Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (237)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se tedy prakticky vůbec nepovedlo, kdyby tady nehrál Louis de Funes tak uberu ještě další hvězdičku. Nevím jestli by to na mě působilo jinak v době svého vzniku, ale s odstupem skoro 30 let je to pro mě prakticky nekoukatelné. Sledovat Funese jak pšouká? Tak to opravdu nemusím. Zřejmě již došly nápady. Omlouvám se Vám pane Funes:( ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Primitivně vystavěná komedie s prvky scifi, kterou shazuje tentokrát i pověstný francouzský šarmantní humor. Pochopitelně chyba není v hercích. Legendární, a pro mnohé diváky nesmrtelný de Funes těžko něco pokazí, ale ani on tentokrát nehraje nijak mimořádně a řekl bych spíše pod svoje možnosti. Situační humor ve filmu nemá zpětnou odezvu. Někdo něco řekne, většinou je to celkově nevtipně uhozené, a čeká se, jak se zachová nějaká jiná postava, ke které ta první postava pronese repliku. Mně přišlo, jak kdyby kolikrát hercům vypadl text a pověstné "nahod" nepomáhá, nejsme na divadle. Ale když už jsem u té divadelnosti, film po celou dobu bojuje s divadelním minimalismem, ale zabředává do úděsné roztahanosti, která by se dala smrsknout na půl hodiny, protože zápletka s mimozemským návštěvníkem baví asi tak čtvrt hodiny, než dojdou počáteční vtipy vyplývající především z neznalosti prostředí (u mimozemšťana) a setkání dvou francouzských rolníků s návštěvníkem z jiné planety. Když se ještě dá zasmát v počátečních fázích filmu, je to skoro výhra, ale když už po hodině máte pocit, že film by mohl dávno skončit, je to prohra. A kromě toho, vtipy jsou z hodně primitivního soudku a skoro se mně nechce psát, že je to komedie. U komedie se přece bavím, ale tady jsem byl rád, za všechna americká scifi, která alespoň zabavit umí. S úctou k francouzské klasice nehodnotím odpadem, i když by byl namístě. 20% ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Možná vlídnost, možná prostě slabší námět, kterému v českém znění Lábuse a Somra škodí zvukový nesoulad dabingu s původní stopou i s obrazem. ♫ Lefevre si zkouší syntezátorovou hudbu a celé to působí tak nějak televizně jako epizoda z nekonečného seriálu. Ještěže Giraultovy občasné nenápadně stylotvorné maloměstské záběry zřetelně připomínají Četníky. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Je to smutný film a není to v žádném případě klasická komedie, na které jsme od Louise de Funèse zvyklí (což bylo asi záměrem), ale já osobně se musím přiznat, že jsem celý tento film tak nějak nepochopil. Nepobral. Možná na něj ještě nejsem dost zralý, možná mi zážitek zkazil příšerný Krampolův dabing, ale to nic nemění na tom, že mé pocity po jeho zhlédnutí by se daly charakterizovat dvěma slovy - trapné a nudné. Jestli to měl být smutný a poetický příběh, proč tam proboha byly ty trapné vtipy? Podivná splácanina všeho možného... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Stále skvělé.....ať se na mne nikdo nezlobí prosím, avšak dabing Jiřího Lábuse, no to je vrchol..! Doporučuji pana Faltuse, ať se některý z režisérů jen na chvilku zamyslí a dá dohromady tým dabérů... Je tu objednávka od jednoho z vděčných diváků na téma re-dabing Zelňačka, Lakomec, Dobrodružství rabína Jákoba...?!!! Děkuji. :-) V současnosti si umím představit Funese předabovaného panem Faltusem zdařile a pěkně, on umí.!!! Jinak film je nádherně teskný, velmi krutý příběh, který hlavní hrdiny přivede i částečně omylem do náruče potrhlého mimozemšťana a s ním poznají nový a snad i lepší Svět někde daleko.. PS: Komentář Tosima vyzní za vše.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama