Reklama

Reklama

Od Andulky po Žížalu

(seriál)
všechny plakáty
Animovaný / Rodinný
Česko, 1995, 25x5 min

Obsahy(1)

Veselá animovaná abeceda pro nejmenší zve všechny děti ke hře s písmenky! Spolu s kamarády - chytrou Myškou a nezbednou Vránou - se projedou abecedou od písmenka A až do písmenka Ž. Myška umí pro Vránu vymyslet spoustu her a říkanek, takže Vránu učení baví a na konci už zná celou abecedu. Seriál učí děti poznávat písmena zábavnou formou a rozvíjí jejich slovní zásobu i schopnost tvořivě používat rodný jazyk. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dneska už bych si zpíval spíš něco jako "Od Aničky po Žanetku hrajeme si s kůzlátky. Projedeme komplet intr, připravte si polštářky," ale i z těch písmenek s jízdenkami jsem měl svého času velkou radost. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Výbornej naučnej seriál. Děti se díky němu hezky naučí abecedu. Je to podaný tak že je to baví a přitom se vzdělávají. Jako malej špunt jsem viděl pár dílů a teď to pouštim dceři. Moc se jí to líbí :) ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Seriál z Kouzelné školky, na který jsem se koukal jako mrňavý, paní učitelka byla potom docela překvapená, jak jsem odvyprávěl abecedu plynule a našel zajímavé slova. Seriál přesně určený pro nejmenší děti, který zde dokazuje, že se abeceda lze naučit i hravou formou. Jak? To ukáže myška a vrána, kteří mašinkou 25x přijedou se všemi písmenky, následně dané písmenko rozeberou, snaží se to pochopit a zároveň poznají zvířátka a různé věci začínající na dané písmenko. Hodnotím pozitivně třemi hvězdičkami. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Pěkná myšlenka: seznámit děti s písmenky, kterou moje dcera právě moc vítá, protože písmenka ji teď zajímají. Zpracování ale slabší: občas se tu vyskytují slova dětem na hony vzdálená a krkolomné říkanky. Seriál děti podle mého soudu také mírně podceňuje (hlášky typu "To není zlato, to je zelí!"). Přesto neznám lepší seriál na toto téma. ()

Reklama

Reklama