně kvůli krásným Japonkám, co si budeme namlouvat. Kvůli těmhle holkám bych klidně uvažovala o změně orientace. Závěr pak docela pěkně vyvrcholí, ale spíš jen tak zlehka, velká pointa se nekoná. Každopádně na relax hodně dobrý. Ještě podotknu super soundtracky. ()

Tereszka33 

všechny recenze uživatele

Povedené! Mě ty pestré barvy a modní svět dokáže dostat. A k tomu sexy Japonka. Asi jí dokážu odpustit tu bezcitnost, sklon ke krutosti, lhostejnost, touhu po své slávě a svém vlastním uspokojením. Všechno to do sebe ladilo, a ty dvě hodinky filmu mi rychle utekly. ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Japonská posedlost idoly je víc než zhoubná přesto mi bylo ve světlech reflektorů, blikajících neonech a všeoblímající extravaganci opravdu nádherně. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Krásná modelka Lilico, která je vzorem všem mladým kočkám, které chtějí být jako ona a pištijou pokaždé, když uvidí její plakát... je taky bohyní a idolkou všem chlapům. Namyšlená přemodelovaná modelka, která má vlastní jen nos, uši a... spodní potrubí, jak říká její manažerka. Panence se ovšem začíná rozpadat ksicht a začíná se jí z toho hroutit celý její nebeský svět. Jak na sviňu Lilico nahrazuje jiná kráska a Lilico začíná mít těžké stihy. Málo dramatické, režijně hodně povedené, jak už někdo v komentáři zmínil, je to jako od Sion Sona... a to je hlavní věcí, proč mě tak nasírá, že to je dějově tak trochu dost nuda. Dámské obecenstvo může tento snímek ocenit víc. Pachuť nevyužitého krimi potenciálu je taky silná (důraz na stíhání plastické chirurgie mohl být daleko větší). Bez dovolení budu citovat tvrzení, které je zatím (16.6.2014) top... "mix dramatu a silně exploitačního směru hraničící s hororem" - pod tím ci představuji opravdu něco jiného. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Trochu bizarní japonský film ze světa modelingu, který mi přijde jako mix filmů Neon Demon a japonského Antiporna z roku 2016, ikdyž až tak šíleně ulítlé to není, ikdyž. ... Jediné čím mne ten film zaujal byla vizuální stránka věci a zjištění, že i Japonky jsou nádherné ( Erika Sawadžiri ukáže prsa do tří minut ), ale jinak mne to minulo. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Vytříbená vizuální forma s vyladěným každým obrazem. Kráska, jejíž umělá vylepšení tělo odmítá a má modřiny ve tváři si nožem bodne do oka před zástupem uctívačů....Znepokojivý a trochu zmatený film.(max.70%) ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Sláva je pomíjivá s tím se nedá nic dělat. Hlavní role je pěkná sviňa a ze začátku mě to i bavilo, ale od půlky mi to přišlo už bez šťávy a byla to docela nuda. Řeší se už jen psychika. Líbilo se mi zachycení mass, hlavně teenagerů jak reagují na vývoj postav. Hodnocení: 46/100. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý japonský kúsok, ktorý vyniká predovšetkým perfektným vizuálom. Obal je dokonalý, ale obsah je slabý. Naozaj som čakal 110 minút kým sa stane niečo poriadné, ale nedá sa povedať že to bolo úplne o ničom. Je tu nejaká myšlienka, ale v prvom rade sa na to krásne pozerá, z dvoch dôvodov: a/ brutálne to celé hýri farbami a aj keď je dej častokrát nudný, tak je človek zaujatý kostýmami alebo kulisami, ktoré hrajú všetkými možnými farbami, b/ Erika Sawadžiri je brutálne sexi, a keďže sa prakticky z plátna dve hodiny nepohne je to pastva pre oči. ()

Reklama

Reklama