Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Asi padesátiletý krejčí Miroslav Opatovský (M. Karpíšek) je zaměstnán v předním pražském módním salonu. Jeho klientky a modelky jej považují za neškodného, bez ostychu se před ním svlékají a koketují, ale také jej lehce zneužívají. Stres, stereotypní práce, postupující věk a hlavně skrytá sexuální úchylka však na muže doléhají víc, než kdokoliv tuší. Opatovský se jednoho dne neovládne a svou nahromaděnou agresi si vybije na mladé fotografce Monice, kterou na opuštěném místě přepadne a uškrtí. Dívka ho stačí před smrtí vyfotografovat, avšak on zahodí aparát do vodní nádrže. Zatímco se rozběhne rutinní policejní vyšetřování, Opatovský má nutkání k další vraždě… Kriminální film režiséra Otakara Fuky vznikl na motivy skutečných událostí, k nimž došlo v osmdesátých letech v severních Čechách a v Praze. (Česká televize)

(více)

Recenze (123)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dobrá tedy, pokud se oprostíme od představitele hlavní role, zvlášť ta psychologie je dost mělká, snové scény směšné a ta souvislost, že krejčí uzavřel sňatek z rozumu, čtvrt století si nezašukal a tak začne zabíjet ženy, je vachrlatější ještě víc. 30%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tady film jednoznačně ujíždí na výběru herce pro roli úchylnýho vraha. Co tohle bylo za čmeláka, vždyt ho každá druhá ženská zmlátila. Chlap co napadne ženskou a ještě ke všemu ze zadu a pak od těch ženskejch ve finále dostane na držku by si měl nechat na čelo vytetovat "původně jsem měl bejt hovno, ale nějak se to nepovedlo." Navíc ty modelky jak s ním cvičily prej : přines mě punčuchy, udělej mě větší rozparek, která mě větší kozy. Mám pocit, že tenhle dědek by nedokázal sejmout ani želvu při sraní, natože takový bojový stroje jako jsou ženský. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mockrát ohraná písnička o Veřejné Bezpečnosti a jejich vyšetřováním vraždy. Opět známe dopředu pachatele a detektivové jsou silně nesympatičtí. Velmi jednoduchý děj, který se drží vraždy a chyby vraha, která je trochu zcestná. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Původně to měl být asi pokus o jakýsi "výchovně" odstrašující film, čemuž jako by odpovídaly skoro "neherecké" výkony mnoha představitelů a často silně nezáživný děj. Několik odvážnějších míst působí vcelku věrohodně a hlavním plusem podle mě je realisticky zobrazená práce vyšetřovatelů a překvapivě dobře strukturovaný portrét hlavního hrdiny. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Když je hlavní hrdina vrah tak to neznamená že mu nebudu fandit když je to kádr typu Freddyho, Jasona nebo Ghost Doga atd. Ale tady je to malej starej nesympatickej plešatící nadrženej onanista kterej má asi tolik charismatu jako důchodce ve frontě, takže podle toho tenhle skvost vypadá. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Takové československé giallo. Zajímavý námět ale nepovedené a nepřesvědčivé ztvárnění, dnes už bohužel trochu vyčpělé. Milan Karpíšek jako muž který byl terčem posměchů, byl úchyl už od pohledu, ale hrát bohužel moc neuměl. Jedna ze zavražděných (Hana Vávrová-Heřmánková-sestra zemřelé Dany Vávrové) byla někdejší hlasatelkou čst a dodnes působí v tv. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Kdyby hrál hlavního "hrdinu" někdo více charakterní,film točil nějaky lepší režisér než Otakar Fuka a scénář by se poupravil, tak by to dopadlo úplně jinak, protože posuďte sami. Hlavní postavu hraje operní (ne)herec, scénář je přímo odstrašující a lépe by to zrežíroval student na filmové škole. Jediné co je na filmu zajímavé je realistický postup při vyšetřování. Jednou mi tohle vidět stačilo..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Holky! Mistr se nechce smát." Kdybych musel dlouhá léta poslouchat "inteligentní" kvokání modelek, tak bych asi taky občas nějakou uškrtil. Že to není normální? Já bych to taky nikdy neudělal, protože nejsem žádný úchyl. Já bych je jenom někam zatáhl, přivázal k posteli a ... taky ne? Jestli já tedy nakonec ten úchyl nebudu. Ještě si to rozmyslím a mezitím budu konstatovat, že technika vraždění mistra Opatovského nestála za moc a soudruzi kriminalisti se taky moc nevytáhli. My nenápadní slušňáci se totiž lovíme těžko. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný film, který vedle slabého scénáře dojel zejména na chybné obsazení hlavní role. Milan Karpíšek byl nezkušený, protože se do té doby pohyboval v drtivé většině na operním jevišti, a tomu odpovídá i jeho výkon na plátně. Celkový dojem: 25 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrná kriminálka. Postava vraha je tu nahozena slušně (narozdíl od policajtů, kteří jsou sympatičtí, ale neprokreslení), jeho představitel podle mě nebyl tak tragický, jak tu někteří líčí, vraždy teda nejsou nic extra, vrah baby obvykle uškrtí legračně snadno a rychle a ještě slízne nejednu nadávku i ránu. Na začátku je snaha o stylové atmosférické scény (vrah prohlížející si oběť skrz výlohu, vrahův sen o ožívajících figurínách), ale zbytek je filmařsky nuda. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Průmerný krimifilm. Ano, nepotkáme se tu s nějakými super hereckými výkony, ale film myslím splnil svůj účel. Poukazuje na problém, jak může být někdy těžké kontrolovat se (a tady to hlavní hrdina evidenteně nezvládl). Dávám 3* a klidně se na film ještě někdy podívám. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Miki dlouhá punčocha v boji s vlastní sexuální deviací a členy pražské kriminálky, kteří vypadají, že po směně prodávají bony. Jeden z jejich lídrů v podobě Víti Jandáka sice působí, že by nenašel ani Vltavu, ovšem kolega Pospíchal už kvůli hlasu rangera Walkera skýtá záruku, že se dámský krejčí a škrtič brzy seznámí s tvrdou rukou zákona.. Snové sekvence s ženským smíchem a vilným Karpíškem působí spíše legračně než znepokojivě, psychologické kresby jsou povrchní, rychlost uškrcení odpovídá napuštění punčochy prudkým toxickým jedem a scénář rozhodně neoplývá vodotěsností fotoaparátu Nikon. Po všech stránkách slabé krimi, které ocení leda nadržený parafilik.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nemastná, neslaná a úplně obyčejná psychologická studie vraha. Milan Karpíšek, který stvárnil Mikiho Opatovského byl dosti nevýrazný. Petru Pospíchalovi rol policejního komisaře sedla lépe. Všechno je takové průměrné, zajmout může snad jen celkem dobře propracovaná psychologie postav a zobrazení práce vyšetřovatelů. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Abyste se mohla bránit, musíte být nervově fit!“ Místy až humorné scény v úmyslně odstrašující kriminálce, ve které (nejen) vyšetřovatelé série pražských vražd kouří jen tehdy, když jsou nervózní. Výchovně pojatá (svůj účel to toho času rozhodně splnilo) tuzemská detektivka, aneb ze spořádaného důchodce nadrženým násilníkem. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatný jak vypovídá zdejší hodnocení. Podle mě se jedná o solidně zmáknutou Českou kriminálku i když uznávám, že herec obsazenej do role vraha je lehce castingovej fail, ale tak možná se nám film snaží ukázat, že vraždit může úplně každej i vetchej dědek a uškrtit někoho je docela snadný, ale jinak to má slušnou dobovou atmosféru a duo Pospíchal. Jandák jsou jako vyšetřovatelé celkem sympatičtí.70% ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Za ten podkres lascivního smíchu, který měl vyjadřovat vrahovo rozpolcené nitro, buhehehehééééééé a buchacha je půl hvězdy , čtvrtina za neskutečný modely zúčastněných a další čtvrt za násilníkovu odvahu sáhnout po takových dračích tlamách. edit 5.9. 2018: Proč, proč 13 x za rok takovou pecku? Momentálně potřetí v týdnu? Je snad Černá Punčocha z Marvelu? ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, že tenhle film existuje a popravdě říkám, že kdybych na něj narazil tak mě svým obsahem nezaujme. Navíc česká kriminálka z roku 1986. Díky nechci. Je to ale součástí výzvy od HorrFi(ho) a to se odmítnout nedá. Se zvědavostí ( proč mi to HorrFi dal do výzvy ) jsem šel do toho. Teď k filmu. Co si budeme povídat. Opatovský měl ve filmu práci kterou mu může každej chlap ( co je na ženský ) závidět. Kdo by kolem sebe nechtěl mít takovej harém. Jenže jak je vidět. Všeho moc škodí. Zvlášť po 36 letech. Neopětovaná láska, zlost, částečná averze vůči ženám a noční můry. To vše Opatovského trápí. A mi tak můžeme vidět přeměnu z krejčího na vraha. Škoda, že přeměna na vraha je tak rychlá. Do první vraždy jsem byl z filmu celkem nadšenej ale po první vraždě moje nadšení rychle upadalo. Rozbíhá se totiž detektivní linka a film pro mě ztratil kouzlo. Stala se z toho klasická, tuctová česká kriminálka.Příběh Opatovského jde spíš do pozadí a prim hraje vyšetřování. K mé spokojenosti by to muselo být naopak. M. Karpíškovi totiž role celkem sedla a na můj vkus dostal málo prostoru. Místo vyšetřování bych se spíš zaměřil na pomalej rozklad osobnosti a vraždy. No vypadalo to hodně nadějně ale dopadlo to tuctově. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Krimi o nenápadném krejčím, z kterého se vyklube noční postrach žen, natočil podle skutečné události Otakar Fuka a snažil se především o zachycení autenticity. Do hlavní role obsadil operního zpěváka Milana Karpíška a tah to nebyl nejhorší. Snímek ale svým zpracováním nijak nepřevyšuje běžný průměr. 60% ()

Reklama

Reklama