Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Píše sa rok 2012. Yoo Eun Soo (Hee-seon Kim) je 33-ročná plastická chirurgička, ktorá pôvodne plnila úlohu hlavného chirurga, no rýchlo zistila, že sa kvôli neustálemu zhonu za prácou a kariérou prepracovala. Jej snom je preto otvoriť si vlastnú ordináciu. Jedného dňa ju však unesie záhadný Choi Young (Min-ho Lee), ktorý ju prenesie časom späť do éry Goryeo, pretože potrebuje jej liečebné schopnosti. Dvojica sa do seba čoskoro zamiluje a ich ľúbostný príbeh sa klenie nad storočiami. Dokáže sa nakoniec neohrozený bojovník Choi Young vzdať svojej lásky? (ČSFD)

(více)

Recenze (26)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo som si zistila, že postavy a v podstate i udalosti z tohto seriálu sú založené na skutočnosti úplne som sa do neho zaľúbila. Herci hrajú dobre, mám rada hlavnú hrdinku, lebo je hysterická ako by som bola ja, ale nakoniec sa vzdá a snaží sa prežiť. Lee Min Ho a Phillip Lee, a všetci Woodalchi si získali moje srdiečko. I nevyspytateľný kráľ. 100% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Proč to muselo skončit? Já chci ještě. Na to, že má seriál 24 dílů, mi utekl jako voda a ani na minutu jsem se nenudila. Pořád se něco dělo, pořád mě něco překvapovalo a pořád jsem toužila vědět, co bude dál. I když je Lee Min Ho o deset let mladší než Hee Seon Kim, hrozně jim to spolu slušelo a vůbec nebyl znát věkový rozdíl. Kouzelný byl i vztah mezi králem a královnou, nad nimi jsem se přímo rozplývala. V podstatě jsem si ale zamilovala všechny postavy, včetně těch záporných. A třešničkou na dortu byl nádherný soundtrack... 5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ono je to fakt špatný. To jsem nečekala. Nešla jsem do toho s žádnými očekávání, ačkoliv to všichni tak vychvalují, takže bych neměla být zklamaná, ale jsem. 24 dílů o ničem. Začátky dílů byly jen několika minutová opakování toho, co už jsme viděli. Kulisy byly fakt špatné, efekty také (a nechápu, proč tam vůbec musely mít nadpřirozené schopnosti, vždyť to nemělo žádný účel nebo vysvětlení nebo něco). Herci moc neukázali, nebylo totiž co. Scénář je fakt hodně špatný. Režisér to také moc nevychytal. Pořád to skáče sem a tam, pořád se něco mění, aby se mohly neustále dokola opakovat ty samé věci. Nechápu, proč to má 24 dílů. Nechápu, jak Lee Min Ho může hrát vojenského stratéga, který by měl v té době být minimálně v Kristových letech. Na téhle sérii nechápu hodně věcí, třeba spoustu nesmyslných a prázdných dialogů. I moje sestra na základce by tomu vymyslela lepší zápletky a „zvraty“. Podle sledovanosti, kterou to mělo, je docela jasné, že i Korejci v tom rozpoznali šitík. Hodně nudné, nezáživné a kdybych některé scény nepřeskakovala, asi bych musela spáchat seppuku. Jsem sice seriálová masochistka, ale tohle bylo občas fakt moc. Oceňuji na tom jen tři věci – pěkný vztah mezi králem a královnou (přečetla jsem si o nich, i o generálovi, jak to bylo doopravdy, takže to bylo takové fajn), k tomu se váže scéna, kdy Eun Soo říká královně, že ji mrzí, že ji nemůže prohlédnout, neb se nespecializovala na gynekologii (pokud znáte historii, je to asi nejpovedenější scéna) a nakonec hudba, které vždy zazněla, když se dělo něco velkolepého, třeba když generál šel a za ním jeho podřízení. Bohužel OST celkově hodnotím spíše jako průměr. Hodně hodně slabé 2*. Láska je sice super, ale ne v Korju. Přeloženo. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Hm. ■ Negativa: To, jak byl vymyšlený konec. Zápletka cestování časem byla vyřešena do značné míry tak, jak jsem to už několik dílů předpokládal, ale přesto ... posledních 10 minut mi nesedlo. Častý šablonovitý "nájezd kamery" na palác. U některých záběrů jsem cítil, že přestože se má jednat o různé vesnice nebo města, točili vše v jednom ateliéru. Kvůli tomuto všemu nedávám maximální hodnocení (jo a v sountracku jsem cítil hudebni motivy z USA - Piráti z Karibiku, Japonska - Miyazaki a Koreje - The Classic). ■ Pozitiva: Po celou dobu nenastalo nic, co by mě sklamalo. Příběh se drží hlavní dějové linie a občasně odbočuje pouze na vedlejší linii král & královna, která je však velmi příjemná a hlavní linii podporující. Hlavní kladné postavy prochází všechny velmi sympatickým vývojem. Hlavní záporné postavy jsou dostatečně barevné a zajímavé (jedna vyloženě hnusná - ale dobře). Hlavní záporák má "španělskou" eleganci a vzhled, vysokou inteligenci, cynizmus a "bezskrupulentnost", což je značně nebezpečná a mrazivá kombinace. Hlavní hrdinka není prvoplánovitě krásná, spíše chaotická a komická, postupně se však její postava vyvíjí a krásní. Seriál jako celek je historický, kostýmový (účesový), fantasy, drsný, intrikující, psychicky krutý, místy překvapivě citlivý a něžný. Instrumentální verze skladby Carry On mi už druhý den zní v mobilu: http://www.youtube.com/watch?v=NO_mAaroXG8 ■ P.S. Originální korejský název by se přeložil nejspíše jako "Lékař od boha" (kterážto varianta by se mi líbila víc, než anglické "Faith"). ■ Po dvou letech: Konečně zveřejnitelné video https://www.youtube.com/watch?v=MddYoNUMhh0 Viděl jsem podruhé. Zatím jediný filmový vztah, ve kterém je žena starší, než muž, ale nevadilo mi to. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Eun Soo a Choi Young byli skvělí, král s královnou roztomilí, vojáci byli fajná parta, záporáci byli prohnaní, ale... cosi se mi nelíbí a nezdá. Hrozně se to táhne a ve své podstatě i dementně opakuje - kromě natahovaných manévrů záporáků asi hlavně Eun Soonino chronické požírání jedů. A ten konec! To mě tedy řádně nas*ali. Já už si tady připravuji kapesníčky, jak to hodlám prostě vořvat, a ono prd. Žádné emoce. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Moc často se asi nestává, že si seriál stopnu abych se podívala pozorněji na Lee Min Ha :). V seriálu se objevil asi jeden z nejhnusnějších záporáků (s těmi náušnicemi vypadal fakt směšně.) Co se týče Lee Min Ha je tu prostě nádhernej, a nemohla jsem když objevil ten štít. Zajímavé efekty a líbilo se mi to pojetí historické události a fantasy. Moc sympatická i když chvilkami ukřičená Hee-seon Kim, Min Ha dostávala do rozpaků a v té chvíli se mi oba dva moc líbily (viz to s tou žlutou kytkou). Píštalkového muže mi bylo k závěru trochu líto a Paní ohně byla zajímavá. Mně se tedy závěr líbil a můžu seriál doporučit asi každému kdo rád fantasy. Málem bych zapomněla na Královnu a jejího krále. Moc hezká dvojice je mi líto, že Se-young Park hraje pouze vedlejší postavy. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

4 díly a tím to končí, dalších 20 už bych prostě nedal. Seriál je až moc fraškoidní a především v mnoha ohledech působí ukrutně lacině - kostýmy, brnění, interiéry, exteriéry, slabé herecké výkony, podivné až ujeté postavy, nezajímavé dialogy a vývoj, tudíž upoutat mne fakt nedokáže. Ono pokud člověk akceptuje styl zpracování, koukat by se na to asi dalo, ale můj šálek kávy to není a hlavně, tohle dílo má tu ukrutnou smůlu, že si jej pouštím krátce po dokoukání téměř dokonalé Dong Yi - a tam si na všech jmenovaných věcech dali ukrutně záležet - zde asi chyběly peníze i další schopnosti všech zúčastněných. ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Lee Min-ho mi zde přišel prostě úžasný, podle mě mu tato role sedla - líbila se mi jeho povaha, ale hlavně to jak mužně tady vypadal :-) Celý Woodalchi tým jsem si zamilovala už od začátku - hlavně střapatého koktu :-) a Bae Choong Suka; další postavy ovšem také rozhodně stojí za to pochválit - ať už doktor Jang, král, královna, vrchní dvorní dáma... Vývoj hlavní hrdinky, která, postupem času zkrásněla, byl také velmi příjemný. Stejně tak jako vývoj krále, který postupně našel svoji odvahu i své sebevědomý. K záporům tohoto seriálu patří samozřejmě mnohdy naprosto nepochopitelné chyby postav - kdyby ochranka krále chybovala, tak jak to bravurně předvedli Woodalchi, byli by asi už po první fatální chybě o hlavu kratší :-) No a skladba Carry on od zpěvačky Ali - je prostě číslo jedna - protože ten její hlas... :-) ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Tahle dorama je tak podobná Scarlet Heart z roku 2016, že to bije přímo do očí. Postava Kapitána Choi Young je charakterově velmi podobná s tou, kterou hrál ve Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo herec Lee Joon Gi, ale o proti již zmíněné doramě Scarlet Heart Ryeo je Faith o dost zajímavější a působivější. Nejsem zrovna velký fanoušek historických doram, ale tato se mi velmi líbila a spolu s Gu Family Book ji považuje zatím za nejlepší, které jsem dosud viděl. Doktorka z nebe se chová velmi uvěřitelně a její reakce jsou na bojovnou ženu 21.století odpovídající. Dobře zahrál i Lee Min Ho jehož fanoušek tedy nejsem, ale v této doramě hrál tak zvláštně a nezaujatě, že to Lee Joon Gi o čtyři roky později prostě okopíroval. Dorama je povedená a takového záporáka Gi Cheola, který byl snad nejvýraznější postavou si musí skoro každý oblíbit. S koncem jsem spokojený, takže i přes slabší hudební doprovod jsem si sledování velmi užíval. ()

Georgiana 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo to nejhorší, co jsem v poslední době viděla. Kdo si dá ruku na srdce, musí přece uznat, že Min Ho-Lee má své herecké limity, které jen horko těžko překročí. Ačkoliv je Personal Taste (2010) můj nejoblíbenější seriál (a MHL tam žeru!), tak si myslím, že aby byl MHL dobrý, musí mu být role napsaná na tělo, protože on se evidentně přizpůsobit nedokáže a jeho kukuč mě fakt neobměkčí. Což je první výtka (a taky výkřik do tmy). Za další, ten příběh sám o sobě byl tak neskutečně nudný, že jsem se k sledování vyloženě nutila. Hrozně mě štvalo, že to nemělo žádné mantinely.. to bylo samé přeběhlictví - vojáci sem, vojáci tam. Navíc ve mně konflikty, v režii sta vojáků, vyvolávaly dojem dvou handrkujících sousedů. Ještě k tomu jsem byla otrávená pár epizodama, kde režie a kamera byla nějaká divná.. Připomnělo mi to situaci z Worlds Within (2008), kdy nechali režírovat toho asistenta a on koukal jak puk. Co se týče herců, tak se mi nejvíc líbil doktor Jang a král, fajn byla i doktorka a taky vojáci Woodalchi, škoda že je zazdilo kapitánské poleno. Hlavní záporák byl zvolený dobře, ale myslím, že mu to muž s píšťalou a žena s ohnivou rukou kazili - pro mě neměli žádné charizma. Na to, jak se mi to nelíbilo, to s třema hvězdama vyšlo docela dobře, zamýšlela jsem i horší hodnocení. Nicméně už si to určitě nikdy nepustím. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Je mi líto, že už je konec... Moje první historické drama z Koreji a hned takový skvost. Vše, co byste od takového seriálu mohli očekávat splňuje a ještě přidává kupu věcí navíc. Vynikající akce, napětí i romantika. Hlavními tahouny jsou samozřejmě Choi Young a Yoo Eun Soo, ale ostatní za nimi příliš nezaostávají. Obzvlášť král s královnou jsou prostě úžasní. Vše je doplněno opravdu mimořádným soundtrackem, ze kterého, hlavně v "epických" pasážích, mrazí po zádech. Celkově mi všech 24 dílů uteklo, jako voda a já se ani na vteřinu nenudil, ba naopak bych si přál ještě nějaké to pokračování. Tomuto seriálu prostě nemám co vytknout - 100% ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Lee Min Ho nikdy nepatřil mezi mé oblíbené herce, ale v téhle roli se mi líbil a s doktorkou spolu byli skvělí. Faith mě hodně dlouho bavil, ale od určitého okamžiku jsem měla pocit, že těch 24 dílů přestřelili. Bohatě by stačilo o šest dílů míň, aby člověk neměl pocit, že se trochu točí v kruhu. Ale i tak mě to nezačalo nudit. Líbilo se mi, že vcelku elegantně zvládli, když jim z hereckého ansámblu odešel Philip Lee. Co se mi ale nelíbilo, byl ten konec. Nějak jsem z toho dostala pocit, že asi 8 dílů před koncem scénáristu zasáhla slabší mrtvička. Jinak si nedokážu vysvětlit to naprosto nelogické skákání v čase v poslední epizodě. Úplně mi to ten konec znechutilo. Pořád jsem si říkala, jaká pointa asi ze všech těch zpráv z minulosti vyleze, až nakonec tohle... Je to škoda, protože jsem měla všechny ty postavy ráda. Romantická linka krále s královnou byla výborná, s Woo Dal Chi byla občas až nečekaně sranda a ani ty záporáci nebyli úplně marný. EDIT: Narazila jsem na trailer, jak měl Great Doctor vypadat původně. Vypadá to, že původně ty nadpřirozené schopnosti měly mít i nějaký účel. Mrzí mě, že natočení traileru bylo finančně tak nákladné, že nakonec na tuhle verzi nedošlo. I jako film by to mohla být dobrá podívaná. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Konečně role, ve které nebyl Lee Min Ho více či méně na zabití. Naopak, hlavně ze začátku je za správného frajera. A nejen on, celý tenhle seriál je, zdá se mi, pojatý hodně moderně, především co se kostýmů a účesů hlavních postav týče. Z těch několika korejských historických seriálů, které jsem viděl, mi právě u Faitha dělalo zdaleka nejmenší potíže hned na první pohled rozlišit kdo je kdo. Už jen proto, že hlavní padouch vypadá jako Don Rodrigo z nějaké venezuelské telenovely - ale tady naštěstí podoba končí, je mnohem nebezpečnější a svým způsobem i mnohem chytřejší. Také politické obtíže nového krále na jedné straně a intrikujícího Dona Rodriga na straně druhé jsou podány relativně srozumitelně. Vedlejší postavy jsou tradičně na výbornou. Co mě ovšem nepotěšilo, byla délka. Na 24 dílů byl ten příběh rozmělněný a nastavovaný opakováním stejných situací. A také ten závěr, který naprosto postrádá logiku. Díky tomu jsem chvíli váhal nad 3*, ale jazýček vah zvrátila skutečnost, že (tradičně) ze začátku a (naprosto netradičně) ke konci má seriál velmi dobrý spád a nutil mě pouštět si díl za dílem. ()

sawyer5200 

všechny recenze uživatele

Tak tento serial ma po par dieloch uplne dostal. Skvelo vymyslena zapletka s dierou v case, zasadenie plastickej chirurgicky do starej doby. Zaver sa mi tiez velmi pacil. Hlavne postavy ci uz kladne alebo zaporne boli super ! A soundtrack sa mi tiez pacil ;) Nemam co vytknut Faith odomna dostava plne hodnotenie. ()

Axineya 

všechny recenze uživatele

Můj první historický korejský seriál a již čtvrtý seriál s Lee Minho a rozhodně nezklamal. Postavy se chovaj smysluplně a souvislosti jim docházej zcela rychle. Jestli Vás něco napadne, "proč to neudělají takhle" pravděpodobně, je to taky napadne a ještě tentýž díl tuto možnost zmíněj. Tato "nestupidita" postav je dost osvěžující. Romance u hlavní dvojice je moc příjemná, netlačí na pilu, ale ani se ničemu nevyhýbá z nějakých nesmyslných důvodů a o problémech spolu mluví. Seriál je delší než obvykle (24 dílů), ale je poměrně svižný a rozhodně jsem se nenudila. ()

springtime 

všechny recenze uživatele

Bohužel tato kdrama byla pro mne obrovským zklamáním. Většinu seriálu jsem se nudila, chování postav mi přišlo naivní, hloupé. Když skončil jeden díl, váhala, jestli si vůbec pustit další. To se mi tedy často nestává. Ale vzhledem k tomu, že postavy měly i své světlé chvilky a Hee-Seon Kim byla sympatická (no Lee Min-Ho tentokrát nic moc, ale asi za to chudák až tak nemohl, choval se podle scénáře), dávám nakonec tři. Víceméně souhlasím s hodnocením Georgiany. A malá perla na závěr - asi opravdu s natáčením hodně spěchali, protože - Min-Ho utíká a jde vidět vedle něho celá kolejnice, po které ujížděla kamera :-) ()

YukiKaze 

všechny recenze uživatele

Přesto, že se právě začal vysílat a blíží se do své poloviny a měla bych s komentářem počkat, jenže mám z Faith opravdu dobrý pocit. Užívám si to jako každou doramu. :-)) Moje třetí historická K-dorama zatím nezklamala. Výběr herců je na jedničku, zápletky také. Velice ostře sledovaná domáci dorama. Ani se nedivím, když Min Ho má opět po roce doramu. :D ()

Goldeenka 

všechny recenze uživatele

Před několika dny dokoukáno a ještě dnes na tenhle seriál myslím. To už se mi dlouho nestalo. Zpočátku jsem měla trochu obavy, Arang and the Magistrate mě bavil mnohem víc. Seriál byl ale díl od dílu lepší, až vygradoval v dechberoucí závěr, díky kterému se mé hodnocení usídlilo na pěti hvězdičkách. Soundtrack mi burácí v iPodu, ústřední dvojici to neskutečně sluší, ačkoliv je Hee-seon Kim podstatně starší; chiruržka postupně ztrácí na potřeštěnosti a generál má zřejmě osobního kadeřníka, jelikož střídá účesy jak na běžícím pásu. Ne, tomuto seriálu opravdu nemám co vytknout, nejenže jsem tentokrát neměla chuť přeskakovat různé pasáže, ale naopak jsem se nemohla dočkat dalších epizod a dokonce bych uvítala ještě pár dílů navíc. ()

vett 

všechny recenze uživatele

Moje první historické dorama dopadlo na výbornou. Lee Min-ho od dob Boys before flowers pěkně herecky dozrál a tady předvádí skutečně skvělý výkon. Mezi ústřední dvojicí to funguje na výbornou, královnu jsem zbožňovala od prvního dílu a z krále se postupně stává král s velkým K. Jenom škoda uspěchaného závěru, kdy se vlastně celá zápletka musí vyjasnit v 10 minutách a příšerného závěrečného souboje s hlavním záporákem. Ale zase to setkání pod stromem...ach:) P.S. konečně korejské dorama, kde si nemyslí že se život dá zachránit pouze silou lásky, ale používají i srdeční masáž ( sice špatně, ale aspoň něco) ()

Reklama

Reklama