Reklama

Reklama

Vyrobeno

(seriál)
  • Česko Navrženo a vyrobeno (více)
Velká Británie, 2007, 42 min

Jak je možné, že ohňostroj vybuchne do vodopádu barev a rozličných vzorů? Můžete se opravdu otrávit olovem z tužky číslo dva? A jak je možné, že se tenisový míček při dopadu odrazí svým specifickým způsobem? Série Jak je to vyrobeno? představí zvědavým divákům v rychlém tempu a s mnoha fakty dobrodružství světa designu produktů, výroby a testování. Podíváme se za scény, jak lidé a stroje tvoří některé z nejvíce fascinujících věcí. Každá epizoda série Jak je to vyrobeno? uvádí příběh, který skrývá nějaký známý předmět, včetně výzvy ohledně jeho designu, strojů, jež jej vyrobily až po testování, zda funguje, jak má. Průvodcem této unikátní exkurze bude Marshall Brain, autor bestsellerů a odborník na vysvětlování věcí. Pojďme se podívat za kulisy předmětů každodenní potřeby a zjistit, jak jsou některé z nejzajímavějších věcí vyrobeny. (Viasat)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

První příspěvek výroba praktické věcí denní spotřeby jako nakrájené bochníky chleba je předvídatelný, ale poučný. Druhý - výroba pneumatik je pro mě známá, protože jsem na "velínu" tohoto třípatrového stroje rok a půl na tři směny pracoval. Výroba kytar a golfových míčků jsou také zajímavé. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Seriál který se snaží předat informace o výrobě různých výrobků bez zbytečných či samoúčelných efektů.Jeden díl obsahuje pět témat...Lahve, auta, pekárna, letadla.Pistole zmrzlina, ()

Josit 

všechny recenze uživatele

Trochu viac ukecané než by bolo treba v porovnaní s How It's Made, ale prínosnejšie ako obdobný seriál How Do They Do It?. Z tejto kategórie dokumentov mi zatiaľ najviac vyhovuje spomínaný How It's Made, prípadne európska verzia How It Works. ()

Reklama

Reklama