Reklama

Reklama

Charlese Dickense si představujeme jako starosvětského Angličana, který napsal "Vánoční koledu" nebo "Olivera Twista". Rozhodně ne jako někoho, kdo by mohl mít sexappeal. Film Vášeň mezi řádky nám však představuje skutečného Dickense. Charismatického muže plného energie, který, kromě toho, že měl manželku a deset dětí a psal své tlusté romány, zvládal být i novinářem, divadelníkem, společenským aktivistou, celebritou. Vášeň mezi řádky se ale ještě více soustředí na Nelly (Felicity Jones), inteligentní a krásnou mladou ženu, která si s Dickensem odvážně začne milostný románek, jehož důsledky si v tu chvíli ještě neumí představit. Neví, jaké to je, být milenkou ženatého muže s deseti dětmi. Ve viktoriánské Anglii je to zločin, který se trestá vyhoštěním na okraj společnosti. I když ji její milenec hmotně zajistí, nečeká ji žádná světlá budoucnost. Přestože jejich vztah byl plný lásky a vášně a přetrval až do jeho smrti, přestože se stala Dickensovou živou vodou a múzou, přesto se musela smířit s rolí „neviditelné" ženy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (83)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Taká britská sucharina! Pritom námetovo to podľa mňa nebolo vôbec zlé a za normálnych okolností to mohla byť zaujímavá téma na film. No to by sa toho musel chopiť asi niekto, kto by dokázal vytvoriť niečo oveľa epickejšie a hlavne upraviť spád filmu, aby to nepôsobilo ako monotónne divadlo, pri ktorom sa človeku zívalo v pravidelných intervaloch. Ale nech nie som len kritický, tak pochválim aspoň kostýmy, no a ako inak aj Felicity Jones. Inak to však bola jedna nekonečná nuda, pri ktorej akýkoľvek zlom v deji vyznel ako hotová spása. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Vášeň mezi řádky tam jistě byla, ale tu vášeň, kterou jsem já od tohoto filmu očekávala tam bohužel nebyla...Dickens a jeho "milenka", o které se veřejně vědělo - je to skvělé téma, které se zakládá na skutečné události, ale něco mi tam chybělo. Je to pro mě určitým způsobem "velkofilm" - skvěle obsazené, dobové kostýmy, exteriéry, všechno - ale - já vlastně ani nedokážu říct, co mi tam nesedělo. Bylo to pomalé, ponuré - (to ale Anglie je) - představa života vyvrhele, jehož světlo bylo vrháno na slečnu Nelly, nedokážu se do toho nejspíš úplně vcítit, jelikož mě by to bylo nejspíš jedno...Spíše než slova jsou ve filmu pohledy. Dost silné a vášnivé pohledy, kdy k první puse dojde až za dost dlouhou dobu, jakoby jako důkaz, že mezi nimi do té doby opravdu nic není a dokud se to nestane, tak to prostě neexistuje. Dvojí život, který poté vedl a ji odstrčil stranou a vrátil se ke své rodině - je to silné, nepředstavitelné a hodně náročné pro představu toho, jak to mohla zvládnout...Myslím si, že filmu přijdu na chuť až za pár let... ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to. Film se skládal spíše z nevyřčeného než ze slov. Každý pohled, každý nádech měl svůj účel, a to herci zvládli na výbornou. Pokud čekáte rychlý spád a scény, jejichž přesný význam hned pochopíte, aniž si všímáte výrazu tváře a gest, tak budete zklamání. Vášeň mezi řádky je skvělý film, ale není pro všechny. Nedá se nazvat ani červenou knihovnou. Jsou to spíše poezie a próza spojené na plátně. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Ralp Fiennes mě překvapil dobře zvládnutou režií , skvělou výpravou i tím, jaké téma si pro svůj film vybral. Něco však bylo špatně a přesně nedokážu vyjádřit co mi vadilo- asi roztříštěnost vyprávění.  Ale jsem ráda, že jsem filmu dala šanci, už proto, že romány Charlese Dickense jsou opravdu krásné. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Ralph Fiennes pohřbil kompletně všechno, co je na tématu "slavný spisovatel a o hodně let mladší milenka" zábavné a uvěřitelné. Místo toho nechal jen plitkou nudu. Hlavním postavám nevěříte jejich vztah, nechápete, co jeden vidí na druhém a Felicity Jones je sice fakt krásná, ale je schopna jen jediného výrazu v obličeji... PS: Už několik let jsem neviděla tak pitomý český překlad názvu filmu. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné knihy (1991) Claire Tomalin. (Fevas)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama